Kook

Relax Mama-weekmenu 82: gevarieerd, vers, lekker en gezond

Hoewel ik al sta te popelen om het Jamie Oliver 5 ingrediënten weekmenu te maken, moet dat nog een weekje wachten want zijn boek komt pas aankomende week uit. Deze week dus nog een gewoon Relax Mama weekmenu, waar ik ook best wel weer mee in mijn nopjes ben: gevarieerd, vers, lekker en gezond! 

Maandag: andijviestamppot met chorizo en cherrytomaatjes

Ik zag gisteren iemand voor mij een paar zakken andijvie afrekenen. Dus dat gaf me inspiratie voor de andijviestamppot. Ik hou van deze variant met gekookte aardappels, rauwe andijvie en stukjes chorizoworst die even krokant zijn gebakken. Op het laatst doe ik er wat halve cherrytomaatjes door en eventueel wat blokjes geitenkaas.

Dinsdag: couscous met kip, kaneel en broccoli

Op dinsdag en van mijn favoriete couscousrecepten, met broccoli, kip, lente-uitjes, pinda’s en rozijnen (die ik op deze foto vergeten ben…). je vindt het volledige recept hier.

Woensdag: Vegetarische curry met bloemkool en linzen

Woensdag ga ik voor vegetarisch omdat de andere dagen al gevuld zijn met vis, kip of vlees. Na wat googelen, kwam ik op deze curry met bloemkool en linzen van de Allerhande uit, die me heel lekker lijkt en best makkelijk. Het recept vind je hier. Overigens neem ik verse bloemkool die ik eerst even kook en niet de bloemkool uit de diepvries, zoals in het recept staat.

Donderdag: vis met prei uit de oven

Dit gerecht at ik deze vakantie toen ik ging lunchen bij onze vrienden Laura en Niels die jaren geleden al naar Frankrijk zijn geëmigreerd en nu het succesvolle restaurant en resort Bassivière runnen (ik schreef er deze week al over in mijn reisblog). Laura kan zo fantastisch koken dat zelfs de Fransen hun restaurant inmiddels plat lopen. Wij lunchten deze vakantie op hun vrije dag een keer met de ‘restjes’ en het was een van de beste lunches die ik ooit kreeg. Deze vis was mijn favoriet en zeker een aanrader. Hieronder  Laura’s recept. Ik denk dat wij er wat gebakken aardappeltjes bij eten of overfrietjes en misschien nog wat sperziebonen als extra groente.


Dit heb je nodig:

 • kabeljauw of dorade filet zonder graten
 • 2 uien, gesnipperd
 • 3 preien, fijn gesneden in ringen
 • paar takjes dragon
 • scheutje witte wijn
 • crème fraiche
 • Lepeltje visbouillonpoeder (fumet de poisson)
 • Gezouten boter
 • Peper en zout

Zo maak je het:

– Verwarm de over voor op 175 graden

– Maak eerst de saus voor over de vis door de ui te fruiten in de gezouten boter. Voeg daarna de prei toe en de blaadjes van de dragontakjes. En fruit dit even mee.

– Voeg wat witte wijn toe en laat het een paar minuten inkoken.

– Voeg de crème fraiche, peper en zout, en een lepeltje visbouillonpoeder (fumet de poisson) toe en roer alles door elkaar.

– Leg de visfilets in een ovenschaal. En bedek de vis met de saus. Maal wat gemengde peperkorrels erover en zet de schaal 20-25 minuten. In de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de vis).

Et voila! Bon appetit!

Vrijdag: lasagne Bolognese

De laatste dag van de week gaan we voor pasta. Keet doet zaterdag 9 september mee aan het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren in de nieuwe skatehal NOORD in Amsterdam (kom kijken!). Wat krachtvoer is dus wel goed voor haar. En mijn lasagne is een van haar favorieten dus dat lijkt me een goeie voor vrijdag de 8e! Je vindt het recept van mijn knoertgoeie lasagne hier.

Dat was hem voor deze week!

Volgende week dus  een weekmenu van mister Jamie Oliver. Met wie ik vorige een gesprek had over chaos aan tafel en hoe je kinderen gezond leert eten. Dat interview ik lees je hier.

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige 81 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter