Kook

Relax Mama weekmenu met de 5 P’s (maar dan best gezond)

Deze week ga ik helemaal voor de schijf van vijf. Maar dan wel de schijf van vijf volgens mijn kinderen. Die van de vijf P’s, oftewel Patat, Poffertjes, Pasta, Pizza en Pannenkoeken. Ik heb er een gezonde draai aan proberen te geven. Weet niet of mijn kinderen het daar ook mee eens zijn. Maar het is een poging waard toch?

Ik kreeg deze suggestie trouwens van een van jullie, maar ik kan helemaal niet meer terugvinden wie dat ook alweer was en via welke chat ik dit had besproken… Ik hoop dus dat je mijn uitwerking ziet ;).

Maandag: Patat met viskoekjes van Jamie en broccoli

We beginnen met de P der P-en: patat! In dit geval maak ik ovenfriet. Ik weet niet in hoeverre dat gezonder is, maar dat gevoel heb ik in ieder geval wel. Terwijl de frietjes in de oven liggen maak ik er deze viskoekjes (of visburgers) van Jamie Oliver bij, die hij ooit live voor mijn ogen maakte, toen ik hem mocht interviewen (kijk hier!) voor zijn boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken.

Dinsdag: Poffertjes met spinazie, komkommerdip en drumsticks

De tweede P staat voor poffertjes, maar dan met een twist. Ik vond dit recept van spinaziepoffertjes op de site Goed eten gezond Leven. In dat recept worden ze geserveerd met een komkommerdip. Goed idee! Wij eten er drumsticks bij. Handig om die in de oven te maken, zodat je je handen vrij hebt om de poffertjes om te draaien. Deze tomatensalade met basilicum en feta past er denk ik ook goed bij.

Woensdag: Pasta – Lasagne Bolognese

De P van pasta is niet zo moeilijk natuurlijk. Keuze genoeg. Als je snel en makkelijk wilt is pasta ideaal. Genoeg snelle recepten te bedenken, bijvoorbeeld deze. Maar ik ga komende week voor mijn favo klassieke lasagne Bolognese, die kost wel iets meer tijd. Als het me lukt, dan probeer ik de saus een van de avonden ervoor te maken (want: nog lekkerder als hij even heeft gestaan). 

Donderdag: Plaatpizza

P nummer vier staat voor pizza. Ik ga voor een plaatpizza, bijvoorbeeld deze van Smulpaapje.

Vrijdag: Pannenkoeken met gegrilde groente en geitenkaas

We eindigen de week met de P van pannenkoek. En dan de pannenkoeken uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken. Namelijk: pannenkoeken met gegrilde groente. Oké, eerlijk is eerlijk, de kinderen gaan meestal voor de poedersuikervariant. Voor ons gooi ik een hele berg groente in de oven (ongeveer 30 minuten op 200 graden), zoals paprika in repen, champignons, courgette in plakjes, rode ui, knoflook, en gehalveerde trostomaatjes. Besprenkel alles vooraf met olie, zout en peper erover. De gegrilde groente doe ik over onze pannenkoeken samen met wat zachte geitenkaas.

Fijne week allemaal!

  • Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Het plaatje van deze schijf van vijf komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter