Kleuter, Lees

Is jouw kind geboren na 2010? Dan herken je dit vast!

Terwijl ik nog naar de gebruiksaanwijzing aan het staren ben, zitten Teun en zijn buurmeisje Olivia al boven Mind, de nieuwe programmeerbare robot, op knoppen te drukken. En voordat ik het door heb rolt het ding over tafel. Ik heb ze nog net van dienst kunnen zijn met de batterijen, maar verder hebben ze me niet nodig. Ik. Loop. Schandelijk. Achter.

Terwijl ik dat tot me door laat dringen, denk ik aan een rapport dat ik deze week binnen kreeg. Over generatie Alpha. De nieuwe generatie die bestaat uit kinderen geboren na 2010.

2010. Dat was ook het jaar dat de iPad voor het eerst in de winkels lag, het jaar dat Instagram werd opgericht en het jaar dat ‘app’ het woord van het jaar was. Geen wonder dat deze kinderen echte digital natives zijn, een term bedacht door de Amerikaan Marc Prensky. Digital natives zijn kinderen die geen wereld zonder computers, digitale games of internet kennen. Het zijn de kleuters die achteloos switchen tussen apps en hun Peppa Pig-video en achtjarigen die complete filmtrailers en videoclips in elkaar zetten. In tegenstelling tot hun ouders, die zich deze wereld nog best kunnen herinneren en dan ook digital immigranten worden genoemd door diezelfde Prensky.

‘Het is dan ook geen verrassing dat ouders over de hele wereld zich zorgen maken over het feit dat ze hun kinderen niet meer bij kunnen houden,’ las ik ook  in het bewuste rapport.

Herkenning all over bij mij. Ik denk aan Teun die als hij op mijn telefoon Helix Jump speelt achteloos wat appjes die voor mij binnen komen weg swipet. Hoe hij vorig jaar in een korte naschoolse cursus heeft leren programmeren, hoe hij in een andere module leerde filmpjes te editen. Hoe hij en Olivia nu binnen no time de robot, die klinkt als Robin van Bassie en Adriaan, maar er uit ziet als een mini ruimteschip op wielen, aan de praat krijgt.

‘De gemiddelde ouder meent dat kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar hen voorbijstreven in het gebruik van nieuwe technologie, of het nu om een elektronisch apparaat of social media platform gaat,’ stond er ook in dat rapport. Op het gebied van social media win ik het denk ik nog wel even van Teun. Maar filmpjes editen en een joystick hanteren, daarin is hij echt veel sneller dan ik.

Ik laat het niet op me zitten en kijk toe hoe de twee kinderen bij mij aan tafel de missies van de robot uitvoeren. ‘Ga naar het rode trapezium,’ commandeert Robin, die geen Robin heet maar Mind. Ik zie Teun op verschillende pijltjes drukken en daarna op OK. De robot zet zich in beweging. Ik voel spanning in mijn buik. Zal hij de goede kant op lopen. ‘Fantastisch,’ zegt de robot na een paar seconden. Ik besluit het ook een keer te proberen en eis mijn beurt op. Na een paar minuten ben ik ook pro.

Die avond laten we het voor het avondeten aan Henno zien. ‘Wil je het ook een keer proberen?’ vraag ik hem. ‘Neuh,’ antwoord hij met onzekere (of is het nou bewonderende) blik in zijn ogen.

Wat een digital immigrant is het toch, die man van mij.

Maak kans op een Mind Designer en probeer ook je kind bij te benen

Mind Designer is intelligente robot (voor kinderen van 8-12 jaar) die je kind leert coderen en tekenen en hem of haar ook nog kan helpen bij reken- en meetvraagstukken. Mind kan door spraakherkenning opdrachten uitvoeren die je hem geeft. Met Mind kun je blokken programmeren, eenvoudige en meer complexe vormen maken en tekenen. Je lost missies op, ontwikkelt logische vaardigheden en ruimtelijk inzicht. Allemaal dingen die je kinderen blijkbaar al kunnen, maar die voor ons misschien ook wel handig zijn om te leren 😉

Wil jij ook wel een robot winnen? Ik mag deze twee robots uit de ‘Coding Lab’-serie weggeven: de Pratende robot (vanaf 3 jaar) en de Robomaker (vanaf 8 jaar). Laat je reactie achter onder dit blog!

Deze robots zijn verkrijgbaar bij Intertoys, Bart Smit en Bol.com.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Clementoni.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

219 Reacties

 • Reageer Alice Ermes 22 november 2018 at 09:13

  Ik blijf telkens het idee houden, dat ik tussen mind en immigrant in zit….
  Maar natuurlijk niet, ook ik ben oud 😂😂😂😂

  • Reageer Petra 1 december 2018 at 15:33

   Besef me nu dat ik niet in dezelfde valkuil moet trappen als mijn ouders destijds. Maar vind het wel belangrijk dat onze kids zich ook kunnen vermaken zonder digitale producten. Ben daarom wel selectief in wat we aanbieden. Maar voor hun ontwikkeling hebben ze hiet vast voordeel van. En mama en papa natuurlijk ook.

   • Reageer Angelie 1 december 2018 at 22:06

    Ik voel me zo’n digital immigrant terwijl toen ik opgroeide al ver voor was op mijn ouders doordat we op de middelbare school. Als ik mijn zoon hoor praten over fortnite en alle spelletjes die hij op de iPad zet voel ik me echt een onbenul. Dus mijn zoon van bijna 10 zou de robomaker geweldig vinden

 • Reageer Petra 22 november 2018 at 09:25

  Lijkt me leuk speelgoed voor mijn kinderen!

 • Reageer Mell 22 november 2018 at 10:43

  Hier hebben we een absolute ‘digital immigrant’, als ik spreek over mijzelf… Ik ben moeder van een 3-jarige en een baby (2,5 maand) en ik sta bijna dagelijks versteld van de snelheid waarmee mijn oudste nieuwe dingen leert zoals het opstarten van de tablet en het navigeren binnen Netflix… En dat terwijl hij nauwelijks schermtijd krijgt! Het lijkt me leuk om te zien wat hij oppikt van de programmeer-robot. Ook leuk voor in de klas (ik ben leerkracht en werk met kleuters)!

 • Reageer Barbara 22 november 2018 at 12:23

  Waauw dat lijkt me gaaf voor onze vent van bijna 3. Ook hier merk ik dat hij digidingen vliegensvlug oppikt. Misschien begint hij hierdoor wel te praten! 🤞

 • Reageer Rianne 22 november 2018 at 12:26

  Mijn dochter van 4 zou de pratende robot fantastisch vinden! Op school oefent ze ook al met een bij, of zo… Ik hou het niet bij, dat soort spellen had ik vroeger niet… Dus ik zou de pratende robot ook fantastisch vinden!

 • Reageer Berber Oldenbeuving 22 november 2018 at 12:31

  Ik lijk hier meestal de enige immigrant hier.. al klaagt zelfs manlief wel eens dat de kinderen hem voorbij streven. De robot zou misschien kunnen helpen om bij te blijven..😜

 • Reageer Saskia 22 november 2018 at 12:52

  Wauw! Net gelezen op de site van bol.com wat je allemaal kunt met de RoboMaker. Daar zou onze 8-jarige zoon extreem gelukkig van worden!

 • Reageer Sanderijn 22 november 2018 at 12:52

  Dát is leuk! M’n kinderen (5 en 7) werken op school met de BeeBot, dus ze zullen het vast ook heel tof vinden om er thuis mee aan de slag te gaan!

 • Reageer Sabine 22 november 2018 at 13:00

  Ik ben duidelijk de immigrant hier in huis.
  De helft van de tijd krijg ik de tv niet eens aan zonder vloeken 🙄.

  Mijn oudste zoon daarentegen is native, en hij heeft er ook een radar voor.
  Hij heeft de gave om digitale apparaatjes van 25 meter afstand te ruiken, te localiseren en over te nemen.
  Nou, eigenlijk nemen ze hem meestal over, hij lijkt wel bezeten.

  De robot zou daarom super zijn voor hem, eindelijk iets digitaals van hemzelf, waar hij de hele dag mee kan/mag

 • Reageer Inge Masselink 22 november 2018 at 13:02

  Wow, voor mijn dochter van 5, die op school liefst zo snel mogelijk ‘programmeer-speelgoed’ pakt als ze vrij mogen spelen. Zou heel gaaf voor haar zijn.

 • Reageer Corrien Dijkstra 22 november 2018 at 13:23

  Dat zou echt fantastisch zijn voor onze zoon Mats die heel graag speelt met uitdagend speelgoed. Hij heeft al technisch Lego, vind ie super. Dit zou weer een nieuwe verdieping geven voor hem.

 • Reageer Marleen ‘t Hart 22 november 2018 at 13:26

  Héél graag voor mijn zoon van bijna 8 😊.

 • Reageer Henriette 22 november 2018 at 13:28

  Erg leuk! Ik doe graag mee voor de robomaker!!
  😍

 • Reageer Bianca Zwebe-Ooijevaar 22 november 2018 at 13:51

  Wauw, de Robotmaker zou een gaaf verjaardagscadeau zijn voor onze zoon! Hij is op school ook aan het programmeren, dus hier kan hij thuis uren zoet mee zijn. Kan hij het daarna mooi aan ons gaan uitleggen, want mama snapt (nog) niks van programmeren…

 • Reageer Marieke 22 november 2018 at 13:51

  Ik doe mee voor de pratende robot, heel leuk voor onze uitvinder van net 4!

 • Reageer Shirley verwiel 22 november 2018 at 13:56

  Mijn dochter van 5 zou graag de pratende robot willen. Ze is gek van technologie. Ze is afgelopen jaar ook naar generation discover geweest waar ze als 1 van de jongste rond liep en overal aan mee wilde doen. Elke keer in de speelgoed winkel gaat ze even bij de robots kijken want ze wil er zelf zo graag 1.

 • Reageer Emmeline 22 november 2018 at 13:58

  Wauw gaaf! Ik weet ook niks van dit soort dingen… maar mijn kinderen des te meer. Mijn dochter van 7 heeft nu ook programmeren op school en mijn zoon van 5 doet ook allerlei spellen op de iPad razend vlug. Deze robot zullen ze fantastisch vinden.

 • Reageer Charlotte 22 november 2018 at 14:10

  Wow, dit zou vooral mijn jongste dochter van 4 heel erg leuk vinden! Ze deelt graag bevelen uit, dus dat scheelt 😉.

 • Reageer Christa 22 november 2018 at 14:18

  De Robomaker lijkt me fantastisch voor onze zoons (en papa 😬)
  Als we winnen weet ik wat ze gaan doen in de kerstvakantie!

 • Reageer Maaaike 22 november 2018 at 14:42

  Wauw! De robomaker lijkt me een fantastische uitdaging voor mn oudste zoon (én mn uit-het-analoge-tijdperk-stammende-wederhelft). De robot voor kleinere kids is ook welkom voor mn jongste. Duimen maar dat we 1 van de 2 robots mogen adopteren in ons gezin!

 • Reageer Dieuwertje klein Tank 22 november 2018 at 15:06

  Superleuk voor mijn 2 jongens. Wellicht leert mama er ook nog wat van🤣. Dan graag de pratende variant. Wel zo gezellig!

 • Reageer Marcelle Verkleij 22 november 2018 at 15:07

  Jaa dit is echt is voor mijn dochter Mint, een eigen Mind. Ik dacht best bij te zijn op de iPad. Maar loop mega achter

 • Reageer Manon Lubbers 22 november 2018 at 16:05

  Ja! Supergraag! Kan ik in mijn jongetjes huishouden wellicht ook eens een keer de blits maken 💃! (&anders bak ik gewoon ouderwets koekjes met ze – ook leuk 😊)

 • Reageer Jonna 22 november 2018 at 16:33

  Dit is echt een gave win-actie! De Sint brengt dit jaar “ouderwets” speelgoed mee naar ons huis, een poppenkast en handpoppen. Dan is de pratende robot wel een tof “nieuwerwets” cadeau voor mijn zonen en hun 2 neven. Ik ga duimen!

 • Reageer Irene 22 november 2018 at 16:43

  Die RoboMaker! Wat gaaf. Ik maak heel graag kans voor onze zoon.

 • Reageer Nelleke 22 november 2018 at 16:47

  Ooo de RoboMaker voor mijn oudste wiebelfriemelkind. Hij vraagt al een half jaar om een robot die hij kan leren stofzuigen!

 • Reageer Melanie Klutz 22 november 2018 at 18:13

  Super leuk voor de jongste digital natives van de toekomst hier! Tablers, smartphones alles zijn ze al wijs in met 2 en 4. De robot vanaf 3 jaar zou een te gekke nieuwe, digitale uitdaging zijn. Onze duimen draaien 🎉

 • Reageer Amaranta 22 november 2018 at 18:44

  De pratende robot zou echt wat zijn voor mijn dochter! En misschien steek ik er ook nog wat van op 🙃

 • Reageer Jolanda 22 november 2018 at 19:11

  Robomaker lijkt me super voor mijn twee meiden die begin december 9 worden! Omdat dit soort cadeautjes en de bladzijden waarop ze staan niet roooooooze zijn, hebben de meiden wat zij “jongens”bladzijden vonden (ondanks mijn protest) in de speelgoed gids nogal snel doorgebladerd… Mooie gelegenheid om ze te laten ontdekken dat techniek ook voor meisjes is!

 • Reageer Marian Herfst 22 november 2018 at 19:28

  O, dat was het dus ,ik kan er niets aan doen ; ik ben voor 2010 geboren !
  Misschien helpt het nog als ik samen met mijn dochter ( 3,5 jaar ) begin met de pratende robot !

 • Reageer Esther Mulder 22 november 2018 at 19:39

  Ook ik heb al twee digital natives. Mijn twee zoontjes van 2 en 4 zijn zo weg met mijn telefoon en iPad. Ga het ze niet uitleggen want dan laten ze wel even weten dat ze het zelf heel goed snappen. Mijn jongste swiped zo al mijn berichtjes aan de kant als hij bezig is met mijn computer. De spelletjes die gespeeld worden op mijn telefoon ( waar ik eerst zelf drie keer moet kijken hoe het moet) is voor hun een eitje. Er komt dan vaak ook het zinnetje nee mamma zo moet het helemaal niet. Dus ik denk dat mijn zoontjes het geweldig zouden vinden deze robot en dan samen er lekker mee spelen.

 • Reageer Saskia Eykholt 22 november 2018 at 19:42

  Mijn kinderen zouden de pratende robot fantastisch vinden denk ik, ze spelen geregeld zelf robot, met wcrollen om hun arm en bliep-bliep roepend 😂

 • Reageer Sanna 22 november 2018 at 19:55

  Graag, mijn slimme dochter die al voor licht met rekenen. Zou hier een mooie uitdaging aan hebben (ook al is ze 7,5)

 • Reageer Sascha Groen 22 november 2018 at 19:55

  Wat een superleuk ding. Ik doe mee voor mijn uitvinder van bijna 9! Grappig dat ik juist onder dit bericht moet bewijzen dat IK geen robot ben 🙂

 • Reageer Sascha Groen 22 november 2018 at 19:56

  Wat een superleuk ding. Ik doe mee voor mijn uitvinder van bijna 9! Grappig dat ik juist onder dit bericht moet bewijzen dat IK geen robot ben 🙂 (en dat ik vervolgens zakte voor de plaatjestest)

 • Reageer Chantal Heerdink-Alink 22 november 2018 at 19:57

  Te gek cadeau om te winnen voor mijn stoere vijfjarige dochter die houdt van robots én dino’s😍

 • Reageer Alma 22 november 2018 at 20:27

  Leuk om te lroberen! Denk dat ze dit te gek gaan vinden.

 • Reageer Suzanne 22 november 2018 at 20:31

  Hé, ik zat laatst naar deze robot te kijken voor onze dochter van vijf! Hij lijkt me heel erg leuk voor haar. Hij lijkt een beetje op de Beebot die we op school hebben 😊 Lijkt me een tof sinterklaascadeau!

 • Reageer Monique 22 november 2018 at 20:31

  Ja ja ja leuk Elsbeth!! Weet zeker dat ze alle drie de robotmaker te gek gaan vinden.

 • Reageer Wendy 22 november 2018 at 21:21

  Mijn 9-jarige zou de Robomaker helemaal te gek vinden. Ze is mij op veel vlakken, gelukkig, niet voorbij en dat hou ik graag zo. Maar als deze Robomaker haar afhoudt van die maffe YouTube video’s ben ik er helemaal voor dat ze daarmee aan de slag gaat. Ik zou hem dus graag winnen.

 • Reageer Ramona Heijnen 22 november 2018 at 21:29

  WoW wat gaaf. Ik zou graag de robmaker willen winnen. Kunnen mijn dochter en ik eens
  Lekker aan het programmeren slaan en misschien kunnen wij papa dan ook enthousiast krijgen.

 • Reageer Pauline 22 november 2018 at 21:47

  Wow, wat onwijs vet, een pratende robot! Ik weet alleen niet wie er meer mee zal spelen: mijn dochter (4 jaar oud) of mijn man (een enorme robotfan). Ik denk dat ik aan allebei geen kind meer zal hebben :).

 • Reageer Hanneke 22 november 2018 at 21:48

  Zou graag de pratende robot voor mijn dochtertje willen hebben. Denk dat ze dit geweldig zou vinden.

 • Reageer Madelon 22 november 2018 at 21:51

  Ik zou ook graag zo’n leuke robot winnen voor mijn dochter (8 jaar).Duimen maar!!!

 • Reageer Michelle 22 november 2018 at 22:06

  Een nieuw vriendje voor onze dochter (8) om haar en haar mama dingen te leren klinkt als een mooie gezamenlijke bezigheid!

 • Reageer Ilja Steijn 22 november 2018 at 22:10

  Oh de pratende robot voor mijn zoon van 3! Ik vond zelf als kind al geweldig om internet pagina`s te ontwerpen toen het internet nog niet zou oud was. Het bestond vooral uit gekst en hier en daar een plaatje. Een bewegend plaatje was al helemaal bijzonder! Ik schreef dr html code helemaal met de hand uit geweldig vond ik t!!

  Zou leuk zijn als mijn zoon dit ook op kan pikken en leren programmeren. Straks kan ik van hem nog leren 😅😃

 • Reageer Anke 22 november 2018 at 22:28

  Die robomaker klinkt geweldig leuk voor mijn jongens! Ik zou ‘m met veel liefde in de zak van Sinterklaas willen stoppen voor pakjesavond 😊

 • Reageer Iris van Mastrigt 22 november 2018 at 22:45

  Dit vindt mijn dochter van 9 fantastisch! Ze vraagt regelmatig om een robot, waarbij ik me dan afvraag wat ze ermee moet doen. Als ik dit artikel lees dan weet ik dat ik dus meer een digital immigrant ben dan ik dacht. Zou haar er graag mee verwennen dan laat ik haar het me graag leren!

 • Reageer Anke 22 november 2018 at 23:19

  Op school heeft onze jongste in groep 2 met een Beebot gewerkt (soortgelijk als de pratende robot), en hij vond het geweldig. Het verbaasde me hoe snel ze het doorhebben! Ik ben heel benieuwd hoe die Robomaker is en wat je.. eh, ze.. er mee kunnen 😉..

 • Reageer Fiona 23 november 2018 at 00:28

  Wauw, de robomaker zou een heel cool kado voor mijn zoon zijn. (En stiekem ook voor mij)
  Want deze digital immigrant doet een inburgeringscursus en is aan het oefenen met programmeren😬

 • Reageer Fiet van Mourik 23 november 2018 at 06:40

  Kan DOC ook strijken?? 🤔#ikvraaghetvooreenvriendin

 • Reageer Joke mulleners 23 november 2018 at 06:57

  Hier ook twee digikids, ikzelf geef regelmatig workshops bij kansarme en allochtone kinderen rond leren programmeren (wegostem programma) en merk vooral dat bij meisjes een grote inhaalbeweging nodig is, ik ben zelf een vrouwelijke it-er bij een Belgische grootbank en ben ook de vreemde eend in de mannenvijver die IT is, dus juich programmeerinitiatieven met volle borst toe! Hoe vroeger kids er mee beginnen, hoe beter, moet een tweede moedertaal worden. Zo’n robot zou dus van harte welkom zijn, om in de school van mijn eigen kids ook workshops te geven. Girlpower! Digikids-power!

 • Reageer Hester 23 november 2018 at 06:57

  Ik worstel zo met deze digitale generatie. Ik verzet en mopper, ik oordeel en verwonder. Het is een enorme spagaat waarin ik zit. Mijn zoon wordt bijna 5 en ik merk dat het onbewust zijn leven insluipt en zijn nieuwsgierigheid er duidelijk naar is. En ik dat moeilijk vindt maar onder hand ook met die telefoon als verlening van mijn hand rondloop terwijl ik me ook zo goed kon herinneren dat ik nooit een telefoon wilde, laat staan met internet. Maar met twee jonge onderzoekers wil ik toch wel een beetje ruimte maken voor een robot die naar mijn idee misschien iets toevoegt behalve herrie en batterijen opvreet. En lets face it, het is kwart voor 7 s ochtends en ik zit dit berichtje in mijn bed te tikken.

 • Reageer Kim Oostenbrink 23 november 2018 at 06:59

  Ja! Dit zou ik heel graag winnen voor onze zoon Mats. Het is elke dag een uitdaging om hém uitgedaagd te houden, en ik denk dat mind ons hier perfect zou kunnen helpen. En hem kan helpen “spelen”. Dus heel graag!!

 • Reageer Linette 23 november 2018 at 07:00

  De robomaker staat op het verlanglijstje van zoonlief van 7. Nieuwsgierig als hij is vindt hij dit soort speelgoed geweldig. En idd hij is er sneller mee weg dan wij 😁

 • Reageer Samantha 23 november 2018 at 07:11

  Mijn zoon wordt 8 en zou dit geweldig vinden! Kan hij het daarna zijn zusje van 6 en mij leren. Hij is zo slim met al die digitale dingen. Ook gebruik ik mijn zoontje als Tom Tom, hij weet na 1 keer gezien te hebben feilloos de weg (terug)!

 • Reageer Cynthia 23 november 2018 at 07:11

  Dit vinden mijn beide kinderen super! Niet normaal hoe snel die twee zich ontwikkelen op
  Dit gebied 🤗

 • Reageer Manon de Vos-Thijssen 23 november 2018 at 07:14

  Ja, dit zou geweldig zijn voor mijn zoontje van 3 jaar die graag van uitdagingen houd! Dit zou ons daar perfect bij helpen om hem meer uitdagingen te geven!

 • Reageer Marieke 23 november 2018 at 07:19

  Bas-sie A-dri-aan…. Ik krijg helemaal nostalgische gevoelens bij de gedachte aan Robin. Die heb ik weleens aan Luuk(6) laten zien maar die werd er niet warm of koud van. Deze kan hij meer waarderen denk ik. Bovenaan het Sint lijstje staat namelijk ‘een Robot’

 • Reageer Olga 23 november 2018 at 07:26

  Dit lijkt me heel leuk voor Sten, mijn jongste zoon (bijna 8). Op school wordt hier jammer genoeg bij ons weinig tot geen aandacht aan besteed, terwijl het erg leuk, leerzaam en van deze tijd is! Sten zou het geweldig vinden!

 • Reageer Michelle 23 november 2018 at 07:33

  Een blijk van herkenning dit artikel. Ik verbaas mij telkens weer over de snelheid waarmee mijn 3 jarige door de iPad, telefoon en netflix navigeert en dat terwijl hij maximaal 30 tot 45 minuten schermtijd heeft per dag! Ik denk dat deze robot een leuke uitdaging voor hem zal zijn!

 • Reageer Liek 23 november 2018 at 07:36

  Wow wat gaaf! Loot graag mee voor mijn zoontje! Hij wordt 7 en is erg wijs! Zodra zijn ogen open gaan is hij bezig met rekenen en meten, super nieuwsgierig, zoekt uitdaging en een robot staat al lang op z’n verlanglijstje 😉

 • Reageer MichelleM 23 november 2018 at 07:38

  Oh ik ben ook echt zoo niet thuis in de digitale wereld.. behalve de social media 😂😂 die heb ik dan weer iets te veel onder de knie! !! Leuk dit leerzame speelgoed!! Omdat ik het niet “snap” is het ook niet iets wat ik snel koop voor mijn jongens! Mij lijkt die 8+ variant voor mijn zoon van 8 dan ook super leuk om er mee in aanraking te komen! Ben benieuwd of hij het dan allemaal “zo ff doet” of dat ik door mijn struisvogelbeleid per ongeluk ook een digital immigrant van hem heb gemaakt😅

 • Reageer Esther van Doeveren 23 november 2018 at 07:46

  De Robomaker is denk ik een heel goed maatje voor onze dochter! Hij staat bovenaan haar verlanglijstje voor haar verjaardag… komt dat even goed uit!! Ik ga ouderwets duimen!

 • Reageer Angeline van Waaijenburg 23 november 2018 at 07:55

  Ow nee! Na het lezen van je blog wil ik deze heel graag geven aan mijn twee kleine kleutertjes van 4 en 5 die, net als alle kinderen, dol zijn op alles wat digitaal is… Maar de Sint heeft zijn budget voor dit jaar al op! Conclusie: ik moet deze winnen om niet 1 maar 2 kindjes heel blij mee te maken.

 • Reageer Nadine 23 november 2018 at 08:01

  Oh wow! Dat zou een supersintcadeau zijn voor onze jongens (5 en 8). Vooral de oudste is erg into programmeren, robots, filmpjes en vloggen 🙂 en vele malen sneller van begrip als het dat soort dingen betreft dan zijn ouders…

 • Reageer Rianne Tigelaar 23 november 2018 at 08:07

  Die is tof, en lekker interactief! Veel leuker om naar te kijken dan “kind achter scherm”.

 • Reageer Deborah Vlaming-Tesselaar 23 november 2018 at 08:10

  Ow wauw meestal herken ik heel veel van mezelf in jou blogs maar wat herken ik mezelf én mijn kinderen hierin.

  Mijn middelste (nu net 9) wist 5 jaar geleden al eerder hoe alle tablets en telefoons bij ons in huis werkte dan dat ik dat wist, terwijl ik dacht dat ik toch zo dom nog niet was.

  Mijn jongste (nu 6) is ook al zo’n enorme slimmerik en inmiddels blijf ik dus echt wel achter, zonder beschrijving is deze mama nergens.

  Toch lijkt het me enorm leuk om onze jongens te kunnen aanmoedigen om nog meer te leren van de Robotmaker. En wat zouden ze blij daar blij mee zijn, deze staat nl op hun verlanglijstje maar aangezien wij recent opgelicht zijn met een aankoop op marketplace zit het er niet in.

 • Reageer Mariska 23 november 2018 at 08:12

  Mijn zoon, wees het toevallig gisteren aan in het grote speelgoed boek… En ik dacht wat?! Programmeren ? Met deze leeftijd? En dan moet ik het helemaal uitleggen zeker !
  Maar na je blog gelezen te hebben gaat het andersom zijn!
  Ik ben benieuwd en doe graag mee met de win actie !!

 • Reageer Carine 23 november 2018 at 08:15

  Jaaaa mijn mannen zouden dit supergaaf vinden! En cool ook dat ik onder dit bericht aan mag tikken dat ik geen robot ben. Want het voelt als mama af en toe best zo…

 • Reageer Simone Priester 23 november 2018 at 08:16

  Oh zo herkenbaar dit. Moeder van een dochter van 4 en een zoon van 2,5. Ze zijn intuïtief zoveel sneller met telefoons, tablets etc. Ik doe graag mee voor de versie vanaf 3 jaar.
  Wat leuk dat ik hieronder mag invullen dat ik geen robot ben 😂

 • Reageer Gerline 23 november 2018 at 08:39

  Jaaa!!! Super leuk voor mijn 3 (4 😬) mannen. Maar wanneer wordt die huishoudrobot verloot? Nou, ik ga weer verder met stofzuigen!

 • Reageer Sandy 23 november 2018 at 08:44

  Wat zou ik die graag winnen voor mijn wijsneus van 8! 😄😄

 • Reageer Sharonne 23 november 2018 at 08:48

  Haha wat een herkenbaarheid, al zit ik met een 9 jarige die de ps3 controller uit mijn handen pakt, omdat mama het toch niet snapt of te langzaam is😂😂😂.

  De robomaker is wel iets wat ik erg interessant vind, want ik en mij zoon, oftwel Wij zijn van de robots. We hebben er al 1 uit Japan, en Samuel heeft al voor elk probleem een robot bedacht! Eentje die je kan programeren zou nu wel heeeeel cool zijn😁

 • Reageer Annemiek Edens 23 november 2018 at 09:28

  Wat een gave Robot! Fedde is helemaal fan van robots, programmeren en Bassie en Adriaan. Zou superleuk zijn om hem hier blij mee te maken!

 • Reageer Marloes Yanou 23 november 2018 at 09:44

  Harstikke leuke robot! Vind ik in ieder geval 🤓 Ik heb ‘m al een paar keer in mijn online winkelmandje gezet, maar had niet zo goed in beeld of mijn dochter het wat zou vinden. Tot ze laatst op excursie geweest zijn naar de Uitvindfabriek en daar met programmeren aan de slag mochten. Ze kwam harstikke enthousiast thuis!

 • Reageer Hesther 23 november 2018 at 09:48

  Jaaaa voor mijn 8 jarige alles beter wetende zoon 😉 Hij zou dit geweldig vinden!

 • Reageer Xander 23 november 2018 at 09:56

  Mijn 2 dochters zouden dit geweldig vinden (en ik ook :))

 • Reageer Linda 23 november 2018 at 09:57

  Na het programmeren met Co-de-rups lijkt me dit een superleuke nieuwe uitdaging voor mijn zoontjes! 🍀

 • Reageer Hester 23 november 2018 at 10:20

  Mijn zoon van bijna 8 jaar zou heel blij zijn met de robot maker.

 • Reageer Ineke 23 november 2018 at 13:28

  Wow, wat een cool ding! Onze kids van 8 en 9 zouden heel blij zijn met de Robomaker!

 • Reageer Floor 23 november 2018 at 18:34

  Ohlala wat een coole actie😎. Ik heb hier thuis twee mannen van 7 en 9 (en de grootste tel ik even niet mee😉) die zich hier eindeloos in zouden kunnen verliezen….en een mooie afleiding zijn van dingen die even wat minder lopen bij deze andersdenkende en voelende jongens. Ik gun ze beide een blije snoet!

 • Reageer Marjon 23 november 2018 at 19:04

  Superleuk! En logisch dat de kids van nu ons voorbij streven. Zo was dat ook toen wij jong waren.. onze generatie is weer een stuk sneller met internet etc. dan onze ouders en ook die generatie had weer een voorsprong op hun ouders. Zo zal dat altijd blijven gaan. Ik stimuleer mijn kids graag om met dit soort technische snufjes bezig te zijn. Dat maakt hen klaar voor de toekomst waarin deze vaardigheden onmisbaar zijn. Goed voor de ontwikkeling, naast dat het natuurlijk gewoon leuk is. Maar uit onderzoek is ook gebleken, dat je het beste leert wanneer je het leuk vindt!

 • Reageer Eva 23 november 2018 at 19:56

  Supergaaf voor mijn kleuterklas en zoonlief wil er vast ookmee spelen.

 • Reageer Adriana Bosman 23 november 2018 at 19:57

  Voor mijn jongste zou ik de robot maker graag winnen. Hij is een echte wizzkid en streeft ook al bijna zijn grote broerdie 3 jaar ouder is voorbij.

 • Reageer Leonie 23 november 2018 at 20:02

  Dat is wel super leuk zeg! In de klas van onze oudste (4 jaar) hebben ze ook een robot om dingen te programmeren. Zou super leuk zijn als ze dit ook thuis kan doen.

 • Reageer Ingrid de Jong 23 november 2018 at 21:11

  Gaaf zeg! Die wil ik wel graag winnen voor mijn 2 zoons (6 en 10) en dochter (8) die graag alles om zich heen ontdekken!

 • Reageer Charlotte 23 november 2018 at 21:27

  Leuk! Ik zou graag zien hoe mijn kids van 9 en 7 jaar daarmee omgaan!
  En daarna man en ik ook..

 • Reageer Karen Herrebrugh 23 november 2018 at 22:47

  Robots in huis, dat was toch iets van de toekomst? Oh zijn we daar al aangekomen.? Ik heb duidelijk wat gemist. Ik weet nog wel dat huis van Chriet Titulaer met al die robotachtige functies. Ben ik nu echt zo oud?
  Ik geloof dat het inderdaad tijd wordt om samen met mijn jongens met dit speelgoed te spelen, eens kijken wat ze ons leren.

 • Reageer Krista van Haneghem-Loos 23 november 2018 at 23:20

  Lijkt me te gek viir.mn dochter van bijna 5. Ze werken hier ook mee op school…..en ze kon al eerder swipen dan opa en oma😂🙈🤔

 • Reageer Marieke 24 november 2018 at 00:05

  De pratende robot is echt wat voor mijn zoon van vier.

 • Reageer Gerkje 24 november 2018 at 00:07

  Ja! Ja! Ja!

 • Reageer saskia 24 november 2018 at 05:22

  Lijkt me heel erg leuk om een “pratende robot” te hebben voor onze kleine man. Hij is nu 3, ben benieuwd wanneer wij achter raken 🙂

 • Reageer Danielle van der Kuyl 24 november 2018 at 06:40

  Paar maanden geleden oproep van school aan ouders om ochtendje te komen helpen met thema programmeren. Leuk, dat kan ik prima dacht ik… NOT!!
  Bomberbots in groep 3/4 lukte nog net maar het programma voor groep 7 ging mijn pet echt te boven. Tot mijn grote frustratie dus idd ook een digital immigrant. Gelukkig was is ik niet de enige… leerlingen hadden grootste lol en juffen/meesters/ouders stonden erbij en keken er naar. Robotmaker voor onze 10 jarige zoon en bijna 8 jarige meiden twins lijkt me te gek! Vast niet erg als ik er zelf ook een avondje mee ga stoeien 😉

 • Reageer Marjolein 24 november 2018 at 07:36

  Lijkt me super leuk en leerzaam speelgoed voor mijn kinderen! Waarschijnlijk nog een beetje confronterend voor mij: tot een paar jaar geleden voelde ik me nog heel ‘digital’, nu besef ik dat ik inmiddels ook bij de ‘immigrants’ behoor. Ik ben ook benieuwd hoe het voor mijn man zal zijn, volgens mij staat die nu zo’n beetje op dat kantelpunt (niet verklappen! ).

 • Reageer Lara van der eijk 24 november 2018 at 08:19

  Ja eh…. na jaren weer begonnen met studeren en wat is de wereld fan toch weer veranderd😂🙈. Mijn zoon zou heel blij zijn met de pratende robot.

 • Reageer Marloes Verhoeven 24 november 2018 at 10:38

  Die robomaker zullen Stijn en Bram geweldig vinden! Echte liefhebbers van techniek 🙂

 • Reageer Anneke Haas 24 november 2018 at 15:54

  De pratende robot lijkt mij enorm leuk voor mijn dochter Lieve. Ze houdt van programmeren op school met een BeeBot. Ze is oma al voorbij gestreefd op digitaal gebied. Of maakt oma slim gebruik van de kennis van haar kleindochter 🤔.
  Ik moet van Lieve erbij zetten, dat ze Keet echt vet cool vindt.

 • Reageer Christel Veenstra 24 november 2018 at 16:27

  He wat leuk! Hier een peuter en kleuter in huis, die wat mij betreft iets te vaak om de iPad vragen en daar al bijzonder handig mee zijn. Ik wil ze dan het liefst aan een educatief spelletje zetten, maar helaas weten ze Netflix en YoUTube ook zonder moeite te vinden. Met een man die een master heeft in nieuwe media eb digitale cultuur, is zo’n robot wel een must:).

 • Reageer Fanny 24 november 2018 at 17:26

  Oe, Ik hoop het ook een beetje bij te kunnen houden! Onze dochter Evy van bijna 7 lijkt ook nog eens hoogbegaafd. En laten papa en mama dit nu net niet zijn. Heel benieuwd of de Robomaker haar wat uitdaging kan bieden, omdat die ze op school soms mist!

 • Reageer Tamara 24 november 2018 at 21:31

  O wat zouden mijn dochters dit leuk vinden (en de mama stiekem ook 😂)

 • Reageer Fanny 24 november 2018 at 22:04

  Leuk voor onze dochter. Ze is leergierig en wil alles weten. Dan kan ze pappa nog ook een keertje iets leren!

 • Reageer Linda 24 november 2018 at 23:08

  Gaaaaaf!! Dit zou echt wat zijn voor mijn dochter Joan, die houdt van nieuwe (technische) dingen uitvogelen! (In tegenstelling tot haar moeder, die in de brugklas per ongeluk de amperemeter opblies bij scheikunde…)

 • Reageer Aline 25 november 2018 at 15:18

  Wow! Lijkt me super voor mijn 2 kinderen die allebei digital born zijn. Hopelijk kan deze immigrant het nog een beetje bijbenen door thuis mee te kijken/oefenen….

 • Reageer Amy 25 november 2018 at 17:24

  Dit is zon gaaf ding. Ik zou graag kans maken op de pratende robot!

 • Reageer Inge 25 november 2018 at 19:09

  Onze zoon van 5 zou hier erg blij van worden. Hij is dol op robots. Hij heeft er vorig jaar een gekregen voor Sinterklaas, maar die was helaas heel snel kapot 🙁

 • Reageer Anouk 25 november 2018 at 21:53

  Oh, Lola, mijn dochter van 7 jaar zou de Robomaker super cool vinden! Ze houdt van robots en techniek. En kan er beter mee overweg dan haar ouders 😆

 • Reageer Gerike Nagel 26 november 2018 at 23:32

  Vet gaaf! *vinkje: ik ben geen robot* Hilarisch!!

 • Reageer Esther 30 november 2018 at 10:42

  Mijn zoon is van 2008 maar ook een digital native.. Gewoon speelgoed noemt hij ouderwets 🙈 dus ik doe graag mee met de winactie

 • Reageer Martine Wouters 30 november 2018 at 10:54

  Hoi Elsbeth,

  Wat super gaaf die robots! Mijn zoon van bijna 8 zou dit helemaal te gek vinden. En hij is ook nog eens bijna jarig… Zou het te gek vinden om het voor hem te winnen 🙂

  Gr Martine

 • Reageer Moniek Dollekens 30 november 2018 at 10:59

  En óf we deze graag willen winnen! Denk namelijk dat als je ‘digital native’ Googlet er eigenlijk een foto van onze Bram zou moeten verschijnen… want mán wat is dat joch handig met digitale dingen. Apps, iPads, spelletjes… hij draait er z’n hand niet voor om.

  Overigens is het voor onze net-niet-digital-native van 12 eigenlijk niet anders. En dan nog een stapje uitgebreider… photoshop, illustrator, hoppa… eitje!

  En hoe leuk zou het zijn als ze (vrij zeldzaam) iets hebben wat ze allebei leuk vinden. Ja deze robot zou echt heel erg welkom zijn 🙂

 • Reageer Joyce van der Hoorn 30 november 2018 at 11:03

  Oh die zijn tof! Ik zou graag de robot voor de oudere kinderen willen winnen! Super gaaf!

 • Reageer Esther 30 november 2018 at 11:06

  Lijkt me super leuk voor de kids.
  Mijn zoon van 3 is ook al vrij modern met de iPad. Dus wie weet is dit ook wat voor hem. En zijn zus van 5 kan hier vast ook leuk mee spelen. Dus ik waag een gokje.

 • Reageer Corina Douwes-van Duijn 30 november 2018 at 11:26

  Leuke blog! Waarom niet eerder gelezen…denk de titel maar nu alsnog gelezen:). We gaan voor de pratende robot voor onze 5 jarige of moeten we juist vooruit denken en voor die andere gaan. Papa zal het iig ook fantastisch vinden;)

 • Reageer Leonie 30 november 2018 at 11:29

  Herkenbaar! Mijn bijna 5 jarige swiped ook achteloos appjes weg of ‘weigert’ een inkomende oproep als ie op mn telefooon zit. 😣Toen ik hem deze week op de latop zag hannesen met de muis en geen idee had wat ie daarmee moest doen, had ik hoop… Toch nog iets digitaals wat ik hem moet leren! ;))
  Een robot is natuurlijk supercool vool de kleine man, die winnen we graag!!

 • Reageer Jessamijn 30 november 2018 at 11:32

  Mijn dochter van 9 jaar leer op school al programmeren met scratch. Super gaaf om te zien en weer eens iets anders dan programma codes in DOS overtypen om word perfect aam de praat te krijgen (zoals ik ooit op de middelbare school moest doen…)
  Die robot is ook een een leuk ding. Misschien dat mijn andere dochter die nog niet zo veel interesse heeft, die leuk vindt. Spreekt wat meer tot de verbeelding hoop ik. Vooralsnog houd ik ze net aan bij of houd ik mezelf daarmee boor de gek 😉

 • Reageer Esther 30 november 2018 at 12:06

  Echt hè, we hadden van de week aan tafel nog een gesprek over ‘vroeger’. Toen je geen telefoons op tafel had liggen, er was maar 1 toestel in huis, met een draad, altijd op dezelfde plek. Nee schat, die zat niet continu in de oplader… Met games zijn ze me allang voorbij, maar ik vind dat zelf gewoon niet zo leuk. Op social media ‘win’
  ik nog wel van ze, haha. Voor Thomas (bijna 10) zou dit wel een supertoffe robot zijn zeg. Die is momenteel erg van techniek en computers en zo. Mega interessant en met grote letters op zijn verlanglijst getypt ;-). En ik vermoed dat grote broer (13) er graag bij zal helpen!

 • Reageer Inge kiers 30 november 2018 at 12:09

  Ik wil mij zelf toch echt geen digibeet noemen. Vandaar ook toen ik dit artikel voorbij zag komen dacht dat is niet voor mij geschreven ;). Zelf zat ik met 4 jaar ook al achter de pc dat was toen in 88 toch best bijzonder ;). En nu nog steeds hou ik van alle digispeeltjes. Al zie ik bij mijn vader (bijna 70) die echt hip en happening was in het computergebeuren vroeger nu het toch echt niet meer bij kan houden. Eigenlijk zou ik daarom het spel voor hem willen winnen zodat hij samen met mijn dochters van 4 (bijna 5) weer helemaal hip kan zijn. Benieuwd wie wie helpt ;).

 • Reageer Luana 30 november 2018 at 12:34

  Super gaaf voor op mijn werk! Ik werk op een BSO en de 8+ kinderen kunnen wel wat uitdaging gebruiken!

 • Reageer Henrine 30 november 2018 at 12:49

  Je blog is zeeeeer herkenbaar 😉 Met 3 kindjes van 9, 8 en 6 jaar (en nog 1 van 1 die al verbazend handig is met mijn telefoon) zal zo’n robot hier gretig aftrek vinden. Lieve buurjongen van 10 kan ook mooi meespelen…

 • Reageer Michelle 30 november 2018 at 12:51

  En dat je dan onderaan moet invullen ‘ik ben geen robot’ Haha!
  Mijn zoon (8) is helemaal weg van robots. Ikzelf ben inderdaad meer een digital immigrant, want zelfs mijn Iphone is ernstig verouderd!

 • Reageer Kim van Dongen 30 november 2018 at 13:25

  Wat een herkenning dit artikel! Ik loop echt ontzettend achter als immigrant, en zoon van bijna 3 is absoluut een native. Weet precies hoe telefoon, tablet en de televisie werken, ongelooflijk zo snel als ze dat oppikken.
  Ik zou voor zoon heel graag de Pratende Robot winnen!

 • Reageer Anouk 30 november 2018 at 13:41

  Dat zou een geweldig verjaardagscadeau zijn voor onze oudste zoon, die wordt bijna 8. En is inderdaad verbazingwekkend bedreven op iPad en iPhone… 🤔

 • Reageer Brenda 30 november 2018 at 13:54

  Ik vind zelf dat ik nog redelijk bij ben… maar ook niet altijd 😉 met 3 kinderen van 10-8en bijna 6 weet ik er alles van. De jongste doet net zoveel op zijn tablet als zijn broer en zus.
  De oudsten moeten een spreekbeurt maken met power point enz…. dat is voor mij ook weer al even geleden 😉
  Zo’n robot vinden ze waarschijnlijk helemaal fantastisch 🙂 dus we doen graag mee met de winactie.

 • Reageer Diana 30 november 2018 at 14:35

  OOOoh ik denk dit bijna dagelijks, echt een immigrant hier. Ik hou het niet meer bij. Terwijl ik vroeger programma als illustrator en photoshop goed onder de knie had. Moet ik nu soms m’n zoon van 8 vragen om de televisie op ‘uitzending gemist ‘te zetten 🤣🤣🤣
  Voor mijn boys zou ik dolgraag de robot winnen.

 • Reageer Jetty 30 november 2018 at 16:17

  Blij voor mijn kinderen niet naar testbeeld hoeven kijken wanneer ze vroeg wakker zijn, maar verder weet ik, en ik vind mezelf best jong en digitaalhandig, niks van YouTube enzo. Houd mijn hart vast voor cyber pesten, gewelddadige video’s etc. Maar ook genieten hoor, het hele jaar door sinterklaasfilmpjes kijken, puzzels maken op een tablet. Gelukkig heb ik nog tijd om bij te leren. Jongens zijn nu 5&3. Zij zijn dól op robots. 🙂

 • Reageer Ineke 30 november 2018 at 16:58

  Wow! Herkenbaar wel! Mijn oudste is bijna 4 en weet precies hoe de iPad werkt. Hij legt het ook graag even uit aan opa. Haha!
  Wij zouden het heel leuk vinden om de pratende robot te winnen! Met drie kids (2015, 2016, 2018) gaat daar zeker veel mee gespeeld worden!

 • Reageer Roos Veldt 30 november 2018 at 17:31

  Als mijn kinderen die robot nou zó programmeren dat hij stinksokken in de wasmand gooit, donald ducks opstapelt én jassen ophangt aan de kapstok dan wil ik
  ‘m heel graag winnen! En anders ook 😉

 • Reageer Karin 30 november 2018 at 18:16

  Leuk de pratende robot voor ons dochtertje van bijna 3..
  En de andere robot zou leuk zijn voor mijn klas.
  Dus altijd blij met één van de twee 😉

 • Reageer Irene Luijendijk 30 november 2018 at 18:28

  Hier gekomen naar aanleiding van je reminder op Instagram. Leuk stuk, en inderdaad heel herkenbaar. Ik zag dat squla ook een cursus programmeren aanbiedt tegenwoordig, zo gewoon is t dat kinderen vanaf 7 jaar dat kunnen doen kennelijk! Ik bewonder het meestal, en soms frustreert het me een klein beetje…;)

  En uiteraard maak ik ook graag kans op de mooie doe t zelf robot!

 • Reageer Bodhi_Billiemae 30 november 2018 at 18:52

  Wat super tof! Ik kan hier in huis twee kinderen heel blij maken met een Robot. ❤️ Liefde voor technologie

 • Reageer Stephani 30 november 2018 at 20:06

  Waauw, supertof. Dit zouden Mill en Wies (3j) geweldig vinden!

 • Reageer Joke 30 november 2018 at 20:21

  Oe! Winactie! Like!
  Onze 2 zijn van 2005 en 2009 en kunnen zich niet voorstellen dat papa en mama vroeger geen mobiel hadden of internet of … nou ja alles wat we tegenwoordig wel hebben 😅.
  Maar we houden ons warm aanbevolen voor deze leuke robot 🤖👍🏻

 • Reageer Joyce 30 november 2018 at 21:15

  Nou deze is wel heel leuk voor onze Tijs van 9. Wij doen graag mee.

 • Reageer Geeske 30 november 2018 at 21:31

  Onze zoon Morris (2012) kon eerder swipen op de iPad dan echte volzinnen uitspreken… hahaha heel herkenbaar dus 😉 Nu met de jongste (eind 2015) zie ik ook hoe gemakkelijk ze met apps, iphones en apparaten is. Zo’n robot zou hier een dikke hit zijn!

 • Reageer Sanne 30 november 2018 at 21:53

  Ik heb twee digital natives 🙈🙈 twee stoere jongens van 5 en 7… iPad, telefoon, Nintendo switch en Netflix zijn hier niet weg te denken ( en ik maar denken: die generatie kloof krijg ik nooit, ik snap die spelletjes enzo ook vast wel -> not!) hoewel onze regels steeds wat strenger worden wat dat betreft… iets anders doen dan achter die schermpjes lijkt soms steeds moeilijker te worden! Zo’n programmeer robot zou de ideale tussenweg zijn!

 • Reageer Rianne de Wilde 30 november 2018 at 22:13

  Ja dat zou gaaf zijn voor mijn altijd onderzoekende peuter van 3, zijn nieuwsgierige zus van 5 en hun leergierige lieve grote zus van nu echt bijna 7😍!! Kortom we houden ons aanbevolen. En ja, de titel van deze blog is veeeeeel beter😉 groetjes van deze mama vanaf 1-12-2011

 • Reageer Maureen 30 november 2018 at 22:14

  Steam, stem, coding, ik hou ervan! Wat een toffe wereld bewandelen onze kids. De kleuterjuf die onze 5-jarige leert ‘programmeren’ door de kids onderling via stapjes door een maze te laten lopen. Links, links, rechts, weer links en 3 rechtdoor. Euh. Cool soort nieuw ganzenbord? Of snakes en ladders? Zo tof en anders. We doen graag mee voor de robot! Ik heb er serieus lol in om met ze mee te leren.

 • Reageer Chantal Oosterhuis 30 november 2018 at 22:29

  Pepijn is helemaal in-to-the-robots dus die pratende robot voor dit leergierige mannetje zijn 4e verjaardag, zou echt heel geweldig zijn!

 • Reageer Wendy van den Berg 30 november 2018 at 22:55

  Oehhh. Tof! De doc robot staat hier op het lijstje voor mijn dochter. Al denk ik dat ze de robotmaker ook fantastisch zou vinden. Ze wordt 5 jaar, maar is al zo bezig met proefjes doen, lego bouwen en bezig (net als papa) met elektrotechniek. Dus supergaaf als ze dit met papa zou kunnen doen.

 • Reageer Sandra Wouters 30 november 2018 at 23:57

  Joh, helemaal tof voor m’n zoon van 8 én m’n digital immigrant van 50. Hebben ze weer wat te ‘bonden’ 😉

 • Reageer Vin 1 december 2018 at 01:01

  Mijn zoontje van 5 zou de pratende robot geweldig vinden! Hij is echt al een whizzkid.

 • Reageer Suzan van den Beemt 1 december 2018 at 06:16

  Onze 8 jarige zou zo’n robot helemaal fantastisch vinden. Vrees ook dat hij het eerder onder de knie zal hebben dan ik.
  Maar inderdaad, hij weet niet beter. De digitale wereld is er altijd al geweest in zijn beleving.

 • Reageer Anita 1 december 2018 at 07:55

  Tja.. het digitale tijdperk ontwikkeld zich zo snel.. onze kinderen weten niet beter! Gek hoor..
  Gaaf zo’n robot voor mijn dochter van 4,5 jaar!

 • Reageer Geja Oortwijn 1 december 2018 at 08:56

  Ik had dit blog helemaal gemist! Maar hier ook 3 digi kids, iets wat voor hen zo normaal is! Een huisrobot zou hier vol bewondering ontvangen worden. Ze zijn nu 5, bijna 6 & bijna 7.

 • Reageer Alida 1 december 2018 at 09:12

  Superleuk. Ik ben benieuwd hoe lang het zou duren voordat mijn zoon de robot werkend heeft. Ik vrees dat ik meer tijd nodig zou hebben

 • Reageer Brigitte 1 december 2018 at 09:21

  Lastige keuze….de Pratende robot voor mijn 5 jarige dochter of de Robomaker voor mijn andere dochter, mooi cadeau voor haar 8ste verjaardag! Allebei lijkt het mij superleuk.

 • Reageer Joyce Zwaan 1 december 2018 at 09:23

  Jaaaa wat leuk! Onze oudste (8) heeft gisteren Mind gekocht van haar verjaardagsgeld. Al zoveel speelplezier direct gehad! Wij zouden graag de Robo maker willen winnen voor haar.. ze heeft in de winkel flink getwijfeld maar de pratende robot voor haar broertje (1) en zusje (3) zou ook geweldig zijn!!

 • Reageer Karlijn Bos 1 december 2018 at 09:23

  Dat zouden mijn 3 oudste zonen heel erg leuk vinden. Het ukkie van een half jaar kan er dan leuk achteraan kruipen 😉

  • Reageer Karlijn Bos 1 december 2018 at 09:26

   Dat zouden mijn 3 oudste zonen heel erg leuk vinden. Het ukkie van een half jaar kan er dan leuk achteraan kruipen 😉

   We zouden graag de Robomaker winnen.

 • Reageer J van der Lans 1 december 2018 at 09:24

  Superleuk voor onze jongens van 3 en 5 jaar!! En de jongste van 1 vind het vast ook prachtig om te zien. Zijn gek van robots dus de Pratende robot lijkt me erg leuk voor hun allebei:-) onze oudste heeft deze op zn tweede verlanglijstje voor sinterklaas gezet maar denk dat de sint zijn eerste lijstje al heeft gebruikt want ja, wie verwacht er nou 2 lijstjes;)

 • Reageer Daniëlle Breen 1 december 2018 at 09:26

  Onze zoon van 8 zou dit geweldig vinden!

 • Reageer Rianne Schellen 1 december 2018 at 09:27

  Graag de Robomaker voor mijn uitvinder van 10 jaar oud. Heeft zelfs echte robotkamer en dit soort speelgoed haalt het beste in hem boven. Wij duimen!!

 • Reageer Linda 1 december 2018 at 09:31

  Wat leuk zeg! Ik ben ook heel benieuwd of het mijn zoon van 8 met autisme zou stimuleren om nog meer te leren. Ik denk van wel. Robots vindt hij sowieso erg interessant. Waarschijnlijk heeft hij ook sneller dan ik door wat je er allemaal mee kan.

 • Reageer Nienke 1 december 2018 at 09:33

  En toch heb ik wel wat kritische kanttekeningen. Want ja, die koters zijn razendsnel met tablets en computers en dit soort speelgoed. Maarrrrr ik mis het stukje hoe om te gaan met wachtwoorden, en gewoon het vaardig zijn op een computer. Mijn 10-jarige beweert met droge ogen dat ze twee accounts op een spel heeft (eentje op tablet en eentje op laptop) omdat dat niet anders kan. Een mailtje sturen? Dat kan alleen via de laptop denkt ze. Dat is denk ik het gevaar van alles wat intuïtief is: er hoeft niet te worden nagedacht over hoe zaken werken.
  Wat niet wegneemt dat ik zo’n robot ontzettend tof vindt! Onze Teun heeft er al eentje van Clementoni en eentje van Meccano, zijn 4-jarige zusje Juliëtte vindt dit ook leuk maar mag niet met die van haar broer spelen 😊

 • Reageer Sammy Busscher 1 december 2018 at 09:34

  Ik heb deze blog helemaal gemist vorige week. Heel intrigerend die verschillende generaties, mijn man en ik werken beide in de IT hierdoor redelijk op de hoogte qua ontwikkelingen maar dat betekent niet dat je ze zelf makkelijk hanteert😅. Hierdoor vinden mijn man en ik het juist wel belangrijk dat onze dochter analytische vaardigheden op doet en o.a. al jong leert programmeren om later de juiste kennis te hebben voor de wereld die er naar alle waarschijnlijkheid dan weer totaal anders uit ziet ook qua werk. Nu ze bijna 3 wordt deze maand zou de pratende robot daar de perfecte start voor zijn.

 • Reageer Petra Spaans 1 december 2018 at 09:34

  Oehhh zoontje Max (3 jaar) is dol op dit soort spullen.
  Hij oefent al met de programmeerbare duplotrein en heeft een rups die programeerbaar is.

 • Reageer Laura Verra 1 december 2018 at 09:35

  Ook hier zijn de mannen gek van spelletjes, techniek en robots, inclusief de oudste van 40 😉 Je zou ze daar een enorm plezier mee doen!

 • Reageer José Vrancken-bliekendaal 1 december 2018 at 09:38

  “Ik ben geen robot”🤖🤖🤖🤖🤖🤖
  onder dit artikel…mooie combinatie!😃😃😃🤣🤣🤣

  Mijn zoon was helemaal fan van George dus als hij er nu zelf een zou kunnen hebben en ontwerpen zou hij fantastisch vinden. S.v.p. de robomaker voor hem!

 • Reageer Marleen 1 december 2018 at 09:40

  Leuk voor ons zoontje (3) die ook al precies zijn spelletjes weet te vinden op de telefoon of ipad.
  En deze juf wil hem dan ook weleens een keer meer naar school nemen (als ik toestemning krijg van mijn zoontje….)

 • Reageer Nienke van der Schaaf 1 december 2018 at 09:41

  Oef ja! Hier ook twee kids (2 en 5) met een i-chromosoom! Heerlijk om te zien overigens…

 • Reageer Bouwman 1 december 2018 at 09:48

  Wat leuk, de robomaker voor mijn dochter van 7. Deze heeft geen interesse in poppen en wil graag een robotpaard alleen deze robomaker lijkt mij een mooiere uitdaging voor haar.

 • Reageer Angelique 1 december 2018 at 09:48

  Ooh te gek! Zo’n soort robot hebben ze op school ook, zijn de 2 oudste (5 en 6 jaar) helemaal fan van.
  De jongste van 3 zou dit ook erg leuk vinden.

 • Reageer Jacqueline van Essen 1 december 2018 at 09:48

  Zojuist een digiboost gekregen; ik speelde het persoonlijke sinterklaasfilmpje af op de tv van mijn ouders nadat ik het bij YouTube heb geüpload. Mijn eerste YouTube upload is een feit, opa en oma verwonderd. En ik blij dat het lukte, ik heb het nog!
  Zin om samen met (of bij) mijn zoon in de leer te gaan voor de robot. We lopen nog nèt gelijk op. Dat denk ik tenminste.

 • Reageer Laura 1 december 2018 at 09:50

  Een gevleugelde uitspraak hier in huis door mijn 7,5YO en 4YO is: “mam dat kan je toch even opzoeken op de iPad…”
  nu moet ik zeggen dat ik mijn kinderen heel bewust opvoed met buitenspelen, Kapla, playmobil, Lego, een goed boek en verkleedkleren…
  Word ik mij ook steeds bewuster van het feit dat wij en zij straks niet meer zonder al die digitale dingen kunnen en zullen moeten leren programmeren… zo’n Mind-robot lijkt mij dus perfect voor ons hele gezin. Voor de jongens om mee te spelen, voor mij om iets van op te steken 😁

 • Reageer Esther 1 december 2018 at 09:52

  De robotmaker staat al op het verlanglijstje, dus daar kun je ons heel blij mee maken!

 • Reageer jildou 1 december 2018 at 09:57

  Haha, gelukkig valt het hier mee. Ik ben generatie Star Wars 🙂
  Succes met aanhaken.

  Jildou

 • Reageer Ingemar 1 december 2018 at 10:45

  Geweldig! Ook hier 3 dames (6, 9, 11) die zo’n robot geweldig vinden

 • Reageer Ilona 1 december 2018 at 10:48

  Ik zou graag de pratende robot willen winnen voor onze zoon. Hij vindt robots helemaal geweldig!😍

 • Reageer Inge Cinar 1 december 2018 at 10:49

  Super gaaf!! De robotmaker voor onze lieve creatieve nieuwsgierige zoon. Zou echt te gek zijn. Fijne feestdagen! 😀🎁

 • Reageer Marjoush Visser-de Roo 1 december 2018 at 10:59

  Oh RoboMaker dan graag! Ik ga duimen 😉🤗

 • Reageer Wieke van der Ploeg 1 december 2018 at 11:07

  Dit zou een super gaaf kado zijn voor mijn zoon! Kan hij het vervolgens aan mij uitleggen 🙂

 • Reageer Monique 1 december 2018 at 11:16

  Dit zou een supergaaf cadeau zijn voor onze kinderen. Ik, een absolute immigrant, die net aan een cd’tje kan branden en dan mijn jongste jongen van 3 (bijna 4) die er rustig op los swipet op de tablet maar geen woord zegt (hij heeft TOS en begint nu woorden te zeggen). En mijn oudste dochter van bijna 8 die mij nu al voorbij gaat en het liefst het ene spel na het andere download (gelukkig speelt ze ook veel buiten😅) en haar zusje (6) is onze dromer en vindt filmpjes kijken eigenlijk al genoeg

 • Reageer Hanneke Braspenning 1 december 2018 at 11:36

  Dat wil ik wel super graag proberen met mijn zoontje van 3 jaar. Hij is erg leergierig en is helemaal weg van robotspeelgoed. Zijn zusje van bijna 2 kijkt en doet graag mee. Dus we gaan heel hard duimen dat we winnen en dan kan mijn zoontje aan mij uitleggen hoe het werkt. Als mijn zoontje en dochtertje ermee uitgespeeld zijn qua leeftijd, geef ik het door aan het kinderdagverblijf dat in de school zit waar ik zelf werk. Dan zijn er ook weer een hoop kindjes heel blij mee.

 • Reageer Nienke 1 december 2018 at 12:02

  O Wow! Ik ga voor de robomaker. Met een tweeling van bijna 7 en een zoon van net voor de alpha generatie (2009 hahaha) weet ik het digitale tijdperk echt niet buiten de deur te houden maar probeer als een gekke schermtijd echt te beperken. Deze robots zijn super. Toch digitaal tijdperk mAar nog wel creatief zonder scherm…… ik ben voor!!!

 • Reageer Rina Hoek 1 december 2018 at 12:05

  Ha! Dat zou een superkado voor onze kleuters van 4 en 5 zijn; de jongste probeerde met 3 jaar op onze ‘ouderwetse’ televisie te swipen omdat ie een ander filmpje wilde😃 En bij de oudste moest ik opzoeken wat ‘stop motion’ betekende wat ie had geleerd op school…eh…

 • Reageer Elke 1 december 2018 at 12:30

  Dit lijkt mij een heel leuk cadeau voor ons zoontje. Hij heeft autisme en kan zo’n ‘oefenvriendje’ goed gebruiken! Ik ben erg benieuwd naar de interactie tussen die twee….

 • Reageer Annabel 1 december 2018 at 12:38

  Lijkt me een superleuk cadeau voor mijn 4 jarige en zijn 7-jarige grote broer! Ze zijn nieuwsgierig en vogelen graag uit hoe dingen werken.

 • Reageer Ilse Vervoort 1 december 2018 at 13:08

  Toftof. Met de Robomaker zou ik mijn zoon van bijna 8 heeeeel blij maken.

 • Reageer Rianne 1 december 2018 at 13:48

  Ik heb er ook 2 thuis, geboren na 2010. Raar idee dat ze de tijd van voor alle digitale toestanden nooit mee zullen kennen. Mijn dochter heeft zelfs zo’n programmeerrobot in de klas. Voor thuis zou ook leuk zijn!☺

 • Reageer Mirelle Zuijderduin 1 december 2018 at 14:13

  Hoe confronterend… een echte digital immigrant hier :-(.
  Maar zeker bewust van het belang om deze skills bij onze twee ‘natives’ te stimuleren. Ze zullen ze nodig hebben in hun verdere leven!
  De pratende robot zal onze bijna-5-jarige nog wel even kunnen boeien denk ik, en daarna kan onze pientere wijsneus van 2,5 het stokje vrij snel overnemen vermoed ik….
  Zou gaaf zijn om te winnen, anders een goed kado idee om in het achterhoofd te houden. Dank!

 • Reageer Marieke 1 december 2018 at 14:17

  Ja hoor, hier thuis ook 2 van na 2010!
  Zo bizar hoe snel ze de technologie oppakken!
  Een pratende robot zouden m’n jongens fantastisch vinden!

 • Reageer Annemieke B 1 december 2018 at 14:29

  Ook al valt mijn oudste zoon net buiten de generatie Alpha (of mag je geboren eind 2009 ook meetelen?), hij zou onwijs blij worden van de Robomaker. Nel als mijn man trouwens. Weliswaar een digital immigrant, maar dan een die tot nu toe aardig bij kan blijven. Ben benieuwd of hij de Robomaker ook snapt… 😉🍀🤞🏻

 • Reageer Lynn DS 1 december 2018 at 15:06

  Onze meisjes 4 en 6 zijn al lang benieuwd naar een robot. Ondertussen is er al zoveel keuze voor de kids dat ik door het bos de bomen niet meer zie. Dus als we deze zouden winnen hoef ik niet meer te zoeken en na te denken 🙂
  Mijn petekind is een gedreven 8 jarige die helemaal weg is van dingen in elkaar knutselen. Hier zou ik hem ook een heel groot plezier mee doen!

 • Reageer Marlies 1 december 2018 at 15:33

  Ja lijkt me superleuk voor onze zonen van 2 en 5 jaar. Ze houden wel van een uitdaging! En kunnen ze meteen mij het een en ander uitleggen .. zodat ik ook een beetje bij blijf!

 • Reageer Maaike 1 december 2018 at 15:34

  Wat een gaaf ding! Ik waag graag een kansje voor de Pratende robot. Ik denk dat dat echt iets voor mijn zoons is en had het zelfs al op zijn verlanglijstje gezet.

 • Reageer Berdien 1 december 2018 at 18:45

  Ow wat geweldig artikel. Ik moest laat op een kennismakingsgesprek met alle ouders uitleggen hoe het kon dat mijn dochter allerlei foto’s deelt met de andere kinderen(zit op soort iPad school) moest bekennen dat zonder WiFi en whatsapp of fb ik niet wist dat dat kon. Ik in de leer bij mijn dochter van 6,5🙈

  Dus ik denk dat ze deze wel heel tof zou vinden en dan samen met haar zusje gaan ontdekken

 • Reageer Marjan 1 december 2018 at 18:50

  Leuk stuk! Mijn dochter van 9 jaar zou de robomaker fantastisch vinden. Hopelijk snap ik het ook 😳

 • Reageer Mark 1 december 2018 at 19:05

  Heel herkenbaar hier wordt ook van alles gedaan op de tablet en weet alles nog beter te vinden op zijn tablet dan wij. Een spelcomputer is ook geen probleem voor hem (net 4 jaar oud) maar kan zich ook prima vermaken zonder iets digitaals. Lekker knutselen en met lego bouwen gaat prima alhoewel lego nu een catalogus heeft die ook digitaal tot leven komt. Maar een robot zal hij ook wel erg leuk vinden.

 • Reageer Yadelys Rodriguez 1 december 2018 at 19:55

  Dit lijkt mij fantastisch voor mijn zoon. Hij is gek op technologie en roept al sinds hij kan praten dat hij later robot bouwer wilt worden. Hij is een 8 jarige die erg geïnteresseerd is in technologie. Hij wilt later graag leren om robots te bouwen en ook de software ervan. Nu houdt hij zich vooral bezig met robots bouwen met Lego en Knex. Hij laat zijn fantasie vrij lopen en maakt gave dingen.

 • Reageer Tessa 1 december 2018 at 20:48

  Haha, wel herkenbaar ja! Als leerkracht gingen de leerlingen (basisschool) me soms al voorbij. En als ik nu zie hoe snel mijn bijna-kleuter het swipen en gebruik van apps oppakt… Bizar! Die robots lijken me echt fantastisch! Zou supertof zijn de pratende ‘Doc’ te winnen voor zoon (en oké, stiekem toch ook wel voor mezelf😉)

 • Reageer Hester 1 december 2018 at 21:06

  De RoboMaker lijkt me geweldig voor mijn zoon van 8, hij (en ik) zouden er heel blij van worden als we hem winnen! 🙂

 • Reageer Suus 1 december 2018 at 21:27

  Woaw de Robomaker 😍 Daar kunnen mijn zoons heerlijk op los tijdens hun technische aanvallen!!! Vinden ze geweldig en het is leerzaam 👌

 • Reageer Kristel 1 december 2018 at 21:28

  Wauw wat een gave actie! Ik denk dat mijn dochter van 3,5 en zoon van 5, dit helemaal fantastisch zouden vinden!

 • Reageer Gwenda van aalst 1 december 2018 at 21:49

  Super actie! Mijn zoon wordt denk helemaal ubertastisch blij van de pratende robot.. 5 jaar oud maar weet zn weg zeker te vinden op de tablet. En ach we zijn nooit te oud om te leren, dus deze mama zal dan interactief met hem mee doen.
  Groetjes Gwenda

 • Reageer Janneke 1 december 2018 at 21:54

  Oh ja dat lijkt me leuk. Voor mijn kleuter die hem al heel graag wilde. Maar ook voor m’n groep zeven/acht
  Ik doe nog altijd heel erg m’n best om m’n pubers van voor 2010 bij te houden en m’n kleuter van na 2010.
  Ik moet zeggen. Ik vind het erg leuk.

 • Reageer Susan Rijnbeek 1 december 2018 at 22:37

  Heel herkenbaar!! 2010😍🎁

 • Reageer Martiene 1 december 2018 at 22:40

  Oh wat leuk! Mijn zoontje van 3 is al zo wijs, en ik weet zeker dat pappa dit ook leuk vindt om samen te doen 🙂 Ik hoop maar dat ik het allemaal een klein beetje bij kan houden

 • Reageer Francisca Van Der Horst 2 december 2018 at 03:11

  De zoon van 10 doet een cursus programmeren op het vervolgonderwijs en is daar met arduino-auto’s bezig. Toen ik bedacht had dat hiervan iets wel leuk was voor in de zak heb ik serieus anderhalve dag die ene technische vriend gestalkt, om maar te snappen wat ik elke keer op het scherm zag verschijnen.. te gênant natuurlijk.
  En de dochter van 8 is nu al stikjaloers op wat grote broer doet met robots, voor haar zou het dus een cadeautje zijn om met haar eigen “botje” aan de slag te mogen. Mogelijk met een beetje hulp van haar broer ;-). Ik duim ervoor!

 • Reageer Geertje van Soelen 2 december 2018 at 06:49

  Jah ik snap het heel goed. Zoon van 10 mist de interesse van computers en zoon van vandaag (2 dec) 8 jaar is er niet weg te slaan. En dochter van 5 jaar volt broer van 8 nog rapper. Natuurlijk is de robomaker iets voor ons. Even iets anders Dan alleen maar schermpjes. Hij moet ook nog nadenken…. Dat Zou geweldig zijn. Een verlaat cadeau.

 • Reageer Marieke van der Heide 2 december 2018 at 08:11

  Ik doe graag mee voor mijn lieve Teun die in januari 3 wordt… Met de pratende robot kan hij zeker al uit de voeten.. hij moet zijn zus van 5 soms al helpen met de telefoon/ tablet… 🤣

 • Reageer Daniëlle 2 december 2018 at 08:28

  Oh superleuk dit. Mijn zoon is vandaag 6 jaar geworden. Mijn andere zoon is 3. Allebei de robots lijken mij superleuk!

 • Reageer Romy 2 december 2018 at 08:34

  Zo herkenbaar! Onze dochter van over 2 weken 5 kan inderdaad soms beter mijn telefoon of de tablet bedienen dan dat ik dat kan. Dochter van 2,5 is ook hard op weg. Gelukkig houden we het nog een klein beetje binnen de perken, door wat minder schafttijd;)
  Doc zou superleuk zijn hier in huis, dus we doen graag mee!

  • Reageer Romy 2 december 2018 at 08:35

   Schermtijd…

 • Reageer Eva Overdevest 2 december 2018 at 08:52

  Het lijkt me fantastisch om de Robo maker te winnen. Onze zoon van ruim 7 jaar krijgt op school extra werk aangeboden omdat het reguliere werk hem onvoldoende uitdaging biedt. Hij wordt zo gelukkig van de extra activiteiten, waaronder programmeren. Omdat we een groot gezin zijn met vier kinderen is het soms lastig om hem thuis ook de extra uitdaging te bieden. Zeker als je zelf een beetje achterloopt 🤭. Dit speelgoed zou fantastisch voor hem zijn. En leerzaam voor zusjes en broertje!

 • Reageer Henriette Schrooten 2 december 2018 at 09:44

  Wat een herkenbaar verhaal. Mijn oudste is 8 en maar wat trots dat in 2010 ook de eerste IPad op de markt kwam. Spelen op de IPad, hij weet niet beter… Hij begint nu net met online gamen met zn vriendjes. Leuk om te zien hoe ze samen moeten werken om resultaat te halen. Ook al zucht ik wel eens dat ze totaal niet zonder het apparaat kunnen, toch brengt het ook positieve dingen mee. Tafels leren is toch -tig veel leuker als het op de IPad kan!

  Ik zou graag de Robomaker voor mijn zoon willen winnen. Hier zal hij zich zeker mee kunnen vermaken!

 • Reageer Carola 2 december 2018 at 11:08

  Oh herkenningggg! 😂 jaren geleden tijdens mijn werk op school voelde ik me al een loser, omdat ik het geluid van de pc niet gesynchroniseerd met het digibord kreeg en een kleutertje van 5 dat wel even regelde in nog geen minuut.
  Nu heb ik zelf 3 jongens van bijna 4, 2.5 en 9 maanden en hoe zij allemaal met een ipad omgaan ben ik jaloers op. Ik ben gewoon een digibeet … immigrant is al een stap voorwaarts voor mij. Zou die robot vanaf 3 jaar dan ook graag willen winnen … voor mezelf😉

 • Reageer Marline van Hoof 2 december 2018 at 21:49

  Hier een millenial 😉, moeder van twee alpha’s. Die robot lijkt me een leuke uitdaging voor ons alledrie! Bij ons blijven de ouders (beiden millenials) voorlopig een stuk sneller wat betreft ict. Ik ben benieuwd hoe snel dat gaat veranderen. Onze kinderen zitten namelijk om een GO-school; gepersonaliseerd onderwijs. Ik zou ook graag uittesten of deze robot een aanwinst zou zijn voor de school.

 • Reageer Marloes 3 december 2018 at 20:45

  Omdat mijn zoon van 10 alleen onbetaalbare cadeaus op zijn verlanglijst heeft gezet, had ik geen idee wat ik dit jaar moest halen. Dit cadeau is natuurlijk helemaal de bom!

 • Reageer Saskia van der Slot 3 december 2018 at 22:39

  Oh wat gaaf lijkt me dit zeg. Op 31 december wordt onze Hugo 7 jaar, maar ik denk dat hij het pakket voor 8-jarige al wel heel erg leuk zou vinden. En nu duimen…

 • Reageer Stefanie 4 december 2018 at 06:57

  Oh wat zou dat leuk zijn voor bij mij in de klas! We hebben al zoiets bij de kleuters, maar voor de bovenbouw zou die 8+ echt edn aanwinst zijn!

 • Reageer Alyt van der Heide 4 december 2018 at 11:28

  Wauw zo leuk dit speelgoed.
  Mijn 8 jarige meid houdt van techniek (net als haar papa).
  Doe dan ook graag voor haar mee, voor de Robomaker.
  Kan ze helemaal haar ei in kwijt.

 • Reageer Susan Damen 4 december 2018 at 19:00

  Mijn zoon van 8 met autisme is gek op robots in elkaar zetten. Hij kan niet zo goed spelen met fantasie, maar robots programmeren vindt hij super. Hij zou er erg blij mee zijn.

 • Reageer Maartje 4 december 2018 at 22:01

  WoW waf cool; ik ben moeder van een zoontje waar de mind robot helemaal te gek voor zou zijn; en zijn zusje en kleine broertje kunnen er dan later ook van genieten. Ik herinner me nog dat mijn oudste en ik allebei voor het eerst swipen ontdekten; toen hij een jaar of 2 was. Alleen voor hem was het een logisch (echte native) en voor mij een WoW ervaring (immigrant). Als twee jarige vond hij het de normaalste zaak vd wereld om vervolgens ook billboards te swipen. Helaas werden die gemaakt door immigrants en nog niet klaar
  Voor deze mogelijkheden…. Hoe gaaf als hij nu kan gaan bouwen!!

 • Reageer Nienke 12 juli 2021 at 20:19

  Wij hebben Bot, die snap ik (keek, beetje trots). Voor mijn kinderen van 7 en 9 is de uitdaging daar wel vanaf al pakken ze hem er soms nog bij om eigen parcourtjes te maken. Robomaker zijn zullen ze geweldig vinden en hopelijk willen ze het mij uitleggen 😄

 • Reageer learn more 2 maart 2023 at 23:56

  Hardwood household furniture possesses one thing extremely all natural about it.
  There is this sense of heat, of attribute and of beauty that may be be found in hardwood furniture.
  Hardwood is actually birthed coming from the earth.

 • Laat je reactie achter