Relax

Jij bent echt iemand die heel mooi rimpels krijgt

Niets zo confronterend als de camera op je telefoon aanzetten en ontdekken dat hij nog op selfie-stand staat. Daar sta je dan in volle gloren in de camera te staren: met onderkin, rimpels, vlekken en te slaperig hoofd. Als een soort…. hmmm zeekoe eigenlijk. Dat ouder worden heeft best wat voordelen, maar in het huidige selfietijdperk zijn de nadelen ook best confronterend.

Toen ik net veertig was schreef ik het boek ‘Snorgids voor vrouwen van 40+’. Een mooi vormgegeven boekje met allerlei wetenswaardigheden en grapjes over veertig worden. Zo schreef ik uitspraken als ‘je weet dat je veertig bent als je de voordelen van sjaaltjes ineens heel helder ziet.’ Maar ook een stuk over vriendschappen op deze leeftijd. Natuurlijk kon een hoofdstuk over de veranderende huid ook niet uitblijven. Ik sprak met een jonge rimpelloze dermatologe die mij alles vertelde over vlekken en rimpels. Ze legde mij uit wat een zonnevlek was en dat veel mensen op latere leeftijd ouderdomswratten krijgen. Ik gruwelde bij dat woord, om bij thuiskomst tot mijn schrik te constateren dat ik ook van die bruine vlekjes op mijn armen had.Advertisement

Ondertussen had ik het geluk dat mensen nog steeds verbaasd naar me keken als ik vertelde dat ik veertig was. ‘Jij? Veertig????’ Wat ik overigens de enige gepaste reactie vind op het uitspreken van deze leeftijd.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder. En ik zie het gebeuren. Daar waar ik een paar jaar geleden nog vrolijk en onbekommerd over schreef, dat is nu toch een dingetje geworden. Het kost me ’s ochtends beduidend meer tijd om uit de plooi te komen en een paar weken terug zei een jongere vriendin tegen mij: ‘jij bent echt zo iemand die heel mooi rimpels krijgt.’ Ze bedoelde het als compliment. Ik denk dat ik iets als ‘bedankt’ stamelde als antwoord, maar op de een of andere manier voelde het niet als een compliment.

Tja, ik kan er niet meer onderuit. De lijntjes in mijn gezicht worden steeds scherper en nu word ik zelfs benaderd door cosmeticamerk Vichy voor een samenwerking voor hun product Liftactiv. Inmiddels ben ik daar dus behoorlijk mee aan het smeren en kijken of er nog iets te remmen valt. Gelukkig is de slogan van Vichy voor deze campagne: Smile not wrinkle! En daar ben ik toevallig heel goed in. En wat die selfies betreft? Die kun je natuurlijk het beste maken met je kinderen voor je neus (en een zonnebril op). Lachen en het accent verleggen, lijkt me voor de komende jaren een prima oplossing!

vichy-potIk mag binnenkort 25 Vichy-paketten weggeven!

Ben jij ook goed in lachrimpels en selfies met je kinderen en kan je ook harder dan voorheen zo’n fijne crème gebruiken? Houd dan de Facebook-pagina van de club in de gaten, want ik mag binnenkort 25 (ja vijfentwintig!) Vichy-pakketten weggeven!

 

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Rosalie bode 25 november 2016 at 10:34

    Jaaa hier 3 kids van 2, 4 en 5 die allemaal dol zijn op playmobil. Een brandweer auto of vliegtuig zou een super leuke uitbreiding zijn voor ons trio.

  • Laat je reactie achter