Kook

Relax Mama-weekmenu 29

Het is voor ons de laatste vakantieweek. Een week waarin Teun twee nachtjes gaat logeren bij zijn opa en oma in Twente, Keet een Belgische skatevriendin te logeren krijgt, we op donderdag groot feest hebben en ik serieus niet weet hoe ik die kinderen (en onszelf) weer in het ‘gewone’ ritme ga krijgen. Hoop dat dit weekmenu in ieder geval een kleine bijdrage daaraan levert.

Maandag: patatas bravas, zalm, broccoli

We beginnen de week met gebakken aardappelen. Maar als je ze patatas bravas noemt, klinkt het net iets gezelliger en de bravas-tomatensaus erbij maakt het net allemaal even specialer. Ik maak de saus als volgt:

Ik fruit een ui en knoflook, als deze glazig zijn doe ik er twee tomaten in stukjes bij en wat peper en zout. Ik laat het opstaan tot de tomaten ‘gesmolten’ zijn en doe er dan een klein scheutje hot chili saus bij. Nog even doorroeren. Een beetje laten afkoelen en dan door de blender met wat mayonaise en yoghurt.

Overigens eten Keet en Teun er appelmoes bij in plaats van de bravas-saus.

Dinsdag: Noodles met garnalen

noodles met garnalenDinsdag gaan we voor een supersnel gerecht van Susan Aretz van Smulpaapje. Dit recept op de pagina komt uit haar boek ‘Wat eten we vandaag?‘ Maar het recept staat ook op haar site en vind je hier.

Teun is die dag niet thuis en of Keet van noodles houdt weten we eigenlijk nog niet. Maar garnalen doen het bij haar zeker goed.

Woensdag: Risotto met champignons

Teun komt vandaag weer thuis, samen met oma Ineke die Keet komt helpen met boeken kaften. Ik schotel ze een risotto voor, dat hebben we al veel te lang niet gegeten. Ik maak het zo ongeveer als in dit recept.

Donderdag: Feesteten! Met soepen, pizza’s, kaasplank en meer

Party time bij ons op donderdag. Teun wordt zes (phoe…. bye bye kleuter…). Keet wordt over twee weken twaalf (hé hallo brugpieper) en wil haar verjaardag graag samen met Teun vieren. Wij hebben op 18 augustus dus een ‘samen 18-feestje’! Twee vliegen in één klap. Omdat het voor veel van onze vrienden en familie een gewone werkdag is, komen veel mensen waarschijnlijk einde dag aanwaaien en zorgen wij voor een berg eten:

  • pizza’s uit onze nieuwe pizzaoven (afdeling Henno, zie vorige week)
  • ik maak twee soepen: natuurlijk Teuns lievelingsoep (rucolasoep) en een gazpacho (koude soep)
  • heel veel Turks brood
  • flinke kaasplank
  • we snijden de grote Spaanse ham aan die we van onze lieve buren kregen omdat ze tijdens hun verbouwing en onze vakantie in ons huis konden verblijven
  • en misschien maak ik er voor de zekerheid ook onze favo party-pasta bij (zowel warm als koud lekker): de pasta van Luca (meng ricotta door gekookte warme pasta en voeg daarna eenvoudige tomatensaus toe. Deze tomatensaus maak ik van gepelde tomaten uit blik, gefruite ui en knoflook en kruiden naar smaak. En liefst ook met rood pepertje). Serveren met wat blaadjes bascilicum voor kleur en smaak!
Vrijdag: Chinees

Ik vind dat ik op vrijdag wel een kanskaart verdiend heb. Chinees halen it is! Of misschien toch sushi????

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

 

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 28 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit voorjaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter