Kook

Relax Mama Weekmenu 120: avondvierdaagse menu

Ik word toch wel licht gestrest als ik denk aan volgende week: de avondvierdaagse-week bij ons. Die komt misschien wel nooit goed uit, maar zo vlak voor de Relax Mama Zomeravond, vind ik het wel echt een beproeving. Goed, we moeten dus vier dagen rond 17.15 uur eten (normaal gesproken eten wij véél later), een behoorlijk uitdaging wat mij betreft. Beter dat ik me daar maar goed op voorbereid. Dus…. bij deze een avondvierdaagse weekmenu!

Maandag: Pastasalade zalm en tomaatjes – écht snel en makkelijk! (vis)

Omdat we vroeg moeten eten en het ook nog eens heel warm wordt de komende week, start ik met iets wat een fris is (en makkelijk). Een pastasalade. Ik ga voor de pastasalade uit het boek Wat lunchen we vandaag? van Susan Aretz (oftewel Smulpaapje). ‘Je kunt deze pastasalades warm, koud of lauw eten,’ aldus Susan. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Wraps met mexicaans gehakt

Ik bak gehakt rul met Mexicaanse kruiden, een gesnipperd uitje en stukjes rode paprika. Verder doen we tomaten, wat mais en ijsbergsla in de wraps en we maken ze af met kaas en saus naar wens (tacosaus, creme fraiche en guacamole).

Woensdag: diepvriespizza’s (mijn guilty pleasure: met champignons, rucola en truffelmayonaise)

Pizza’s it is op woensdag. Ik gooi nog wat komkommer en tomaat op tafel en met een beetje fantasie is de schijf van vijf dan compleet. Mijn guilty pleasure bij de diepvriespizza is een goedkope pizza met champignons die ik dan zelf oppimp met rucolasla (die nog over is van maandag) en (let op!) truffelmayonaise.

Donderdag: hartige muffins en soep (vega)

Op donderdag ga ik weer bij Susan van Smulpaapje te rade. Susan is fan van hartige muffins. Er staan allerlei recepten in haar lunchboek, maar je kunt ze natuurlijk prima als avondeten maken. En wat nou handig is, muffins kan je prima van te voren maken en invriezen. Dat is dus mijn plan. Susan: ‘Op de dag dat je ze wilt eten, warm je ze op in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 150 graden in 5 à 10 minuten. En dan hop, op het bord.’ Mijn plan is ook om soep van te voren te maken. Nu maar hopen dat mijn plannen uitkomen. Ik denk aan courgettesoep, of bijvoorbeeld deze courgette-spinaziesoep.

Je vindt hier twee recepten van hartige muffins: van muffins met spinazie en feta en van muffins met bloemkool en erwtjes.

Vrijdag: De Relax Mama Zomeravond!

Vrijdag wordt een rare dag. Henno en Keet zijn naar Parijs voor een skateboardwedstrijd. Teun heb ik ergens ondergebracht (ojeeeeeee dat moet ik nog regelen…) en ik ben bij de Stadstuin in Utrecht voor de Relax Mama Zomeravond (kom je ook?). Rond etenstijd zijn we waarschijnlijk de laatste dingen aan het regelen, klaarzetten of aan het wachten op de eerste gasten. Ik denk dus Hanna (mijn steun en toeverlaat voor het event) en ik dat een hapje eten in Bar Stadstuin doen.

Zin om een avond te kletsen, te luisteren, dansen en lachen? Je kunt nog naar onze zomeravond komen! Kijk hier voor meer informatie.

Dit wordt zo’n beetje mijn week. Ik hoop dat ik het overleef!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter