Relax

Geen moment verveling met de vier buitenspeelbucketlisten

Ben jij een avontuurlijke buitenspeelmoeder? Een relaxte, een nostalgische of ben jij de culturele buitenspeelmoeder? Een paar weken geleden introduceerde ik samen met Bepanthen de vier typen buitenspeelmoeders en vroeg jou welke jij was. Wat blijkt? De meesten van ons hebben van allemaal wel iets in zich! Het is maar net welke pet je op hebt.

Hup naar buiten met die kinderen! Daar hebben ze natuurlijk niet altijd (of meestal niet) hun moeder bij nodig, maar hoe leuk is het om samen dingen te doen. Samen herinneringen te maken? Daarom maakte ik met behulp van al jullie reacties (dank daarvoor!) vier Bepanthen buitenspeelbucketlisten. Heb je een actieve en avontuurlijke bui, dan kun je de eerste bucketlist erbij pakken. Heb je behoefte het wat rustiger aan te doen? Kijk dan of er op de relaxte bucketlist iets staat waar jullie blij van worden. Deze zomer is er geen tijd voor verveling!

Waarom Bepanthen? Bepanthen Beschermende Zalf verzorgt buitenspeelplekjes. Handig bij droge of schrale huidplekjes door al dat buitenspelen. Hieronder de vier bucketlists (die je kunt downloaden door op de afbeelding te klikken). Net als vorig jaar hangt Bepanthen weer een fotowedstrijd aan deze buitenspeek-blogs (zie hier!) waarmee je een weekend weg ter waarde van €400,- kunt winnen.Zie onderaan dit blog hoe je meedoet.

Edit: de fotowedstrijd is inmiddels gesloten!

Bucketlist voor de avontuurlijke buitenspeelmoeder

Avonturen kun je zo groot en klein maken als je zelf wilt. Dicht bij huis op insectenjacht of bouw samen met je kind een hut met alles wat je maar kunt vinden (en slaap er een nachtje in!). Voor meer adrenaline: ga naar een klimpark. Of wordt een dagje lekker vies in een natuurspeelplek. Ik zag dat Staatsbosbeheer 44 natuurspeelplekken heeft, waarvan 24 speelbossen. Dat zijn natuurlijke speelplekken in het bos, in de polder of in de duinen, waar je kunt klimmen, klauteren, hutten bouwen en met water spelen. Verder werden genoemd: Het Woeste Westen in Amsterdam, het Belevenissenbos in Lelystad, natuurspeeltuin Avonturis in Maassluis en Netl De Wildste tuin in Kraggenburg. En als je vorig jaar geocachen (schatzoeken 2.0) nog niet van je bucketlist hebt afgestreept, dan verdient dat dit jaar zeker een herkansing! Download deze bucketlist hier.

 Bucketlist voor de nostalgische buitenspeelmoeder

Dat er vergeten groenten bestaan weten we. Maar wat dacht je van vergeten spelletjes? Laten we ze weer tot leven roepen. Flessenvoetbal, buskruitje, achter de molen staat een bloem. Ik moest er een paar Googelen, maar als je dat doet kom je er wel uit. Of ga ouderwets fruit plukken. Ik zag voor appels en bloemen Zorgboerderij de Buitenhof in Rhoon voorbij komen, aardbeien kun je bijvoorbeeld bij De Manderveense Aardbei plukken of bezoek de Fruittuin van West in Amsterdam. Download de nostalgische bucketlist hier.

De culturele buitenspeelmoeder

Er is zoveel cultuur te snuiven. Ja, ook buiten en ook leuk voor en met je kinderen. Denk aan het Openluchtmuseum of het Watermuseum in Arnhem, Archeon Alphen aan den Rijn, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Of wat dacht je van een rondje langs de Elf Fonteinen in Friesland? Ontdek je eigen stad of dorp door de ogen van een toerist. Of zoek een kasteel. Bijvoorbeeld Slot Loevestein, waar je eerst het kasteel kunt bezoeken waar Hugo de Groot ooit is ontsnapt en daarna tussen de dieren kunt struinen in het landschap ernaast. Zin in een festival dat ook leuk is met kinderen? MoodKids zette geschikte festivals op een rij. Niet alleen kunst snuiven, maar liever zelf schilderen in de buitenlucht? Zoek een creatieve workshop, bijvoorbeeld deze van Singer Laren of check de workshops van Buitenkunst. En heb je nog geen foto van je gezin in klederdracht? Een dagje Zaanse Schans, Volendam of bijvoorbeeld Urk mag dan eigenlijk niet ontbreken hè!? Download de culturele bucketlist hier.

De relaxte buitenspeelmoeder

Wat ga je doen als je zelf het liefst een boekje leest maar toch iets leuks buiten wilt doen met de kinderen? Deur open en de tuin in is misschien de meest relaxte optie: geen gesleep met tassen en altijd je eigen wc en al je spullen bij de hand. Je kunt natuurlijk de Playstation buiten zetten, maar je kunt ook eenmalig investeren in een tof opblaasbad, luchtkasteel, trampoline of een klimrek (van bijvoorbeeld Quadro) voor urenlang speelplezier en rust voor jouw koffietje. Heb je geen geschikte tuin of behoefte aan een change of environment? Het strand is natuurlijk altijd fijn. Met een goed terras in de buurt helemaal. Favoriet bij jullie onder andere: Aloha of Timboektoe in Wijk aan Zee, De Zeemeeuw in Muiderberg, Strandpaviljoen de Staat in Den Haag, Werelds aan het strand in Ouddorp, Beachclub Lemmer en ZandZieBar in Slijk-Ewijk of Twiske in Oostzaan.

Hebben je kinderen iets meer actie nodig? Zoek een toffe speeltuin mét terras: Plaswijckparkin Rotterdam werd vaak genoemd door jullie, maar ook leuk is de speeltuin bij de Pyramide van Austerlitz, speeltuin Vrouwenhofin Roosendaal, Speeltuin Groenendaal in het Groenendaalse bos of Speeltuin Morskieft in Fleringen. Kitskensberg in Roermond of speeltuin De Flipjes in Ouddorp.

En wist je dat er ook kinderboerderijen zijn mét lekker terras? Zoals de Geertjes Hoeve in Haarzuilens, Hoeve De Bossche in Den Bosch, Daalhoeve in Maastricht, of de Drentse Koe in Ruinerwold.

Restaurants waar ook leuk te spelen is? Deze opties kreeg ik: Pand Pannenkoek in Schalkwijk, Blik en Burgers in Zeist, Bruis in Blaricum!

Ben je na al dat gerelax wel toe aan iets meer actie? Neem je kind mee op ijstest-tour. Fiets iedere dag naar een andere ijssalon en maak een top tien.

Ben je helemaal relaxt? Geef je kleine kind dan eens de regie en laat hem of haar bepalen: begin op een willekeurige plek (een bos, het centrum van jouw stad of de plaats waar je met vakantie bent) en kijk waar je kind naartoe gaat. Als jouw telg op de stoep wil zitten, doe dat. Als hij of zij een winkel in loopt, loop mee. Het is dan een soort toeval waar je terecht komt en wat je doet. En het kan al als ze heel klein zijn!

Tot slot: check deze site eens: https://debuurtcamping.nl en kijk of er bij jou in de buurt binnenkort ook een buurtcamping is. Want voor je tent in het avondzonnetje een wijntje drinken terwijl je kinderen buiten spelen, dat is ook best relaxed toch? Download de relaxte bucketlist hier.

Maak de tofste # BepanthenBuitenspeelmoeder-foto!

Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met deze lijsten. Ik wil jullie graag uitdagen herinneringen te maken en vervolgens bewijsmateriaal te leveren. Daarom roep ik jullie op om de tofste foto te maken tijdens een van je #BepanthenBuitenspeelmoeder-activiteiten. Met die foto maak je kans op een weekend weg met je gezin ter waarde van €400,00.

Hoe doe je mee? De foto’s kun je plaatsen onder de Bepanthen Facebook post op de Bepanthen-Facebookpagina, hier!

Veel plezier met alle activiteiten!

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Bepanthen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter