Kook

Relax Mama weekmenu 121: mét boodschappenlijstje

Na een paar chaotische weken lijken de komende twee weken weer een beetje normaal te zijn in huize RelaxMama! In dit weekmenu een paar van mijn lievelingsgerechten die al weer een tijdje niet op het menu stonden. En als extra service onderaan het blog het boodschappenlijstje van dit weekmenu.

Maandag: Roti kip

Ik vind het wel weer eens tijd voor roti kip. Ik heb hier een fijn recept met de naam Luie Roti. Geen tijd of zin om te koken? Met dit gerecht heb je een prima escaperoute. Want roti is natuurlijk een uitstekend gerecht om kant en klaar  te halen bij de lokale Surinamer.

Dinsdag: Makreel met ketjap en tomaat en rijst

Een van mijn lievelings visrecepten is deze Indonesische makreel met ketjap, tomaat en rijst. Ik maak hem al jaren! Keet maak ik er wel blij mee, maar Teun moet er niets van weten hoor. Gelukkig wordt hij heel blij van witte rijst ;). Je vindt het recept van de makreel hier.

Woensdag: Gnocchi met tomatensaus en mozzarella, doperwtjes, gegrilde aubergines

Woensdag ga ik voor gnocchi met een simpel tomatensausje. Ik eet er doperwtjes (uit een pak) met Parmezaanse kaas bij en gegrilde aubergines. Het is trouwens handig om met de aubergines te beginnen.

Voor de gnocchi heb je dit nodig:
– een pak gnocchi (deze bijvoorbeeld)
– blik gepelde tomaten
– knoflook fijngesneden
– 1 ui, gesnipperd
– mozzarella in stukjes
– handje verse bascilicumblaadjes
– zout en peper

Je maakt het als volgt: Fruit de ui en knoflook zachtjes in wat olijfolie. Kruid met peper en zout en doe de gepelde tomaten erbij. Laat dit een paar minuten opstaan. Kook ondertussen de gnocchi (in een paar minuutjes klaar). Giet de gnocchi af als hij klaar is. Doe de stukjes mozzarella bij de warme gnocchi en schenk er vervolgens de tomatensaus bij. Meng goed en serveer met wat verse basilicum.

Voor de doperwtjes gebruik ik diepvrieserwtjes. Kook ze kort (zoals vermeld op het pak). Als ze klaar zijn strooi ik er wat Parmezaanse kaas over. Dat maakt ze net iets spannender.

Aubergines erbij: je kunt bij dit maaltje prima een stukje vlees of worstje eten, maar ik ga voor vegetarisch en doe er plakken gegrilde aubergine bij: snij de aubergine in plakken. Maak deze eerst goed droog door ze even op keukenpapier te leggen en te bestrooien met zout. Gril ze daarna in de grillpan. Besprenkel ze dan met wat citroensap. Doe ze nog nog even in een voorverwarmde oven (terwijl je de gnocchi kookt).

Donderdag: Aardappelsalade, boontjes en worstjes

Mijn buurvrouwe Maaike bracht me op het idee om eens aardappelsalade te maken. Ik kreeg vervolgens op Twitter van een naamgenoot van mij dit recept als suggestie voor de basis. Daar kun je natuurlijk nog van alles doorgooien. Bijvoorbeeld wat augurk of kappertjes. Of doperwtjes, maar die eten wij op woensdag al.

De escape: Onze Sanne W. houdt het simpeler die zegt: ‘Koop een kant en klare aardappelsalade en doe er dan een gekookt eitje, bosuitjes, spekjes en eventueel augurk/kappertjes doorheen.’ Mijn moeder doet er druiven en kaas door. Mogelijkheden genoeg.

Vrijdag: Patatdag

Op vrijdag ga ik voor de big escape. Patat halen bij de snackbar om de hoek. #RelaxMama! En dan is de werkweek al weer voorbij.

Boodschappenlijstje

Als speciale service doe ik  hieronder weer een keer mijn boodschappenlijstje (voor vier dagen). Zelf vind ik het handig om hem per ‘afdeling’ te maken. Maar misschien is het voor jullie handiger om een lijstje per dag te hebben. Daarom heb ik even twee varianten gemaakt. Welke vinden jullie het handigst? Ik ga er in de lijstjes trouwens van uit dat je peper en zout en olie in huis hebt.

 

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter