Relax

Pasen is het leukst in Utrecht met deze festivals

Heb je het wel gezien met eieren zoeken, met familiebezoekjes of met thuis hangen? Dan is Utrecht is the place to be  dit weekend. Niet één, maar zelfs twee festivals in mijn stadje, die leuk zijn om mét of zonder je kinderen te bezoeken: Het Werkspoor Festival en Tweetakt.

Werkspoor festival: eten, drinken, dansen, doen

Van vrijdag tot en met maandag vind je in de Werkspoorkathedraal de tweede editie van het Werkspoor Festival. Waar je voor het gebouw alleen al naar toe kunt gaan. Onze (vrijgezelle) vriend Joost (zie foto) is verantwoordelijk voor de creatieve programmering van dit festival en ik vroeg hem wat nou vooral leuk was voor relaxte moeders.  Nadat hij allereerst vertelde dat hij zelf ook aanwezig is (hint!) kwamen zijn highlights: ‘Als je met kinderen gaat moet je zeker naar De Limo Fabriek, waar kinderen zelf limonade kunnen maken. En het reuzenrad is er natuurlijk weer.’ Daarna stopte hij niet meer met praten want eigenlijk is alles leuk. Er zijn wel 25 pop up keukens er is muziek en als je die eieren toch nog niet zat bent, dan kun je ook nog eieren (of andere dingen) verven bij Potzz.

Wat belangrijke informatie op een rijtje:
– Gratis toegang
– Overdekte locatie
– 30 maart t/m 2 april (Paasweekend)
– Voor alle leeftijden toegankelijk
– Openingstijden:
Vrijdag 16:00u – 00:00u
Zaterdag 12:00u – 00:00u
Zondag 12:00u – 00:00u
Maandag 12:00u – 21:00u

Teun vorig jaar in het reuzenrad en Keet met vrienden aan de hamburger.

Festival Tweetakt – Theater, muziek en kunst voor alle leeftijden

Ook Festival Tweetakt gaat vandaag van start. Dit jaarlijkse kunstenfestival draait al wat langer mee (ik kon alleen maar foto’s van jaren geleden vinden, vandaar de hele jonge Keet en Teun op de foto). Het is niet alleen dit weekend maar loopt tot en met 15 april.

Festival Tweetakt is een festival theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games en cabaret op verschillende locaties in de stad. Je vindt het centrale festivalplein op de Neude. Met mooi weer sowieso een fijne plek, ook als je besluit niet naar een voorstelling te gaan. Maar…. die voorstellingen zijn wel de moeite waard. Er is van alles voor alle leeftijden; voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen en voor jezelf. Je vindt het volledige programma hier.

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter