Kook

Relax Mama weekmenu 11

Weekmenu 11 verschijnt midden in het Paasweekend. Morgen dus nog een extra dagje weekend. Bij ons waaiert het gezin dan alle kanten op, hoe het met eten gaat lopen weet ik dan ook nog niet precies. Dus de volle vriezer, die toch weer eens wat geleegd moet, biedt uitkomst. Vandaag waren we trouwens met z’n viertjes in Utrecht op de (overdekte) Food Fair Schaft. Is er morgen ook nog (tip!).

Dinsdag: Couscous gegrilde groente

Dinsdag dan maar echt van start. Met, op verzoek van Henno, couscous. Niet moeilijk, wel lekker. Ik koop een berg groente (courgette, tomaten, paprika, champignons, rode ui), snijd deze in stukken of plakken en doe het allemaal in een grote ovenschaal, zout en peper erover en met wat olijfolie besprenkelen. In een voorverwarmde oven op zo’n 180 graden. Tot ze er lekker uitzien. Ik denk een klein uurtje.

Op zich is het wel lekker om ook een eenvoudige tomatensaus er bij te maken: ui, knoflook, en een blik gepelde tomaten. Dan wordt de couscous net iets smeuïger.

Verbrokkel wat stukjes fetakaas op de borden, de warme couscous erover, beetje tomatensaus en dan de gegrilde groente en basilicum. Ziet er mooi uit en is hartstikke lekker.

Teun is niet echt van de couscous. Dus misschien dat ik voor hem wel wat pasta kook, in plaats van de couscous.

Woensdag: Hutspot met stoofvlees

Op woensdag ga ik voor de aardappels. Stamppot met wortel en ui, misschien net iets te winters nu de lente is begonnen, maar ik heb opeens heel veel zin in stoofvlees. En dat vind ik lekker bij hutspot. Ik maak het stoofvlees van sukadelapjes met een recept dat ik een keer in een Hello Fresh-krantje kreeg. Zie de foto’s!

image image

Donderdag: Viscurry

Dit recept heb ik uit een kookboekje ‘De Oosterse Keuken’ dat ik ooit bij Ikea kocht. Een curry met kabeljauwfilet. De stukken vis wrijf je in met kerriepoeder, bak je even aan en haal je uit de pan. Daarna fruit je in die pan ui, knoflook, wat gemberwortel en een kaneelstokje in stukjes, tot het gaat geuren. Een eetlepel citroensap erbij en 200 ml kokosmelk. Dit laat je even zachtjes sudderen en dan leg je de vis er in terug. Nog een minuut of acht laten sudderen, en klaar! Ik denk dat ik er los broccoli bij geef, In het recept staat geroerbakte paksoi.

Vrijdag: Flammkuchen

Voordat ik Relax Mama in de Keuken ging maken had ik echt nog nooit van Flammkuchen gehoord. En opeens zie ik het overal. Ik kwam hem de afgelopen weken tegen bij twee foodblfoggers, trof hem op de kaart van het restaurant van de Verkadefabriek in Den Bosch en hij kwam bij een burenborrel tevoorschijn. En Petra (moeder van Hidde, Fenna en Tosca) leverde dit recept aan voor het boek. Overgewaaid uit Berlijn, en blijkbaar helemaal hip dus die Flammkuchen. Ik ga hem vrijdag maar eens proberen te maken.

Het recept van Petra’s Flammkuchen staat aankomende maand ook in de Kek Mama, die in maar liefst twaalf pagina’s aandacht geeft aan Relax Mama in de Keuken. 

Schermafbeelding 2016-03-27 om 17.07.12

 

Fijne week allemaal lieve mensen!

imageRelax Mama in de Keuken

Dit weekend liep ik in de boekwinkel zo maar tegen m’n nieuwe boek op. ‘Ons’ boek met 50 succesrecepten van moeders van de club, tussen andere echte kookboeken. Hoe leuk is dat. Het boek is dus nu verkrijgbaar in de boekwinkels en online bij onder andere bol.com. Het kost €16,99.

 

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter