Kook

Relax Mama weekmenu 105: koken in een kwartier

Ik maak er deze week een snelle-gerechten-week van. Dus mijn missie van deze week was allemaal gerechten die je binnen een kwartier kunt maken. Het zijn deze vijf gerechten geworden!

Maandag: pasta pesto met champignons en tomaatjes uit de oven

Er zijn natuurlijk heel veel snelle pasta’s, maar dit is wel een van de makkelijkste denk ik. Voordat ik aan de pasta begin gooi ik wat cherrytomaatjes in de (voorverwarmde) oven. Daarover een scheut olie, peper en zout en een beetje balsamico-azijn.

Voor de pastasaus gebruik ik het liefst verse pesto van de groenteafdeling. Terwijl de pasta kookt fruit ik een gesnipperde ui en wat plakjes champignons (de voorgesneden versie als ik echt snel wil zijn). Daarna doe ik de pesto erbij en warm dit nog even op. Dien de pasta samen met de saus op en doe er wat geraspte kaas over. (Je kunt in plaats van pesto ook diepvriesspinazie a la crème gebruiken. Dat is ook een hele snelle en makkelijke pasta).

Vergeet de tomaatjes niet uit de oven te halen.

Dinsdag: gebakken aardappeltjes, boontjes en worstjes

Als ik denk aan een snelle maaltijd met aardappelen, dan worden het net als deze week meestal voorgesneden en gekookte aardappelschijfjes, lekker makkelijk! We eten er boontjes bij en chipolataworstjes. Appelmoes en wat komkommer zal waarschijnlijk ook niet ontbreken. Culinair hoogstandje dus 😉

Woensdag: cheeseburgers!

Woensdag is een bijzondere dag voor ons. Dan is de uitreiking van de Utrechtse Sportprijzen, waar we die avond naar toegaan omdat Keet genomineerd is voor Sporttalent 2017. Op tijd en snel eten dus. Cheeseburgers lijkt me wel passen bij een feestavond.

Donderdag: Bami goreng met kip en een eitje

Op donderdag bami goreng met kip en satésaus en ik bak er ook nog een eitje bij. Ik gebruik voorgesneden groente en een kant-en-klare kruidenmix voor nasi of bami goreng (het liefst eentje van de toko). De kipfilet, die snijd ik maar wel zelf in blokjes. (En heb je helemaal geen tijd? Dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare bami halen. Maar dat is eigenlijk mijn guilty pleasure).

Vrijdag:  Wrap met vissticks

Misschien heb je het filmpje voorbij zien komen dat ik heb gemaakt met ’the one and only Kaptein Iglo’. Omdat Iglo Vis Vrijdag wil introduceren stuurden ze Kapitein Iglo op me af. Samen met Keet en Teun nam ik een filmpje met hem op waarin we een vissticks-challenge deden met drie originele visstick-gerechten. Ik nam deze drie recepten op in dit blog en voegde er nog twee vissticksrecepten aan toe. Waaronder deze wrap, die lekker snel te maken is.

Dat was hem voor deze keer! Ik wens jullie weer een lekker weekje toe!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter