Relax

Relax Mama rijdt je rond #1

In oktober bood ik mezelf aan als taxichauffeur voor een dag. Ik vroeg wie het leuk zou vinden img_5373om een dagje rondgereden te worden door mij in een spiksplinternieuwe Opel Zafira, die aangeboden werd door Opel Nederland. We zijn twee maanden verder en ondertussen zit mijn taxidienst er op!

Ik ben de hele dag op pad geweest met Miriam, die in oktober reageerde op mijn oproep. “Wat zou dat geweldig zijn,” schreef ze. “Een keer met z’n allen weg, of… bijna met z’n allen.” Miriam en Fred zijn ouders van een samengesteld gezin. Ze hebben in totaal vijf kinderen: Miriams oudste dochter Jade, de drie oudste kinderen van Fred (Vleerte, Jorja en Crevan) en hun gezamenlijke zoontje Karan. En Miriam is nu zwanger van nummer zes!

De kinderen van Fred wonen doordeweeks bij hun moeder in Enschede en om het weekend bij Miriam en Fred in Breda. In Breda ja, dat is ruim 200 kilometer van elkaar vandaan. Miriam en Fred hebben gelukkig zelf wel een auto, ‘maar,’ schreef Miriam, ‘we kunnen nooit met z’n allen weg want het is een kleine auto. Daar kunnen we nooit met zijn zevenen in. Hoe geweldig zou het zijn om met mijn stiefkinderen een keer écht weg te kunnen. Het is altijd sappelen met de helft in de auto, of met de bus, of ik met de taxi met de rolstoel. Vaak ga ik dan maar nergens mee naartoe. Samen een dagje uit wat heerlijk lijkt me dat! Ik weet zeker dat mijn man, die altijd overal naartoe rijdt zonder te zeuren, het ook geweldig zal vinden.’

Omdat de Opel Zafira ruimte biedt aan zeven mensen leek het me leuk om Miriam en haar samengestelde gezin deze prijs te gunnen. En dat heb ik geweten! Miriam en Fred stippelden een flinke route uit. Van Breda naar de Veluwe, waar Fred zijn kinderen zijn jeugdherinneringen wilden laten zien, van de Veluwe naar Enschede om de kinderen terug te brengen naar hun moeder. En van Enschede weer terug naar huis in Breda met de kleine Karan. We hebben op de kop af 500 kilometer gereden, wat me wonderlijk goed afging doordat deze auto zo lekker reed. Thank god voor de wifi in de auto, die ervoor zorgde dat we geen ‘klachten’ kregen vanaf de achterbank over de lange reistijd van deze dag!

Het werd een hele bijzondere dag. Ik waande me af en toe in het televisieprogramma Puberruil XL. Of jouw vrouw, mijn vrouw. Alleen was de vrouw zelf er nu gewoon bij. Het is heel bijzonder om een hele dag mee te mogen draaien in een heel ander gezin. Lieve Miriam en Fred, ik heb genoten van mijn mooie tocht met jullie. Dank dat ik een kijkje in jullie leven kreeg. Ik hoop dat dit filmpje ook voor jullie recht doet aan deze speciale ervaring!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door OPEL.

Wil je meer weten over de Opel Zafira of de mogelijkheid van private lease? Kijk dan op deze pagina.

opel_zafira_flex7_1024x440_za17_i01_030

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Miriam 28 december 2016 at 09:51

    Het was werkelijk fantastisch! We hebben Ontzettend genoten van deze dag! Heel erg leuk om het filmpje te zien, en ik ben blij dat het strompelen er niet op staat hahaha!
    Ik lijk hier warempel een normaal leven te hebben zonder hernia, pijn en bijna niet kunnen lopen 😀
    Dankzij jou waren de momenten dat ik het even niet meer trok ontzettend gezellig!
    We kijken met heel veel plezier terug op deze dag en Fred? Die wil nu sparen voor een nieuwe Opel Zafira Hahahaha!

  • Laat je reactie achter