Kook

Relax mama herfstmenu van Francesca

Afgelopen woensdag lanceerde Francesca, van de site Francesca kookt, haar vijfde eetkalender. Ik ontmoette Francesca jaren geleden op een event waar we allebei een workshop gaven, sindsdien volg ik haar en haar leuke gezin (met twee zoontjes en man) op Instagram en kook ik af en toe gerechten van haar site. Om te vieren dat haar eetkalender 2020 uit is, hier een compleet weekmenu daaruit!

Maandag: Gebakken ricotta met herfstgroenten

Omdat het komende week week 41 is, heb ik ook weekmenu 41 uit haar kalender gepakt. Die begint op maandag met gebakken ricotta met herfstgroenten. Ik kreeg woensdag bij haar lanceringsfeestje de ingrediënten voor dit gerecht mee naar huis, dus dat komt zeker op ons menu. Het recept vind je hier. (Hoe lekker ziet dit er uit!?)

Dinsdag: Portugese makreel met aardappelsalade

De laatste keer dat ik makreel at, kwam hij rechtstreeks uit de zee in Noord-Spanje. Zo lekker als daar krijg ik hem volgende week denk ik niet, maar ik vind het best een goed idee van Francesca om weer eens makreel op het menu te zetten! Je vindt haar recept hier

Woensdag: Pasta met romanesco, runderworst en room

Oké, ik geef het toe, ik moest even opzoeken wat romanesco is. En nu weet ik dus dat het een koolsoort is, die nauw verwant is aan broccoli en bloemkool. Ik weet ook zeker dat ze die niet bij mijn supermarkt hebben. Voor deze groente fiets ik dus óf een eindje om, óf (en die kans schat ik hoger in), ik maak de pasta met bloemkool en/of broccoli. Het lijkt mij verder een lekker eenvoudig pastaatje dat hier zeker ook in de smaak zal vallen. Je vindt Francesca’s recept hier.
Donderdag: Andijviestamppot met Oosterse twist

Yes, het is wel weer eens weer voor stamppot. Deze stamppot met vegetarische spekjes nam Francesca een keer op in een budgetmenu. Het lijkt mij een lekkere variant op de andijviestamppot met kaas en tomaatjes die ik meestal maak. Je vindt Francesca’s recept hier.

Vrijdag: Kliekjesdag of pizzadag

In het kader van minder eten weggooien heeft Francesca iedere vrijdag in de eetkalender tot kliekjesdag bestempeld. Waarbij ze ook iedere week tips geeft voor wat je kunt doen met de ingrediënten die je mogelijk over hebt. Zo zou je aan het einde van deze week bijvoorbeeld nog een stamppot kunnen maken met aardappels en herfstgroenten, of je kunt overgebleven worstjes in stukjes snijden en opbakken met champignons en knoflook en dat op een broodje eten. Of je poft aardappels en eet ze met een mengsel van room, ricotta en bieslook. Kan allemaal. Maar bij ons… is vrijdagavond meestal pizza-avond!

De eetkalender!

Ben je inmiddels nieuwsgierig naar Francesca’s eetkalender? Het is een kookboek met meer dan 250 recepten, maar dan in de vorm van een handige kalender/planner die je kunt ophangen in je keuken (of waar je maar wilt). In de kalender wisselen vis-, gevogelte-, vlees- en vegagerechten elkaar af, waarbij de helft van de recepten vegetarisch zijn. Nieuw in deze editie is dat je bij iedere week een QR-codes vindt, waarmee je de ingrediënten kunt downloaden in de notities van je smartphone. De kalender kost €20,95 en kun je bestellen via Francesca’s site (hier). Daar kun je ook wat meer pagina’s bekijken.

  • Wil je nooit meer een weekmenu van de Club van Relaxte moeders missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter