Kook

Relax Mama makkelijk & snel-menu

Nog een paar dagen en dan start de nieuwe fase van ons corona-leven. De weken gaan er voor iedereen anders uitzien, maar grote kans dat het voor ons allemaal weer wennen is. Daarom voor de zekerheid een weekmenu met als thema ‘snel en makkelijk’. Heb het idee dat dat iedereen komende week wel uitkomt. Ik heb een paar van mijn favoriete snelle gerechten verzameld!

Maandag: Stamppot rauwe andijvie

Als je deze stamppot maakt met voorgekookte aardappelen uit het versvak, dan heb je hem echt snel gemaakt. Kook de aardappels ongeveer 7 minuten. (Het gaat nog sneller als je het water eerst in de waterkoker kookt). Je kunt de stamppot op allerlei manieren pimpen:

  • met blokjes komijnenkaas
  • met gebakken champignonplakjes (gesneden kopen)
  • met gebakken spekjes (kun je in één pan bakken met de champignons)
  • met cherrytomaatjes.

Een nog snellere variant maak je met kant-en-klare puree uit het versvak.

Dinsdag: Pastasalade zalm en tomaatjes (vis)

Een pastasalade uit het boek Wat lunchen we vandaag?  van Susan Aretz. Je kunt deze pastasalades warm, koud of lauw eten. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Courgettesoep met tosti’s

Woensdag wordt soepdag. Als je echt snel wilt, dan kun je natuurlijk een kant-en-klare-soep in de winkel kopen, maar verse soep maken hoeft echt niet veel tijd te kosten. Neem bijvoorbeeld deze courgettesoep (ik laat de munt trouwens weg). Tosti’s erbij en je hebt een prima maaltijd toch? De soep kun je natuurlijk ook al een avond van te voren op je gemakje maken.

Donderdag: Stoofpotje kikkererwten en chorizo

Dit gerecht is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens echt budget. Vorige keer maakte ik het voor €6,74 (voor vier personen). Je vindt het recept hier. Je kunt het eten met brood en een simpele salade (die je kunt maken als het gerecht 10 minuten staat te sudderen). En heb je zin om donderdagavond iets leuks te doen? Je kunt je nog opgeven voor de gezellige online lezing die ik om 20.30 uur samen met opvoedkundige Tischa Neve geef! Kijk hier! Hij gaat over terug in het gareel komen.

Vrijdag: Kanskaart!

De vrijdag is natuurlijk een no brainer. Als je deze eerste week van ‘het nieuwe normaal’ (of beter het ’tijdelijke abnormaal) hebt overleefd, dan mag je natuurlijk patat halen of laten bezorgen. Of pizza, sushi noem maar op. Onder het mom van support your locals doe je ook nog eens wat goeds voor de maatschappij. Dus hoppa, ik deel weer kanskaarten uit!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Relax Mama in de Keuken
RelaxMama_3D

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter