Deze week is het weekmenu van Marina, moeder van Lewis van 4 en Ava van 1 en vrouw van Jerry. Marina houdt van koken en uitproberen, maar nu ze twee koters heeft gaat ze toch vooral voor snel klaar, makkelijk en gezond. Helemaal geschikt voor een Relax Mama-menu lijkt me. Vooral die van dinsdag. Want daar heb je niet eens een pan voor nodig.
Marina: “Vooral maandag, dinsdag en woensdag moet het makkelijk zijn bij ons, omdat ik dan werk en de kinderen bij opvang en school zijn geweest. In het weekend experimenteer ik wat meer of die houden we open voor spontane acties en cravings. Ik maak nooit uitzonderingen voor de kinderen. De oudste van vier wil nog wel eens zeggen dat hij het niet lust, maar als we hem helpen dan is het vaak toch zo op. De eenjarige Ava speelt voornamelijk met haar avondeten of kiest dan één ding en laat de rest staan.”
Maandag: Rijst, Sperzieboontje en Zalm
Op maandag eten we zalm met sperzieboontjes en rijst. Eigenlijk is het een verbasterde versie van dit gerecht uit Jamie’s kookrevolutie. Alleen houden wij de boontjes los. De zalmmoten maak ik als volgt:
Leg de zalmmootjes ieder apart op stukken aluminiumfolie. Doe er een grote schep pesto op, peper en zout, klein beetje olijfolie en de pakketjes dicht. De zalmpakketjes gaan dan zo 15-20min in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Dinsdag: Gegrilde groente met kippendijtjes van de plaat
Dit gerecht is zo makkelijk en handig. Je gooit alles op één plaat en je schuift het de oven in. Je hoeft niet eens een pan vies te maken. Dit heb je nodig:
- Kippedijtjes in stukjes gesneden (wij doen 400gr voor 4 personen)
- Verschillende soorten groenten zoals wortel, paprika, ui, tomaten en zoete aardappel in gelijke stukken gesneden
- Fetakaas
- Peper en zout en kipkruiden (of naar smaak kruiden)
- Tijm
- Olijfolie en rode Balsamicoazijn
Verwarm over op 175graden. Leg alle in stukken gesneden groenten op een bakplaat. Kruid de stukjes kip met de kipkruiden en leg de kip bij de groente op de bakplaat. Ik doe er olijfolie over heen, tijm en een balsamicoazijn, peper en zout. Doe alles 30-40 minuten in de oven en als alles klaar is verdeel je het kip-groenten-mengesel over de borden en kruimel je er nog wat feta voor de smaak overheen.
Woensdag: Soep met pannenkoeken
Tomatensoep is thuis favoriet, dit recept voor wortelt-tomatensoep met mozarella gebruiken we deze week. Eigenlijk wisselen we de soep wekelijks af. Voor de pannenkoeken gebruiken we altijd dit recept omdat onze zoon die zo heerlijk vindt!
Donderdag: Spaghetti à la mama
Spaghetti Bolognese heet hier spaghetti à la mama. Ik maak deze saus altijd van tevoren klaar. Soms met overrijpe tomaten, en met minder voorbereidingstijd met een blik tomaten. In dit recept nog wat tips om hem sneller te maken. Hier eten Ava en Lewis hele grote porties van!
Vrijdag: vega broodje Shoarma
In het weekend proberen we vaak nieuwe gerechten uit. Toen net het boek Vegan comfortfood van Lisa Stelt uitkwam probeerde ik dit recept als eerste uit. Zes jaar geleden kon ik enorm genieten van een Turkse pizza met shoarma-reepjes en een dikke klodder knoflooksaus. Maar als ik stil sta bij wat ik toen zo lekker vond, kom ik er gauw genoeg achter dat het vaak de kruiden zijn die het zo smaakvol maakten. Daarom deze pita’s met shoarma -jawel- van oesterzwammen. Veel lekkerder en weer met een klodder knoflookmayo, maar dan de vegan variant. Het was meteen een hit bij ons! Tip: niet zeggen dat het geen vlees is wat erin gaat en ze merken er niks van, it’s all about the kruiden!:)
Je vindt het recept van Lisa hier. Wij doen er stiekem (niet vegan dus) nog wat kaas over!
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Geen reacties