Lees

Panne

Dit was niet de camping die we voor ogen hadden voor vandaag. Het uitzicht is matig: links een bedrijventerrein en rechts een hek met daarachter een stuk of honderd tweedehands auto’s. De voorzieningen zijn ronduit slecht. Zeg maar, niet aanwezig. We staan op een stuk gloeiend heet asfalt naast een garagebedrijf Sarl Depann.

Zondagochtend begonnen we als ‘king of the road’ aan de tweede dag van onze vakantie. Met Simon en Garfunkel op de achtergrond, rolde de camper soepel over de weg. Nog een uur of drie te gaan en dan zouden we op onze eerste bestemming zijn.

Henno tuurt tevreden voor zich uit. Ik stuiter, zelfs zonder koffie, van de goede zin om deze vakantie te beginnen. De camper rijdt een stuk beter dan vorig jaar, toen er achteraf gezien van alles aan bleek te mankeren. Maar dit jaar kon ons niets gebeuren. Na een paar belangrijke reparaties aan onze ‘Shredder Louis’ gingen we dit jaar goed voorbereid weg.

We remmen af voor een tolpoort. Simon en Garfunkel zingen Like a bridge over troubled water. Als Henno het tolkaartje uit de automaat trekt en weer optrekt klinkt de motor anders. We zeggen eerst niets. Ik kijk voorzichtig opzij. Was die fluitende toon er gisteren ook al? ‘Hij trekt minder goed,’ merkt Henno op. ‘Hoor jij ook iets?’ We twijfelen.

Nog geen uur later brengt een vriendelijke Franse garagemedewerker ons in zijn sleepwagen naar een garage tien minuten verderop. Toen er dikke zwarte rookpluimen uit de uitlaat kwamen en we de hele snelweg onder de rook zetten, snapten we dat we zo niet verder konden. De laatste kilometers naar een benzinestation reden we met zweet tussen de billen.

Zondagavond dineerden we dus op camping ‘Le Garage’ in Chateauroux. Nadat we de dag doorbrachten in het stadje waar we in een kroeg, tussen de Fransen, Frankrijk wereldkampioen zagen worden. Waar we een gigantisch mooi skatepark in de achtertuin bleken te hebben. Waar de parkeerplaats een prima ‘fietsparcours’ bleek te zijn en onze koelkast voldoende proviand bleek te bevatten om als ‘diner’ te fungeren.

Het was een mooie dag.

To be continued….

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Hoe blijf je een relaxte mama op campervakantie? - Camptoo NL Blog 22 november 2018 at 16:17

    […] we op een sleepwagen gezet en naar een garage tien minuten verderop gereden. Toch een iets andere camping dan we hadden bedacht. Gelukkig hadden we daar een gigantisch mooi skatepark in de achtertuin, dus […]

  • Reageer 14 redenen waarom een campervakantie ideaal is met kinderen - Club van relaxte moeders 15 mei 2019 at 08:29

    […] wij op dag twee al op camping ‘La Garage’ met een kapotte turbo (dat schreef ik in dit blog). Uit een nieuwsbericht dat ik voorbij zag komen, blijken wij niet de enige te zijn die dat […]

  • Reageer Win een camper voor een weekendje weg! - Club van relaxte moeders 20 mei 2019 at 15:14

    […] op pad. Er zit een keukentje in dat van alle gemakken is voorzien. Oja, voor degenen die zich ons pech-avontuur van vorig jaar herinneren: inmiddels is hij helemaal gerepareerd, dus hij rijdt weer als een […]

  • Laat je reactie achter