Lees

Terugblik Marloes: grote veranderingen

Traditiegetrouw sluiten we het jaar af met elke dag een terugblik op 2023 van steeds iemand anders uit ons bloggersteam. Vandaag blikt Marloes terug op het jaar.

Terwijl ik de patatjes onder de kast vandaan veeg en de kwarktaart van de grond schraap, kan ik alleen maar denken aan mijn bed. Wat ben ik moe, op, helemaal leeg. Maar ook voldaan, tevreden en gemotiveerd om door te gaan. Alleen nu even niet. Nu wil ik de deur van het lokaal achter me dichttrekken en die de komende 2,5 week niet meer opendoen.

Het afgelopen jaar stond in het teken van grote veranderingen en daar ga ik de hele kerstvakantie van bijkomen. De eerste verandering kwam in maart, toen onze jongste haar eerste stappen zette in groep 1. We hebben geen peuter meer in huis, enkel nog basisschoolkinderen. Een stap die voelt als een mijlpaal waar we allemaal aan toe waren.

Zo’n nieuwe fase betekent afscheid nemen van het kleine.

Zo’n nieuwe fase betekent afscheid nemen van het kleine, maar ook meer ruimte voor mij. Tijd om eindelijk die stap te zetten waar ik de laatste jaren al zoveel over nadacht. Uit het kantoor en voor de klas, dat zou mijn volgende stap worden. Dus daar ging ik. Ik stortte mij vol in het zij-instroomtraject als leerkracht basisonderwijs.

Inmiddels is het jaar bijna op zijn einde en zijn we als gezin gewend aan een nieuw ritme, waarin drie van ons tegenwoordig op tijd op school moeten zijn. Zowel mijn dochter als ik voelen ons als vissen in het water op de basisschool, dus deze fase past ons allemaal. Toch is het vaak druk, hectisch en vermoeiend maar ook mooi, zo waardevol en vooral heel erg leerzaam.

En dat zal het in 2024 ook nog wel blijven, want ik sta nog maar aan het begin van mijn zij-instroomtraject. Daarnaast kochten we op de valreep van dit jaar ook nog even ons droomhuis dat we komende maanden moeten verbouwen, want ik zeg altijd maar zo: ‘het liefst doe ik altijd alles te gelijk’.

Dus veeg ik de laatste restjes van het kerstdiner van groep 5 op en sluit de avond af met een wijntje en de zoveelste fietstocht door de regen naar huis. Wat was het weer een heerlijk jaar, volgend jaar graag iets meer droge dagen en zo nu en dan een zonnetje!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter