Leer

Online lezing: Pubers zijn leuk!

Ze zetten lege pakken yoghurt terug in de koelkast, laten alles achter hun kont slingeren en plannen staat niet hun woordenboek. Pubers: je lacht je soms ziek om ze, maar eerlijk is eerlijk, het is niet altijd makkelijk. Hoe deal jij er mee als je je kind is getransformeerd tot een echte puber? Als hij of zij nergens meer voor te porren is? En alles wat je zegt als aanval zien? Hoe blijf je in jezelf vertrouwen als je kind doet of je gek bent?

In het webinar ‘Pubers zijn leuk!’ bespreken opvoedkundige Tischa Neve en ik deze enerverende fase. Hoe kun je je tiener (en jezelf) hier op een relaxte manier doorheen loodsen?

Voor ouders van kinderen tussen de 10 en 16 jaar

Een hele uitdaging

Pubers in huis…. Dat is voor velen best een hele uitdaging! Naast leuk en lief kunnen pubers namelijk ook onvoorspelbaar, onuitstaanbaar en emotioneel zijn. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Dat valt niet altijd mee en daarom is een beetje inspiratie en achtergrond bij al die uitdagingen soms best fijn en handig. 

 • Wat schuilt er achter het dwarse en lakse gedrag van een (pre)puber?
 • Hoe deal je met de niet makkelijke houding van je kind naar jou?
 • Wat maakt de puberteit voor een kind zo lastig en vooral hoe ga je daar als ouder nou wel en niet mee om? 
 • Hoe voorkom je dat je alleen maar ‘die zeurende ouder’ bent?
 • Welke manier van communiceren en benaderen werkt het beste en hoe kan je de lol weer inzien van die worstelende puber? 
 • Hoe houd je het (samen) gezellig in huis als één iemand in huis nogal sfeerbepalend is?

Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Tischa en Elsbeth, we hebben poll’s onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en op elkaar reageren via de chat. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens onze vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders en van de lezingen van Tischa: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

O, en na afloop krijg je een hand-out met de belangrijkste punten die aan bod zijn gekomen. Die kun je als reminder op de koelkast hangen zeg maar 😉

Zin om mee te doen?

Heb jij een (aanstaande) puber thuis en vind je het leuk om eens helemaal in de wereld van een puber te duiken en tips te krijgen om het thuis (nog) leuker en makkelijker te maken? Doe dan mee met ons webinar op 20 december. Van 20.00 – 21.30 uur. Inschrijven kun je via deze link. Het webinar kost €12,50.
Kun je de 20e niet? Als je je inschrijft krijg je direct na afloop een replay-link waarmee je het webinar kunt kijken of luisteren op een dag dat je wel kunt!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Het leven met pubers in 19 tweets - Club van relaxte moeders 9 december 2022 at 13:34

  […] een online lezing over dit onderwerp. En die zijn altijd hartstikke gezellig :). Doe je mee? Kijk hier voor meer info. Wel interesse maar komt de datum niet goed uit? Direct na het webinar krijg je […]

 • Reageer Puber stillevens in 16 tweets - Club van relaxte moeders 14 december 2022 at 10:27

  […] online lezing over dit onderwerp. En die zijn altijd hartstikke gezellig :). Doe je mee? Kijk hier voor meer info. Wel interesse maar komt de datum niet goed uit? Direct na het webinar […]

 • Reageer Tiktok-mania - Club van relaxte moeders 17 december 2022 at 15:44

  […] een online lezing over dit onderwerp. En die zijn altijd hartstikke gezellig :). Doe je mee? Kijk hier voor meer info. Wel interesse maar komt de datum niet goed uit? Direct na het webinar krijg je […]

 • Laat je reactie achter