Lees

Momfluencer

Onze single mom Lisa is moeder van een zoon van 7 en dochter van 5. Deze week fantaseert ze over een carrière move.

Ik hing naakt op een barkruk aan de zwembadbar en zat samen met een wijs man, althans ik vind hem vooral heel leuk en knap, aan de Pinot Grigio. We discussieerden over het hele social media-gebeuren en over influencen.

Hoewel ik een gruwelijke hekel heb aan de niet-realistische beelden op Insta en TikTok, hing ik toch aan z’n lippen. Misschien was het de wijn, misschien zijn lippen, misschien een combinatie van beiden. Misschien omdat ik me ook eens openstelde voor de witte kant van het zwart-wit gedeelte van mijn brein omtrent dit onderwerp.

Anyway, het kon wel eens een gat in de markt zijn. Men neme een schepje zelfspot, bergen humor, een tweetal te leuke kinderen en een knappe kop, et voila. Niks zou mijn mommy-influence-carrière nog in de weg staan. Ik, en hij met mij, concludeerde heel bescheiden dat ik deze ingrediënten bezit en dus zag ik mezelf al helemaal op Ibiza zitten aan een cocktailbar, hoef ik enkel een foto te maken van de betreffende cocktail, vermeld even de naam van de bar, neem een slok van de cocktail en doe alsof ie lekker is. Kind kan de was doen.

Ik was even helemaal geinfluenced door dit geweldige plan.

Doorpakker als ik ben, installeer ik de day after direct TikTok, het edit-programa InShot en doe een poging tot het maken van reels waarbij mijn kinderen vooral liever dennenappels schilderen in plaats van vierentwintig keer een poging met mij doen voor het maken van een filmpje. Het enthousiasme vervaagt met de minuut. Ik mag geloof ik in mijn handen klappen dat ik überhaupt snap hoe de afstandsbediening werkt. Waarom snap ik niks van deze hele wereld, en hóe oud ben ik eigenlijk?

Dat schijnt zelfs voor de ervaren TikTokker van negen een deur te ver.

De negenjarige dochter van mijn vriendin geeft me een spoedcursus TikTok. Ik wil zwaaien met mijn haren, mijn knot losgooien en ineens met lippenstift en beeldschoon in beeld komen zoals het viral filmpje van die andere moeders die ook maar wat doen. Maar dat schijnt zelfs voor de ervaren TikTokker van negen een deur te ver.

Ik probeer en hou vol, smeer tot in den treure lippenstift en zwaai me een hersenschudding met mijn haren. Uren vliegen voorbij en het enige wat ik nu concreet gedaan heb is de hele badkamer overhoop halen en mijn telefoonbatterij legen. Als ik aardbeien was gaan plukken had ik onder aan de streep nu meer verdiend dan in al deze uren als een halve zool mijn tijd zitten/liggen/springen verdoen.

Het zwarte deel van mijn brein ten opzichte van dit onderwerp speelt inmiddels een spelletje met het witte. Fack dit. Ik smijt mijn telefoon door de kamer, en daar ligt ie goed. Hij was toch leeg.

Die influence-carrière hang ik aan de wilgen, en besluit dichtbij mezelf te blijven. Ik laat liever zestien volgers lachen omdat ik met twee verschillende schoenen door de Appie loop, in plaats van dat ik verplicht mijn Range Rover moet gaan wassen in een te kleine bikini terwijl mijn kinderen me helpen wassen met een schuurspons. Dat mag iemand anders mooi gaan doen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter