Relax

Mijn favoriete instagram accounts van 2016

Ik krijg meer en meer lol in Instagram naast Facebook. Ik volg steeds meer leuke, grappige en mooie accounts daar en laat me graag door andere instragrammers inspireren. Maar ik merk ook dat ik het ‘Instagram-spel’ nog niet altijd helemaal begrijp. Hoe vind je bijvoorbeeld leuke nieuwe accounts? Ik zet hieronder ter inspiratie voor jullie een paar instagrammers op een rij die ik om diverse redenen het afgelopen jaar met veel plezier heb gevolgd (in willekeurige volgorde trouwens). Als jij nog leuke suggesties hebt, dan hoor ik ze ook graag!

img_7029Hilarische stripjes van Fowl Language

De stripjes van Fowl Language heb je vast al eens voorbij zien komen via de club of via andere sites. Brian Gordon is vader en cartoonist en man achter deze hele grappige en herkenbare stripjes. Hij heeft twee kinderen, van vier en zeven. Wat hij met hun meemaakt zet hij direct om in een tekening of korte strip. Goed voor een dagelijkse lach, altijd herkenbaar.

De drieling en tweeling van Manon

Het instagramaccount van Manon Proper volg ik nog maar kort. Manon en haar man kregen dit jaar een drieling. Dat is op zich al bijzonder, maar daarbij komt ook nog eens dat ze in 2014 al een tweeling op de wereld hadden gezet. De foto’s die ze van dit hele stel maakt zijn heerlijk om te volgen.

img_7033

Surrealistische foto’s van Otis

This Cool Dadimg_7034 Marcel van Luit, is fotograaf en vader van de prachtige Otis. Op zijn populaire instagramaccount laat hij foto’s zien van Otis in sprookjesachtige taferelen. Otis tussen de rendieren, Otis op een ijsschots met een ijsbeer in de Amsterdamse grachten. Wow, ik wou dat ik een vader had die mijn dromen zo in beeld bracht.

Volg het fijne leven van Daan Rot & family

Daan Rot De Launay is blogger en columnist, moeder van Elvis, Wolf, Rover en Maantje Piet en vrouw van muzikant en liedjesschrijver Jan Rot. Daan en Jan wonen met hun kinderen in een mooi huis in Antwerpen en Daan maakt prachtige foto’s van hun sprookjesachtige kinderen. Ik volg haar account Maandagdaandag heel graag omdat ik gewoon blij word van hun leven en haar foto’s.img_7031

Het leven van een Amerikaanse vader met vier dochters

James Breakwellimg_7035 is schrijver van comedy’s en volgens eigen zeggen ‘amateur dad’ van vier meiden van zes jaar en jonger. Verder noemt hij zichzelf: ‘internet famous’ en voegt hij ‘Real-life nobody’ toe aan zijn bio. Hij maakt foto’s van zijn kinderen. Vooral zijn droge commentaar erbij maakt de foto’s nogal grappig. Voor mij een bron van inspiratie. Op Twitter is hij trouwens ook leuk om te volgen.

 De zoete gedichtjes van Lentezoet

Af en toe deel ik op de club de gedichtjes van Tirza van Schie a.k.a Lentezoet. Ook op Instagram deelt ze haar gedichten met ons, naast foto’s van haar dagelijks leven. Als je af en toe wat zachts en liefs wil bijtanken, zou ik Tirza zeker gaan volgen.

img_7036

 Het tragikomische  leven van een vrijgezelimg_7037

Van een heel andere orde is het account momowelch. Comédienne Mo Welch heeft op Instagram het personage Blair gecreëerd. Een jonge vrouw, zonder partner en kinderen. Mo creëerde Blair toen ze zelf in een depressie zat. Blair is dan ook niet het meest vrolijke, sociale, hippe type, maar wel grappig, scherp en droog. Dagelijks tekent Mo haar gedachtegang op met hele eenvoudige teksten en tekeningetjes. Ik ben dit jaar van Blair gaan houden.

Het leven door de ogen van een vierjarige

Ikben4 is een instagramaccount met foto’s en bijschriften alsof ze van een vierjarige zijn. Niet geheel geloofwaardig wel hilarisch en herkenbaar. Een kleuter die boos is dat hij/zij niet als eerste op het knopje mocht drukken. Die een gezonde traktatie ‘van een klasgenootje’ als #fail ziet. En half zeven op zaterdagochtend ziet als #uitslapen. Vooral de hashtags zijn erg grappig. #lovemylive #nevernoteating

img_7030

De fijne oneliners van Merel Morre

Merel Morreimg_7039 is dichter en tekstschrijver. Deze combinatie levert prachtige oneliners op. Pareltjes die ze sinds kort ook in een vaste vormgeving op instagram plaatst. De eerste uitspraak die ik van Merel leerde kennen was ‘Laad me met rust’. En sindsdien ben ik fan!

De tricks van Skatekeet

Last but not least mijn aller aller favorietste instagrammer! Dat is natuurlijk mijn skatende dochter Keet. Die filmpjes post van nieuwe tricks en foto’s van haar leven. <3 voor deze.

keet-insta

En wat ik zelf doe op instagram? Ik geef op mijn instagram-account Club van Relaxte Moeders Elsbeth een kijkje achter mijn eigen leven. Met foto’s, maar ook regelmatig met instastories.

img_6865

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Van deze 12 Instagram accounts word ik blij! - Club van relaxte moeders 8 maart 2018 at 16:54

    […] meer van Facebook naar Instagram verschuift. Herken je dat? Vorig jaar maakte ik al een keer een blog met favoriete Instagrammers. Er zijn er weer een paar bijgekomen (mede dankzij een aantal tips van jullie)! Ik zet de accounts […]

  • Laat je reactie achter