In de media, Relax, Skatekeet

De film Skatekeet doet het goed!

Vorig jaar ging de korte documentaire Skatekeet (over mijn dochter Keet) in premiere op Cinekid en afgelopen maart kwam hij bij Zapp Waargebeurd op televisie. Er is veel gebeurd met de film het afgelopen jaar. Hier een update én een link naar de film op uitzendinggemist (voor als je hem hebt gemist…).

De film van 15 minuten werd gemaakt door Edward Cook toen Keet tien jaar oud was en gaat erover hoe het voor haar is om als een van de weinige skateboardende meisjes te bewegen in een wereld met vooral jongens.

In de top 5 van educatiefilms!

Skatekeet gaat niet alleen maar over skateboarden. Het gaat vooral over jezelf durven zijn. En juist daarom werd de documentaire het afgelopen jaar ook veel op scholen vertoond. Ik ben dan ook heel trots dat de film in de IDFA educatie top 5 terecht is gekomen. Oftewel in het rijtje met meest bekeken docu’s op basisscholen.

En ook internationaal doet de film het goed

De film ging dit jaar de hele de wereld over. Hij werd vertoond op het Reykjavik International Film Festival, in New York tijdens DOC NYC, in Japan tijdens het festival Shor Shorts en op het IndieLisboa Festival in Portugal.

En hij viel ook in de prijzen! In Zwitserland op Festival de Cinema Jeune Public won de film de ‘Prix du Jury des enfants’ én de ‘Prix du Public’. En in Frankrijk won de docu de ‘Best Short Film Award’ op het Paris Surf & Skateboard Film Festival.

Dus…. als je hem nog niet gezien hebt… hij is echt tof om hem samen met je kinderen via  uitzendinggemist.nl te gaan kijken als je dat nog niet gedaan hebt. Bijvoorbeeld op een fijne luie zondagochtend 😉

Schermafbeelding 2016-03-07 om 10.25.31

Benieuwd hoe documentairemaker Edward bij Keet terecht kwam, hoe de film tot stand kwam en hoe wij dat hebben ervaren? Daar schreef ik eerder dit blog over.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Danielle 17 december 2016 at 22:19

  Hoi Elsbeth, wat een supertoffe film! En wat mooi hoe ze op het eind zo’n hele club meiden bij elkaar gebracht heeft. En hoe ze zo lekker zichzelf is!

  • Reageer Elsbeth Teeling 18 december 2016 at 22:05

   Leuk dat je hebt gekeken! En ben er zo trots op dat ze inderdaad zo goed in staat is zichzelf te blijven. Ze is inmiddels al weer een stukje ouder dan in deze film. Maar nog steeds zo sterk daarin.

 • Reageer Dolf Hauvtast 20 december 2016 at 16:26

  Geweldig om te horen dat de film op zoveel scholen is bekeken en ook nog in de top 5 is gekomen! Ik wens jullie vier een gelukkig, gezond, spannend 2017. Hugs Dolf

 • Reageer Keet bij SBS6 programma 'Wat is de uitslag?' - Club van relaxte moeders 13 september 2018 at 08:57

  […] van 15 minuten die werd vertoond op Cinekid en te zien was op Zapp Waargebeurd. Kijk hier voor […]

 • Reageer Levenslessen van een bijna 18-jarige - Club van relaxte moeders 1 juli 2022 at 11:30

  […] hebben haar via mijn blogs kunnen volgen tot wie ze nu is. Velen van jullie hebben ook de korte documentaire Skatekeet gezien waarin ze is te zien als meisje van negen. Nu is ze twee keer zo oud. Bijna achttien. Bijna […]

 • Laat je reactie achter