Kleuter, Lees

Let me entertain you

Nieuw blog van Lisa!

‘Ik ga even ophangen, ik moet mijn kinderen entertainen.’ Nog voordat ik mijn vriendin heb weggedrukt, zit ik met mijn ene hand in een pot vingerverf (wat bij nader inzien plakaatverf blijkt te zijn), trek ik met mijn andere hand mijn zoon een prinsessenjurk aan en schmink ik tegelijkertijd een spinnenweb op zijn gezicht. Mét de plakaatverf waarvan ik tot dusver dacht dat het vingerverf was.

Eigenlijk ben ik vier jaar lang de entertainer van dit gezin geweest. De clown. De grapjesmaker. De gekkedansjesmama. De knutselmama. (nou ja… de ‘leef-je-maar-lekker-uit-op –dit-witte-tafelkleed-mama’). De taartjesbakmama. De klimmama. De renmama. De huttenbouwmama. De klusmama. De spinnenvangmama. De stampeninderegenplassenmama. De enmorgeniserweereennieuwemooiedagmama.

Vier jaar lang had ik het gevoel dat ik mijn kinderen moest entertainen. Nou goed, vond ik dat ik ze op zijn minst handvaten moest geven om zichzelf te kunnen entertainen. En ja, soms lukt het. Voor een minuut of vijf. Want meestal, als ze even lekker ‘alleen spelen’ en ik warme koffie denk te kunnen drinken, galmt na mijn eerste slok al de eerste ‘mama kijk eens!’ ‘mama kom eens!’ ‘mama hoor eens!’ of ‘mama voel eens!’ door het huis.

Met al mijn liefde kijk ik dan naar de muur die vol chocoladepasta is gesmeerd. Kom ik liggen in de zelfgemaakte hut, gemaakt van mijn nieuwe gordijnen. Hoor ik hoe mijn oude lievelings-cd na 0.02 minuten blijft hangen omdat de lieftallige kindjes eerst met die cd gesnowboard hebben. En voel ik hoe zes naar binnengeloodste regenwormen dwarrelen in de regenwormensoep.

Het entertaingehalte lag vier jaar lang hoog. Heel hoog. En nu, nu zit de kleuter op school. Ineens flitsen die vier jaar voorbij. Vier jaar waarin ik mijzelf steeds als entertainer gezien heb. Maar weet je? Het lijkt erop dat ik het helemaal niet goed heb gezien. Terwijl ik in alle rust loeihete koffie op de bank drink denk ik namelijk maar één ding: ‘Hallo?! Wie entertaint mij vandaag?’

IMG_20170331_074756_309Wie is Lisa?

Lisa is 28 jaar oud en moeder van zoon, Mats (4 jaar) en dochter Wiep (bijna 2 jaar). Na een studie in de zorg, werkt ze inmiddels al negen jaar met veel passie, plezier, liefde en vrolijkheid op dezelfde plek in de zorg.

Daarnaast heeft Lisa ook haar eigen blog: mamakakelbont. Het idee voor haar blog ontstond, nadat ze besefte dat haar auto haar kantoor geworden was. Zo keurig als ze jaren geleden begon met schrijven (in een notitieboek gekregen van haar beste vriendin) eindigde het opschrijven van haar inspiraties op Facebook, in haar telefoon, laptop, én in dat notitieboek. ‘Maar ik betrapte mezelf ook vaker met schrijven op lege kauwgompakjes en bananenschillen,’ voegt Lisa toe.

In Lisa’s blogs zul je herkenbare, dagelijkse strubbelingen in het leven van een hardwerkende, jonge moeder lezen. Maar wel met de nodige humor, zelfspot, relaxed-heid, pedagogische inzichten, een schepje overdrevenheid, en vooral de (niet altijd makkelijke) realiteit.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter