Lees

Kofferwinkel

Elsbeth is oprichter van deze club, moeder van Keet (19) en Teun (13) en getrouwd met Henno. 

We lopen door de vertrekhal van Schiphol voor onze herfsttrip naar Kreta. ‘Kijk Teun, zal ik zo’n koffertje voor je kopen?’ Ik wijs naar een veel te kinderachtig koffertje met een tijgerprint. In plaats van dat hij lacht om mijn slechte grap begint hij hard te zingen: ‘Ik was laatste op Schiphooooool en toen zag ik in de vertrekhaaaaal een kofferwinkelllll!’ Ik schiet ook in de lach. ‘We moeten hier een foto maken voor papa!’ roep ik gelijk.

De afgelopen zomer zongen Teun en Henno het liedje van cabaretier Daniël Arends over de kofferwinkel op Schiphol tot in den treure. Of eigenlijk: tot ik er gek van werd. Maar nu we hier voor deze winkel staan, IN DE VERTREKHAL, snap ik opeens wel weer de hele grap van dat nummer. Want serieus: wie koopt er een koffer als hij al onderweg is? Daniël Arends weet het wel zingt hij in dat nummer: ‘Wat haaaandig, een kofferwinkellll in de vertrekhal van Schiphooool. Heel erg haaaaandig, voor als je in alle haaaaaast en stress per ongeluk al je spullen los hebt meegenomeeeeen.’

Het was overigens nog wel wat gegoochel geweest met koffers deze korte vakantie naar Kreta, waar we heengaan met alleen ruimbagage. We hadden ook nogal wat haast en stress. Henno landde namelijk om acht uur ’s ochtends vanuit Australië (waar hij twee weken met Keet was geweest) op Schiphol. Hij moest daar eerst uitchecken om zijn grote koffer af te geven, dan alleen met een klein koffertje weer inchecken en door naar de vertrekhal, waar wij op hem wachten om de vlucht naar Kreta te halen. De vlucht die om tien voor elf zou gaan.

Het is vijf voor negen als ik hem de foto van Teun voor de koffers app. Ik weet inmiddels dat hij op tijd geland is, en dat hij het vliegtuig uit is. Nu is het fingers crossed voor een snelle bagageafhandeling van die vlucht uit Sidney. In de Schiphol-app zie ik dat zijn koffer nu ieder moment op de bagageband kan staan. En dan maar hopen dat hij weer snel kan inchecken op onze vlucht. Ik ben pas relaxed als hij voor mijn neus staat. Want het is megadruk op Schiphol. Het lijkt wel of heel Nederland deze week op vliegvakantie gaat. Hoe hebben we ooit kunnen bedenken dat dit een handige planning was.

Maar dan komt hij aanlopen. Met alleen een cabine koffer. En een vrolijk en veel te bruin hoofd. De skateboard-trip met zijn dochter naar Australië heeft hem overduidelijk goed gedaan. We zijn klaar voor de volgende stop. ‘Heb je Teun’s foto gezien in je app?’ vraag ik. Hij opent zijn app en moet hard lachen. We snappen nog steeds niet wat die winkel in de vertrekhal doet.

So happy together in het vliegtuig naar Kreta na twee weken gescheiden te zijn geweest.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter