Relax

Jij doet toch ook je stinkende best?

Die andere moeders doen ook maar wat. Ja, ja, dat mag misschien wel zo zijn. We rommelen allemaal maar wat aan. Maar we doen ook allemaal onze stinkende best. Om het goed te doen.

En toch. Toch zijn we vooral een kei in benoemen wat we allemaal niet goed doen. Kunnen we razendsnel opsommen wat er allemaal niet goed gaat in ons huishouden. Dat we te snel uit ons slof schieten, te veel op onze telefoon kijken, dat we vergaten de tafel van zeven te oefenen, dat we niet lang genoeg met de Duplo spelen. Dat we hoopten dat ze niet wilden knutselen omdat de tafel net was opgeruimd. Dat we ze veel te lang laten Fortniten. Of Bumba kijken. Dat we alweer de vloer niet hebben gedweild, geen fruit hebben gegeven, werkmails beantwoorden in de speeltuin, dat we bewust bladzijdes overslaan tijdens het voorlezen en dat we eigenlijk blij zijn als ze in bed liggen.

Tijd om het over een andere boeg te gooien. Want kun je ook zo makkelijk benoemen wat je allemaal goed deed vandaag? Waarom jij voor jouw kinderen de leukste, liefste, beste moeder van de wereld bent? Ik zou er maar even over nadenken, want als je hieronder aangeeft wat jij allemaal goed doet, dan maak je, speciaal voor moederdag, kans op het Relax Mama-columnboek, die andere moeders doen ook maar wat.

Edit: De winnaars zijn inmiddels geloot. Als je tot een van de acht gelukkigen behoorde, dan heb je een mailtje van me ontvangen.

Schep een potje op en win een boek

Ik mag van Uitgeverij Snor acht exemplaren verloten. Op moederdag zelf kies ik de winnaars. Dus hoppa, doe je best om hieronder een potje op te scheppen.

Ik doe een voorzetje. Ik ben de leukste moeder want: ik weet wie Foxy, Chica en Bonny zijn. Ik kan heel goed voorlezen en ik kan mijn dochter nog aardig bijhouden op het snowboard. En tja, ik ben meestal ook best relaxed.

En nu jij!

Het Relax Mama Columnboek

Die andere moeders doen ook maar wat is hét columnboek van de Club van Relaxte Moeders. Heb je zo’n dag waarop je het ene moment je kroost nog wilt doodknuffelen, maar ze vijf minuten later het liefst met tent en al enkele reis naar huis wilt sturen, pak dan dit boekje erbij en verstop jezelf achter het wc-gebouw. Lees en ontdek: die andere moeders doen ook maar wat. Echt!

Het boek is te koop in de boekwinkels of hier online. Het kost  €9,99.

Alvast een column lezen uit het boek? Dat kan bijvoorbeeld hier. Of hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

45 Reacties

 • Reageer Afra Peeters-Stans 8 mei 2019 at 21:50

  Ik ben de leukste moeder, want iedereen uit de straat mag altijd bij ons komen spelen (een huis met 10 kids is eerder regel dan uitzondering), bak wafels voor de hele club, laat me schminken door mijn kinderen (en dan gewoon de deur opendoen voor de pakketdienst), ben klassenmoeder en manager van het hockeyteam, maar bovenal ben ik er voor ze als ze me nodig hebben…en houd onvoorwaardelijk van ze!

  • Reageer Martine de Geus 9 mei 2019 at 18:24

   Elke morgen voor dag en dauw, sta ik op voor jou. Mijn koffie koud, haar in de war, vlek op mijn broek, nooit eens gezellig aan de bar. De dagen vol met dat ene woord: ‘mama’, dat mijn dag verstoort. Toch ben jij mijn grootste vriend. Heel eerlijk? Ik heb dit boek verdiend.

  • Reageer Lucie Brugge 12 mei 2019 at 02:17

   Ik geef mijn kids altijd fruit mee naar school. Ik lees met de kinderen (bijna) iedere avond als ze in groep 3-4 zitten. Iedere avond help ik mijn oudste oefenen met klarinet. Daarnaast lukt het naast mijn baan (bijna) fulltime, om alleen voor de kids te zorgen/begeleiden. Alle was/rotzooi, maar ook alle liefde, knuffels en stoeipartijtjes van zoons en dochter zijn 12 van de 14 dagen alleen voor mama. Met flink goochelen lukt het me ook nog in combinatie met sport en hobbyclubs… dus ja… er gaat ook wel eens wat mis, maar over het algemeen vind ik het goed gaan.

 • Reageer Piek 8 mei 2019 at 22:19

  Ik laat onze hond praten zodat mijn boy (bij gebrek aan broer of zus) iemand heeft om mee te praten en wij saai zijn.
  En ik heb alle monsters uit Utrecht weggejaagd.

 • Reageer Marlène 9 mei 2019 at 03:03

  Ik ben de leukste moeder! Want 1 april is mijn zoontje Teun geboren! We hebben samen gestreden om elkaar te ontmoeten. En ik zal altijd blijven strijden voor mijn zoontje! Ik weet dat alles erbij hoort en alles weer snel weg gaat. Wanneer hij huilt troost ik hem. Wanneer hij niet in zijn bedje wil slapen maak ik daar geen probleem van. Je mag bij mama of papa zijn. Baby’s huilen dat hoort erbij! Positief nadenken en dan komt het goed! 🙂

 • Reageer Paulina 9 mei 2019 at 06:15

  Ik ben de leukste moeder, omdat mijn zoon gewoon kind mag zijn. Hij mag spelen, rennen, springen, klimmen, tekenen, alles wat een kind wil doen. Dat mag alleen terwijl ik naar hem kijk, of juist samen als hij dat liever wil. We trekken samen de natuur in en hebben de grootste lol om de blaadjes te plukken die de avond in de soep kunnen. Ik zing elke avond uit bolle borst zijn favoriete slaapliedje, ondanks mijn niet bestaande zangtalent. Ik ben een super mama en mijn zoon een super zoon.

 • Reageer Greet 9 mei 2019 at 06:16

  Ik ben de leukste mama want ik lees ELK woord voor uit het boek zonder tekeningen 😅 en mijn hoofd is een bosbessenpizza 🤔
  Nou ja, ik ben gewoon de leukste want ik leerde onze dochter om ’s morgens op papa te roepen zodat ik nog een half uurtje kan snoozen. Om daarna een hele dag allemaal coole dingen te doen 😎 Oh en dat snoozen, ze lijkt gelukkig op mij en snoozt ook graag

 • Reageer Hanneke 9 mei 2019 at 06:22

  Ik ben de beste moeder, want ik kan met 1 hand door de luchtvliegende broodkorsten vangen terwijl ik met mijn andere hand onze jongste een flesje geef.
  ‘S nachts verschoon ik luiers, zoek ik knuffelbeesten en geef ik flesjes tussen wat slaapjes door.
  Ik ken alle Nederlandstalige kinderliedjes mét bijbehorende gebaren terwijl ik geen idee heb wat er momenteel in de top40 staat.
  Ik heb enorme spierballen doordat ik 2 peuterpubers en een baby door het huis til en een goed gevulde duowagen met 1 hand slalom terwijl ik met mijn andere hand een van mijn twee minipubers probeer te laten gehoorzamen.
  Ik heb een super afgetraind lijf door 3 bevallingen in 2 jaar en het dagelijks worden gebruikt als boksbal, duikelstang, trampoline én glijbaan.
  Daarnaast kan ik ook nog troosten, koken, kroelen, grapjes maken, wassen, stoeien, strijken, voorlezen, schoonmaken, zingen, boodschappen doen, kusjes geven en heeeel veeel liefde geven.
  Ik overdrijf toch niet?!

 • Reageer Elke 9 mei 2019 at 06:23

  Ik ben de leukste mama aangezien ik de enigste mama van van mijn kinderen. Ik lees ze elke avond een leuk verhaaltje voor en laat ze soms/vaak teveel Bumba of lustig of… Kijken zodanig dat ik rustig kan wakker worden of kan koken of kan slapen in de zetel. Ik ben de leukste mama omdat ik een leuke en lekkere lunchbox maak met groentjes speciaal voor hen want voor mezelf schiet dat over. Daarnaast stop ik ze tijdig in bed, zodanig dat ik nog even kan genieten van een glas wijn

 • Reageer Olga de Boer 9 mei 2019 at 06:31

  Ik ben een geweldige moeder. Ik doe dit werk voor de eerste keer, was totaal niet voorbereid, werd meteen in het diepe gegooid en werk 24/7. Mijn werk doe ik goed, want mijn zoon heeft het naar zijn zin bij mij. Hij praat met mij, neemt vrienden mee, geeft zelfs verkapte complimenten over mijn kookkunst want vond de groentensoep ‘ best te doen’ nadat hij voor de derde keer opschepte. Hij is alleen vergeten dat ik juist hem moest bedanken, hij heeft mij deze baan gegeven. Oh, en mijn dochter… die heeft mazzel… ik heb nu wat ervaring opgedaan en kan haar gepuber daarom iets beter aan! Love you!

 • Reageer Centine Blaakman 9 mei 2019 at 07:01

  Ik heb het de experts gevraagd : ik kan niet zingen, maar ben voor de rest wel grappig. Daar kun je het meedoen. En ojah… Ze kunnen altijd zichzelf zijn. Dat is dan wel weer mooi ❤️ ik hou van ze!

 • Reageer Tanja Anna 9 mei 2019 at 07:14

  Ik ben een leuke moeder omdat ik vandaag ondanks het verlies van Ajax met een glimlach ben opgestaan en mn zoon heb wakker gemaakt. Ik heb er geen probleem mee dat hij meteen chagrijnig was en smeerde toch zijn boterhammen.

 • Reageer Ragna Broekhuizen 9 mei 2019 at 07:54

  Ik ben een lieve moeder, omdat ik met mijn zoon in het transgender traject volg, een achtbaan vol emoties een lach en een traan. Maar mijn grote kleine man is dol gelukkig. En ik super trots op hem….. Samen gaan we deze uitdaging aan❤️

 • Reageer Patricia de Ruiter 9 mei 2019 at 08:24

  Ik ben de meest geweldige moeder want, ik weet alles van allerlei oorlogen (te googlen). Voor onze oudste van 8. In huis worden er regelmatig veldslagen nagespeeld. Forten, loopgraven en andere militaire dingen gebouwd.
  Daarnaast weet ik door mn dochter van 6 alles over de Bellinga’s. En echt als je die meest perfecte ouders kan verslaan, dan moet je toch wel een boek winnen.
  🙏🏻🤪

 • Reageer Eline 9 mei 2019 at 09:01

  Ik ben al 6 weken de leukste moeder, want wat hou ik veel van ons kleine eigenwijze mannetje dat mij alles laat doen wat ik vooraf niet wilde: 29 uur bevallen incl ruggenprik, druppels tegen darmkrampjes, een speentje… en vooral niet braaf naast zn bedje zitten tot hij slaapt. En daar zit ik dan, als trotse mama, naast zijn bedje, telkens de speen terugdoen in zijn lieve bekkie totdat hij slaapt, met een flinke stapel tijdschriften waar het columnboek een mooie aanvulling op zou zijn!

 • Reageer Ineke 9 mei 2019 at 09:20

  Ik ben de leukste moeder omdat mijn kinderen bijna altijd tv mogen kijken als ze daarom vragen, omdat ik elke avond behalve mijn kids ook al hun knuffels een kusje voor het slapengaan geef en omdat ik vrij veel tijd voor mezelf neem zodat mijn kids goed leren dat goed voor jezelf zorgen heel belangrijk is!

 • Reageer Lisa Mouton-Haas 9 mei 2019 at 09:33

  Ik ben koningin in het verschonen van spuitluiers doe dit dagelijks zo’n 8 keer en met verve! (Kma), ik ben een kei in multitasken! Ik doe de ondergescheten baby in bad, ik geef de fles, verschoon het bed, start een wasmachine, peuter roept ‘ik ben wakker’ gaan we taart eten?. Heeft ze van er moeder humor 😉 Tuurlijk schatje ik sta hier nog half naakt maar jij krijgt een boterham!. Heb eindeloos geduld met onze peuterdraak in de ochtend pyjama aan laten!! ‘nee geen broek, rokje ik wil het rokje aaaaaan’. Ik ben een topper in het uitstellen van mijn eigen behoeftes voor het gezin, schat ik wil gaan motorrijden het is mooie weer?. Tuurlijk zo flexibel ben ik hup baby in draagzak hele survival kit mee incl thermoskan met heet afgekookt water voor de fles (bye bye eigen koffie) en hup naar de speeltuin met de peuter. Delegeren ben ik ook erg goed in.. ruim je jas op, je schoenen, zet die tas op de gang, auw een lego blokje ‘nee eerst je lego opruimen’ dan mag je.. Ik ben ook erg goed in het ontvangen van snotjes waar is die blouse van mam anders voor? . Ik heb maar een minimale beschrijving nodig om te weten welk liedje, filmpje dochterlief wil zien en kan onwijs lekker knuffelen!.

 • Reageer Anita 9 mei 2019 at 09:34

  Waarom ik de leukste moeder zou zijn? Geen idee of ik dat eigenlijk wel ben. Ik doe best wel mijn best, maar soms heb ik gewoon ff geen zin in mama zijn en ben ik die dag niet “gezellig”. Door omstandigheden mag mijn zoontje helaas nu niet naar school en hebben we daardoor samen een pittige tijd achter de rug waarbij ikzelf ineens diverse functies moest gaan uitoefenen, namelijk die van juf, traumaverwerking begeleidster, juridisch adviseur, en nog veel meer. Maar de allerbelangrijkste bleef op de voorgrond staan, namelijk mama zijn voor mijn zoontje, die er nu na een hele nare periode op school weer zoetjes aan bovenop krabbelt, waar ik weer de lichtjes in zijn ogen zie terug komen, die weer het vertrouwen in volwassenen terug krijgt, die weer heel zoetjes aan het open jochie wordt die hij was voor hij naar deze school ging en dat daar is kwijtgeraakt. De leukste mams ben ik niet altijd, mede door de enorme impact die dit alles op ons gezin heeft gehad, maar ik ben wel de mama die onvoorwaardelijk van haar zoon houdt en nu al vier jaar lang op school voor hem vecht en hem ziet zoals hij wel is……Ik ben gewoon zijn mama!

 • Reageer Leentje 9 mei 2019 at 09:46

  Ik ben de enige moeder van mijn meisjes, dus de leukste, toch? 👩‍👧‍👧😍
  Verder doe ik alles fout hoor, maar om de 1 of andere gekke reden blijven ze toch bij me! Yes!

 • Reageer Suus 9 mei 2019 at 10:10

  Ik ben de leukste moeder omdat dochter alle aandacht krijgt als enigste kind. Ik iedere dag haar zelf van school haal. Vaak door de harde wind fiets naar school want ja ik moet ook aan conditie denken en dan komt ze om 2 uur uit school dat ze gaat spelen. Weer voor niets heen en weer gefietst. ( is maar 3 kilometer heen en 3 terug maar toch). En thuis met eigen bedrijf het toch proberen altijd gezellig te doen. Lukt ook echt altijd. (Not)

 • Reageer Corinne 9 mei 2019 at 10:14

  Oh makkie😜😂

  Ik ben moeder van een tweeling van 5 jaar. Ik ga met ze allebei naar de zwemles waar ik me niet gek laat maken. Mijn zoon voetbalt op woensdag en dan gaat dochter lief gezellig mee.
  Op zaterdag vliegen we van de voetbal naar het turnen. Ik ben gestopt met werken om er voor de kinderen te zijn en geen stress te hebben thuis.
  Ik heb een half jaar borstvoeding gegeven (ja met een tweeling!!). Toen ze 1 jaar werden ben ik gelijk gestopt met de fles en heb ik ze mee laten eten met de pot. Geen papflessen maar boterhammen.
  Al vanaf dat ze goed kunnen lopen mochten ze van mij allebei in de supermarkt met een klein karretje rondracen.
  Ze konden zich al heel snel zelfstandig aan en uitkleden en douchen.
  Ze konden met 3,5 allebei al fietsen.
  En toen ze 4 werden en naar school gingen fietsten ze allebei zelf met mama naar school. Zo kan ik nog wel even doorschrijven.
  Maar het allerbelangrijkste in ons leven is consequent zijn en veel rust en regelmaat.

  Groetjes Corinne
  P.s. Wat heerlijk om een keer te kunnen opscheppen☺️

 • Reageer Dianne 9 mei 2019 at 10:28

  Waarom ik de beste moeder ben???
  Ik laat mijn kinderen (11 en 8 jaar) door hun tranen heen lachen. Ik kietel ze net zo lang tot ze de slappe lach hebben. Ik ken alle kinderen uit de klassen en sportclubs. Ik zit in de ouderraad op school, ga mee met klassenuitjes en schoolreisjes. Hun kasten hangen vol met schone(!) kleren. Extra aardbeien omdat ze zo lekker zijn, tuurlijk!
  Maar bovenal, ik mag getuige zijn van het feit dat ze opgroeien tot geweldige mensen met al hun mooie eigenschappen. En dat allemaal dankzij mij (en mijn man natuurlijk).

 • Reageer Angelique 9 mei 2019 at 10:52

  Een engelengeduld bij een driftige peuter. 10x in 5 minuten is eerder regel als uitzondering. Gillen schreeuwen en op de grond storten… Mijn kusjes zijn helend, zo magisch dat je alle pijntjes weg kan kussen! Dochter van 2 is vrij als een vogel maar kiest toch haar mama als het er op aankomt.

 • Reageer iam van leeuwen 9 mei 2019 at 12:26

  Ik ben echte de allerleukste moeder want mijn dochter(13) krijgt over 3 weken wél een puppy – na 300 keer nee zeggen – en stiekem vind ik dat zelf ook helemaal geweldig!

  • Reageer iam 9 mei 2019 at 12:29

   écht

 • Reageer Miriam Sonneveldt-van der Vos 9 mei 2019 at 12:26

  Ik heb vandaag mijn zoon op tijd op school gekregen, ondanks dat hij vlak voor vertrek moest poepen. Ik ben goed in net alsof doen dat ik het niet doodeng vind als mijn jongste zelf van de trap af “doinkt” op haar billen.
  Ik ben een kei in leuke dingen verzinnen voor de kinderen, en ik geef toe, als ze het ook echt leuk vinden dan overlaad ik ze ermee. (Diamond paintings voor de grote kinderen, lekker samen hobbyen)
  Ondanks mijn beperkingen (rugklachten) waardoor ik bijna niks kan, focus ik altijd op wat ik wél kan, en spendeer ik bijna al mijn tijd en energie aan en voor mijn kinderen en mijn stiefkinderen. Ergens doe ik het voor hen ook heel goed, want ze hebben zelf stiefmoederdag bedacht, en hebben zich altijd een slag in de rondte gewerkt op school om voor mij ook iets prachtigs te maken. Ze zijn nu te oud om iets ol school te maken, middelbare school enzo, maar ze weten me altijd te verrassen met iets liefs. Al onze kinderen zijn schatjes, alle 6 😊

 • Reageer Lieve 9 mei 2019 at 12:27

  Ik schep graag een potje op, want dat doe ik sowieso ’s avonds ook genoeg met het eten, dat opscheppen 🤣 verder vind ik dat ik heel betrokken ben bij de schoolactiviteiten van mijn beide zoontjes (ben klassenmoeder) en heb dan soms zelfs een hele schare kinderen om over op te scheppen. Soort oermoedergevoel😉 ook lees ik aardig voor en ben graag creatief met ze bezig of lekker naar buiten toe. Tot slot doe ik er veel aan om ze zo gezond mogelijk te laten eten! Zo en nu vind ik dat ik wel een goed boek heb verdiend voor een moment voor mezelf😁

 • Reageer Elske-Marije de Bruijn 9 mei 2019 at 12:30

  Nee, maar ik ben ECHT de liefste moeder, en ik heb er ook bewijs voor.
  1. Mijn kinderen zeggen het zelf.
  2. Ze willen alledrie met me trouwen.
  3. Vorig jaar met moederdag kreeg ik drie prachtige druipende lijmknutsels, waar op stond: voor de liefste moeder van de hele wereld. Letterlijk.
  4. Mijn zoon houdt altijd duizend meer van mij dan ik van hem, zegt hij.
  5. Ik werd op Facebook getagd in een ’tag de beste moeder-meme’. En alles wat op Facebook staat is waar, dat weten we allemaal.

  Dus bij dezen heb ik onomstotelijk bewezen: IK ben de liefste moeder.

 • Reageer De allerleukste aanstaande moeder Annelies 9 mei 2019 at 17:45

  Onze kleine dame is nog niet geboren, maar ben nu al de allerleukste moeder van de wereld. Hoef daar geen teksten over te schrijven, kom maar gewoon kijken eind september.

 • Reageer Kirsten Brink 9 mei 2019 at 19:36

  Ow…. Dan weet ik ook nog wel iets…. Noem onze zoon Debbie omdat hij altijd de dab doet. Ken alle karakters van gumball en teen titans go. Dochterlief mag altijd slijm maken met glitters zucht…. En haar vriendinnen zijn hier altijd omdat ze dat thuis niet mogen. Dussuh… Kom maar op met dat boek💪

 • Reageer Sabine 9 mei 2019 at 21:17

  Volgens mij heb ik een tijdmachine uitgevonden en verdien ik daarvoor een Nobelprijs! Ik werk fulltime, volg een masterstudie, probeer nog een sociaal leven te hebben en een leuk uitziende echtgenote, en heb ook nog eens op tijd voor morgen alle traktaties voor het kinderdagverblijf af voor mijn net tweejarige puber! Wellicht moet ik de Nobelprijs dan wel delen met mijn fles pinot noir en mijn huishoudster….

 • Reageer Ruth 9 mei 2019 at 22:18

  Net als die andere moeders, doe ik ook maar wat..

  Vandaag mijn drieling meiden van 5 geduldig uit bed getrommeld, uiteindelijk iedereen zonder al te veel gedoe aangekleed beneden gekregen en ze met ingevlochten haren en gepersonaliseerde-zeemeermintekening-op-banaan bij school afgeleverd. En daarna heb ik een hele middag mamatijd ingepland! ’s Middags de meiden weer opgehaald van school, niet vies van speelafspraakjes en gezellige dingen met elkaar doen!
  Oh, en had ik al verteld dat onze meiden pas 5 zijn geworden en ze allemaal hun eigen traktatiedag hebben gehad op school, allemaal hun eigen kinderfeestjes (thuis!) kregen en nog een gezamenlijke verjaardagsdag thuis?!

  Ik doe vaak maar wat, maar wel omdat ik erin geloof.. En over het algemeen zie ik gelukkige dochters! Een mooi compliment!

 • Reageer Chantal 9 mei 2019 at 22:50

  Ik doe hard me best om de leukste en liefste en grappigste moeder te zijn … ook al lukt dat bij niemand elk moment denk ik hihi … niemand is perfect … in ieder geval voor me kids wel en dat merk je altijd aan het einde van de dag aan ze lekker knuffelen en dag doorspreken … en de liefste woordjes i love you . .. daar doe je het voor 😍😍

 • Reageer Sandra Israel 10 mei 2019 at 05:15

  Ik ben de leukste moeder, want ik kreeg drie geweldige kinderen, waarvan één sinds vier maanden de leukste moeder is en de oudste over tien weken de leukste moeder wordt. En de jongstse, een zoon, is al jaren heel leuk.

 • Reageer Marianne 10 mei 2019 at 05:43

  Ik ben de leukste moeder, omdat er – na 6 jaar zeggen dat dat écht niet gaat gebeuren – nu opeens ‘verrassing!’ toch een klein broertje voor Mila in mijn buik zit. En wat denk je? Volgens Mila heeft Sinterklaas dat gedaan, want ze had het hem gesmeekt.

  Die Sinterklaas, die doet ook maar wat…
  Maar 1x raden wie straks de poepluiers en nachtvoeding gaat doen… juist, deze topmoeder die het voor haar kind zelfs met de Sint zou doen!

  • Reageer Marianne 10 mei 2019 at 08:13

   Dus kortom;
   Mijn dochter vindt mij de beste omdat ik me zelfs zwanger heb laten maken door Sinterklaas, omdat zij persé een broertje wilde. Nu jij weer.

 • Reageer Elise 10 mei 2019 at 08:39

  Ik ben een leuke moeder, met ook wel eens mijn minder goede kanten, 😊maar het fijnste en belangrijkste is dat ik mijn kinderen ‘liefde’ 💛 kan geven. Liefde overwint alles! Ook moeilijke periodes/fases waar je keer op keer weer doorheen moet.

 • Reageer Willemijn 10 mei 2019 at 08:40

  Ik ben de leukste moeder omdat ik braaf opzij ga als zij (bijne 2 jaar) nu toch echt even bij (haar grote held) Papa wil liggen/zitten/knuffelen. Zwanger, bevallen etc. en wie is er het leukste..juist ja PAPA 😉 de leukste moeder ben ik dus omdat ik nogsteeds onvoorwaardelijk van beide hou ❤

 • Reageer Marjolein 10 mei 2019 at 10:16

  Ik ben de leukste moeder omdat… ik meezing en dans op kraantje papie en lil kleine met mijn puber dochter. Ik inmiddels alle judo termen kan en er druk op mij geoefend wordt door mijn 6 jarige zoon. Ik mama en papa tegelijk ben. Alle monsters wegjaag en alle knappe boys voor dochterlief binnenlaat. Ik volgens de kenners een gekke, grappige, lieve moeder ben waar vooral de puber zich af en toe voor schaamt.

 • Reageer Marinel Fransen 10 mei 2019 at 16:12

  Ik denk dat ik de leukste moeder ben want:
  Als ze in hun eigen bed gaan slapen worden ze in mijn bed wakker, ‘omdat mama zo lekker kan knuffelen in haar slaap’.
  Als het speelgoed uitgestald is op de grond, omdat dat ‘Nou eenmaal lekker speelt’, stofzuig ik er wel omheen.
  Als ze trek hebben in broccoli fietst ik wel door de regen om naar de supermarkt te gaan.
  Als ze een feestje hebben haal ik ze om 3uur s’ nachts wel op als het toch wel erg gezellig is.
  Als ze in eens bedenken dat het lopen van de vierdaagse wel een uitdaging is, train en loop ik mee.
  Als ze een film avondje plannen, sta ik ineens frikandellen te bakken.
  Maar voor de rest mogen ze noooooooit iets.😆

 • Reageer Manon 10 mei 2019 at 16:25

  Ik ben de beste moeder omdat ik probeer mijn dochter in de 20 seconde rap out van meisje djamilla te krijgen via mijn volwassen vrouw youtube.

  Daarnaast ben ik de autoriteit in slijm maken in haar klas. En zit ik regelmatig met een groepje vriendinnen van dochterlief van 6 in bakjes te roeren om slijm te maken.

  De jongste krijgt altijd op tijd eten en dat is ook een win 😁

 • Reageer Bianca 10 mei 2019 at 17:11

  Ik ben de leukste moeder omdat ik maf ben. Wanneer ik word uitgedaagd door mijn zoons klim ik ook in een boom, alle broeken mogen van mij vuil en stuk. Wanneer het kan ga ik met de jongens op pad om leuke dingen te doen. Maar ze mogen ook zelf alles ontdekken en hoeven mij niet altijd mee te nemen. En soms breek ik mijn eigen regels gewoon lekker mee omdat het kan en het leven al serieus genoeg is.

 • Reageer Marloes 10 mei 2019 at 19:32

  Ik ben de beste moeder, omdat ik maar wat doe en de kids me nog altijd te gek vinden 😅…. ik ben supergoed in knuffelen, kietelen en pannenkoeken bakken, dus ja…..

 • Reageer Mara Wijers 10 mei 2019 at 19:53

  Mijn jongste van 5 zegt tegen zijn vrienden dat ik de allerbeste scheten kan laten. En volgens de oudste van 9 zing ik valser dan een kat.
  Daarnaast drink ik altijd mijn koffie op en de wijn. Kortom ik ben DE geschikte kandidaat.

 • Reageer Frederique Kleverlaan 10 mei 2019 at 23:04

  Ik ben de meest FANTASTISCHE moeder EVER, omdat ik de zinnen van mijn dochters in een oogwenk kan afmaken, altijd weet wat hen opvrolijkt, de heerlijkste dingen op tafel tover (mede mogelijk gemaakt door het bekende weekmenu) en ze altijd in slaap weet te aaien… Tot grote verbazing en diepe waardering van mijn echtgenoot (die door deze skills ook nog eens regelmatig aan zijn trekken komt 😜)

 • Laat je reactie achter