Sleutelhanger
Kleuter, Lees

Sleutelhanger

Marloes is moeder van Willem (7 jaar) en Guusje (5 jaar) en blogt over haar rommelige en drukke leven.

‘Zullen we dit kopen voor juf Marijke? Of deze? Deze is leuk!’ Mijn dochter staat zich in een winkel te vergapen aan bedrukte sleutelhangers, mokken en pennenbakjes. Bedankt voor het fijne schooljaar. Je bent een super juf! Jij hebt me laten groeien. Ik ga je missen. Bedankt, bedankt en nog eens bedankt. Guusje houdt een armbandje met roze kraaltjes en een bedeltje met ‘Allerliefste juf’ erop voor mijn neus. Ik denk aan haar stoere juf die nog geen ring draagt en stel me voor hoe ze straks 28 verschillende soorten troepcadeautjes krijgt.

‘Zullen we nog even verder kijken’, vraag ik mijn dochter, ‘ik denk dat juf Marijke liever een flesje wijn krijgt, of een boekenbon’. Beteuterd kijkt ze me aan als ze het armbandje terughangt. ‘Maar ik vind deze zo leuk!’ Ik vertel haar dat ik het snap, maar dat we beter iets kunnen kopen wat haar juf ook echt leuk vindt, waar ze iets aan heeft, anders is het ook zo zonde.

‘Juf, ik heb iets voor je meegenomen!’

Als we even later thuis zijn, pakt ze haar knutselkoffer uit de kast. ‘Ik ga zelf wel een armbandje maken!’ En met haar tong uit haar mond begint ze kraaltjes te rijgen in alle kleuren van de regenboog. Om het af te maken voegt ze maar liefst vijf bedeltjes toe van -uiteraard- een unicorn, een hartje, een bloem, een poesje en een zonnetje. ‘Denk je dat juf Marijke het mooi vindt?’ Ik denk eerlijk gezegd zeer zeker van niet. ‘Ja, dat vindt ze vast prachtig’, lieg ik, ‘zullen we het inpakken?’

De volgende dag sta ik met een kop koffie in de hand mijn leerlingen te begroeten bij de deur. Nog maar vijf dagen en dan is het schooljaar voorbij. ‘Juf, ik heb iets voor je meegenomen!’ Voor me staat een van die liefste jongetjes van de klas, zo eentje waar je er wel twintig van kunt hebben. Hij steekt zijn hand uit en laat een wit zakje zien. ‘Zelf gemaakt’, voegt hij er trots aan toe.

In het zakje zit een sleutelhanger met gouden glitters en een lachend poesje erop, er hangt een grote oranje fluffy pompom aan en een bedeltje waarop staat dat leraren zaadjes planten die voor altijd blijven groeien. ‘Vind je hem mooi?’ Ik bekijk het van alle kanten. Mijn eerste, eigen, echte ‘einde schooljaar’-cadeautje. ‘Mooi? Ik vind hem fantastisch!’ En ik hoop dat juf Marijke net zo blij zal zijn met haar zelf geknutselde armbandje.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter