Op zoek naar inspiratie voor dit weekmenu vroeg ik of jullie verzoekjes hadden. Daar kwamen verschillende verzoeken uit zoals: ‘eenpansmaaltijden’, ’traybakes/ovengerechten’, ‘makkelijk op te warmen voor vroege/late sporters-menu’ en ‘maaltijden die je kan ver(drie)dubbelen voor wat porties in de vriezer’. Ik denk dat onderstaande weekmenu aan al deze verzoeken voldoet! Er waren ook een paar verzoeken voor een weekmenu voor de ‘kieskeurige eter’. Dat zal ik volgende week maken!
Maandag: boerenkool met worst
Hét Hollandse eenpansgerecht is natuurlijk stamppot. Er kwamen ook verzoekjes binnen voor gezonde ‘we zijn weer beter’ gerechten. Dan is het een uitstekend idee om boerenkoolstamppot te eten. Boerenkool is tenslotte een ‘superfood’.
Dinsdag: Lasagne uit de pan
Op dinsdag deze lasagne uit de pan met spinazie van Brenda Kookt. Hoe lekker ziet dat eruit!? Je vindt het recept hier.
Woensdag: roerbakgroenten met noedels
Lekker makkelijk: roerbakgroente met noedels. Neem bijvoorbeeld dit recept van de appie, die volgens de site in 10 minuten te maken is!
Donderdag: Orzo met geroosterde paprika’s (van de bakplaat)
Een gerecht zonder pan, maar mét bakplaat. Uit het fijne kookboek De snelle bakplaat. Een boek met 75 gerechten die je in de oven maakt op één bakplaat. Teun houdt enorm van orzo, dus ik koos voor deze week dit recept met orzo. En zo staan er nog 74 recepten in dat boek waar je geen pan voor nodig hebt ;).
Vrijdag: pizza
Vrijdag is natuurlijk een no brainer: pizza! Ook geen pan voor nodig. Gewoon die lekkere bodems van Bertolli kopen, of zo’n uitrolding van Tante Fanny en dan beleggen naar keuze. Ik kan uit ervaring zeggen dat dat de volgende dag ook nog lekker is als ontbijt.
Zaterdag: kikkererwten, chorizo, tomaat
Een eenpansgerecht en wat mij betreft ook ‘comfort’. Makkelijk te maken en nog gezond ook. Ik zeg: drie vliegen in één klap. Ik gebruik minder kikkererwten dan het gerecht voorschrijft trouwens (de helft). Je vindt het recept hier.
Zondag: Turks brood gevuld met champignonragout
We eindigen het weekend met een eenpansgerecht, dat ook nog eens tegemoet komt aan het ‘comfortfood’-verzoek. Een recept van onszelf: Turks brood gevuld met champignonragout. Je vindt het recept hier.
Geen reacties