Lees

Heftig

Onze single mom Lisa is moeder van een zoon van 8 en een dochter van 5. Soms komt ze voor situaties te staan die ze misschien wel met een partner had willen delen. Gelukkig deelt ze ze dan met ons 😉

“Nee mama. Ik vind dit toch echt te heftig.”
Hij maakt zijn bakje met daarin zes kipnuggets twijfelachtig weer dicht. De zoetzure saus zet hij bij de handrem.
Het stoplicht springt op groen, en terwijl ik naar rechts afdraai kijk ik hem aan. Waarom bedacht ik om mijn kind, wat al twee dagen meer gekotst dan gegeten heeft, te trakteren op de Mac drive.

Oké. We kwamen van de teststraat en ons – feestjes maak je zelf – motto nam de overhand. Ik wilde hem een beetje opvrolijken. En ik had zelf ook gewoon zin in een aardbeien milkshake.

Maar hij vond het toch “te heftig”. Zoals wel meer zaken op dit moment aan de heftige kant van het leven zitten. Kinderen die thuis zitten, liggen, hangen, elkaar de haren uit hun koppen trekken, overvolle wasmanden met kots, kwijtgeraakte mondkapjes, twintig millimeter regen, nul tijd voor mezelf, nog een minder dan nul aantal uren slaap en een strippenkaart bij de teststraat. Eigenlijk is er heel veel te heftig, maar ik noem dat gewoon kut.

Ja. Het is allemaal heftig.

Maar feestjes maak je zelf.

Al moet ik die feestjes van ons op dit moment een beetje anders gaan organiseren, want kipnuggets zijn wel echt te heftig.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter