Lees, Zwanger

Goedbedoelde adviezen

Sinds vorige week blogt Maud voor ons. Ze is zwanger van haar eerste kindje. Inmiddels 22 weken. Is het verstandig om dan nog te gaan skiën?

Nog nooit heeft het zo onwennig gevoeld om de bergen in te rijden. Ik kom hier al sinds mijn kindertijd, het is mijn tweede thuis. Maar met mijn steeds boller wordende buik weet ik nog niet zo zeker of deze vakantie nu wel past. Iedereen in mijn omgeving vindt er wel wat van. ‘Zwanger skiën? Dat kan echt niet!’ zei de een en ‘Sla dit jaar maar beter over!’ zei een ander.

Het sneeuwrijke uitzicht vanuit onze hotelkamer voelt daardoor toch iets minder als thuiskomen dan andere jaren. Zal ik morgen gaan wandelen, zoals ik voorzichtig aan iedereen verkondigde die wintersport nu niet zo’n strak plan vond? Of waag ik toch een poging op de latten?

Nog voor de wekker gaat ben ik wakker. Ik open de gordijnen, de bergen lonken. Ik doe in ieder geval alvast mijn thermokleding aan, dan kan ik na het ontbijt nog altijd beslissen wat ik doe.

Na een Kaiser-broodje en wat yoghurt neemt de onrust in mijn lijf toe, ik kan niet langer wachten. Jarenlang was ik iedere vakantie de eerste op de piste. Het zal me dit jaar niet gebeuren dat iemand anders vóór mij sporen maakt in de vers geprepareerde sneeuw. 22 weken zwanger of niet, ik hijs mezelf in mijn skibroek!

Eenmaal bochtjes draaiend vergeet ik alle wisselende adviezen van vrienden en familie. Ik word zelfs een beetje boos op mezelf: wat dacht ik wel, dat anderen wisten wat goed voor mij is?! Dat weet ik toch zeker zelf wel het beste!

Twee dagen op rij laat ik trots zien dat moeders in spé óók prima kunnen skiën. Alle pistes, zelfs de zwarte, vink ik af. Als mijn lief een verontwaardigde smiley en foto naar zijn vrienden appt met ‘22 weken zwanger en toch op de ski’s!’ ben ik de fierste zwangere op deze aardbol.

Maar op die tweede avond slaat de vermoeidheid in als een bom. Gisteren zat ik nog zo kwiek aan het vijfgangendiner. Dat lukt nu toch ook wel? Kapot moe worstel ik me door gang drie… vier…

Nog voor de warme apfelstrudel met vanille-ijs verschijnt, lig ik in mijn bed.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Met baby op wintersport - Club van relaxte moeders 11 februari 2020 at 17:51

    […] baby is al weer zeven maanden oud. Als fanatieke skiër vindt Maud het de hoogste tijd om ook eens met baby op wintersport te […]

  • Laat je reactie achter