Lees

Ga de strijd aan tegen snottebellen

Met kinderen die eeuwig last hebben van snottebellen en rochelende hoestjes zou een oplossing die de weerstand ondersteunt wel fijn zijn. Vooral nu er ook een baby bij is. De Sambucol met vlierbessen die ik kreeg is dan ook meer dan welkom. En ik Googelde nóg vijf maatregelen.

Rochelende hoesters, hese stemmen en ranzige snottebellen. Een verkoudheidsvirus doet stevig de ronde in huize Koudijs. “Zou het wat betreft besmettingsgevaar nu uitmaken dat ze in een stapelbed slapen?” vraag ik mijn man. “Ze leven en slapen zo nog dichter op elkaar.”

In mijn gedachten hoor ik de verhalen van mijn moeder. Over dat zij elk jaar, zodra de eerste snottebellen weer uit de neuzen rolden, een lepel levertraan binnen gegoten kreeg. Afschuwelijk vond ze dat.

Waarom deden ze dat eigenlijk, vraag ik mij af. Ik raadpleeg Google. “Verse groenten en vers fruit waren vroeger vanaf oktober niet makkelijker verkrijgbaar. Dat verlaagde de vitamine-C inname drastisch. Daarbij zitten we in de winter veel meer binnen, dichter op elkaar en krijgen we minder zonlicht. Dat laatste zorgt voor verminderde aanmaak van vitamine D. En juist minder vitamine C & D verlaagt je weerstand, wat maakte dat vanaf oktober meer mensen vatbaar zijn voor virussen,” lees ik op internet.

“Ik heb geen idee of het stapelbed uitmaakt. Ze pikken elkaars bacillen hier in huis toch wel op,” antwoordt mijn man nuchter. “Ze hoesten over elkaars speelgoed en vegen hun snot af aan hun handen. Slapen in een stapelbed zal niet veel meer uitmaken.”

Vast niet. Maar die nacht lijkt er een zeehond intrek te hebben genomen in de slaapkamer van mijn zoons. De volgende ochtend klinkt mijn man als Joe Cocker. Ook mijn nog geen twee maanden oude baby moet er al aan geloven. Zelfs onder haar neus plakt een snottebel. En daar baal ik flink van.

“Weet je schat, we gaan straks wel naar buiten. Bewegen is goed voor de weerstand. Beetje vitamine D opsnuiven ook. En de mandarijnen die we gisteren hebben gekocht gaan mee als tussendoortje. Pompen we er nog een beetje vitamine C in ook.”

En zo lopen we twee uur later in het bos. De zon schijnt tussen de kale takken van de bomen door op ons en de kinderwagen. De jongens rennen met stokken achter elkaar aan alsof hun leven er vanaf hangt. Ondanks die verkoudheid zit er nog genoeg energie in. En dat wil ik graag zo houden. Een beetje hulp is welkom.

Morgen ga ik dat flesje Sambucol vlierbessenextract dat ik heb gekregen maar eens uitproberen. Vlierbes werd ook al door onze overgrootmoeders gebruikt om de weerstand in de winter te boosten, vanwege het hoge vitaminegehalte. Sambucol is een natuurlijk middel dat helpt om de weerstand weer op peil te krijgen en te houden. Prima partner in crime om de weerstand te ondersteunen. Het klinkt in ieder geval een stuk lekkerder dan levertraan.

Top 5 voor betere weerstand en minder snottebellen
  1. Boerenkool en broccoli eten

… of andere goede gezonde voeding die vol vitaminen en mineralen zit. (In dit blog las ik bijvoorbeeld een top zeven van gezonde groentes).

  1. Meer slapen

… goed excuus om de kinderen iets vroeger in bed te gooien.

  1. Stress (zoveel mogelijk) vermijden

… las pyjamadagen in, en zeg die ene afspraak waar je eigenlijk geen zin in had gewoon af (roep gewoon: ‘iets met weerstand en snottebellen’)

  1. Veel bewegen

… Gooi die kinderen de speeltuin in. Dat kan ook indoor in Balorig als het regent (zie de winactie van Sambucol), waar je zelf prima koffie kunt drinken

  1. Vaker handen wassen

… maak handen wassen leuker, door er een challenge van te maken. Bijvoorbeeld met het Handige Hans Beloningssysteem dat ik hier vond.

Met Sambucol een bezoekje Balorig winnen

In de winter meer bewegen met de kids? Denk dan eens na over een bezoekje aan Ballorig. Doe mee aan  de Sambucol-actie en maak kan op je eigen Ballorig-feestje! Meedoen kan t/m 17 maart 2019 via deze pagina.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sambucol. 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter