Relax

Feestweek winactie 3!

Dag 3 van de feestweek! Vandaag mag ik vijf exemplaren van een boek weggeven. En niet zomaar een boek, maar het spiksplinternieuwe boek van Eva Bronsveld en van mij. Het ligt nog niet eens in de winkel, zo nieuw is het.

Edit: Ik heb de winnaars van deze winactie inmiddels uitgekozen. Als je een van de gelukkigen bent, dan heb je een mail van mij ontvangen!

Dit jaar schreef ik samen met Eva het boek Samen spelen, wat nou delen? Over vriendjes maken en je broertje pesten. Oftewel: een boek over kinderen onderling.

Broer- en zussenliefde en kindervriendschappen: soms gaat het helemaal vanzelf, maar op andere momenten kan het ineens uitlopen op huilpartijen of driftbuien. Vaak kunnen kinderen het prima zalf oplossen, maar soms is het goed om ze een handje te helpen. Fietsen en zwemmen hebben ze tenslotte ook niet uit zichzelf geleerd.

schermafbeelding-2016-11-21-om-12-19-41Over vriendschap, sorry zeggen, veerkracht en inlevingsvermogen

Samen spelen wat nou delen? gaat over de band tussen broers en zussen, over vriendschap, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht, inlevingsvermogen en zelf leren ruzies oplossen. Kortom, over hoe je broers en zussen kunt helpen al vroeg een stevige band te krijgen. En hoe je je kinderen kunt begeleiden, zodat ze nog meer leuke speeltijd met vriendjes kunnen hebben. Daarmee geef je je kinderen een stevige sociale basis, waar ze de rest van hun leven nog veel profijt van zullen hebben.

Over al deze onderwerpen geeft opvoedkundige Eva Bronsveld hele handige en nuttige tips in het boek. Daarnaast vind je in het boek relativerende grapjes en spreuken zoals je die kent van de club.

Boek winnen?

Geef in het reactieveld hieronder aan waarom jij dit boek wel kunt gebruiken en maak kans op één van die vijf exemplaren. Volgende week woensdag kies ik de winnaars uit en hoor je per mail van mij of je gewonnen hebt!

Het boek Samen spelen wat nou delen is vanaf eind november verkrijgbaar. Het kost €17,50. Het is straks verkrijgbaar in de boekwinkels, of hier online (hij is al te bestellen…).

Dit is de derde winactie van deze feestweek omdat deze site een jaar geleden live ging (over het hoe en waarom schreef ik dit blog). De hele week trakteer ik op boeken en producten van mezelf en op mooie cadeaus van een aantal sponsors van de club. Iedere ochtend om 7.30 uur komt er een winactie online. In deze fotocollage een overzicht van het feestpakket van deze week 😉 De winacties van de vorige dagen gemist? Je kunt nog meedoen hoor! Kijk maar hier.

collage

schermafbeelding-2016-11-11-om-13-45-45We sluiten de week af met het Club van Relaxte Moeders-feest op vrijdag 25 november. Heb je zin om te komen? Er zijn nog kaartjes. Het is in Utrecht vanaf 20.00 uur en het belooft heel gezellig te worden. Kijk hier voor meer informatie over het feestje.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

140 Reacties

 • Reageer Ellen 23 november 2016 at 07:39

  Met twee zonen, de oudste is net 3 geworden mag ik mezelf wel inlezen want er staat me vast nog veel te wachten de komende jaren! Ik heb er zin in en wil het zo goed mogelijk gaan doen allemaal

  • Reageer Yvonne 23 november 2016 at 07:59

   Oeh, deze wil ik wel héél graag hebben met mijn twee dames van 3 en 7. Een item waar ik regelmatig mee worstel, dus graag tips!! Yes please!!

  • Reageer Miranda Westerlaken 23 november 2016 at 20:36

   Pfffff, ja, samen spelen en broertje pesten is hier wel een dingetje zeg maar….

  • Reageer Nicole 23 november 2016 at 23:17

   Met 3 mannen van 6 en jonger wordt er hier heel wat broertje gepest, vooral op de onrustige dagen zoek ik naar goede oplossingen. Ze wonen in 1 huis en moeten het doen met elkaar, maar samen lukt niet altijd….

  • Reageer Linda van Campenhout 25 november 2016 at 21:03

   Haha zo leuk, alleen die titel al ?

  • Reageer margriet 28 november 2016 at 19:31

   oe, dit boek zou ik heel graag willen lezen! met 3 kids van 1,3 en 5 jaar.. vind ik het soms een hele klus..

 • Reageer Saskia 23 november 2016 at 07:39

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat ik ook maar wat doe en het heel moeilijk is om mijn zeer moeilijk lerende dochter van 5 jaar dit soort dingen uit te leggen. Daar wil ik graag meer over lezen!

 • Reageer Laura van de Velde 23 november 2016 at 07:40

  Mij dochters van 5 en 2 kunnen het vaak goed vinden maar dat kan ook heel vlug omslaan. De jongste wil kunnen wat de oudste kan, de oudste vindt het dan nodig om er even in te wrijven wat zij wel allemaal kan en hup, daar zijn de tranen en boze gezichten… Het boek lijkt me daarom erg interessant!

 • Reageer Dieuwke 23 november 2016 at 07:42

  Van harte en bedankt ook! En waarom ik dit boek wil winnen? Alleen al om de titel… dat is wat onze driejarige al een tijd roept naar (bijvoorbeeld) haar zus “same pele same dele” was t eerst en daarna rukte ze dan dat wat ze wilde hebben zo uit haar handen…. Kan wel wat luchtigheid/leukigheid rond dit thema gebruiken! Oh ja en ik heb ‘m nog niet, dat boek, maar dat is nu vast niet zo’n goed argument 🙂 Feestse verder!

 • Reageer Karin 23 november 2016 at 07:44

  Lijkt me zo’n interessant boek! Bij mijn dochter van zes zie je soms het echte meidenvenijn met die meiden onderling maar nu mijn zoontje net op school zit, zijn die speelafspraakjes met jongens weer een heel andere dynamiek! Ik ben soms doodmoe als een kindje naar huis gaat! Dus ja, ik wil dit boek graag winnen!!

 • Reageer L. Laro 23 november 2016 at 07:44

  Mijn dochter heeft erg veel moeite met vriendschappen maken. Speelafspraakjes gaan hier niet vanzelf. Ik kan me wel in haar verplaatsen, maar mijn man heeft hier veel moeite mee. Ik zou graag dit boek willen, zodat we hier eens samen over kunnen lezen.

 • Reageer Inge 23 november 2016 at 07:45

  Leuk!! Alvast ter voorbereiding op de tweede ;)?!

 • Reageer Tanja 23 november 2016 at 07:47

  Omdat ik m direct toen ik ervan hoorde een tijd geleden, meteen al op mn verlanglijstje heb gezet! Benieuwd of ik t eea ook kan toepassen bij mijn 2 jongens…. Zou de Sint m bij me bezorgen…?

 • Reageer Manon 23 november 2016 at 07:48

  Fan van al je boeken, en met 2 zonen van 10 en 5 jaar (toch wel n groot verschil soms) kan ik dit boek vast gebruiken ?

 • Reageer Nanne 23 november 2016 at 07:52

  Goed onderwerp! Met twee stuiters van bijna 4&2 komt dit hulpstuk goed van pas. Temperament genoeg in huis maar als we naar buiten gaan klapt de oudste dicht, zulke tegenstellingen. Vriendjes, buurkinderen, plagerijtjes, wanneer help je je kind?

 • Reageer Manon 23 november 2016 at 07:52

  Ik kan dit boek zeker goed gebruiken met een zoontje dat bijna naar school gaat en dan dus ook echt vriendjes gaat krijgen. Op dit moment vindt hij andere kindjes van zijn leeftijd nogal “spannend”. Ook de relatie met zijn kleine zusje van 1 kan wel wat versteviging gebruiken, dus dit boek lijkt mij op mijn/zijn lijf geschreven.

 • Reageer martine 23 november 2016 at 07:52

  Dat lijkt mij een erg interessant boek. Ik wil zo graag dat onze zoon met zijn toekomstige broertje of zusje een stevige en goede relatie heeft aangezien mijn man en ik dat beiden niet hebben met onze broer en zus. Daarnaast lijkt mij dit boek gewoon ontzettend interessant om te lezen.

 • Reageer Laura Duijsens 23 november 2016 at 07:57

  Een jaloerse broer van vier en een tweejarig meisje die alleen maar heel hard ‘mijn’ roept naar haar broer, dit boek is erg welkom in ons huis!

 • Reageer Senne 23 november 2016 at 08:03

  Ik zou het boek heeeeeeeeel graag winnen!!! Zelf altijd ruzie gemaakt met mijn broer en gun mijn kinderen een goede band met elkaar met veel samen spelen. Sinds mijn zoontje, nu 15 maanden, kon lopen, begonnen de ruzietjes in huis tijdens het spelen. Mijn dochtertje wordt in februari 3 jaar en geeft nu vaak aan “is van mij” en pakt het dan af……het gegil van beide kinderen is dan heeeeeeeeel hard? Zou heel graag lezen hoe ik m’n kinderen kan helpen. ?

 • Reageer Marianne 23 november 2016 at 08:04

  Oeh graag! Heb 2 jongens van 5 en (bijna) 3. Need I say more?

 • Reageer Mama van Milo en Zeno, aka boef 1 en boef 2 23 november 2016 at 08:04

  Ken je dat gevoel? Je bent zo onmisbaar als politieagent dat je zelfs geen twee minuten me-time op het toilet krijgt…
  Alle tips zijn welkom voor mijn boefjes die er steeds in slagen om steeds samen op elke vierkante centimeter te vertoeven (je kan waarschijnlijk al raden hoe dit dan afloopt?!)

 • Reageer Kristel Reijenga 23 november 2016 at 08:05

  Wat een interessant boek, ik ben heel erg benieuwd!! En kan het ook zeker gebruiken met een dochter van 5 en zoontje van 2. Ze kunnen soms niet met en vaak niet zonder elkaar! Hoe kinderen opgroeien, waarom ze doen wat ze doen, heeft me altijd geïntrigeerd!

 • Reageer Silke Stax 23 november 2016 at 08:06

  Ik zou dit boek graag willen winnen. Niet alleen voor mezelf maar ook om uit te kunnen lenen aan ouders van kinderen uit mijn klas. Vaak wordt namelijk verwacht dat situaties opgelost worden door de leerkracht. Maar het is o zo belangrijk dat kinderen zelf verantwoordelijk worden gemaakt.

 • Reageer Bianca 23 november 2016 at 08:06

  Wauw! Dit boek had er 8 jaar geleden moeten zijn, in die tijd deed ik maar wat. Het zou super leuk zijn om te lezen of wat ik deed een beetje relaxed was. Voor mijn gevoel totaal niet ?

 • Reageer Marie-Louise van de Ven 23 november 2016 at 08:09

  Alle goede tips zijn welkom. Mijn kinderen zijn 18, 16 en 7 en maken met zijn drieën ruzie als kleuters. ?

 • Reageer Ylja 23 november 2016 at 08:10

  Super graag, dit speelt zowel thuis (een van 10 en een van 7) als op t werk. Zal zeker goed gebruikt worden!

 • Reageer Annemarie 23 november 2016 at 08:16

  I need help! Mijn oudste wil eigenlijk alleen met zijn broertje spelen… op zich prima, maar als er een vriendje komt spelen eindig ik altijd spelend met dit vriendje en de broers spelend met elkaar :- $

 • Reageer F pels 23 november 2016 at 08:18

  O zo graag! Helemaal nu zoontje 2 in maart wordt geboren. En ik dan tijdens mij verlof vast kan gang lezen, heerlijk op de bank. Ook werk ik bij een buitenschoolse opvang en daar kan ik wel wat tips voor gebruiken.

 • Reageer Heleen van Buuren 23 november 2016 at 08:19

  Ik kan dit echt goed gebruiken, mijn ochtend is gestart met kind 1 te vroeg uit bed, kind 2 wil niet uit bed. Dit is van mij, dit heb ik niet gedaan. Tenslotte werd er 1 tussen de deur geplet en bedacht de ander dat het niet zijn schuld was en dus maar gewoon weg ging lopen…… ik heb dit boek nodig….

 • Reageer Yvonne Broekman 23 november 2016 at 08:22

  Yes please:)
  Onze dochter van 6 met ass diagnose vind samen spelen zo vreselijk moeilijk. Dus vaak bonje met broertje van 2. En speelafspraakjes lopen meestal uit op een mini drama.
  Dus dit boek kunnen we vast goed gebruiken 🙂

 • Reageer Susan de Lange 23 november 2016 at 08:32

  Dat zou heel welkom zijn! Een vijfjarige met speeldates vind ik een uitdaging. Wanneer laat ik ze of grijp ik in. Met z’n zusje van twee is de uitdaging nog groter. Zij heeft breath holding spells waar hij doodsbang voor is. Dus als zij hard huilt geeft hij haar alles. Wat tips lijken me heel handig..

 • Reageer sibiene brons 23 november 2016 at 08:36

  Ik zou dit boek erg graag willen winnen om cadeau te geven aan mijn zus. Zij heeft twee dochters (6 en 2 jaar). Door een buitenland verhuizing ivm werk heeft de oudste op twee verschillende scholen gezeten. Ze heeft nu op haar nieuwe school heel veel moeite om haar draai te vinden. Mijn zus heeft zelf geen leuke basisschool periode gehad en daardoor is het soms nog lastiger om haar dochtee gowd te helpen bij deze voor haar dochter lastige periode. Ik zou het mn zus gunnen om er relax-mama mee om te kunnen gaan! En zelf wil ik het boek daarna wel even willen lenen natuurlijk ?

 • Reageer Claudia 23 november 2016 at 08:39

  Oh dit boek lijkt me interessant! Met ons 5 jarige temperamentje heb ik al veel gehad aan het boek van Eva van Bronsveld. Op zich gaat het samen spelen best goed, maar af en toe komt en ineens een bui! Ze kan haar broertje soms ook erg claimen. Hij is net 1 geworden en begint nu boos te worden als hij z’n vrijheid niet krijgt van zijn zus. Ik denk dat daar nog wel flinke frustraties gaan ontstaan… Dit boek lijkt me een ideale handleiding voor het omgaan met dit soort situaties!

 • Reageer Corine 23 november 2016 at 08:40

  Graag! Dochter van 7 bepaalt graag het spel en de gang van zaken voor broertje van 5. Hij geeft best tegengas, maar verzucht regelmatig gelaten “okeeee…..” En doet wat er van m verwacht wordt…. Vervolgens bepaalt hij weer graag als hij met z’n eigen vriendjes speelt en is mijn dochter juist regelmatig pleasend naar haar vriendinnetjes, uit angst niet leuk genoeg te zijn….
  Best ingewikkeld waar op het juiste moment te stimuleren of af te remmen…

 • Reageer Mieke 23 november 2016 at 08:50

  Lijkt me enorm handig om tips te krijgen. Een zoontje van bijna twee en een dochter van bijna vijf, die elkaar niet kunnen missen, maar waar het soms nog moeilijk mee delen is wat speelgoed betreft, vooral de jongste kan extreem jaloers reageren…

 • Reageer wendy wammes 23 november 2016 at 08:54

  Omdat het met drie kids van 6, 4,5 en 2,5 hier soms een aardig strijdveld is in huis. Tips en tricks altijd welkom en anders in ieder geval een heerlijk (waarschijnlijk zeer herkenbaar ) boek om te lezen!

 • Reageer Helen van der Naald 23 november 2016 at 09:03

  Met twee meiden van drie en zeven kan ik dit boek goed gebruiken.

 • Reageer Inge Verbakel-Verhoef 23 november 2016 at 09:07

  We kunnen het goed gebruiken hier! Ik kan wel wat tips gebruiken! De twee temperamentvolle dames van 4 en 2 zijn elkaar aan het ontdekken en de speelafspraakjes van de oudste zijn nogal ingewikkeld ?

 • Reageer Marloes Klein Werkhoven 23 november 2016 at 09:15

  Omdat ik vind dat alleen spelen ook wel eens mag maar dat vaak tegengewerkt wordt met die vervelende opmerking Samen spelen samen delen. Ik wil daar wel meer over lezen!

 • Reageer Monique Rijkenhuizen 23 november 2016 at 09:15

  Met een tiener/puber meid en een zoon van 8 is het vaak net oorlog in huis. Wat tips voor vredesonderhandelingen zou zeer welkom zijn !

 • Reageer Mirjam Booms 23 november 2016 at 09:16

  Lijkt me een erg leuk boek! Kan ik mezelf en mijn zoontje van 4 alvast voorbereiden op wat komen gaat… In januari krijgt hij er namelijk een broertje EN een zusje bij!!

 • Reageer Evelien Greijn 23 november 2016 at 09:17

  Lijkt me weer een heerlijk boek om te lezen! Met hopelijk weer bruikbare tips…

 • Reageer Inge 23 november 2016 at 09:19

  Ik wil dit boek heel graag cadeau doen aan mijn zus. Zij heeft lang moeten wachten en is nu na een aantal miskramen eindelijk zwanger van een tweede kindje! Ondertussen werd ik wel snel zwanger van een tweede die inmiddels al een half jaar is. Onze hechte zussen-band heeft er gelukkig niet onder te lijden gehad. Dit lijkt me een perfect cadeau voor haar met een tweede op komst!

 • Reageer Annegret Koldewijn-Reddering 23 november 2016 at 09:34

  Wij hebben een jongen-meisje-tweeling van 4 jaar. Hier zijn we dus goed bekend met samen spelen wat nou delen en zusje/broertje pesten. Maar in weze staan we pas aan het begin. Tips en luchtigheid zijn zeer welkom.

 • Reageer Claudia 23 november 2016 at 09:36

  Lijkt mij erg leuk om te lezen en te winnen. Al helpt het al door regelmatig op de site te lezen dat meer moeders ermee worstelen.

 • Reageer Laura 23 november 2016 at 09:39

  Moet ik dat echt uitleggen??!!?? Twee jongens, 1 van 5 en 1 van 2… kunnen heel lief samen spelen, maar vaak ook helemaal niet!!!
  Ik vraag mij wel eens af. Moeten ze ook wel alles delen, of kan het ook anders?

 • Reageer Sytske 23 november 2016 at 09:42

  Hoi! Waarom te winnen? Ik heb hier 3 jongens (8, 5 en 3). Heb al 4 jaar geen wekker meer nodig; word standaard wakker met “MaHam!! Hij doet dit!” ” Maar hij doet dat!” “Nietes!!” Enz. Goedemorgen!
  Toen ik vroeg: “Wat kunnen we verkopen op de kleedjesmarkt?” Kreeg ik in 2voud “mn broers!”. Maar als ik ze dan elk naar n hoek van t huis verban, zoeken ze elkaar steevast weer op. Zucht. Oftewel hier zijn wat tips zeker van harte welkom!! En met n sausje relativeringsvermogen kan t helemaal niet meer stuk!!!

 • Reageer Mira heezen 23 november 2016 at 09:42

  Als moeder van een temperamentvol jongetje van 3 denk ik dat ik wel wat kan leren van dit boek.

 • Reageer Karlien 23 november 2016 at 09:50

  Omdat ik het soms ook niet meer weet… ‘Mama, mijn vriendje wil niet meer met mij spelen omdat ik een meisje ben… ‘ (dochter, 4 jaar). Euhhh…waar is die handleiding ook alweer?

 • Reageer Jacintha Ooijevaar 23 november 2016 at 09:54

  Bij onze oudste gaat het niet vanzelf die is erg onzeker van zichzelf, bij onze jongste gaat het super makkelijk, haast vanzelfsprekend. Dat vraagt om twee verschillende manieren van ondersteuning, waartussen ik soms best lastig kan schakelen. Tips en punten van herkenning zou dus best fijn zijn om in een boek terug te kunnen lezen!

 • Reageer Jessica 23 november 2016 at 10:11

  Het lijkt me een erg leuk boek om tips uit te halen nu we na 2 zoons (6&3) een dochter (2 weken)hebben gekregen.

 • Reageer Karin Kampen 23 november 2016 at 10:27

  Ik hoorde mezelf deze week tegen mijn oudste zoon van 3,5 zeggen: “niet je broertje slaan met galahad (plastic paardje van Mike de ridder)” ??
  Dus alle tips zijn welkom!

 • Reageer Vera 23 november 2016 at 10:27

  Zowel mijn oudste zoon van vier als mijn jongste zoon van bijna twee roepen vrijwel dagelijks ‘samen spelen, samen delen’ naar elkaar. Maar helaas blijft het bij roepen. Ik ben thuis vooral politieagent ipv gezellige moeder.
  Ik kijk uit naar je boek en ding daarom graag mee naar een van deze exemplaren.

 • Reageer Yvonne 23 november 2016 at 10:28

  Mijn zoon (6) is enig kind, en ik merk dat hij daardoor in situaties komt waar hij niet goed tegen op is gewassen. En dan heeft hij ook nog een sociaal nogal onhandige moeder, dus tips over vriendjes maken (en houden), ruzie maken etc. zijn erg welkom!

 • Reageer Anke 23 november 2016 at 10:30

  De titel belooft al veel. Ik verwacht goede, relativerende tips met een flinke dot humor. Dat kan ik wel gebruiken in ons gezin met dochter van 6 en zoons van 3 en van 6 maanden. Ieder heeft z’n eigen moeiten met samen spelen. Ben benieuwd!

 • Reageer Annette 23 november 2016 at 10:36

  Samen spelen samen delen. Ik hoor het mijn oudste zoontje van bijna 4 vaak zeggen tegen zijn broertje van twee. En nu is een week geleden hun jongste broertje geboren en word het nog meer delen. Ik ben benieuwd wat er in jullie boek staat?

 • Reageer Evelien 23 november 2016 at 10:44

  Mijn zoon speelt soms moeilijk met andere kinderen. Door z’n lengte zijn leeftijdsgenoten niet leuk. Maar zou m toch willen leren hier makkelijker mee om te leren gaan.

 • Reageer Suzanne 23 november 2016 at 10:53

  Dit boek zou heeeeel erg fijn zijn! Mijn twee zoontjes (net 4 en 2,5) zijn beste vriendjes, maar soms… Ik denk dat ik als hun mama erg geholpen zou zijn met dit boek in mijn schoen volgende week! ;).

 • Reageer Petra 23 november 2016 at 10:58

  Ik wil dit boek heel graag lezen! Nu de oudste naar school gaat en de jongste net 1 is geworden zijn er ineens zoveel sociale uitdagingen!

 • Reageer Emmeline 23 november 2016 at 11:09

  Oh deze zou ik ook graag lezen! Mijn 2 kids van 3 en 5 zitten elkaar steeds in de weg, kunnen niet met en niet zonde elkaar. Zou er graag wat hulp bij krijgen met een beetje humor. Net als het “behang” boek!

 • Reageer Arieke Lubberink 23 november 2016 at 11:11

  In ons gezin met 2,5,8&11 jarige komt dit dagelijks voor?.. tel daar vriendjes en vriendinnetjes bij op..ik wil wel wat tips lezen..

 • Reageer Ingrid Bakker 23 november 2016 at 11:13

  Ik heb drie kleine heerlijke kindjes van 1, 3 en 5 jaar oud! Ik zou graag willen weten hoe ik ze kan helpen om een goede band te krijgen! Ik zie nu al zoveel liefde en gezelligheid bij deze drie, maar ook regelmatig strijd! Dit boek is zeker welkom!

 • Reageer Janske 23 november 2016 at 11:31

  Ieder kind verdient een goede start! Dat is mijn motivatie om te starten met een opleiding Kindercoaching. Een kind helpen bij iets wat lastig is om zo op tijd het kind handvatten te geven om verder te ontwikkelen tot een zelfbewust en zelfstandig mens. Ik kijk uit naar de tips die in dit boek staan om niet alleen mijn kinderen te helpen maar ook de kinderen die ik coach!

 • Reageer Eline Wolf 23 november 2016 at 11:31

  Wauw wat een populariteit. Een schot in de roos dus denk ik jullie boek. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie zienswijze op dit thema en zou het daarom graag winnen. Ik heb ergens gelezen dat voor kinderen ‘delen’ een moeilijk begrip is als ze nog niet werkelijk begrijpen wat ‘bezit’ eigenlijk betekent. Misschien willen we als ouder soms te snel. Maar hoe ik mijn dochter het vertrouwen kan geven dat ‘delen’ veilig is en niet betekend dat je iets kwijt bent of misloopt….??? Hoop in jullie boek antwoord te vinden!

 • Reageer dieuwertje klein tank 23 november 2016 at 11:34

  Met 2 zonen kan ik dat boek wel gebruiken. En anders vraag ik hem aan de sint ?. Groetjes dieuwertje

 • Reageer Ciska Otten 23 november 2016 at 11:52

  Graag! Omdat ik mijn zoon (6) vrienden gun. En dat niet elk speelafspraakje bij ons thuis resulteert in een ‘ik kom nooit meer’ van het andere kind. Hij wil wel, maar heeft handvatten nodig voor het hoe – en wij als ouders ook 🙂

 • Reageer Chantal 23 november 2016 at 12:46

  We hebben aangegeven bij jeugdzorg dat er ruimte in ons gezin is voor een tweede pleegkind. Onze pleegzoon krijgt er dus binnenkort (voor het eerst in zijn elfjarige leven) een pleegbroertje of -zusje bij.
  Dat zal vast heel vaak ontzettend leuk zijn, maar wie weet soms ook gedoe.
  Wat zou het fijn zijn om dan oplossingen, herkenning en ideeën te kunnen vinden in dit boek.

 • Reageer Eva ten Cate-Oldenkamp 23 november 2016 at 12:58

  Jaaa, alsjeblieft! Ik ben een mama van drie kindjes die allemaal een jaar schelen. Ze zijn nu 1,5 (jongen), 2,5 (jongen) en 3,5 (meisje) jaar en allemaal even temperamentvol.. Wat genieten en wat een liefde, maar ook wat en uitdaging! Met de kinderen alle drie nog klein en thuis, zitten we de hele dag op elkaars lip en dat geeft nogal eens wat ruzie. Delen? Volgens mij staat dat niet in het woordenboek van een peuter.. Dus jullie handvatten om ruzies aan te pakken zijn zeer welkom en jullie dosis humor nog meer!

 • Reageer Ineke Litjens 23 november 2016 at 13:15

  Gefeliciteerd!
  Wij kunnen dit boek wel gebruiken. We hebben 2 echte jongens van 3 en bijna 6 jaar. Ze kunnen niet met elkaar en niet zonder elkaar….. de ene minuut zijn ze aan het vechten (en dan echt met slaan, schoppen, krabben en bijten), de volgende minuut zijn ze elkaar boekjes aan het voorlezen en aan het knuffelen!

  Ik kan wel tips gebruiken om ze op een leuke manier samen te laten spelen.

 • Reageer Manon Garritsen 23 november 2016 at 13:33

  Allereerst gefeliciteerd!
  Het lijkt me leuk extra tips te krijgen om de band tussen mijn jongens van 1,5 en 3 jaar nog meer te verstevigen. En de oudste gaat volgend jaar naar school. Dus dan gaan we weer een heel andere fase in.

  Alle hulp is welkom!

 • Reageer Kez 23 november 2016 at 13:34

  Pff misschien staat er iets handigs in om de strijd tussen mijn zoons van 5 en 6 te begeleiden. En is iedereen dan weer blij.

 • Reageer Maaike Dorrestein 23 november 2016 at 14:00

  Ja heel graag!! Ben zo benieuwd naar het boek en de tips!

 • Reageer Tamara 23 november 2016 at 14:02

  Ik wil ook wel een kans maken op dit boek. Vooral om de kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling van spelen naast-met en zonder elkaar. De oudste gaat over een half jaar naar school. En hoe gaat het dan met afspraakjes en de jongste!? Spannend al voor mij, laat staan voor hen!

 • Reageer Danielle.chi@hotmail.com 23 november 2016 at 14:02

  Met twee zoons die zo verschillend zijn als de mijne kan ik dit boek goed gebruiken. De oudste is supersociaal, zelfverzekerd en heeft binnen no time vriendjes. En bij de jongste gaat dat gewoon wat lastiger. Ik hoop dat hij wat van zijn oudere broer leert maar hoe?

 • Reageer Eline 23 november 2016 at 14:17

  Jaaa zou leuk zijn!!!

 • Reageer Laura 23 november 2016 at 14:19

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen! We hebben twee zoons (2,5 en bijna 1). Vanaf dag 1 is de oudste gek op de jongste. Het liefst ‘speelt’ en knuffelt hij de hele dag met hem. Het is de jongste soms zelfs wel wat te veel. Hoe zal het gaan als ze ouder worden en kan ik er zelf een rol in hebben om de band goed te houden.

 • Reageer Ingeborg 23 november 2016 at 14:28

  Dit lijkt me een geweldig boek! Ben erg benieuwd. Zelf staan we met vier kinderen volgens mij redelijk relaxed in het leven en in de opvoeding maar af en toe… iedereen doet dit naar eigen inzicht maar soms kunnen tips van andere je echt helpen.

 • Reageer Chantal 23 november 2016 at 14:38

  Super blij zou ik zijn…
  Ookal zijn mijn kids niet meer zo klein….
  Ze blijven maar vliegen in elkaars haren..
  Wat ik nog steeds niet goed kan verklaren…
  Na het lezen van dit boek hoop ik op wat meer me time..
  Want dat lijkt me reuze fijn..

 • Reageer Sylvia 23 november 2016 at 15:19

  Zou dit mij door het slagveld van speeldagen gaan helpen?! Als hij maar half zo leuk is om te lezen als ‘van achter het behang tot over je oren’ dan is dit een echt must have!

 • Reageer Esther 23 november 2016 at 16:38

  Lijkt me een super fijn boek om te hebben. En ga ik vast vaak nodig hebben de komende jaren. Heb een dochter van 3,5 en zoon van 1. En samen spelen is niet altijd makkelijk hier.

 • Reageer Femke 23 november 2016 at 17:06

  Net als vele andere moeders hier, zou ik dit boek willen winnen. Ik heb twee prachtige pittige eigenwijze doorzetters. Mijn dochters zijn bijna 4 en bijna 2. Vooral de jongste kan er op los slaan en dingen afpakken. En dat niet alleen van haar zus. Zou fijn zijn om wat handvatten te hebben. Succes iedereen. Groetjes Femke

 • Reageer Bernardine 23 november 2016 at 17:47

  Leuk!!! Met 2 jongens die maar een jaar (en 3 mnd) schelen gaat het er soms pittig aan toe. Praktische zelfde fase en zelfde interesse, maar 2 verschillende kinderen maakt het soms heel lastig om elkaar te begrijpen. Ergens diep in de basis zijn ze gek op elkaar, maar in het gewone levens is dat erg zoeken en een beetje hulp om dat te begeleiden kan geen kwaad ;0)

 • Reageer Jose 23 november 2016 at 18:17

  Heel graag! Voor mijzelf (zoon van bijna 4 en dochter van 2.5) en om te gebruiken voor gezinnen die ik begeleid bij opvoedproblemen!

 • Reageer Hanneke Heil 23 november 2016 at 18:20

  Deze zou super van pas komen hier in huis. Met 2 meiden van 5 en 2 jaar die niks als aan het katten en ruzie maken zijn. Dan is er nog een klein broertje van net 1 jaar die vaak het onderspit moet delven. Helllllup!!!

 • Reageer Brenda 23 november 2016 at 20:23

  Waarom ik m goed kan gebruiken? Om dezelfde redenen als elke mama denk ik.

  Ik heb een zoon van 4.5 en 1 van 7 maanden. Dat wordt nog wat! Ik zie het al als er vriendjes komen spelen… “nee dit is mijn speelgoed en niet van jou!”

  Het zou hier op de tafel liggen ipv in de boekenkast

 • Reageer Rianne Bakker 23 november 2016 at 20:53

  Bepaalde momenten voel ik me net opa van de Flodders (serie van vroeger) blauwe pet op bordje met rood (stop) en groen (gaan) en maar blazen op het fluitje en dan nog voel ik me wel eens onzichtbaar, als onze jongens van 2 en 4,5 jaar zo’n dag hebben dat het lijkt of niks helpt en ik zeker weet dat ik die dag toch echt niet de mantel van Harry Potter heb geleend die me onzichtbaar maakt. Als ik op dat moment dan toch onzichtbaar ben heb ik alle tijd om je nieuwe boek te lezen met tips om hier mee om te gaan.

 • Reageer Aline 23 november 2016 at 22:03

  Ik zou graag het boek willen winnen om meer inzicht te krijgen wanneer ik juist wel moet helpen en wanneer ik het ze zelf moet laten oplossen. We hebben 2 jongens van 4 en 6 waarbij we het nu zouden kunnen gebruiken. En een dochter van bijna een jaar waar het straks vast ook van pas komt.

 • Reageer Kirsten 23 november 2016 at 22:15

  Zou het boek in de eerste instantie niet op 8 november uitkomen? Dat heb ik namelijk (serieus waar!) al maanden terug in mijn agenda gezet. Ik zou hem dan ook heel graag winnen. Ik heb drie kinderen, een jongen van bijna 4, nog een jongen van 2,5 en een meisje van 8 maanden. Vooral de jongens kunnen soms heel goed ‘samen spelen, wat nou delen?’.

 • Reageer Marieke 23 november 2016 at 22:27

  Oeh ja! Vorig jaar cursus gevolgd van Eva, loved it! Met de derde spruit onderweg ben ik heel benieuwd wat er zal veranderen en hoe het tussen de broers en zussen zal gaan. En met het naar school gaan van de oudste, komen ook de speeldates om de hoek kijken. Ze heeft het al over beste vriendinnen waarover ik regelmatig hoor dat ze niet met hen mee mocht spelen 😉
  Sowieso een titel voor op mijn verlanglijstje! (Tijd zat om hem dat weer vanaf te halen, mocht ik hem hier winnen :))

 • Reageer Marijke 23 november 2016 at 22:31

  Onze zoon van 2,5 is net grote broer geworden. Hij vindt zijn zusje nu nog héél lief, maar ik wil graag weten hoe ik dit zo kan houden als zij straks ook kan spelen 🙂

 • Reageer Caroline 23 november 2016 at 22:34

  Jaaaaaaa dít lijkt me nou een boek voor mij! Als nieuwe mama is er nog zoveel te leren! Ik kan wel wat tips gebruiken!

 • Reageer Merlijntje 23 november 2016 at 22:54

  Weer een must-have op mijn verlanglijstje!
  En wat een welkom onderwerp! Met een stoere knul van 3,5 en een pittige dame van 5 hoor ik de laatste weken vooral zinnen als:
  – Hij/zij doet het weer (en dat kan werkelijk van alles zijn… Je verzint t niet gekker dan zij het bedenken)
  – Jij mag de baas niet over mij zijn
  – Ik bepaal dat zeluf wel (Ja er zit bij allebei een ‘kop’ op)
  Maar ook vriendjes is een onderwerp met wisselend succes. Want tja, als … ineens heel gek naar je kijkt is de beste-vrienden-vriendschap van gisteren echt niet meer van vandaag. En dan mag ik niet verbaasd zijn als er drie dagen later weer een strak blauwe lucht verschenen is…. Pfff ik vind het een dingetje hoor dat opvoeden…

 • Reageer Silvia 23 november 2016 at 23:20

  Nou..met 2 temperamentvolle kids van 4 en 6 die af en toe het samen goed kunnen vinden en ook graag met vriendjes/vriendinnetjes spelen waarbij het er soms heftig aan toe gaat, lijkt me ook dit boek erg leuk (en goed) om erbij te hebben (en te lezen!). Grtz Silvia

 • Reageer Felicia 23 november 2016 at 23:39

  Onze twee meiden kunnen af en toe niet met, maar ook zeker niet zonder elkaar.. Deze titel maakt mij als moeder daarom erg nieuwsgierig naar het boek!
  Moet ik er verder een lang verhaal van maken? Ik ben benieuwd naar de inhoud van het boek!

 • Reageer Rianne 24 november 2016 at 07:24

  Ooo die zou hier van van pas komen!

 • Reageer Ineke 24 november 2016 at 08:34

  Met twee zoons die maar anderhalf jaar schelen is dit boek waarschijnlijk zeer bruikbaar in ons gezin!

 • Reageer Anna 24 november 2016 at 09:16

  Leuk! Lijkt me nuttig om te leren wanneer je bijv wel ingrijpt en wanneer je kunt afwachten en het bij leren spelen hoort.

 • Reageer Astrid 24 november 2016 at 09:27

  Mijn dochter van vijf was dolblij toen ze hoorde dat ze grote zus zou worden. Ze wou eigenlijk een zusje maar het werd een broertje. Vond ze uiteindelijk toch wel beter; dan hoeft ze haar speelgoed niet te delen want dat vinden jongens toch niet leuk. En kan zij mooi wel met zijn speelgoed spelen want meisjes vinden auto’s ook leuk hoor mam. Tot zover het concept samen delen. O ja, kindjes die komen spelen mogen niet aan de playmobil komen want dan raakt het door de war… Een beetje hulp is dus welkom 😉

 • Reageer Na 24 november 2016 at 10:28

  Dat boek zal hier goed van te pas komen. Ik heb 2 koters van 2 en 4 jaar en ons motto is hier ‘samen delen, samen spelen!’
  Nu wil dat niet altijd soepeltjes verlopen hier en zitten ze (soms letterlijk) met hun handen in het haar.
  Dus handige tips uit dit boek voor mama & papa komen ontzettend goed van pas! 😀

 • Reageer Sabine Mussert 24 november 2016 at 14:01

  Lijkt me super leuk!!
  Zeker als er net zoveel humor in zit als in jullie eerdere boeken.

 • Reageer Femke 24 november 2016 at 14:08

  Jaaaa! Lijkt me super handig en leuk voor mezelf met mijn twee boefjes van 4 en 2. Maar ook om te gebruiken binnen mijn werkveld met leerkrachten en andere moeders!

 • Reageer Christine 24 november 2016 at 14:33

  Zo na weer een woensdagmiddag te hebben overleefd met mijn 6 en 8-jarige kids toch maar even reageren… Er is werkelijk waar overal ruzie over, slechts een greep uit de ruzies vandaag: over de te verdelen krentenbol, wie er naast hun kleine zusje mag zitten, wie de iPad vast mag houden, wie er een filmpje uitkiest, welk spelletje ze met mij gaan doen, wie er op de step mag, wie er op het bmx fietsje mag, wie er als eerst onder de douche mag…. aaaaaaah!
  Blij dat de vrijdagmiddag tegenwoordig minder lang is met 1 kind in de bovenbouw?

 • Reageer Inge 24 november 2016 at 15:44

  Ja goh, waar zal ik beginnen. Een kleuter van 5, met een ontwikkelingsleeftijd van 2,5 geeft al veel uitdagingen. Die we graag aangaan, begrijp me goed. Ons engeltje willen we voor geen goud missen. Maar zodra het aankomt op spelen met haar broertje dan loopt het vaak op ruzie uit. Als zij iets van hem wil dan gebruikt ze heel wijs : samen spelen, samen delen. Maar als de jongste bengel zich met haar speeltjes bemoeit (of ze er nu mee speelt of niet) dan wordt er hard geroepen dat hij het afpakt en dat zij ermee aan het spelen is ;-). Dus een beetje backup kan ik wel gebruiken

 • Reageer Esther Voet 24 november 2016 at 16:28

  Ik zou hem graag willen winnen omdat mijn oudste net naar de basisschool is en spelen best lastig vindt. Hij komt moeilijk tot spel en als hij samen met een ander speelt kan hij soms erg bazig zijn.
  Zij zusje van bijna 3 wil graag alles voor zichzelf houden. Ik hoop dat dit boek mij handvatten kan geven om hier mee om te gaan.

 • Reageer Saskia van Ringelesteijn 24 november 2016 at 19:44

  Met twee temperamente dochters van 5 en van 2, kunnen we best wel eens advies gebruiken (zeker van iemand die ervaring heeft en het op een humoristische manier vertelt)

 • Reageer Manon de Krosse 24 november 2016 at 20:04

  Ook hier vliegen ze elkaar het ene moment in de haren en het andere moment in de armen. De oudste, 7, en de middelste, 5, reageren allebei totaal anders, de hele huilt, en de ander slaat. En onze jongste, 1,5, gooit er nu al een flinke portie meidenvenijn tegenaan… Het boek kunnen we dus wel gebruiken ;-)!

 • Reageer Saskia 25 november 2016 at 07:56

  Dit boek staat sinds de eerste keer dat je erover blogde hoog op mijn verlanglijst. Ik vind het hele speelafspraakjes gebeuren soms zó ingewikkeld. En broer en zus vliegen elkaar nu ze wat ouder worden steeds vaker in de haren. Kortom: ik kan wel wat tips gebruiken!

 • Reageer Sandra 25 november 2016 at 07:58

  Ik doe graag mee, heb een pittige dochter van 2,5 en een kleine op komst dus dan kan ik me alvast inlezen?

 • Reageer Joke Braakman 25 november 2016 at 08:11

  Dat zou hier goed van pas komen. Wij doen vaak de uitspraak: ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar. Er wordt wat af geknuffeld, maar ook regelmatig geruzied.

 • Reageer Fiona Wighton 25 november 2016 at 08:28

  Ik vindt dit boek interessante omdat die zijn voorwerpen dat je niet vaak ziet bij kinder boeken. Ze gaan meestal over maar een kind. Maar wat als je 3 kinderen heb, en die strijden feltegen elkaar? Of ze zijn verschillende en gaan heel anders aan met andere mensen? Ik kan veel leren van die boek denk ik!

 • Reageer Christa de Wolf 25 november 2016 at 09:09

  Lijkt me een leuk & interessant boek met 2 testosteronbommetjes in huis!

 • Reageer Moniek 25 november 2016 at 15:31

  Ik heb een -tot nu toe héél brave- dochter van zes, maar me inlezen voor de zwaardere jaren die nog komen zou een goede zijn!

 • Reageer Evelyn 25 november 2016 at 16:43

  Ja deze lijkt me geweldig! Ik heb een zeer slimme maar ook zeer gevoelige jongen in huis, die het af en toe erg moeilijk heeft met spelen met vriendjes. En daarnaast een kleine dame die heel graag haar zij krijgt. Dat botst nog wel eens haha! Hopelijk kan ik van dit boek iets leren!

 • Reageer Diana 25 november 2016 at 17:32

  Wauw..! Doe graag mee..! En nogmaals gefeliciteerd..!

 • Reageer Veerle 25 november 2016 at 19:29

  Alle hulp is welkom… de kleinste van twee is een écht temperamentje en laat zich niet doen door grote broer van 4. Het doel heiligt alle middelen: schoppen, slaan en bijten. De oudste speelt graag de baas en is een echte klikspaan… het brengt me zo terug naar mijn eigen kindertijd 🙂 al zit er in deze versie ietsje meer testosteron. Zal nummer drie er nog een schepje bovenop doen? We zullen het weten vanaf februari 🙂

 • Reageer Lotte 25 november 2016 at 20:14

  Jajajajaja! Die moet ik hebben. Onze temperamentvolle peuter is grote zus geworden. En het boek van Eva over temperamentvolle kinderen was heel erg herkenbaar en fijn. Dus een musthave voor ons!

 • Reageer Saphira 25 november 2016 at 20:55

  Ik kan niet wachten deze te lezen, komt ie ook weer in de bieb te liggen? ? Via Van Achter Het Behang, die in de bieb ligt, heb ik jullie leren kennen. Je schrijft echt te leuk!

 • Reageer Hanneke 26 november 2016 at 11:35

  Lijkt me gewoon een super leuk boek. Aan de ene kant serieuze tips en aan de aan de andere kant ook relativerend. Graag dus!

 • Reageer S. van Rossum 26 november 2016 at 21:32

  Samen spelen is heel leuk, maar soms ook best lastig. Zeker als je vriendje wat anders heeft bedacht dan jij zelf…ik ben benieuwd welke tips jullie daar voor hebben!

 • Reageer Maria 27 november 2016 at 08:17

  Hmm net opt moment dat ik uit wil leggen waarom wij jet boek wel kunnen gebruiken, begint nr2 te huilen omdat broerlief hem weer eens pijn gedaan heeft. Helaas wordt hier gecommuniceerd met de handen en zit ik regelmatig met de handen int haar. Dan weet ik even niet hoe ik het positief kan benaderen. Tips van harte welkom;)

 • Reageer Suzanne 27 november 2016 at 08:33

  Oh dat lijkt me echt een heel interessant boek! Met twee zeer energieke jongens die de ene minuut elkaars beste vrienden zijn en de andere minuut vechtend over de grond rollen kan ik wel wat tips gebruiken. Vooral nu ze allebei op school zitten en er ook nog vriendjes komen. Heb al wat boeken over dit onderwerp gelezen, maar ik mis een nuchtere kijk op dit onderwerp en hoop dat in dit boek wel te vinden!

 • Reageer Marleen 27 november 2016 at 14:58

  Omdat ik het soms héél hard nodig heb. Ik heb twee schatten van kinderen zoons van 3 en 4 jaar), maar ze kunnen zich binnen enkele seconden ontpoppen tot twee duiveltjes… en net op die momentje kan ik wat extra tips, trucs en hou vast gebruiken. Dus meer dan welkom is dit boek zeker!

 • Reageer Melanie de Jong 27 november 2016 at 20:04

  Superleuk, deze staat bovenaan mijn lijstje maar denk niet dat de Sint hem in de pakjeszak stopt 🙂

 • Reageer Kim Joosten 28 november 2016 at 17:21

  Ohh. Daat issie dan! Ik Ben erg benieuwd naar het boek. Denk dat ik er voor mijn gastouderopvang veel aan heb en voor mijn eigen zoontje ook nog jaren mee vooruit zou kunnen.. 🙂

 • Reageer Carla Theelen 28 november 2016 at 17:24

  Whoehoe! Me me me! De opvoedkalender an Eva Bronsveld heb ik na 2 jaar doorgegeven aan een lieve vriendin. Én ik begin het jaar goed met de gezinsagenda van Relaxte moeders. Dit nieuwe boek is alles wat nog ontbreekt! En helemaal niet overbodig met 3 kids ? **keepingmyfingerscrossed**

 • Reageer Lys 28 november 2016 at 17:28

  Wat klinkt dit als een leuk en bruikbaar boek! Met vier kinderen op 100 vierkante meter is het een hele uitdaging dat samen spelen, samen delen, vooral in de winter:) Lijkt me een geweldige voorbereiding voor de komende maanden.

 • Reageer Petra 28 november 2016 at 17:29

  Dit boek zou ik heel goed kunnen gebruiken! Ik heb twee zoontjes, van 2 en 5 jaar die elkaar regelmatig in de haren vliegen. De oudste heeft nu ook steeds vaker vriendjes te spelen en dat loopt ook niet altijd helemaal lekker; hij vindt het o.a. erg moeilijk om speelgoed te delen.

 • Reageer Elain Meulmeester 28 november 2016 at 18:20

  Wauw dit boek wil ik graag winnen voor mezelf en de kids te kunnen ondersteunen. De kinderen zijn bijna 5 en 3.5. Ze schelen maar 15 maanden en kunnen niet met en niet zonder elkaar. Ze hebben hier vanaf dag 1 al ruzie om speelgoed en dat jaloerse gedrag word er niet minder om. Alle tips zijn welkom ook mbt speeldates

 • Reageer Sascha 28 november 2016 at 18:26

  Jaa, dit boek hoort in mijn kast. Ik ben fan van Eva sinds het boek ‘Temperamentvolle kinderen’ dat we tot ons persoonlijke handboek hebben verheven thuis. Ik vond ‘Achter het behang tot over je oren’ ook enorm herkenbaar. En dat helpt al zoveel. Dus of ik dit boek win of niet, zodra hij uitkomt ligt hij op mijn nachtkastje. Ga zo door dames!

 • Reageer Simone 28 november 2016 at 18:43

  oh dit zou mooi zijn! sinds juli hebben we er een derde bij, en maken de andere kids (meisje van 2 en jongen van 4) regelmatig flink ruzie als ik even boven ben bij de kleine man. zou graag tips hebben over hoe ik hiermee om kan gaan en vooral om er zelf wat luchtiger mee om te gaan. zonder alsmaar voor politie te spelen. we gaan verwacht ik nog jaren plezier hebben aan dit boek!

 • Reageer Nanette 28 november 2016 at 19:38

  Al vanaf het eerste boek “van achter het behang…” en de bekendmaking van dit tweede boek ben ik fan! Nu met een tweede op komst en regelmatige speeldates met de eerste is dit boek meer dan welkom!!

 • Reageer Natanja 28 november 2016 at 19:47

  Jaa wil ik wel! Zelf had ik een broer en zus die tien jaar ouder zijn, dus de dynamiek tussen mijn kinderen (broer en zus met 2,5 jr leeftijdsverschil) is volkomen nieuw voor mij. Ik moet dus ál mijn kennis uit boeken halen ;-P, anders wordt het hier een zooitje!!

 • Reageer Nadine Moritz 28 november 2016 at 20:25

  Yesssss het perfecte boek voor ons gezin. Onze dochter van bijna 4 en ons zoontje van 1 hebben soms nu al strijd dus wat een uitkomst dat er een boek is geschreven om hier goed mee om te gaan. Dus jaaaaa ik wil:))))))

 • Reageer Denise 28 november 2016 at 20:40

  Alle tips zijn welkom bij twee jongetjes van 3 en 4! Dus graag! Moet er wel bij zeggen dat het ook vaak verrassend goed gaat.

 • Reageer Esther Vos 28 november 2016 at 22:17

  Ja! Heel graag! Om als ouder nog beter in te leren schatten wanneer je het kinderen zelf (ruzies ed.) op laat lossen en wanneer je beter een handje kunt helpen als ouder. Want dat vind ik soms best een klus. Dus van harte welkom voor mij als moeder van 2 jongens van 5 en 3 jaar. En het natuurlijk ook fijn is om bij te dragen aan het creëren (van voorwaarden voor) van een goede band onderling, en jullie schrijvers kennende (vanuit andere boeken Van achter het behang tot… en Temperamentvolle kinderen en de site) is daar genoeg aandacht voor. En omdat ik al diverse boeken van jullie bij andere heb aangeraden heb ik wellicht een streepje voor om dit boek te winnen 😉

 • Reageer Geerts Elly 28 november 2016 at 22:55

  Mira Jan Coco… like sugar, SPICE & everything nice!
  Lola Grace Madonna… Lady with an ATTITUDE!

  Dat stond op onze dochters hun geboortekaartjes. Nu, 2,5 en 1 jaar later blijkt dat ook ABSOLUUT zo te zijn… vaak een enorme uitdaging onderling EN naar leeftijdsgenootjes toe.
  Als momE en als neurowetenschapper geloof ik in een vroege en goede begeleiding van sociaal gedrag, wat gedurende hun hele leven ENORM belangrijk is.
  Iedereen zijn expertise, en aangezien dit niet mijn deskundigheid is, I would very much appreciate the help of your book!!
  Was counting the days en zou dan ook dolgraag een exemplaar winnen!
  Love, ?
  Elly

 • Reageer Karin 29 november 2016 at 07:53

  Oh wat zouden wij dit boek goed kunnen gebruiken! Met 2 temperamentvolle jongens van 3 en 6 jaar doen we het denk ik best goed, maar af en toe zitten we met onze handen in het haar (het andere boek van Eva is dan ook onze bijbel).

 • Reageer Terry 29 november 2016 at 13:02

  Onlangs las ik ergens de quote “Het mooiste cadeau dat ik mijn kinderen gaf, is… elkaar”. Ik had bijna buikpijn van het lachen: dat staat wel heel ver af van de (of toch mijn) realiteit (OK, ik begrijp wel dat ruzies leerzaam zijn, maar…). Bij de eerstvolgende ruzie (ik moest niet lang wachten) heb ik heel dramatisch deze quote gedeclameerd. De kids keken me aan van: wie heeft die onzin in hemelsnaam verzonnen?! Om maar te zeggen: ik kan het boek gebruiken 😀
  PS We hebben de quote samen aangepast: “Het mooiste cadeau dat ik mijn kinderen gaf, is… een vriendje op vier poten” 😀

 • Reageer Nathalie 29 november 2016 at 16:25

  Deze gaat op het verlanglijstje! Temperamentvolle kinderen pak ik er ook nog geregeld bij.. Opvoeden gaat niet vanzelf, als ouder zijnde ben je nooit uitgeleerd, 🙂

 • Reageer bé vermeiren 1 december 2016 at 10:01

  Met een zoon van 6 en een dochtertje van 4 ontploft de boel hier ook soms eens. Nochtans kunnen ze elkaar niet missen. Maar mij hart breekt een beetje als zusje zegt dat broer haar broer niet meer mag zijn 🙁

 • Laat je reactie achter