Relax

Fantastische filmtips voor een perfecte thuisbios

Zo’n twee jaar geleden boekte ik een beetje last minute en halsoverkop drie kaartjes voor de film Aladdin. Ik betaalde met iDeal en verbaasde me over de prijs die ik moest betalen. Maar toen we nietsvermoedend in de zaal zaten, drong het langzaam tot me door dat ik een soort speciale high tech ultra laser voorstelling had geboekt. We vlogen door de kleurige straten van Agrabah, maakten salto’s en sprongen zoals Aladdin en Jasmine en de toen 9-jarige Teun werd steeds bleker en klaagde over hoofdpijn. Dit was 3D to the max. Lang verhaal kort: het einde van de film hebben we niet gehaald en de toilet ook net niet op tijd… Tien minuten later fietste ik met het misselijke en bedremmelde mannetje naar huis en beloofde hem dat we de film thuis nog eens helemaal zouden kijken.

Maar dat kwam er niet van. Tot nu. Het was eindelijk het moment om mijn belofte in te willigen. En jaaaa, Alladin was (weer) te gek. Vooral dankzij de fantastische geest, gespeeld door Will Smith. Dikke vette aanrader dus als je hem nog niet gezien hebt en met al die kleuren en beelden een lust voor het oog.
Omdat we toen helemaal in de mood waren ging ik op zoek naar nog een paar van dit soort-lust-voor-het-oog-films. Met dank aan een kleine inventarisatie op Instagram en Twitter kwam ik tot een mooie lijst waar we dit najaar wel mee doorkomen. Ik maak een top vijf van de meest genoemde en dan een opsomming van de films die ook nog werden genoemd. Mooi lijstje ook voor als je niet op herfstvakantie gaat 😉

1. Lion King (2018)

Hoe kon ik hier nou niet zelf op komen. Deze film is zo prachtig gemaakt. Alsof je naar een echt leeuwenwelpje zit te kijken. Lion King werd by far het meest genoemd. Als je hem nog niet gezien hebt, kijk naar de trailer hieronder en je snapt het! En als je hem wel gezien hebt (zoals ik), deze film kan je nooit te vaak zien, toch? Wij keken hem via Disney+ maar hij is via verschillende streamingdiensten te zien.

2. Avatar

Deze film uit 2009 is destijds volledig aan mij voorbij gegaan, maar na alle tips van jullie zie ik dat ik onder een steen moet hebben gelegen. Op Wikipedia lees ik dat het de meest succesvolle film ooit is. Tja, die mag dan uiteraard niet ontbreken aan de filmopvoeding van mijn zoon. Op nummer twee in ons lijstje dus!

3. The Greatest Showman

De film die daarna het meest werd genoemd was The Greatest Showman. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar nog ééntje waar ik nog nooit van had gehoord. Het is een musicalfilm, dus dit is er echt één voor mijn eigen musicalster Teun. We hebben hem afgelopen zaterdag maar gelijk gekeken. ‘Wel fijn als je ook goed geluid hebt,’ zei Nathali, één van de tipgevers erbij. Helemaal waar, want wat een te gekke muziek zit er in. Door het soundbar-systeem dat wij nu hadden konden we ons behoorlijk onderdompelen in de muziek van de film (het betere surroundeffect ;). Aanrader dus deze film en muziek! Kijk hier de trailer om in de stemming te komen.

4. Coco

Op plek 4 komt Coco, een heerlijke Disney Pixar film. Die wij in 2017 wel al in de bios zagen, maar die inderdaad zeker leuk is om nog eens op mooi scherm terug te kijken.

5. Marvel

Op de vijfde plek geen film maar een film-serie: Marvel. Van Captain America tot The Incredible Hulk en Spiderman, het is niet helemaal mijn pakkie-an, maar de mannen hier in huis waren samen al aan deze serie begonnen, dus eens kijken welke ze nog moeten en wellicht pak ik er dan een keer eentje met ze mee. Hier vind je een lijst met alle Marvel-films op een rij.

Films waar ik zeker ook nieuwsgierig naar ben

En dan zijn er een paar die niet vaak werden genoemd, maar waar ik wel heel nieuwsgierig naar ben:

  • Life op Pi (altijd al benieuwd naar geweest en hij werd getipt door een professionele filmeditor, dus dat moet goed zijn).
  • Fantastic Beast and where to find them (een spin-off van de Harry Potter-serie, ook geschreven door J.K Rowling, de trailer is veelbelovend).
  • Mulan (het verhaal sprak me niet gelijk aan, maar de beelden zien er wel echt prachtig uit!)
  • De GVR (heeft geen toelichting nodig toch? dat is die met die Grote Vriendelijke Reus. Prachtig gefilmd volgens mij).
  • The Secret Garden (2020). Een verfilming van een verhaal uit 1911, over een meisje dat samen met een geheim gehouden neefje een tuin ontdekt. De recensies zijn niet onverdeeld enthousiast omdat het de zoveelste verfilming van dit boek is, maar de beelden die ik zag spreken me toch wel erg aan.
En verder…

En dan werden er nog een hele trits films genoemd die ik jullie ook niet wil onthouden. Dat zijn deze: Raya, de Harry Potter-films, Luca, Soul, Star Wars, The Hobbit, Aquaman, Free Guy, Jurrasic Park, Guardians of the Galaxy, The Matrix, Madagascar, Jumanji, The book of life, Tarzan, Jungle book (2016 versie), Ants, Cruella, The Lego Movie, Mitchels vs the Machines, Spider-Man: into the Spider-Verse.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter