Baby, Lees, Peuter

Een bad met havermout

Dit had een grappig stukje moeten zijn, omdat humor helpt om te relativeren en de dag door te komen. Maar ik vind er niks grappigs meer aan.
Lieve en Pepijn hebben de waterpokken. Allebei tegelijk. Overdag gaat het gelukkig redelijk met ze, maar ’s nachts kunnen ze slecht slapen van de jeuk. En ik kan niets voor ze doen.

Eerst kon ik nog om mezelf lachen, bijvoorbeeld toen ik na een nacht met twee uur slaap een poster van een reisbureau op mijn werk tegenkwam waar een jongerenreis aangeprezen werd met de tekst ‘boek nu tien dagen slaaptekort!’. Of om de verbaasde blik van mijn lief toen ik bloedserieus het bad vol aan het scheppen was met havermout.

Maar als mijn dochter in bed ligt te huilen en te krioelen van de jeuk, helpt geen grapje me erdoorheen. Wat zou ik het graag van haar overnemen, wat voel ik me machteloos en wat is het ontzettend moeilijk om te zien dat je kind pijn heeft. En dan zijn dit nog maar waterpokken.

Gelukkig kan ik het Lieve nog uitleggen. Pepijn kan ik alleen maar vasthouden en ‘ach jongen, toch’ in zijn oor fluisteren. Dat doe ik dan ook veelvuldig.

Als ze ‘s avonds eindelijk lijken te slapen, loop ik naar mijn lief.
“Ik vind het zo zielig,” zeg ik en ik kruip bij hem op schoot. Dacht hij net verlost te zijn van zijn troostende taak, begin ik te huilen.
“Ach meisje, toch. Het gaat vanzelf weer over.” zegt hij.

Misschien dat ik straks zelf nog even in een bad met havermout ga zitten. Wie weet helpt het ook tegen een beschadigd moederhart.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

9 Reacties

 • Reageer Daniëlle 7 januari 2016 at 20:42

  Haha leuk geschreven. En heel herkenbaar want mijn kindjes hebben het nu ook. Al begint het nu gelukkig bij allebei minder te worden. Het gaat gelukkig vanzelf weer over en als het goed is dan is het eenmalig. Kidsclin al in huis gehaald? Helpt goed tegen jeuk!

  • Reageer Sanne Windey 7 januari 2016 at 21:33

   Ja, dat wordt veel getipt. Ik ga eens kijken.

 • Reageer Jenny 7 januari 2016 at 20:53

  Joh, wat vervelend! Allemaal goed en wel, dat “in het nu blijven” met je kinderen – alleen is het “nu” soms gewoon even helemaal niet leuk. Succes deze dagen.. en net als Danielle mag ik je Kidsclin adviseren, werkt goed tegen de jeuk en is bij de drogist te verkrijgen.

  • Reageer Sanne Windey 7 januari 2016 at 21:34

   Haha, ja. Ik ben liever ‘in het morgen’ momenteel, ja. Ik heb wel het idee dat we het ergste gehad hebben. Ik ga inderdaad nog eens bij de drogist kijken.

 • Reageer Stefke 7 januari 2016 at 21:03

  En mocht je nog en bad met havermout overwegen: niet los erin scheppen, daar verstopt de afvoer van. Stop de havermout in een washandje en bind dat dicht met een elastiekje. Weken in het bad, en dan knijpen. Het spul wat eruit komt kun je dan met het washandje over je kinderen heen wrijven!
  Scheelt een hoop troep!

  • Reageer Sanne Windey 7 januari 2016 at 21:35

   Ja, had ik stiekem ook gedaan, hoor. Je ziet het washandje op de foto.

  • Reageer ilona 7 januari 2016 at 22:23

   Haha, ik zou zo stom zijn geweest om het los in bad te gooien haha.

   Met beide kinderen heb ik toendertijd een hele nacht rechtop in bed gezeten. Ze krioelden en huilden van de jeuk. Verschrikkelijk. Bij ons was dit gelukkig maar 1 nacht.

   Zoontje kreeg afgelopen zomer opeens uitslag. Twee weken jeuk. Zo zielig!!!

 • Reageer Mariska 7 januari 2016 at 22:23

  Calendulan van VSM is echt een super middel. Kun je voor zoveel gebruiken ook voor jeuk, het verkoelt en helpt t herstel. Helpt bijv ook bij jeuk van brandnetels of verbranding.

 • Reageer Carmen 8 januari 2016 at 15:04

  Nestosyl-zalf! Verkoelt, laat de wondjes indrogen en sluit af zodat de wondjes niet gaan ontsteken. Ik had bij de oudste ook een of ander homeopatisch zalfje gebruikt, maar toen waren er dus wondjes gaan ontsteken…. Zat ik op de HAP…. 6 jaar later en je ziet te littekens van die lelijke ontstoken plekken nog steeds zitten 🙁
  Smeren, smeren, smeren…. Succes!
  PS: een glimlach van je kind helpt het beste tegen een gebroken moederhart 😉

 • Laat je reactie achter