Lees, Zwanger

Baby on board

Drie keer schreef ze anoniem voor ons. Maar in dit blog maakt onze mystery blogger zich bekend!

The word is out. Nu alle familieleden en vrienden op de hoogte zijn, hebben we het grote nieuws ook aangekondigd op Facebook. De eerste drie blogs waren anoniem, maar vanaf nu schrijf ik hier dus onder mijn eigen naam: Kiki Bakker.

Afgelopen december hakten Mark en ik samen een paar knopen door. We besloten onze baan op te zeggen en een reis van 2,5 maand te boeken. Met onze kinderwens in het achterhoofd: ‘nu kan  het nog.’ En dankzij diezelfde kinderwens boekten we een avontuur buiten de zika-gebieden om. Geen Azie, niet het Noorden van Zuid-Amerika, maar Argentinie, Chili en de Westkust van de Verenigde Staten. Een concessie die we met gemak deden. Als ik wél zwanger zou raken op reis, was dat alleen maar een geweldig avontuur erbij.

Het lot is ons al eerder gunstig gezind! Anderhalve maand voor ons vertrek weten wij het al. In het geheim schaf ik basisstukken zwangerschapskleding aan die mee op reis moeten, zodat ik iets heb als niks meer past. (Goeie keuze: mijn broek past allang niet meer als we vertrekken.) Het enige waar ik nog bang voor ben, zijn de cravings: wat als ik zure haring of een frikadel moet hebben, terwijl ik op het Paaseiland zit?

Tijdens onze twaalf uur durende vlucht met KLM kom ik er al snel achter dat zwanger reizen zo zijn voordelen heeft. ‘Heb je het te koud?’ De stewardes past meteen de temperatuur aan. Ik krijg extra eten en drinken aangesleept en iedereen laat me voorgaan bij de wc. Ik ga verwend worden de komende maanden: de hele wereld zorgt voor me.

Dat we echt gegaan zijn, leverde uiteraard nog de nodige reacties op. ‘Lekker reizen met al je kwaaltjes’, of ‘reizen zonder alcohol is toch geen reis.’ Anderen zeggen juist: ‘je tweede trimester is perfect om te reizen.’  We reizen tussen de 11e en 21e week in: precies tussen de twee echo’s. Mijn verloskundige is enthousiast. ‘Een beetje jaloers zelfs,’ zegt ze. Zomaar je baan opzeggen en op reis? Hoe mooi is het dat onze kleine nu al een wereldreiziger is?
Het maakt ons niet zoveel uit, al die reacties. We houden van dromen maar nog meer van doen. Dus we gaan, mét baby on board.

Wie is Kiki?

Kiki Bakker (34) woont samen met Mark in Amsterdam. Ze heeft net haar baan opgezegd en reist 2,5 maand rond. Ze start haar eigen bedrijf in community building, employee engagement en ambassadeurscampagnes voor bedrijven en organisaties. Ze eet graag broccoli en is dol op zoete salmiak. Ze is een van de @kortschrijvers op Twitter en verliest altijd met bowlen.

Hoe de eerste weken van Kiki’s zwangerschap verliepen kun je hier lezen!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Dorst – Club van relaxte moeders 1 juli 2017 at 07:14

    […] haar vorige blog maakte zwangere mystery zich bekend en vertelde ze dat ze op reis is. Inmiddels is ze 14 […]

  • Laat je reactie achter