Relax

De perfecte zondag met de perfecte stoel

De Tripp Trapp. Je weet wel die kinderstoel die eigenlijk veel meer is dan een kinderstoel. Die stoel die ‘meegroeit’ met je kind. Ik ken eigenlijk niemand die de Tripp Trapp van Stokke níet leuk vindt. De Tripp Trapp is gewoon de Jamie Oliver onder de stoelen. Hij is trouwens ook ongeveer even oud als Jamie. Belangrijk verschil met Jamie is dat deze wél in mijn keuken staat. 

Goed, het moge duidelijk zijn dat ik fan ben van deze stoel. Ik was dan ook behoorlijk in mijn nopjes toen ik hoorde dat ik een nieuwe Tripp Trapp mocht fotograferen én dat ik er een weg mag geven. Gisteren bleek spontaan dé perfecte dag te zijn voor de Tripp Trapp fotoshoot. Daarom hieronder een fotoverslag van de perfecte Relax Mama-zondag waarin je gelijk kunt zien hoe veelzijdig de stoel is. Onderaan dit fotoblog kun je zien hoe je kans maakt op die Tripp Trapp die ik weg mag geven.

Edit: ik heb samen met Teun lootjes gemaakt en zojuist de winnaar geprikt en haar een mailtje gestuurd! Dank voor al jullie toffe reacties!

Het was een drukke week in huize Relax Mama. Een week waarin we langs elkaar heen renden naar school en werk. Een week waarin vaccinaties en cadeautjes moesten worden gehaald, waarin Franse woordjes moesten worden gestampt en Teuns partijtje werd gevierd. En dan was de zaterdag ook nog druk. Met een Snorfestival waar mijn agenda officieel werd gelanceerd en waarop we een knalgezellige verjaardag van onze vriendin Mariska hadden. Maar toen was daar de zondag. Een zondag zonder programma en mét zon. Een zondag zoals een zondag hoort te zijn.

9.00 uur: Man en dochter nog in bed. Teun en ik beneden. Koffie en Lego en zon die de keuken in schijnt.

10.30 uur: De rest van het gezin komt tot leven. In joggingpak. Ik heb net een post gemaakt over ‘Emoties’, even kijken hoe hij ‘scoort’.

11.15 uur: I did it. Heb mezelf in beweging gekregen en een klein rondje hardgelopen. Uitpuffen met het Volkskrant Magazine en de column van Eva Hoeke. Mijn lievelings in het weekend. Én met croissantjes van Danerolles (vaste prik bij ons op zondag) met ‘oma-jam’.

12.30 uur Buitenspelen! Keet had wat andere ideeën voor de Tripp Trapp foto-shoot.

…. buurman Jaap (ja die van de pasta met ballen en courgette in roomsaus) die zich in zijn hardloopkleren had gehezen, had ook zo zijn ideeën bij de Tripp Trapp.

14.00 uur. Mijn lieve nichtje Marijn (oudste van mijn zus) komt langs. Kleine meisjes worden groot. Ik kan gewoon niet geloven dat ik inmiddels tante ben van een 20-jarige!

18.00 uur: eten in de achtertuin. Zoveel hartjes voor mijn buren. Die net zoveel van lekker eten houden als wij.

20.00 uur bedtijd kleine man, geef je vader en zus een knuffel….

 

Deel jouw perfecte zondag-momentje en maak kans op een Tripp Trapp van Stokke!

Deel onder dit blog jouw fijne zondag-moment. Wat maakt jouw zondag een perfecte zondag? Laat het hieronder weten en je maakt kans op deze fijne stoel. In de kleur die jij mooi vindt! De kleur die ik heb is Aqua Blue, maar hij is er inmiddels in 13 verschillende kleuren. De nieuwste kleuren zijn de kleuren die je op de foto’s hieronder ziet, ze heten Heather Pink, Moss Green en Forest Green.

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Stokke.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

168 Reacties

 • Reageer Kelly Ihtiyar 25 september 2017 at 14:19

  Voor dag en dauw eruit, in pyjama, een warme jas en wandelschoenen het bos in samen, soms spot je nog een eekhoorntje of het hele dennenbos vol met condens spinnenwebben om daarna lekker uitgebreid te ontbijten met koude neus en wangen! Uiteraard in een stokke stoel, maar deze mooie kleur is heel gaaf!

  • Reageer nina 26 september 2017 at 21:06

   Mijn ultieme zondagsmoment begint al vroeg op de dag namelijk het ONTBIJT?. Helaas heb ik net een vent getroffen die he-le-maal niks heeft met ontbijt en met moeite twee happen naar binnen krijgt. Gelukkig mag vanaf volgende week mijn lieve dochter ook mee ontbijten! Dusss niet maar alleen aan tafel zitten ! Kan er nu al van genieten om hier een oer degelijke familie traditie van te maken. Dan moet mn man wel mee doen toch?

  • Reageer Wendy Horstik 29 september 2017 at 19:58

   Mijn ultieme zondagmomentje is allemaal samen in ons bed wakker worden, lekker duf in de pyjama tegen elkaar aankruipen en van de dekens een tent maken! ⛺️ Onze oudste zoon Jip van 4 en onze dochter Tijne van 2 gieren het dan uit! Daarna nog even met de baby in mama’s buik knuffelen en dan naar beneden voor “broodjes uit de oven en een eitje”. ?? Als het mooi weer is, lekker op de fiets naar de kinderboerderij of bij opa en oma op de koffie. ☕️ ’s Middags thuis spelletjes spelen en ‘ avonds patatjes eten! ?Dan nog voor het slapen gaan allemaal lekker in bad, ? op zondag altijd extra lang!

   De Stokke stoel zou erg welkom zijn voor onze 2-jarige dochter Tijne en voor onze a.s. zoon, die we verwachten in januari!! We duimen! ??

  • Reageer Denise 29 september 2017 at 20:37

   Oke voordat ik kinderen had bestond mijn ultieme zondag uit de matrassen voor de tv leggen. De hele dag met zijn 2 en in bed blijven lekker tv kijken ontbijten luchen en snacken voor de tv. Vooral heerlijk in de winter of na een flinke stap avond. Nu met de kindjes ook leuk om dit in te plannen voor een middagje my little pony marathon of best of paw patrol. ?

  • Reageer Rian van Leuken 29 september 2017 at 20:43

   Met mijn jong astronautje van 6 lego bouwen tot aan de maan en met mijn grote dame van 9 alle spelletjes spelen die we in huis hebben, zoals stratego, carcassonne, monopoly, etc. ; onder het genot van een uitgebreid ontbijt met iedere lievelingseten, rekening houdend met diverse allergieën, in de heerlijke geur van vers gebakken zaligheden. Waar ik het meest van geniet, is de totale ontspanning en niets hoeven, heerlijk!!!

  • Reageer Monique 29 september 2017 at 22:43

   Geweldig zou dat zijn voor onze pleegdochter om tijdens de lange zondagse ontbijt ( lees brunch) samen met onze dochters van 16 en 18 lekker erbij te zitten en wat te freubelden!

 • Reageer Mylittlefamily01 25 september 2017 at 14:21

  Eerlijk?
  Elke zondag is mijn ultiem geluksmoment.
  Met mijn 2 mannen wakker mogen worden is een werkelijke droom die is uitgekomen.
  Jarenlang hebben wij gehoopt en gedroomt en in Januari is onze grootste wens uitgekomen, onze zoon Jake werd geboren en geen dag zou meer hetzelfde zijn.
  Wat zou het heerlijk zijn om samen op Zondag, uiteraard Jake op deze prachtige stoel, de dag ge beginnen aan de nieuwe keukentafel in ons nieuwe koophuis waar wij over een paar weken mogen intrekken.
  Ik duim!

 • Reageer Sabine 25 september 2017 at 18:47

  Lekker samen kroelen in bed, papa kietelen, en daarna lekker met zn allen in pyjama aan tafel ontbijten, de enige dag van de week dat we samen op staan! De dag waarop alles mag en niets moet!

 • Reageer Melina 25 september 2017 at 19:16

  Kids nog even mee in bed en samen lekker soezen, hun heerlijke ochtendadempjes in mijn gezicht voelen. Dan stiekum uit bed glippen en he le maal alleen een tas koffie te drinken voor de drukte van de dag begint. En dan familie tijd! Naar de mammi, bompa, tantejant,… Als het maar gezellig is.

 • Reageer Nicole 25 september 2017 at 19:19

  Onze zondag verloopt als volgt: mijn dochter sluipt altijd naar onze slaapkamer om zit vervolgens helemaal tussen ons in te wurmen, al wakker wordend terwijl er een klein mini handje over mijn bolle buik (ik ben in verwachting) aan het aaien is. Vervolgens blijven we altijd even liggen en knuffelen we wat. Daarna volgt ons koffie momentje in bed, dochterlief helpt met koffie maken die we samen naar boven brengen met wat fruit voor haar! Dát is mijn meest perfecte begin van de dag!

 • Reageer Am 25 september 2017 at 19:21

  Het beste zondagmomentje is toch wel in de ochtend. Rustig wakker worden, kroelen in bed voordat we lekker ontbijten met een broodje of croissantje uit de oven.
  Daarna lekker samen spelen met ons ukkie en dat er dan heel even niks moet. Heerlijk.

 • Reageer Tanja Staal 25 september 2017 at 19:25

  Op zondag heerlijk met z’n allen in pyjama uitgebreid ontbijten <3 en in november verwachten wij er een kleintje bij, die dan natuurlijk ook mee aan tafel gaat. De newborn set ligt al klaar, nu de tripp trapp nog! Ik vind de forest green erg mooi. 🙂

 • Reageer Marleen 25 september 2017 at 19:26

  Samen met onze kleine man donderjagen in bed en genieten van het “niets moet..” Na een ontbijt met zijn drietjes op bezoek bij de opa’s en oma’s en samen leuke dingen doen! Als afsluiter weer gezellig samen aan tafel met de hele familie, nagenieten van een relaxte en ontspannen dag…

 • Reageer Linda Sterrenburg 25 september 2017 at 19:28

  Onze zondag zoals we die graag zien is een zondag met elkaar in alle rust. Doordat we binnenvaartschippers zijn, verblijven onze 2 zoons op het schippersinternaat doordeweeks. De zaterdag is voor alle to-do dingen. Zondag voor alle to-mag dingen. Nu hun zusje van 6 maanden de leeftijd krijgt om mee te eten, lijkt het ons heerlijk om met elkaar aan de tafel te kunnen eten mét zusje in een kinderstoel (die er dus nog niet is). Dan kunnen we met elkaar op zondag genieten van een ontspannen ontbijt en (na)middagmaaltijd. Heerlijk eten en kletsen en vooral genieten!

 • Reageer Leonie 25 september 2017 at 19:33

  M’n man werkt een dubbele baan en werkt ook weekenden en snachts, maar als hij zondags vrij is dan heerlijk met z’n allen bij ons in bed wakker worden voor de tv, de rest van de dag lekker rustig aan, geen gehaast, samen eten en genieten van elkaar!

 • Reageer Bianca IJsbrandij 25 september 2017 at 19:35

  Mijn ultieme zondag momentje is langzaam wakker worden van het gebrabbel van onze jongste dochter…inmiddels 8 maanden…? en dan rustig aan naar beneden, koffie maken, eitjes koken, oven aan voor de broodjes…en dan onze jongste d’r pap geven…en dan heerlijk ontbijten met zijn allen

 • Reageer Bianca IJsbrandij 25 september 2017 at 19:36

  Mijn ultieme zondag momentje is langzaam wakker worden van het gebrabbel van onze jongste dochter…inmiddels 8 maanden…? en dan rustig aan naar beneden, koffie maken, eitjes koken, oven aan voor de broodjes…en dan onze jongste d’r pap geven…en dan heerlijk ontbijten…

 • Reageer Mariël 25 september 2017 at 19:36

  Heerlijk met het gezinnetje in de natuur wandelen en genieten van elkaar! Zonder ergens naar toe te moeten, maar echt tijd voor elkaar te hebben!

 • Reageer Lonneke van der Vleut 25 september 2017 at 19:39

  Waar de meeste gaan voor een ochtendmoment gaan is hier de late middag op zondag favoriet. Standaard staat er een pan soep op het fornuis te pruttelen om deze na een flinke wandeling in park of bos met man en kind gezellig aan tafel te nuttigen., met een stokbroodje erbij en grapjes van onze bijna driejarige.. (mama, ik heet Lori.. jij heet frikandel!) en veel gezelligheid vinden wij het heerlijk om op deze manier langzaam het weekeind af te sluiten en ons klaar te maken voor een nieuwe week.
  Met mijn werk in de kinderopvang ervaar ik dagelijks het gemak van een tripptrapp, die is hier absoluut ook welkom om deel te nemen aan ons gezinsmoment!

 • Reageer Natasja 25 september 2017 at 19:40

  Zondagochtend lekker hardlopen, overal rustig en vredig. De rest van de dag staan er allerlei potten en pannen te pruttelen voor een heerlijk uitgebreid zondagavond diner. Al dan niet met vrienden ?

 • Reageer Rachel 25 september 2017 at 19:49

  Het beste zondagsmoment…? Als de jongste vergeet dat hij 6:00 wel een mooie tijd vind om zijn eerste kreet te slaken. Of 6:10 om ‘mamaaa’ te roepen. Of 6:15 om eten te vragen. Of 6:20 om eten te eisen. En dus is het beste zondagsmoment, tranentrekkend prachtig, als ik per ongeluk op zondagochtend halfslapend een ooglid optil en 7:30 op de wekker zie staan. Of 8:00. Reken ik ook goed!

 • Reageer Joyce 25 september 2017 at 19:54

  Elke zondag met z’n drieën opstaan en ontbijten aan tafel is een perfecte zondag voor mij. Mijn dochter is helaas niet elk weekend bij ons (haar vader en ik zijn gescheiden).
  Maar als ze er wel is en samen met haar bonus papa (mijn vriend) aan tafel aanschuift en we genieten van een goede start van de dag….is zeker wel een geluksmoment. En dan ben ik dankbaar dat ze bij me is, maar ook zo dol op d’r bonus papa is.

 • Reageer Loes Venhoek 25 september 2017 at 19:57

  Wij houden van de lazy sunday morning… Met z’n 4en in ’t grote bed, tv kijken, ontbijten, uitgebreid in bad… Lekker wandelen, middagdutjes doen genieten van en met elkaar ?

 • Reageer Carina Witter 25 september 2017 at 20:05

  De jongens worden wakker, wekker ‘Sam’ het schaap heeft zijn ogen nog niet open. Op zondag stellen we deze gewoon wat later in, weten zij veel ;). Ze gaan lekker rustig met de Lego spelen totdat het schaap wakker is. Wij horen de kinderen op de achtergrond, totdat de ogen met een zacht klikje opengaan. Ze stormen onze kamer binnen en de dag is direct begonnen!
  ’s Middags lekker het bos in en daarna onze vaste prik; kidsproof-borrelen. Kaasjes, worstjes, komkommertjes en een zoutje. Lekker spelletjes spelen. Heerlijkheid!

 • Reageer Liesbeth Lambrechts 25 september 2017 at 20:10

  Mijn perfecte zondag zou zijn, op hetzelfde tijdstip als jij wakker worden in je blog ? en daarna lekker met z’n allen ontbijten. Helaas denkt mijn kleuter daar anders over want die zit in zijn ‘ik lust dat niet en wil ik niet fase’ en mijn kleine big mean kruipmachine van 10 maanden wil echt niet stil zitten in zijn prenatal stoel. Dus ik kan deze heeeeeeel goed gebruiken. Ik duim duim duim……tot ze eraf vallen.

 • Reageer Kirsten 25 september 2017 at 20:12

  De ideale zondag is met z’n drietjes snoozen in het grote bed en dan lekker ontbijten. Daarna bij goed weer een rondje door het bos, of lekker spelen in de tuin, en bij minder weer lekker een Disney-film kijken of knutselen.

 • Reageer Helga 25 september 2017 at 20:13

  Een heerlijke zondag is als manlief en/of ik niet hoeven te werken! En, zoals ‘vroeger’, bijna tot de middag uit kunnen slapen. Terwijl onze grote zonen van 14 en 10 (de jongste nu bijna de stokke ontgroeid, maar hij zit nog zo fijn..) relaxed met zn tweeën in bed liggen te minecraften, om daarna samen naar beneden te gaan, de hond uit te laten, tafel te dekken, afbakbroodjes klaar te leggen en de oven vast aan te zetten. Als wij dan langzaamaan weer tot leven komen, kunnen we tegen de middag lekker broodjes in de oven schuiven, een eitje koken en gezellig met zn viertjes ‘ontbijten’! 😉 De mooie stokke is voor mn zusje, die nog midden in de ‘3-kleine-kinderen-zijn-op-zondag-ook-gewoon-om-6u-wakker-fase’ zit! Haar 2 grote mannetjes van 4 en 2 hebben al hun eigen stokke, maar hun kleine baby-zusje wordt vast heel blij van de mooie moss-green variant! Kunnen ze straks ook gezellig met zn allen aan een relaxed (heel vroeg…) zondagochtend-ontbijtje!! ❤

 • Reageer Nienke 25 september 2017 at 20:20

  Zondag, lekker in bed starten met onze dames. Daarna ontbijten met z’n allen. De rest van de dag hoeft er niks maar kan alles. Ons oudste dametje heeft al een goede stoel maar voor onze jongste puk zijn we nog op zoek naar een stoel. Een stokken zou mooi staan 🙂

 • Reageer Kim 25 september 2017 at 20:22

  De perfecte zondag begint al op zaterdagavond! Ons zoontje mag dan wat later naar bed dan normaal zodat hij zondag (hopelijk) een beetje uit slaapt ? Zondagochtend lawaait zoonlief ons wakker, waarna mijn man hem mee naar beneden neemt om te ontbijten en spelen in pyjama. Dat betekent dat ik mag blijven liggen en me dus lekker nog een keertje omdraai. Dan, om een uurtje of 11 worden mijn twee mannen ongeduldig en komen ze me wakker maken. Ik spring even snel onder de douche om de slaap van me af te wassen en ga lekker ontbijten (oké, brunchen dan). Als ik klaar ben, komen mijn mannen ook net fris gewassen onder de douche vandaan en samen maken we ons klaar om de bossen in te gaan. Het zonnetje schijnt, maar het is niet bloedheet. Na een heerlijke wandeling waarin we paddenstoelen, insecten en vreemd gevormde bomen hebben gespot, zoeken we een terrasje op waar we lekker een late lunch nemen. Weer thuis aangekomen kan zoonlief nog net een kort dutje doen, en samen met mijn man kijk ik ondertussen een aflevering van welke serie we op dat moment aan het volgen zijn. Dan is het alweer een uurtje of 6 en zwengel ik de oven aan om de leftover lasagne van gisteren op te warmen (de tweede dag is ie altijd nóg lekkerder, en hoe heerlijk is het om niet te hoeven koken af en toe!) Daarna met z’n drieën Duplo-en, boekjes lezen, aflevering Buurman en Buurman kijken en dan is het alweer bedtijd voor de kleine man. Tot slot zet ik een lekkere pot thee en samen met manlief kijk ik nog wat tv of spelen we een potje Carcassonne. Dan gaan we op tijd naar bed en liggend in bed praten we nog een beetje. Over onze toekomstdromen, praktische regeldingen en over medio maart 2018. Dan verwachten we namelijk ons tweede kindje, dus die Stokke Tripp Trapp zal dan goed van pas komen ?

 • Reageer Rianda 25 september 2017 at 20:23

  Mijn perfecte zondag begint met mijn hele gezin op bed (Papa, Mama, Liselot van 4, Silvijn van 2 en Juliët van 0). Daarna eten wij zelfgemaakte croissants met zelf geperste jus aan onze eettafel met stoelen in allerlei verschillende kleuren waaronder 2 triptraps. Rond de middag gaan we een heerlijke boswandeling maken en zoeken we samen naar herfstblaadjes, kastanjes en eikeltjes. Als we weer thuis komen drinken we warme choco met een stukje zelf gemaakte appeltaart. Nadat papa en Silvijn het gras op de zitmaaier hebben gemaaid gaan we lekker kippensoep van oma eten en na een warm bad gaan Liselot en Silvijn op bed en niet veel later gaan we zelf ook op bed waarbij Juliët heerlijk wegdroomt bij mama aan de borst! Slaap lekker! (Zo zag afgelopen zondag er voor ons uit:-)) Enne deze mama is verloskundige in opleiding en is nog een Stokke triptrap aan de kleurrijke eettafel nodig. Daar zouden we heel blij mee zijn! De kleur mosgroen zou onze tafel verrijken!

 • Reageer Kendall 25 september 2017 at 20:29

  Onze zondag begon gisteren met een heerlijk ontbijtje ‘op de bank’. (Ik gooide namelijk roet in het ontbijt-op- bed-plan dat mijn lieve man en zoontje hadden bedacht, door halverwege de voorbereidingen al uit bed te komen… oh-oh). Ontbijt op de bank, met de hocker aangeschoven, onder het grote dekbed bleek gelukkig net zo gezellig! Daarna moest papa helaas werken, maar zijn mijn zoontje en ik, samen met opa en oma, naar het bos geweest om te genieten van misschien we de laatste zomer-zonnestraaltjes (of de 1e herfst-zonnestralen? Laten we het hopen!). Wat hebben we genoten van de zon en elkaar. Met een tas vol gekleurde blaadjes, dennenappels in alle maten, eikeltjes mèt en zonder hoedje (en een hoop losse hoedjes eer we thuis waren) vertrokken we huiswaarts. Bij het naar bad gaan voor het slapen gaan kwamen de overige meegesmokkelde schatten uit de broekzakken van mijn zoontje… nòg meer eikeltjes (‘deze waren zo mooi mama!’), een grote steen (‘dit was echt, ECHT, de allermooiste steen die ik ooit heb gezien’) en heeeeeeeeeel veeeeeeeel zand (‘dit was zulk mooi zand mama!’). En dat mooie zand sierde vervolgens de badkamervloer. ‘Kijk mama, nu zijn we in het bos èn op het strand geweest vandaag. Leuk he?!’
  Ja schat. Leuk.
  En terwijl mama de badkamer sopte, las papa nog een verhaaltje voor het slapen gaan voor.

  Wat een heerlijke zondag was het en wat bof ik met zo’n lieve man, geweldige zoon en fantastische ouders. ❤️

 • Reageer Sabrina 25 september 2017 at 20:29

  Perfecte zondag: mijn dochter (16 mnd) die me om half 7 wakker roept. Alhoewel. Ze roept eigenlijk de poes…. Didaaaaa didaaaaaa…. (ik ken mijn plek) Als ik haar uit haar bedje til en ze met haar krullenbos in mijn gezicht kriebelt en onderweg nog even haar snotneus aan mijn wang afveegt, dan kan de dag beginnen. Als ik haar vraag: wil je melk? Dan rent ze met haar wiebelende luierkontje naar de keuken en wijst naar de magnetron (want daar komt op miraculeuze wijze altijd haar warme fles uit). Daarna samen uitzakken op de bank. Ik met een kop koffie, waarbij zij het gebaar van “heet” maakt en zij lekker onderuitgezakt lurkend aan haar fles. De fles die ze eigenlijk niet meer nodig heeft, maar die nog zo lekker is op de vroege ochtend. En dat? Dat is pas het begin van onze perfecte zondag. Mijn kleine stoere chick en ik.

 • Reageer Esther 25 september 2017 at 20:29

  Het ultieme zondagmoment is toch wel op een zonnige dag op bezoek bij opa en oma in hun vakantiehuis met onwijs grote tuin. Hier kan de tweeling van 19 maanden heerlijk door de tuin struinen en mag alles lekker vies worden. Iedere keer denk ik; toch maar op zoek naar een overal, maar iedere keer sta ik ’s avonds toch weer de vlekken te bestrijden ?

 • Reageer Michelle Blok 25 september 2017 at 20:30

  Mijn perfecte zondag moment is zodra de middelste (meisje) en de baby ( meisje )wakker worden en op bed komen zitten en gezellig beginnen te kletsen zodat de oudste op zolder ook wakker wordt en er semi stoer/nonchalant bij komt zitten (Maar er toch stiekem nog heel erg van geniet). Maar eigenlijk doe ik mee omdat ik de stoel zou willen winnen voor mijn zusje die zwanger is en er alleen voor staat. Ik wil het liefst alles voor haar kopen om haar te helpen, maar ja met een groot gezin als mijn eigen gaat dat natuurlijk niet. Lijkt me onwijs mooi om dit aan haar te kunnen geven, daar hebben zij en haar zoontje nog jaren plezier van! We zijn zelf ook tripp trapp fan!

 • Reageer Yoanne 25 september 2017 at 20:32

  Wat een leuke actie!! Ons favoriete moment op de zondag (en ook op zaterdag ?) is niet heel spannend, maar wij genieten er enorm van om ’s morgens samen met onze 1 jarige zoon in bed te knuffelen/spelen en daarna gezellig samen te ontbijten aan tafel. Aangezien papa de rest van de week al vroeg weg is, is dit in het weekend een geluksmomentje ?.

 • Reageer Ineke Goossens 25 september 2017 at 20:41

  Ik waag ook een kansje!
  Mijn favoriete zondagen zijn eigenlijk de simpelste.. Ochtends relaxt opstarten met de kleuter en peuter op de bank.. Of matrassenfeest met dekens op de grond.. En daarna lekker fietsen op zoek naar een nieuwe speeltuin of op de fiets naar oma.. En dan het allerliefste gewoon gezellig met zijn allen samen eten zonder de hectisch van de doordeweeks.. En dan het liefste dat iemand anders kookt want ik ben een waardeloze Kok haha.. Zo’n gekleurde trip trap stoel zou perfect in onze gekleurde Jan steen huishouden passen❤️

  • Reageer Josje Ballieux 30 september 2017 at 14:12

   Zondag betekent bij ons: samen koken. Alle drie de kinderen hebben een plekje aan het aanrecht. De kleinste moet er dan wel bij kunnen….

 • Reageer Joyce van Riel 25 september 2017 at 20:44

  In het pré-kinder tijdperk bestond zo’n zondag uit heerlijk uitslapen, op het gemakje ontbijten en verder zien wat de dag brengt. Een ochtendmens was ik nooit en ben ik nog steeds niet. Toch vind ik het heerlijk als ik zondagochtend al vroeg die voetjes voorzichtig richting onze slaapkamer hoor trippelen. Ik doe altijd of ik nog slaap. Benieuwd wat ze doet. Meestal komt ze naast me staan en zegt in haar beleving zachtjes, maar toch net wat te hard, mama! Ik vraag of ze gezellig bij ons erbij komt liggen. Maar ze gaat liever naar beneden met mij. Ik moet zachtjes doen van haar, want papa slaapt nog. Die mogen we niet wakker maken. Ik ben best een beetje jaloers op hem, maar moet toch lachen. Eenmaal beneden eten we een boterham. En dan… wil ze een spelletje doen. En zo zit ik dan op zondagochtend om 7 uur Poepie Knor te spelen. En al ben ik geen ochtendmens, ik zou het voor geen goud willen missen.

 • Reageer Karine 25 september 2017 at 20:53

  Mijn perfecte zondag? Wakker worden van het geluid van kleuterhandjes in de bak met Playmobil. Waarna ik me nog eens omdraai, een uur later staat zoonlief naast mijn bed en geeft hij aan honger te hebben. In onze pyjama bakken we pannenkoeken en genieten van het zonnetje dat naar binnen schijnt. We hebben fijne muziek aangezet en dan spot de buurvrouw of hij mee wil naar de Boswerf (Speelbos in Zeist: aanrader!). Ik trek hem zijn kleren en laarzen aan en hij rent naar de overkant. Ik zet rustig een verse koffie, ga je douchen en begin daarna aan mijn verse pompoensoep. Als die staat te pruttelen maak ik een fijne curry met de overige ingrediënten en zo heb ik in een klap de belangrijkste voorbereidingen voor de eerste dagen van de werkweek gedaan. Als zoonlief thuiskomt neem ik hem mee op de fiets naar het bos. We gaan actievoeren! Ze willen bomen omhakken om ruimte te maken voor de snelweg. Wij willen dat niet. 35 jaar geleden zat ik in de buggy om te strijden voor het behoud van de bomen, nu doet mijn kleuter hetzelfde…..niet in de buggy, maar op mijn schoot in het gras. We fietsen naar huis in de zon waar mijn vriend de couscous klaar heeft staan. Iedereen is heerlijk moe, vriendlief van het mountainbiken, zoonlief van de hele dag buitenspelen en ik van dat ene wijntje teveel op zaterdagavond. Als de kleine man op een oor ligt kijken we Penoza. Wij genieten….. waarom wij willen winnen? Voor ons ene nichtje dat vaak bij ons is sinds haar ouders uit elkaar zijn, voor het andere neefje of nichtje dat er in december aankomt en waarvoor we het babykuipje (behorende bij deze stoel) al klaar hebben staan en vooral voor onszelf. Deze stoel past perfect in ons huis dat steeds meer ons thuis wordt na pittige jaren. Ik hoop dat ons tweede kindje er ooit nog in zal kunnen zitten……en zo niet, dan is hij perfect voor alle andere kindjes die zo graag langskomen.

 • Reageer Patricia 25 september 2017 at 20:58

  We hebben net onze ideale zondag achter de rug! Namelijk onze 1e zondag als compleet gezinnetje. Net bevallen van ons 2e kindje. Rn wat is er dan fijner om op te starten in het grote bed, met ze 4e, en daarna ontbijten aan tafel, alleen hebben we pas 1 stokke stoel, maar 2 kindjes

 • Reageer Evelien 25 september 2017 at 21:04

  Nadat de Sam (3) ”s ochtends bij ons in bed erbij kwam liggen, en lekker grapjes is gaan maken, komt ook Julia (4) erbij. M’n man, Julia en ik gaan naar beneden om een verjaardagsontbijtje te maken voor Sam. Hij heeft er moeite mee dat hij niet mee mag, maar dan hoor ik hem zingen: fijn e verjaardag voor mij… Fijne verjaardag voor mij… M’n hart smelt!

 • Reageer Leonie 25 september 2017 at 21:17

  De favoriete zondag is eigenlijk als papa niet hoeft te voetballen of te werken, dan rustig opstarten. In bed tv kijken, lekker broodje eten en s middags even op visite bij omi, opa&oma of schoonzusje. S avonds lekker frietjes eten! Maar nu op zondag bij papa kijken (voetbal) is ook altijd leuk. Vaak combineren we het met een bezoekje aan omi (oma van mijn man, inmiddels 86 en dol op onze meiden van 3 en 7 maanden en haar 4 andere achterkleinkinderen).

 • Reageer Dionne Pierik 25 september 2017 at 21:18

  “Nee, NEE, neeee heee, NEEEEEEEE!, mmmmnee”. Slechts enkele exemplaren van de nog tal rijke versies hoe Matthijs, onze tweejarige peuter, de dag doorkomt. Sinds woensdag hebben we nog een zoontje erbij en blijk je het woord op nog meer manieren te kunnen uitspreken dan we al dachten.

  Maar wat een heerlijk moment, als hij vandaag gewoon even komt knuffelen op bed en als je daarna vraagt, zullen we samen even een Mango gaan eten? *ja ik weet het, ik begeef me op glad ijs en weet het antwoord natuurlijk al. Maar je krijgt nog een knuffel en ‘mmm jaaaa lekker mama’.

  De Stokke Tripp Trapp staat al op ons wensenlijstje voor de tweede. Forrest Green. De New born zit hebben we nog, dus dan kunnen we voortaan met zijn allen aan tafel.

 • Reageer Manon 25 september 2017 at 21:23

  Ik vind het heerlijk om op zondag rustig aan te doen, niks moet alles mag! Lang in de pyjama, alles op het gemakje. Nu onze jongste wat groter is vind ik het zo gezellig om met het hele gezin aan tafel te zitten. Iets uitgebreider lunchen als door de week. Smiddags leuke dingen voor de kids doen! En Savonds bij opa en oma met de familie aan tafel. En natuurlijk Savonds nog even het heerlijke zondagsgevoel vasthouden als de kindjes in bed liggen?

 • Reageer Nikki 25 september 2017 at 21:34

  Met drie kleine kinderen en drukke agenda’s plannen we vanaf deze maand luie pyjama dagen in, we hebben er al twee gehad en dit bevalt ons goed. De hele dag in onze pyjama/joggingpak (ja de hond moet ook uit ?) Niks doen. Gezellig lang ontbijten, Filmpje kijken, spelletjes spelen, lekker knuffelen en dutjes doen. Niks moet en als er zoals afgelopen zondag nog een lekker zonnetje bij is dan is het helemaal compleet.

 • Reageer Daphne 25 september 2017 at 21:35

  ijn perfecte zondag is een dag waarop er niks hoeft. Wakker gemaakt worden door een meisje van bijna 2 dat vrolijk olifantje in het bos zingt of uit het niks ‘zeven acht negen tien’ roept naar haar knuffels. Een dag waarop de wekker niet gaat voor college en waarop de enige boeken die ik open die over Nijntje zijn en niet die met droge kost over ondernemingsrecht. Studeren met twee jonge kinderen is wel aanpoten dus zondag is echt een familiedag. En het meest relaxte is misschien wel het bezoekje aan de kinderboerderij. Thuis brood eten is nog wel eens een strijd, maar op de kinderboerderij gaat oud droog brood er prima in. Je moet natuurlijk wel even testen wat je weggeeft.

 • Reageer Eline van der Meer 25 september 2017 at 21:35

  Ik hecht niet veel waarde aan de “echte” zondag aangezien mijn man continu diensten loopt vallen onze weekenden samen vaak doordeweeks. Maar mijn ultieme zondag gevoel (op welke willekeurige vrije dag dan ook tegen die tijd) is de dag dat ik besluit de kerstboom op te zetten. Elk jaar voor mij een feest! Uit Marshal Stanmore klinkt “Christmas was a friend of mine” van Fay Lovsky en ondertussen heb ik mijn man weten over te halen toch eindelijk eens die kerst spullen van zolder te halen….en dan gaat het los, heerlijk het huis in kerstsfeer brengen. Het liefst nog op een beetje druilerige dag met kerstliedjes en kaarsjes aan….nou dan maak je mij gelukkig hoor.
  Ieder jaar na onze zomer vakantie begin ik toch wat ongeduldig te worden. Ik kan er dan al zooo naar uitkijken. Mijn man zucht nog eens en kijkt mij lachend aan als sinds deze zomer ook mijn zoon van 3.5 vraagt wanneer het nu eindelijk kerst is. Kan hij ook niks aan doen, kind van z’n moeder 😉

 • Reageer Carolien 25 september 2017 at 21:54

  Mijn ultieme zondag gevoel begint al met wakker worden van de trippelende voetstapjes over de vloer van de jongste, die naast mijn bed komt staan en zachtjes vraagt “mama, ben je al wakker?”. Daarna komt de oudste gezellig in bed kroelen en na een boekje lezen, lekker in pyjama naar beneden en ontbijten aan de salontafel (vaste prik op zondag)! Verder vullen we dan pas in wat we gaan doen, omdat zondag vaak bestaat uit de werkzaamheden van mijn vriend. Ik word al blij bij de gedachte dat we de vrijheid hebben om naar dierentuinen, speeltuinen, familie te kunnen en mogen gaan, dat is voor ons een ultieme zondag. Maar het meest favoriete? Dat is toch wel smorgens wakker gemaakt worden door de jongste (L)

 • Reageer Mirte 25 september 2017 at 22:07

  Op een schappelijk tijdstip wakker worden van een ‘pratende’ éénjarige. Mijn man die haar uit bed haalt en een stralende lach als ze de kamer in komen. Nog lekker even drinken en knuffelen in het grote bed en dan naar beneden voor een ontbijtje. Fruit en broodjes uit de oven, met z’n drietjes aan tafel en ze wil alles proeven en zelf doen. Daarna even spelen en als ze nog een dutje doet, even met z’n tweeën in het zonnetje een kopje koffie drinken in de tuin. Krant, boek of magazine erbij en gezellig samen praten over vanalles. Lunchen doen we weer aan tafel, het liefste met een restje soep van de zaterdag, daarna lekker even een rondje door de stad of het bos en boodschappen doen. Samen koken en dan lekker eten (de pasta met ballen staat hier regelmatig op het menu). Na het eten het riedeltje van het naar bed brengen en dan op de bank voor een film of serie of nog lekker even aan tafel met een krant, de laptop of een boek. Zo zou iedere zondag moeten zijn!

 • Reageer Debby Verduijn 25 september 2017 at 22:38

  Op zondag dan zitten we met z’n allen aan tafel. Verse broodjes, vers gebakken croissants, verse sap, verschillende smoothies. Relaxed muziekje uit de sonos. Kindlief op de stokke…
  Nou dat zou geweldig zijn als we zo de zondag zouden beginnen. Hoe idyllisch klinkt dat!
  De realiteit is dat zoonlief op een tijdstip wakker wordt dat zelfs de vogels nog niet fluiten. We hem ipad laten kijken en we zo zelf nog even kunnen soezelen. Het geluid harder gaat en ik echt even moet kijken nog een super gave move bij een of ander suf skatebordspel… en we daarna op de bank een boterham eten want ik ben weer eens vergeten om broodjes te halen… das meer onze zondag!
  Ik vind de hazel grey een mooie stoel. Ik zou hem aan m’n neef geven. Z’n zoontje is net 1 geworden afgelopen week en numero 2 is opkomst. Ze zijn begin dit jaar uit Costa Rica teruggekomen en zijn weer vanaf nul moeten beginnen. Dus dit zou een super verrassing zijn!

 • Reageer Mariska 25 september 2017 at 22:40

  Lekker met de kids naar beneden en dan aan de grote tafel puzzels en spelletjes met ze doen in pyama! Om daarna lekker lang met elkaar te ontbijten! En dat gaat super mrt zo’n handige trip Trapp

 • Reageer Rian ne 25 september 2017 at 22:55

  Perfecte zondag: op een herfstige dag lekker met ons gezin & hond naar het bos. En savonds met mijn man lekker koken. Daarna met zijn allen, het liefst nog gezellig met visite, aan tafel heerlijk eten en mijn dochter zien genieten.

 • Reageer Zarinda 25 september 2017 at 23:06

  Wakker worden van de geluidjes van onze drie maanden oude kleine meisje die tussen ons in ligt in haar eigen baby nestje. De rest van de dag zijn we alleen maar aan het staren naar hoe zij de wereld om haar heen verkent en daar worden wij dolgelukkig van 🙂 Een perfecte (zon)dag!

 • Reageer Bianca Bovo 26 september 2017 at 05:20

  Op zondag heel vroeg naar het bos met man en twee kids om vervolgens bij thuiskomst lekker te ontbijten. Dat is ultiem geluk.
  Wat het nog mooier zou maken als er een nieuwe tripp trapp bij komt zodat de jongste niet altijd de tripp trapp van de oudste probeerd te veroveren. Tijd voor een extra stoel dus 🙂

 • Reageer Marian 26 september 2017 at 06:47

  Mijn perfecte zondagmoment kan elke dag zijn, daar wij beiden in de zorg zijn en om het weekend moeten werken. Maar, als het dan toch zondag is… met de meiden (1&2) na hun middagdutje, lekker bij elkaar zijn, geen klusjes hoeven te doen, behalve zien waar de dag ons brengt of waar we zin in hebben. Bij mooi weer buiten, met de buren, bij slecht weer naast een krat met Duplo. Hapje en drankje erbij en niemand die ons wat doet! En als we dan aan tafel gaan, zou het wel heel tof zijn als er een knalrode Tripp Trapp zou staan! ❤️

 • Reageer Myrte 26 september 2017 at 06:55

  Op zondag naar de voetbalwedstrijd van mijn man gaan kijken waarbij onze lieve 2 jarige dochter elke week opnieuw de verkeerde krullenbol staat aan te moedigen “hup papa hup papa” ?
  En ondertussen de harten van alle stoere teamgenoten doet smelten terwijl ze langs de lijn voetbalt met haar prinsessenvoetbal?

 • Reageer Nicole 26 september 2017 at 07:38

  Op zondagmorgen met de badjassen aan met z’n allen een spelletje doen. Kopje koffie of thee erbij en ook het worstenbroodje mag niet ontbreken. De kindjes zijn nog erg klein, dus het gaat nog niet zo als het ging voordat ze er waren, maar de oudste vindt het super interessant om erbij te zitten en de dobbelstenen te gooien, vanuit de tripptrapp natuurlijk 🙂

 • Reageer Suzanne 26 september 2017 at 08:57

  Mijn perfecte zondag? Als de kinderen na 8.00 uur wakker worden ben ik al erg blij. Daarna lekker hangen in joggingpak, beautysalon spelen met de oudste. Maskertje op, nagels lakken, voetenbadje en een champagneglas met ranja. Dan lekker lunchen en ’s middags naar het bos.

 • Reageer Anne 26 september 2017 at 09:04

  Echte verwennerij is al als de kinderen niet om zeven uur wakker worden, maar om half acht. Vervolgens nog even kroelen in bed en daarna lekker met elkaar ontbijten. Lekker douchen met elkaar en daarna wat spelletjes spelen en puzzels maken. In de middag als de zon schijnt lekker in de tuin werken terwijl de kinderen om ons heen dartelen en het buurmeisje ook gezellig komt spelen. Avondeten buiten in de tuin en daarna nog even op de trampoline en van de glijbaan af voordat er geslapen gaat worden. Twee slaperige meisjes naar bed brengen en nog even een verhaaltje voorlezen. Klinkt als een heerlijke zondag!

 • Reageer Sab 26 september 2017 at 11:18

  De zondagen. Ten eerste probeer ik de zondag altijd vrij te houden voor m’n gezinnetje. Net een tweede jongen bijgekomen dus genieten nu nog meer. Het heerlijkste vindt ik dan ook om samen wakker te worden en altijd afbak croissants met kaas eten en daarna te gaan zwemmen. Met kyo heerlijk in babybadje en Dex al in grotere bad. Erna lekker naar huis lekker slapen (met mama) om de rest van de dag heerlijk van elkaar genieten voordat drukke week weer begint

 • Reageer Christa 26 september 2017 at 11:41

  Lekker genieten van de zon in de tuin. Ondertussen een spelende peuter om je heen hebben dartelen en lekker een flinke kop koffie erbij met een lekkere koek. Vaak bakken we een ciabattabroodje af en smikkelen we met lekkere smeerseltjes buiten in het gras op. Als je dan een bakje olijven erbij hebt staan en je dochter van 3 vraagt of ze die ook eens mag proberen en vervolgens het hele bakje wel leeg kan eten kan mijn zondag niet meer stuk.

 • Reageer Karen 26 september 2017 at 11:50

  Dochterlief ’s middags naar de chiro (DE leukste Belgische jeugdbeweging) en manlief en ik een uur in bed! Om te slapen weliswaar.. even bijtanken na de drukke week.
  Dat is MIJN moment! Zalig! Daarna weer helemaal een relaxte mama om na de chiro samen het weekend af te sluiten!

 • Reageer Ilona 26 september 2017 at 12:09

  De perfecte zondag is als mijn man en ik wakker worden van ons zoontje Luuk die ons roept. Daarna nog even lekker met z’n drieën in ons bed. Daarna lekker ontbijten met eieren waar Luuk gek op is. Daarna lekker in bad en een uitstapje. Maakt niet uit waar naar toe,als Luuk het maar naar de zin heeft. En nadien zien dat hij met een grote glimlach in de auto in slaap valt. Heerlijk!

 • Reageer Debby 26 september 2017 at 12:24

  Zondag is voor ons lekker thuis. Kids struinen lang bos rand langs ons huis. Mama met koffie in t zonnetje met uitzicht op die bos rand. Beetje tuinieren, in huis rommelen. En heerlijk met hele gezin aan thee met versgebakken cake.

 • Reageer Heleen Beinema 26 september 2017 at 12:26

  Onze perfecte zondag is vooral in de winter: uitgebreid ontbijten aan de grote tafel, de houtkachel vroeg op de dag aan en het liefst geen afspraken zodat we er een echte pyamadag van kunnen maken met z’n allen. Een ‘niks-moet-alles-mag-dag’!

 • Reageer Julia 26 september 2017 at 12:30

  Mijn perfecte zondag is wakker worden naast mijn man. Hij zal op een gegeven moment uit bed gaan om een lekker ontbijtje te maken voor ons (ik ben als ik honger heb echt een oger a la Shrek). Daarna gaan we helemaal niks doen of naar de stad met zijn tweeën om koffie te drinken en taart te eten. ’s Avonds of heel uitgebreid te gaan koken of juist heel lazy iets makkelijks in elkaar flansen. Yep, we zijn nog met zijn tweeën en genieten van uitslapen, lekker eten en drinken samen. Toch kunnen we niet wachten tot onze baby komt en straks ook bij ons aan tafel zit.

 • Reageer Celine 26 september 2017 at 12:36

  Onze favoriete zondag is wakker worden en dan met zn allen knuffelen en gek doen in het grote bed. Dan ontbijten met zelfgemaakte croissants (hoe lekker 😉 )
  Verder zo’n dag dat niks moet, alles mag. Lekker buiten of binnen speel, naar het bos of de duinen en ’s middags spelletjes doen met elkaar.
  In april krijgen onze 2 meiden er een broertje of zusje bij, die mag dan heerlijk meedoen met dit gezellige zondagritueel. Daarvoor kunnen we die Tripp Trapp natuurlijk perfect gebruiken!

 • Reageer Saskia 26 september 2017 at 12:37

  Wanneer grote broer (5 jaar) uit z’n bed komt naar ons bed, waar kleine zus (6 maanden) inmiddels ook al is beland omdat ze bij mama wilde drinken. Grote broer is namelijk de held van kleine zus. Zo kunnen ze samen in ons bed nog even spelen terwijl papa en mama nog heel even door doezelen. Grote broer heeft al een mooie TrippTrapp. Daar keek hij niet meer naar om totdat we kleine zus erop zette natuurlijk. Toen wilde hij ‘m toch wel heel graag terug. Het ziet er dus naar uit dat we toch een tweede stoel nodig hebben. 😉

 • Reageer Daphne 26 september 2017 at 13:19

  Mijn favoriete zondagmomentje: terwijl papa uitslaat lekker wakker worden met mijn “mini-ons” op de bank. In een ideale wereld zouden we natuurlijk lekker aan tafel ontbijten maar zoon van 1,5 gebruikt zijn mama en zus (6) liever als klimrek terwijl wij lekker wakker worden. Ontbijten komt later wel… we hebben geen haast! ♡

  Oh en die tripptrapp zou heel handig zijn! Zoon klimt inmiddels ook uit zijn ikea-stoel maar zus wil haar tripptrapp nog lang niet kwijt! ☆ hazel grey por favor ☆

  • Reageer Daphne 26 september 2017 at 13:20

   Hij slaat niet hoor, no worries… hij slaapt 🙂

 • Reageer Thea 26 september 2017 at 13:29

  Zondag is voor ons echt een gezinsdag. Veel tijd voor elkaar: lang tafelen, voorlezen, gewoon thuis zijn met elkaar. Het is altijd heel relax omdat we weinig ondernemen.

 • Reageer Sarah 26 september 2017 at 15:08

  Maaaaaaammaaaaaaaa!!! Dat is wat ik het liefst op een zondag hoor vanuit de slaapkamer van de net wakker geworden Laurens. De dag dat we niet vast zitten in een ritme maar waar we samen op PAD kunnen. Boterham smeren en eten. Joggingpak aan en dan zegt laurens “op PAD?”. Samen in joggingpak stijl en dezelfde anwb gestylde rode laarzen naar het strand of het bos om de dag eens goed te starten!! Op de terugweg verse broodjes halen om de andere mama maar eens wakker te maken….die dan meestal zegt:” zijn jullie al op pad geweest???” Wacht maar tot je de gordijnen opent en de slaapkamer, gang en de woonkamer ziet….Wederom allebei de zanderige laarzen weer vergeten uit te doen…oeps…..Heerlijk: de zondag is begonnen!!!

 • Reageer Kim Ruiter 26 september 2017 at 20:38

  Afgelopen zondag was zo’n rijke zondag met veel mooie momenten. Onze “grote” zoons (4 en 7 jaar)met hun tweeling neefjes Tobias en Elia (6 weken) bij oma Elly op verjaardagsvisite. Trots hielden ze hun neefjes vast (jammer dat ik geen foto toe kan voegen. Mijn moeder voelde zich zoooo rijk) . Ik hoop nog veel van dit soort rijke zondagen mee te maken. Samen met onze lieve familie. Zoals je zult begrijpen zou ik de Stokkestoel aan onze neefjes geven, want die kunnen ze over een paar maandjes wel heel goed gebruiken!

 • Reageer Saskia Koster 26 september 2017 at 22:01

  Zondagochtend. Voorzichtig kijkend naar de wekker… wat?! 8:00 uur! Yeah, eindelijk weer eens kunnen uitslapen. Wat hoor ik? Nog niks. Ik mag nog verder slapen!
  8:40 uur. Nog steeds geen geluid? Ik ben nu wel heerlijk uitgeslapen en ga in mijn ochtendjas naar beneden. Ik open de kamerdeur en zie… twee schatten van jongens die aan de eetkamertafel op hun Tripp Trapp zitten te glunderen bij een zelfgemaakt ontbijt. Wat een heerlijke droom!

 • Reageer Christina 27 september 2017 at 06:53

  Na een lange wandeling en een lekkere warme maaltijd samen met mijn dochtertje van 2,5 in het grote bed kruipen voor een dutje en haar warme lijfje tegen me aan voelen kruipen.

 • Reageer Gerdien 27 september 2017 at 10:11

  De perfecte zondag…Wakker worden van onze dochter van bijna 2 die MAMA PAPA roept liefst een keer of 20, En als je dan de deur opent een grote glimlach ziet en kleine oogjes, kan de dag beginnen (Duurt alleen even voordat papa en mama wakker zijn want kleine zus van bijna 3 maanden wordt nog wel een keer of 2 wakker snacht)…door haar enthousiasme duurt het vaak niet lang voordat de rest van de familie wakker wordt ook haar grote broer van 6! Dan gaan we met zijn allen naar beneden en volgt er dag vol gezelligheid..Samen eten, knutselen, wandelen met de hond, spelen op de trampoline springen, lachen, dansen en kroelen!! Die geweldige stoel lijkt ons dan ook perfect voor onze dochter van bijna 2 en straks voor haar zus en stiekem ook nog wel voor haar grote broer!!

 • Reageer Radboud 27 september 2017 at 17:10

  Bij ons begint elke zondag zoals elke zaterdag, vrijdag, donderdag, etc. etc… Namelijk als onze peuter wakker wordt rond een uur of 8, met een huiltje, die alweer gesust is als hij de voetstappen naar zijn kamer hoort.

  De grijns op zijn gezicht als de deur dan open gaat, is elke dag weer het mooiste wat er is. Papppa komt er dan meestal uit (moeders is namelijk op dit moment meestal de new-born aan het voeden). De blijdschap op zijn koppie, of het nu 06:00 of 09:00 is, is niet te beschrijven. Soms maakt ie het nog even af met een blijdschapsdansje. Dan maakt het niet uit welke dag het is, het voelt dan namelijk toch wel als zondag.

 • Reageer Ida 29 september 2017 at 19:42

  Mijn perfecte zondag. Heerlijk wakker worden in bed met man en 3 kinderen . Daarna samen heerlijk ontbijten en bij goed weer heerlijk naar het strand. En bij terug komt warme chocolademelk met slagroom en zelf gebakken koekjes door de kinderen

 • Reageer Wendy 29 september 2017 at 19:52

  Zondag…. zondag…. wakker worden met z’n vieren (of drieën als vriendlief weer weken in het buitenland verblijft). Met de mannetjes kroelen en stoeien in het grote bed. Even een tekenfilmpje kijken en dan naar beneden om de minicorissantjes te rollen en bakken. Verse jus erbij en dan heeeeel lang lekker in pyjama rondlummelen. Na de middagslaapjes dan toch in de kleren en naar buiten. Kabouterpad wandelen en afsluiten met een pannenkoek is hier favoriet. Family time!

 • Reageer Stefani van Veen 29 september 2017 at 19:53

  Zondag, de ultieme dag om samen te zijn, op te ademen en nieuwe energie op te doen voor een nieuwe werkzaam.
  Koffie bij opa en oma, wandelen en samen de geitjes voeren.

 • Reageer Veerle Rumen 29 september 2017 at 19:53

  Als die omschrijvingen van perfecte zondagen… beetje te melig voor mijn jongens van 5 en 3. Die springen ook op zondagmorgen om 6u op bed… of 5u…. wanneer papa per ongeluk de deur te hard dicht slaat als hij naar het werk vertrekt.

  OPSTAAAAAAAAAAAN! “Ik heb honger” “ik wil visie kijken” “NEEEEEEE, IK lig langs mama”. Kleine zus van 7 maanden vindt al dat broergeweld wel OK. En dat gaat gewoon door aan het ontbijt.. dus ze zou het héél leuk vinden als ze mee aan tafel kon zitten om haar grote broers in de gaten te houden. Of helemaal rond haar vingertje te draaien (nu al 🙂 ) Ze springen bij elk kikje dat ze geeft. En mama… als ze haar eerste kopje koffie heeft kunnen drinken terwijl hij nog heet was… geniet ze eigenlijk wel.

 • Reageer Annemiek 29 september 2017 at 19:54

  Mijn perfecte zondag moment is toch wel duidelijk de ochtend.. mijn man is heel veel werken en elke ochtend eerder op pad dan dat wij wakker zijn. Op zondag ochtend komt onze mini man naar onze slaapkamer gewandeld met zijn knuffelkonijn en kussentje.. hij reageert elke keer weer even verbaasd: Heeeej papaaaa. . Hij kruipt tussen ons in en met zn 3en doezelen we nog lekker even door om vervolgens lekker warme broodjes te eten ? Dit is echt het moment waar ik de hele week naar uit kijk!

 • Reageer Manon 29 september 2017 at 19:58

  Ons ultieme zondagochtendmomentje komt geen stoel aan te pas: één voor één kruipen onze lieve kindjes naast ons in het grote bed, we knuffelen even en uiteindelijk vraagt er vanzelf een om ‘pap’ of ‘fruitje’ en wordt papa naar beneden gestuurd. Zij eten hun pre-ontbijtje op bed, wij drinken koffie, we maken mooie plannen voor de dag en daarna doezelen we nog even door terwijl de tv de kinderen vermaakt…

 • Reageer Lisa Mouton 29 september 2017 at 19:59

  Heerlijke zondag, dochterlief die pas om 8.00 uur wakker wordt.. de honden die loom opstaan vanuit de mand. De geur van verse koffie en het zonnetje wat langzaam door komt. Op de fiets naar de kinderboerderij en samen de ezels/geiten grasbrokken voeren. # soft pink stokke <3

 • Reageer Natasja 29 september 2017 at 20:02

  Mijn perfecte zondagochtend is er een waarop de kinderen uitslapen! Hahaha ja kan wel een zoetsappig verhaal ophangen, maar als ik om 6 uur al beneden zit, word ik niet blij hoor. En natuurlijk als ik dan heb uitgeslapen ( of 3 koppen koffie op heb) vind ik het ook heel gezellig om lekker rustig aan samen te ontbijten en nog wat filmpjes op de bank te kijken.

 • Reageer Femke 29 september 2017 at 20:02

  Ik ga met enige regelmaat op zondag met mijn 2 kindjes bij opa en oma ontbijten als papa moet voetballen. Zelf zat ik vroeger op mijn eigen Tripp Trapp bij mijn ouders aan tafel. Inmiddels zit onze dochter op deze stoel, hoe leuk is dat?! Wordt nog steeds (al 31 jaar) intensief gebruik van gemaakt! En zie je dat af aan de stoel? Nee! Inmiddels is er een 2e Tripp Trapp bij gekomen voor onze kleine man. Hoe leuk zou het zijn dat wij thuis ook een Tripp Trapp zouden hebben zodat ook wij thuis van deze te gekke tijdloze, duurzame en veelzijdige stoel kunnen genieten?! En dan de kleuren die er nu zijn… Moss Green ♡ Vind ik zelf persoonlijk echt een upgrate van deze stoel, zo past hij echt in ieder huis/interieur! Eigenlijk mag de Tripp Trapp niet missen in een (jong) gezin tegenwoordig!

 • Reageer Warda 29 september 2017 at 20:03

  Mijn favoriete zondag-momentje is de hele dag! Was het iedere dag maar zo relaxed! ‘S ochtends kussengevecht met het gezin en niemand wordt gespaard. Daarna lekker uitgebreid ontbijten met een eitje, warme croissantjes met jam, verse jus d’orange en koffie met zelfgemaakte brownie toe. Dan lekker uitbuiken met een tijdschrift, zoonlief met zijn treintjes en in huis even rommelen en opruimen. Vervolgens lekker wandelen op de hei en in het bos met vrienden! Dan schuiven we aan lekker lange tafels bij een restaurant voor smaakvolle Italiaanse pizza’s om die laatste avond van het weekend optimaal te benutten! Straks met de kleine beeb erbij in een mooie mosgroene Tripp Trapp zetten we deze traditie gewoon thuis voort met grote pannen soep en broodjes op tafel. Heerlijk, I looooove Sundays!

 • Reageer Lin 29 september 2017 at 20:05

  Lekker rustig wakker worden na een goede nacht slaap. Het zonnetje door de gordijnen en niets moeten, zalig! Dan gezellig met zijn drietjes ontbijten en kijken wat de dag ons brengt, in elk geval even de deur uit om een stuk te wandelen en ’s avonds lekker eten bij oma en opa!

 • Reageer Lianne de Jong 29 september 2017 at 20:05

  Op donderdag vraagt mijn dochter van 4 al wanneer het weekend wordt, want -zo schijnt- hoor je dan lekkere broodjes op de markt te kopen en worden alle ontbijtspullen op de tafel uitgespreid. En als klap op de vuurpijl mogen ze -als ze wakker worden- eerst wat filmpjes kijken (om papa en mama nog de nodige rust te geven…). Hebben we dit onszelf aan gedaan door het ooit eens toe te staan? Nou ja, anyway, ik vind het wel prima. Hebben we door de week in ieder geval het gestress niet van uitgebreid alle spullen op tafel voordat we naar school, creche en werk moeten.. voor de kinderen zijn eerder genoemde rituelen dé ultieme zondagmomentjes. Voor ons is dat -als we gewassen, aangekleed en wel- op de fiets zitten en heerlijk over de Hilversumse hei fietsen. Geen geruzie, haren getrek, geknijp of anderszins meidenvenijn. Heerlijk! Bijkomen, ontspannen en opladen voor weer een nieuwe hectische week die komen gaat.

  Oja en waarom we de Tripp Trapp graag zouden willen is simpel vanwege het feit dat de huidige kapot is. Barst in een van de poten door veelvuldig de beugel op de onjuiste manier erop en eruit te manoeuvreren op het moment dat de kinderen weer voor straf op de gang moesten zitten (op de gang, in de stoel MET beugel; een ergere straf is er niet).

 • Reageer Esther 29 september 2017 at 20:05

  De zondag; heerlijk lang in pyjama rondscharrelen, rustig aan ontbijten en daarna doen waar je zin in hebt zoals spelen, knutselen, spelletjes doen of gezellig samen lezen. Lekker eten maken voor vrienden, maar ook cake of koekjes bakken vinden we erg leuk en vooral lekker. Maar soms houden we een echte lazy sunday geheel prikkelarm speciaal voor ons vriendje als hij drukke dagen heeft gehad met te veel prikkels.

 • Reageer Daphne 29 september 2017 at 20:06

  Als het goed weer is, lekker een stuk fietsen met onze kleine meid (2 jaar) voorop. Over de dijk langs de appel- en perenbomen, aarbeienplantjes en maisvelden. Langs de weilanden met paardjes, koeien, schaapjes en kippen (alle geluidjes komen voorbij). Gillen onder de tunnels en lekker genieten van de frisse wind en de warme zon.

 • Reageer Linda 29 september 2017 at 20:06

  Ahh heerlijk met onze dochter van 2,5 nog even in het grote bed luieren, knuffelen, springen, kietelen enz. En sinds een maand ook uitgebreid naar d’r zusje kijken, haar aaien en kusjes geven. Heerlijk begin van de dag! Verder vaak lekker weinig op het programma

 • Reageer Paulien van Schie 29 september 2017 at 20:07

  Zondag! Mamma mag uitslapen! Dat hoop ik dan maar 🙂 natuurlijk slaap ik niet meer want onze peuter dochter is niet heel stil ’s ochtends maar zo kan ik wel genieten van de gezellige geluiden van beneden van manlief en dochter lief. Hoe ze met elkaar kletsen, spelen en ontbijtje maken.
  Ik ben dan ook stipt op tijd voor een lekker ontbijt met eitjes, jus d orange en warme broodjes. Heerlijk begin van de dag. En tja, lekker borrelen met familie en/of vrienden in de middag vind ik ook wel fijn hoor!
  Mijn vader past sindskort een dag opmonze dochter Pip en kwam erachter dat chocopasta, peuter en stoffen eetkamer stoelen een slechte combinatie zijn. Dus… De nieuwe Tripp trapp in ons huis en onze huidige gaat naar opa. Had ik al pleaseeeeeee gezegd???? Pleasssseeeeee!!!

 • Reageer Francis Karstens 29 september 2017 at 20:14

  Zondag…. “zachte” voetstappen op de trap, licht wordt aangemept, wc deur wordt opengedaan en er wordt (gelukkig) doorgetrokken… en dan het moment waar we al een tijdje op wachten… onze deur gaat open en een vrolijk schreeuw met “GOEDEMORGEN MAMA EN PAPA” komt de kamer in gevolgd door een frisse wind met slaperige oogjes: onze dochter. Vanaf dat moment staan we “aan” en begint de dag, ookal is het pas kwart over 6. Want ookal ben je al 5, waarom zou je uitslapen als het toch al ochtend is? (Kijk maar mama, het is bijna licht buiten!) Gelukkig slaapt haar broertje van een half jaar nog wel en kunnen we een lekker bedmoment houden voordat de dag echt begint… dat momentje, dat ze bij ons in bed kruipt, tegen je aan komt liggen of gewoon bovenop je, zegt dat ze nog zo moe is maar niet meer willen slapen, dat momentje is mijn ultieme geluksgevoel voor zondag. Hoe lang zal dit nog duren voordat ze te oud hiervoor is…? Ik geniet ervan zolang ik kan!!!!

 • Reageer Nienke Berends 29 september 2017 at 20:16

  Op dit moment bestaat een perfecte zondag uit lui zijn, eeuwig uitslapen en rustig wakker worden, tot we merken dat de zon schijnt en ons realiseren dat in bed liggen eigenlijk best zonde is. Vervolgens ontbijten we, aan tafel of simpel met koffie in de zon op het bankje voor ons huis. Vervolgens doen we alleen maar wat we willen, de stad in voor een biertje of juist niet en thuis cocoonen met serie of film. De perfecte zondag draait om ons, om rust en niks doen. Het moge duidelijk zijn dat wij nog met z’n tweeën zijn… Vanaf februari verandert dat, want dan verwachten we ons eerste kindje! Of de zondagen dan nog steeds om ons draaien en we ooit nog aan rust toekomen valt te betwijfelen. Maar ik weet zeker dat ze ondanks alles tóch een tikkeltje perfecter zullen zijn!

 • Reageer Ilse 29 september 2017 at 20:18

  Zondagochtend, de enige ochtend dat niks moet en alles mag. Mijn vriend moet dan voetballen, terwijl ik samen met de jongens rustig opstart. Samen ontbijten, misschien op bed, misschien in de keuken of gewoon op de bank voor de tv. Spelen met de trein, duplo of auto’s, of op de koffie bij mijn opa. Niks moet en alles mag. Ook hier staat al een Tripp Trapp. Die wordt nog wel het meest door mij gebruikt; aan de keukentafel als ik de krant lees met een kop koffie, als er visite is en ik een stoel te kort kom, als trap om slingers op te hangen of zelfs om buiten de ramen te wassen, die Tripp Trapp maakt hier overuren! Wij kunnen die extra Tripp Trapp wel goed gebruiken ?

 • Reageer Annalien 29 september 2017 at 20:19

  Onze stoere vent van 5 bedenkt iedere zondag iets lekkers om te bakken of hij kiest een recept uit om te koken, samen met papa! Heerlijk samen aanrommelen in de keuken. Kleine zus van 1 wil inmiddels ook op haar manier helpen, al staat ze volgens haar broer vaker in de weg dan dat ze helpt:) Hoe fijn voor haar om op ideale hoogte te kunnen mini-kokkerellen!

 • Reageer Elianne de Kok 29 september 2017 at 20:20

  Nou eens even fantaseren… Want die perfecte zondagen zijn er eigenlijk veeeeel te weinig. Of het gebeurt maar gedeeltelijk zoals bedacht. Eens even denken ultiem zou zijn uitslapen tot 7 uur (je leest het goed! Dat tijdstip hebben we denk ik de afgelopen 15 maanden 1x gehaald.) dan onze kleine draak tussen ons in, in bed en samen verder slapen…. Maar wakker is wakker en mevrouw breekt de boel af. Na hooguit een half uur ate ate ate. Aviva heeft honger en sjouwen we samen toch maar naar beneden. Liefst in pyjama natuurlijk. Na ontbijt met verse jus en een eitje een lekkere kop senseo koffie. Aankleden em voor ons mag de kerkdienst niet ontbreken. Daarna lekker naar huis en wat lekkers eten. Varieert van zoet tot hartig. Als het weer het toe laat een heerlijk stuk fietsen of lopen. Anders een spelletje binnen of samen spelen met onze dochter. (Helaas moet er vaak nog wel wat in of om het huis gebeuren.) Aansluitend uitgebreid eten. (Van welke energie?! Toch maar wat makkelijks) Dochter op bed leggen. Samen op de bank met een wijntje en een lekker stukje old white. Dit zou onze ultieme zondag zijn. Favoriet op de zondag zou dan middags er samen op uit trekken zijn. Quality time met het gezin

 • Reageer Marloes van Bijsterveld 29 september 2017 at 20:21

  Mijn ultieme zondag is bekijk heerlijk afb tafel met mijn 2 dochters en man. een uitgebreid ontbijt met vers geperste jus, croissantjes en een hoop gezelligheid!! Een volgend jaar mag er nog een gezinslid aanschuiven, hoe fijn zou dat zijn als dat op zo een prachtige tripp trap kan!!

 • Reageer F pels 29 september 2017 at 20:27

  Elke zondag ochtend is het de ochtend van ons gezin samen, lekker uitgebreid ontbijt op tafel en geen haast. Daarna gaat papa sporten en wij gaan lekker aan tafel knutselen, echt alles moet ip tafel liggen. Als papa dan terug is gaan we er met het gezin op uit.

  We zouden de stoel heel goed kunnen gebruiken, onze jongste is 6.5 maand en begint nu met zelfstandig te zitten en kan dan gezellig bij ons aan tafel en lekker mee doen!

 • Reageer Wendy 29 september 2017 at 20:30

  Al is de kans klein, ik deel ons zondag momentje ook graag..
  Zondag is voor ons maar 2x per maand als gezin. Ik werk in de zorg om het weekend en mijn man altijd de zaterdagen. Deze 2 zondagen hebben we de ochtenden heilig verklaard! Geen sport/werk of huishouden in de ochtend. Wel alle 3 in pyama/badjas op de bank met warme croissantjes kaas of chocolade broodjes. Tv lekker aan op een heerlijke familie film en we kruimelen gezamenlijk lekker de bank onder. Ons zoontje is dan ook altijd blij als het mama’s vrije zondag is! En wij ook!

 • Reageer Wendy Mooibroek 29 september 2017 at 20:39

  Zondag! De enige dag van de week dat zowel papa als mama vrij zijn van werk! Samen met ons zoontje lekker knuffelen in bed!

 • Reageer Coretta Stevens 29 september 2017 at 20:41

  Zondag. Eindelijk tijd om fijn samen koken of bijvoorbeeld pizza’s te bakken met mijn kinderen. In de praktijk: vier jarige zoontje schuift zijn Stokke tegen het aanrecht en snijdt, met uiterste precizie, 6 champignons in stukjes. Ik snij ondertussen de rest van de champ, paprika’s, vleeswaren, tomaatjes en kaas voor op de pizza’s. Mijn 2 jarige komt ondertussen elke paar minuten langs om een stukje paprika te kapen. “Mak ich nok één?” vraagt ze elke keer 😉 Voor haar koop ik tegenwoordig 1 paprika extra. Heerlijk! Daar geniet ik dus van.

 • Reageer Fleur 29 september 2017 at 20:45

  Ultieme zondagmoment zou zijn;
  Dat iedereen eenmaal klein beetje uitslaapt, komt kroelen in het grote bed.. dan langzaam aanstalten maakt om een gezellig ontbijtje te doen… echter; elke zondag 08.30 uur zwemles!!! Hahaha dus we zijn altijd op tijd.

 • Reageer Leen Claes 29 september 2017 at 20:45

  Niks moet, niksen mag!! ? Dit vat het mooi samen ?.

 • Reageer Marleen 29 september 2017 at 21:04

  Wat een heerlijke blog!
  Ik geniet op zondag weg van het samenzijn met mijn gezinnetje. Ik moest eerst altijd werken op zondagochtend, maar nu kunnen we heerlijk aanmodderen. Lekker luieren in bed en daarna rustig ontbijten, een stukje wandelen of iets anders ondernemen. Gewoon genieten van niks hoeven:)

 • Reageer Sarah 29 september 2017 at 21:04

  Moment van wakker worden en dan mijn twee zoons en man zie liggen. Zondag ochtend kruipen de jongens altijd nog even bij ons en slapen we lekker verder. Rijkdom!

 • Reageer Hester Snijders 29 september 2017 at 21:09

  Perfecte zondag. Wat moeilijk om te omschrijven, niet omdat ik niets weet. Maar wat maakt het perfect. De knuffels van mijn jongens? Dat ze lief samen spelen? Hoe ze ruiken? De ruimte die ze in mijn hoofd en hart innemen? Het zingen van Alfred j kwak of van Nijntje? Mijn man die expres de melodietjes verkeerd zingt omdat hij weet dat ik reageer? Dat ik mij uitgeslapen voel? Er zijn zoveel momenten. Maar die komen op alle dagen voor en niet altijd in deze combinatie. Maar het feit dat onze twee kleine jongens( na jaren van wensouder te zijn geweest) vandaag op een strand in Denemarken papa en mama roepen terwijl ze met die korte benen en met rode wangen een kus ( en slokje borst) komen halen terwijl ze daarna snel weer
  als ervaren zandkabouters door het zand rennen. Maakt dat mijn leven uit heel veel perfecte momenten bestaat. ( btw hoe blijft die stoel er zo schoon uitzien tijdens de shoot, dat is bij ons in 3 minuten voorbij)

 • Reageer Bella 29 september 2017 at 21:11

  Mijn favoriete zondag moment is als ik niet hoef te werken (ik werk om het weekend in de zorg) en met onze drie mannen lekker kan ontbijten.. we op een voetbaltraining na niks ‘moeten’ en lekker samen kunnen zijn. Onze mannen zitten al niet meer in een kinderstoel en ik heb nooit een tripp Trapp gehad maar mijn twee beste vriendinnen verwachten hun eerste kindje en ik zou hem een van hen heel erg gunnen omdat ik spijt heb dat ik er nooit een gekocht heb.. 1 van die 2 vriendinnen is vandaag uitgerekend en het zal een fantastisch kraamcadeau zijn ❤️.. nog even geduld tot de kleine jongen/meisje zich aandiend..

 • Reageer Niki 29 september 2017 at 21:11

  Mijn fijne zondagmoment is wakker worden door mijn kleine man die lief roept ‘mama!’ ‘Hallo!’ Dan even samen in bed knuffelen met z’n drietjes. En een kusje op mijn buik voor ons kleine meisje dat in februari geboren gaat worden. Manlief gaat snel verse broodjes halen en daarna in pyjama samen ontbijten. Na het douchen lekker het bos in. Kleine vriend even los in de speeltuin terwijl wij een kopje koffie drinken. Verder kijken wat de dag ons brengt, een onverwachts borreltje met vrienden? In de avond een vers huisgemaakte soepje. En om 19.00 uur voor manlief studio sport en als onze kleine man in bed ligt de dag afsluiten met een spannende aflevering van Penoza!! ?

 • Reageer Nancy Mons 29 september 2017 at 21:15

  Als ik eerlijk ben, mijn ideale zondag begint met uitslapen ? (Wat betekent, man beneden met de jongens en ik nog in bed….alleen……) . En als ik dan beneden kom springen mijn 2 jongens op me alsof ik ze een maand niet gezien heb. Daarna heerlijk bank hangen samen, lekker lunchen aan tafel. Als de kleinste dan geslapen heeft lekker naar het bos of fietsen samen. Je ontdekt zoveel meer met kinderen erbij! Na thuis komst koken en eten samen en dan even tv kijken. Douchen, boekje lezen en naar bed (nou ja, de mannen). En dan eindelijk tijd samen (wat vaak resulteert in een filpmje kijken met een slurpje erbij). Op tijd naar bed want maandag vroeg op! Ik hou van zondagen!!!

 • Reageer Charlotte 29 september 2017 at 21:18

  Afgelopen zondag was een heerlijke zon-dag. ’s Morgens een beetje uitslapen. Lekker ontbijten in pyjama, puzzelen en spelletjes spelen. Na het aankleden naar Egmond, hand in hand over het strand en struinen door de duinen ?
  Einde van de dag een vissie, patatje en softijsje toe en de kindjes samen in bad.
  De trip trap is zeer welkom voor onze eigenwijze dochter (1.5), die net als haar grote broer op een ‘gjoote stjoel’ wil zitten..

 • Reageer Marieke Kneepkens 29 september 2017 at 21:23

  Wakker worden door ons zoontje die aan het zingen is in bed en wisselend “papa” of “mama” roept. Samen in ons bed een flesje melk drinken en wat filmpjes kijken, terwijl wij nog even dutten (voor zover het kan). Daarna lekker in huispak naar beneden voor het ontbijtje, waarna we meestal samen spelen met de houten treinrails, auto’s, tekenen of boekjes lezen. De ochtend is zo voorbij, heerlijk! En de middag volgt vaak ook op deze manier, al gaan we dan vaak naar buiten, rondje fietsen met bezoekje aan speeltuin of wandelingetje maken naar de koeien en paarden in de buurt. Vooral samen met het gezinnetje zijn, dat is mijn ‘perfecte’ zondag 🙂

 • Reageer Sanne Van Noppen 29 september 2017 at 21:24

  Mijn moment is zondagmorgen lekker knuffelen in bed met ons zoontje tussen ons in. Pyjama lekker lang aanhouden want we hoeven ons niet te haasten en dan samen lekker ontbijten per croissants en koffiekoeken! Dit is eigenlijk al een traditie vanuit mijn eigen kindertijd, oh want kon ik er van genieten om zondagmorgen bij mijn ouders in bed te kruipen. Ik hoop dan ook dat mijn zoontje er dezelfde mooie herinnering aan over houdt!!

 • Reageer Janneke de Wild-Geul 29 september 2017 at 21:25

  Een fijne zondag betekent voor ons samenzijn! Samen ontbijten, aan tafel spelen (lees knutselen, m’n oudste is er gek op), lunchen, boekjes lezen en met lego spelen. Als afsluiter van de zondag samen avond eten, soms met oma er bij. Op zondag samenzijn (het liefst vaker) is het sleutelwoord voor onze fijne zondagen.

 • Reageer Berdien 29 september 2017 at 21:31

  Ideale Zondag,
  Wakker worden met aan slaperig hummeltje die je wakker probeerd te maken om peppa te kijken. Dan de andere die boven komt en honger heeft.
  Waarna je beneden vraagt wat wil je eten, en ze antwoord met z’n alle aan een gezellig tafel met croissantjes.
  In het najaarszonnetje 1 op een trip Trapp en de anders gepropt in een ikea stoeltje en dan z’n plakkerig handje ik wil eruit. Daarna een mooie fietstocht door de natuur en eindigen met een borrel (limonade/alcoholvrij bier) met hapjes aan diezelfde tafel.

 • Reageer Jmd 29 september 2017 at 21:35

  De ramen staan open, een fris briesje en warm zonnetje komen de kamer in. Aan de gordijnroede hangen nog 2 gladgestreken overhemden de laatste restjes klammigheid te verdrijven. Overal ruikt het naar wasmiddel. Beneden hoor ik man en kinderen gieren van het lachen. Het klinkt gedempt hier helemaal boven op zolder. Ik loop de badkamer in. De deurtjes van de droger en wasmachine staan open. Beide zijn leeg. Mijn hart klopt in mijn keel als ik de wasmand nader. Voorzichtig til ik het deksel op. En wat ik dan zie is met geen pen te beschrijven. De mand is leeg! Er ligt geen was meer. Het karwei is klaar, de klus geklaard! Intens tevreden ga ik heel zachtjes in de luie stoel op de logeerkamer zitten. Ze hoeven beneden nog niet te weten dat ik hier boven niets meer te doen heb. De ramen staan open, een fris briesje en warm zonnetje komen de kamer in. En ik adem even heel diep in.

 • Reageer Merel Jansen van Galen 29 september 2017 at 21:46

  Zoals de oudste altijd zegt; mama mag ik de hele dag in pyjama blijven? Het ultieme gevoel voor de zondag is voor mij en de kids dat het een dag is dat even niet alles met de ‘klok’ hoeft!

 • Reageer Janneke Witteman 29 september 2017 at 21:50

  De perfecte zondag is lekker samen ontbijten, samen naar de kerk, lekker chillen en dan ’s middags met z’n vieren naar de speeltuin of het bos. Quality time!

 • Reageer Dianne Braber 29 september 2017 at 21:50

  Onze zondagen zijn meestal wel heel relax! (Mits ik moet werken -> verpleegkundige, dus in het weekend werken hoort er bij of als we naar de kerk gaan)
  Eerst even rustig wakker worden, jongens beneden even voorzien van hun schermpjes (iPad/iPhone ect), oven aan en gelijk even koffie zetten (zonder koffie geen goede start van de dag, aangezien dat mijn bezine is en anders niet kan functioneren)
  Dan gaat eerst de douche aan, lekker op het gemak douchen…… oh ja oeps de oven stond aan….. afdrogen, kleren aan (iets makkelijks), broodjes in de oven, ei koken of bakken (ze mogen kiezen)
  En dan eerst KOFFIE! ☕️
  Broodjes klaar, eieren klaar even ontbijten en nog een bakkie KOFFIE☕️.
  Intussen is het dan al haast middag, hoppa naar buiten, strand, bos, duinen of naar (o)ma (als we geluk hebben kunnen we daar mee eten, dat scheelt weer koken, op zondag heb ik een hekel aan koken. Lang leve de afhaal ?
  Na het eten weer lekker naar huis, kindjes douchen en op bed leggen! Nog even bankhangen met een bakkie koffie om daarna ook heerlijk in mn bed tv te kijken!
  Onze ideale zondag!

 • Reageer Silvia 29 september 2017 at 21:52

  Mijn zondag is perfect als ik bij het in bed leggen van mijn peuter en kleuter te horen krijg dat het een fijne dag was samen. Of we nou naar het bos, strand of zwembad zijn geweest en met het gezin alleen of met vrienden. Als hun genoten hebben is het voor mij een perfecte dag geweest.

 • Reageer Joanne 29 september 2017 at 21:52

  De zondag op zich is fantastisch! Het is dat speciale gevoel wat je hebt op zondag dat het zo’n heerlijke dag maakt. Afgelopen zondag zijn we begonnen met de groentehap voor onze kleine man van 5 maanden. Aankomende zondag beginnen we met het fruithapje. Ik vind dat een mijlpaaltje om van te genieten.

 • Reageer Marlies Feringa 29 september 2017 at 21:54

  Ons nieuwe ritueel; elke zondagavond wandeldate met m’n eigen vent. 1.5 uur ongestoord praten, geen afleiding van kids of telefoons of tv. Een lief oppasmeisje dat onze 4 jongens naar bed brengt. Kids blij, want ze vinden haar cool. En wij; Tijd voor een goed gesprek, een gestolen zoen of een spontaan drankje in een nieuw ontdekt restaurantje. Op doktersadvies aan de wandel. De beste start van een nieuwe week!

 • Reageer D. Breeuwsma 29 september 2017 at 22:00

  Met mijn jongens van 3 en 4 de jonge kalveren melk geven vroeg in de ochtend :). Na het harde werken, de heren ontdoen van alle zaagsel en stro en heerlijk met ons gezin koffie drinken :).

 • Reageer Rosanne 29 september 2017 at 22:01

  Mijn favoriete momentje: verse croissants in de oven, verse sinaasappelsap en een kop cappuccino! Met straks drie kleintjes onder de vier thuis is een extra trip trap in Aqua blue zeer welkom!

 • Reageer Nancy van Dam 29 september 2017 at 22:04

  Zondagochtend, een heel ritueel. Twee flessen melk, twee (niet hele charmante, veel te vermoeide) ouders, veel knuffeldieren, allemaal in één bed. Knuffels die uit zichzelf geen compleet toneelspel uitvoeren.
  Kortom, zondachtochtend, een ochtend waar de toneelacedemie trots op zou zijn.

  En na de show, koffie(!), en langzaam aanspreekbare ouders. Met veel hoop een peuter die nog even geduldig op haar billen wil blijven zitten totdat de bodem van het kopje koffie geheel te zien is.

  Gotta love sundays!

 • Reageer Denise H 29 september 2017 at 22:08

  Onze ultieme zondag begint met onze Regenboog baby Matz (19-01-2017) in ons bed. Matz gaat altijd eerst papa wakker maken en dan knuffelen we heerlijk nog even in bed. Dan lekker in pyamma ontbijten met elkaar en daarna gaat Matz met papa of mama lekker spelen onder de douche.

  Daarna gaan we vaak lekker fietsen, wandelen, zwemmen of naar opa’s/oma’s. Heerlijk met ons gezinnetje erop uit!

  Na de lunch gaat Matz even slapen en genieten papa en mama van de rust met een boekje of filmpje.

  Als Matz weer wakker is gaan we gezellig spelen met elkaar en hebben we heel veel plezier.

  Matz eet een hapje uit de vriezer wat mama die week voor hem gemaakt heeft en papa en mama eten vaak later als Matz al slaapt omdat hij vaak op tijd wil eten wat logisch is voor een baby van 8 maanden.

  We brengen samen Matz naar bed, lezen een boekje en dan hebben we na het eten altijd een avondje samen op de bank.

  Zondag is echt een heerlijke familie dag! Een dag voor ons gezin met een kindje in ons hart en een in onze armen ??⭐

  Deze prachtige stokke zal onze zondagen nog gezelliger maken met Matz in de stokje bij ons aan tafel ?

 • Reageer Laurence 29 september 2017 at 22:14

  Mijn perfecte zondagmoment is als we allemaal gezellig aan fe ontbijttafel zitten en genieten van ons ontbijt?
  De triptrap moss green zou mijn favorietje zijn.

 • Reageer Rianna smit 29 september 2017 at 22:16

  De perfecte zondag begint al bij het wakker worden. Met zijn drietjes in ons bed nog even lekker knuffelen, stoeien en tv kijken.
  Vervolgens gaan we naar beneden voor een heerlijk ontbijt waar in ieder geval afbakbroodjes, chocolademelk en ei (in wat voor vorm dan ook) bijzitten.
  Daarna lekker met zijn allen douchen om fris en fruitig in de auto te stappen.
  Even naar het bos of uitwaaien op de dijk in delfzijl. En dan naar opa en oma toe.
  Daar doen we een paar spelletjes en kletsen we. Of we gaan naar de speeltuin.

  We eten met zijn allen en de kinderen ( wij dus) doen de afwas terwijl opa en oma met hun kleindochter van een ijsje of yoghurt genietend zitten toe te kijken.

  We gaan dan nog even uitbuiken en dan weer naar huis.
  Waar we lekker in onze pyjama onder een kleedje op de bank duiken met een buik of een leuke prinsessenfilm.

  Eigenlijk is elke zondag de perfecte zondag hier. <3

 • Reageer Anna 29 september 2017 at 22:21

  Niets hoeven. Doordat ik verpleegkundige ben kost dat soms wel wat van onze kostbare gezinsmomenten en zondagen. De zondagen dat ik er wel ben genieten we heerlijk, croissants bakken, eitjes koken, boswandeling maken en bovenal dankbaar zijn voor en met elkaar. We krijgen er nog een kleintje bij en wat zal het geweldig zijn als deze al vanaf mini kan meegenieten aan tafel, met papa, mama en zijn of haar grote stoere broers. Boaz en Seth.

 • Reageer angeliqeu 29 september 2017 at 22:23

  Mijn perfecte zondag .. dat is wat leuks met mijn gezin doen lekker erop uit en dan samen koken. Vorig weekend heb ik samen met mijn zoontjes van 2,5 jaar en 6 jaar oud samen pizza’s gemaakt en na het eten cup cakes gemaakt ?.
  Lekker samen zijn dat is voor mij een perfecte (zondag)dag

 • Reageer Lieke 29 september 2017 at 22:30

  wakker worden van het gebrabbel van mijn lieve zoontje, bij hem de kamer binnen stappen en hem op bed zien staan terwijl hij je met glunderende ogen aan kijkt ‘..mama…?’. Hem oppakken en door zijn donshaartjes aaien ‘goedemorgen kanjer’. Even lekker samen knuffelen en daarna op het Grote Bed met zijn drietjes praten, knuffelen, stoeien en genieten van de schaterlach van kleine Robin (1 jaar en 2 maanden). Heel hard balen dat dat binnen een half uur genoeg is voor hem en dan met zijn drietjes in pyjama beneden aan de ontbijttafel even lekker eten. Daarna met Robin op de arm in de douche en hem zien spelen met de stralen water uit de kraan. De rest van de dag heel hard proberen het gevoel van die heerlijke ochtend vast te houden (of liever de rest van de week)……..

 • Reageer Liline Erdmann-van Steenbeek 29 september 2017 at 23:12

  Mijn ultieme zondag is als we allevier thuis zijn en niks hoeven. Het fijnste is als ik wakker wordt door het gestommel als mijn man ons zoontje (4mnd) uit de wieg naast mij haalt en “zachtjes” mee naar beneden neemt zodat ik me nog eens om kan draaien. Hij maalt dan ontbijt en haalt daarna ons dochtertje (net 2) uit bed. Zij komt mij wakker maken en in onze pyjama’s gaan we lekker lang ontbijten. Het allerheerlijkst is het als we ons niet aan hoeven kleden maar een pyjamdag kunnen houden. Voetbal kijken, buiten lanterfanten enz. Gewoon een relaxed dagje zonder wekker, zonder werk, zonder ziekenhuis (voor ons zoontje), zonder haast, even niks…

 • Reageer Debby Diks 29 september 2017 at 23:14

  Sinds een maand speciaal gewisseld van baan om meer met mijn dochtertje te kunnen zijn in ďe weekenden en helemaal de zondag! Wat fijn is dat!
  Heerlijk rustig samen wakker worden dan naar beneden croissaintjes bakken en samen ontbijten. Dan iets leuks doen als buiten spelen, naar het bos of de kinderboerderij.
  Bij mooi weer bbqen of anders naar het pannekoekenhuis!
  Een perfecte zondag is perfect als ie maar met m’n gezinnetje is! ?

 • Reageer Mark en Sanne 29 september 2017 at 23:32

  Prrrt, de trilwekker gaat. Ah, Riley is wakker. We stappen uit bed en gaan naar z’n kamer. Riley kijkt op en ziet ons. Hij geeft ons een stralende lach en wij smelten helemaal weg. We gaan naar beneden. Mijn vriend maakt een lekker ontbijtje, terwijl ik Riley de fles geef. Na de fles zet ik hem in de wipper op de grond en kunnen wij eten. Een tripptrapp stoel zou heel handig zijn, want dan kunnen wij hem beter horen als hij druk aan het brabbelen is en is er ook meer interactie. Na het eten gaan we aankleden en op naar buiten. Lekker de bossen in en riley gaat mee in de buggy. Zo kan hij alles goed zien. De rest van de dag is heerlijk relaxen en lekker vliegtuigje spelen met Riley. Dat is het ultieme geluk, hem horen lachen.

 • Reageer Sarah 29 september 2017 at 23:50

  Perfectie bestaat niet 😉 Als we allemaal gezond en gelukkig wakker worden maakt het niet uit wat we doen. We proberen te genieten van de dag en wat deze brengt.

 • Reageer Gerry van Hastenberg 30 september 2017 at 00:38

  Op dit moment is mijn ultieme zondag-moment heerlijk relaxen op de bank, met een kop warme chocolademelk. Ondertussen ontzettend genietend van het getrappel in mijn buik van mijn eerste kleine wondertje! Als BAM bedenk ik me met iedere beweging in mijn buik hoe bijzonder het is dat mijn wens om mama te worden uit mag komen! ?

 • Reageer Rosanne 30 september 2017 at 04:17

  Ik geniet altijd enorm van de zondagochtendjes. Lekker rustig opstarten met zn 4tjes in het ‘grote bed’. Ons lieve zoontje van 2 weekjes heeft net borstvoeding gehad, dochter van 2 wordt wakker en kruipt lekker tussen ons in. Na even lekker kroelen en dollen gaat papa een ontbijtje maken waar we heerlijk van genieten op bed. Wat voelen we ons gezegend op zulke momenten. Ultiem geluk!

 • Reageer Annemieke 30 september 2017 at 06:00

  Mijn favoriete moment van de zondag is het als we met z’n allen (lees mijn man en ik en onze 5 oudste kinderen) aan het ontbijt zitten en ons kleinste meisje tevreden met haar volle buikje naast ons op de grond in het wipstoeltje. Heerlijk genieten, tijd voor elkaar, lekkere warme broodjes, croissantjes, eitjes, vers sinaasappelsap. Kortom: dát is rijkdom en geluk! De triptrap zou bij ons heel goed van pas komen omdat ons jongste meisje bijna 6 maanden is en dan in de kinderstoel gaat. Zoontje die daar nu nog in zit zou dan op de mooie triptrap kunnen.

 • Reageer Debbie 30 september 2017 at 06:24

  Heerlijk samen op het grote bed wakker worden! Daarna met elkaar de dag doorbrengen, op welke manier dan ook. Zondag is eigenlijk de enige dag dat we met z’n allen samen zijn.

 • Reageer Linda 30 september 2017 at 06:28

  Samen wakker worden en uitgebreid douchen/badderen. Ontbijt maken en meenemen voor tijdens een lange ochtendwandeling. Daarna naar opa en oma om lekker te lunchen en te knuffelen met de hond. Naar het bos of de kinderboerderij en lekker vies worden!

 • Reageer Wendy 30 september 2017 at 06:35

  Mijn perfecte zondag ziet er als volgt uit,
  Manlief heeft lekker vrij en we slapen lekker een beetje uit met zijn allen.
  Dan maken we met zijn allen een lekker ontbijt met warme broodjes.
  Na het ontbijt trekken we erop uit! Vaak is dat het museum en met mooi weer kijken we naar een museum waar we veel buiten kunnen zijn.
  Daar eindigen aan bet einde van de dag vaak lekker op een terrasje met wat lekkers en bespreken we vast wat we gaan koken die avond.
  Thuis aangekomen gaan we gezellig samen koken terwijl de kids nog even lekker naar buiten gaan totdat het eten klaar is en dan gaan we weer gezellig met zijn allen aan tafel.
  Na het etengaat iedereen heerlijk in bad daarna sluiten we dag af met een gezellig voorleesverhaal.
  De kids op bed en papa en mama met een glas wijn op de bank.;)

 • Reageer Sharona 30 september 2017 at 06:55

  Mijn ideale zondag is wakker worden van het geschop in mijn buik van onze eerste kleine uk. Geen plannen hebben, leven zonder klok en zonder ritme, heerlijk doen waar we zelf op dat moment zin in hebben! Dat wordt vast in januari anders, maar daar kijken we (uiteraard) ook enorm naar uit!

 • Reageer Ellen Geirnaert 30 september 2017 at 07:10

  De perfecte zondag is de zondag die nog komen gaat.
  Een triptrap van Stokke in onze eetplaats onder de herfstzon,
  ik dacht niet dat het kon.
  Maar nu dat moment (en de stoel) weldra voor de deur staat,
  hoop ik dat mijn naam uit de bus valt en iedereen erover praten gaat.
  Dank u Club van relaxte moeders en Stokke !
  Nu al blij met de kans die ik krijg om ‘m voor mijn zoontje te winnen !

 • Reageer Marleen 30 september 2017 at 07:16

  Het is rond zeven uur als de eerste voetjes van de zolder naar beneden trippelen. Niet lang daarna hoor ik nummer twee ook naar beneden gaan. Terwijl het gerommel beneden begint (de kastjes worden opengemaakt voor de eerste lekkere trek) knuffelen wij een bed nog even tegen elkaar aan. Wetende dat het niet lang duurt voordat nummer drie geluid gaat geven. En ja daar is ze. Met een vloeiende beweging komt ze tussen ons inliggen. Wat een heerlijk moment is dit altijd. Ons geklets wordt beneden ook gehoord. Met het gevolg dat binnen een paar minuten ons bed gevuld wordt met drie dochters. Nadat we uitgebreid besproken hebben wat we gaan doen en zeker niet gaan doen kleden we ons rustig aan en ontbijten we samen. Het wordt weer zo’n heerlijke dag alles mag niks moet, de ideale zondag

 • Reageer Rianne de jong 30 september 2017 at 07:24

  He-le-maal niks moeten, dat is onze perfecte zondag! Met zn drieën bedenken wat we gaan doen tijdens een ontbijtje! Zondag is ons dagje en daar genieten we elke week enorm van!
  Die heather pink trip trap is echt Wow!! Daar kan Fenne mooi haar lievelings relax mama in de keuken gerechtje; pasta met doperwten en zalm, in eten!!

 • Reageer Judith B 30 september 2017 at 07:27

  Wij beginnen onze zondag redelijk relax. Als ons oudste meisje wakker is, kan ze nog even tussen ons in liggen, om tv te kijken. Heerlijk wakker worden. Kleine babyzus ligt dan nog lekker te slapen.
  Vervolgens hebben we haast om op tijd in de kerk te zijn! Haha. Elke zondag hetzelfde. En toch, dat heel rustig wakker worden is zo heerlijk!
  Na de kerk lekker lunchen en verder alleen maar chill chill chill! Wandelen, spelen, drinken, wat hapjes..

  Deze stoel winnen we heel graag! Grote zus kan wel een nieuwe stoel gebruiken 🙂

 • Reageer Tessa 30 september 2017 at 07:31

  Mijn perfecte zondag begint met een peuter die toevallig eens uitslaapt (zeer zeldzaam) en dan langzaam opstarten gevolgd door een ontbijt/brunch buiten de deur met z’n drietjes. ’s Middags bakken we een taart of koekjes en verder doen we he-le-maal niks! Ik heb de langzame zondagen hard nodig nu ik weer zwanger ben 😉

 • Reageer Ilona Hartsink 30 september 2017 at 07:47

  Heerlijk zoals zovelen, niks moet en alles mag.
  Als eerst heerlijk uitslapen tot een uur of half 8(gelukkig werken de kids daaraan mee). Dan heerlijk relaxed aan tafel ontbijten met zn allen met (vers) afgebakken broodjes.
  Nu zitten de kinderen liever voor de tv een broodje te eten, dus misschien met een nieuwe tripp trapp erbij dat ze dat wel doen!

 • Reageer Korthof 30 september 2017 at 08:11

  Zondag, de oude vertrouwde rustig. Samen wakker worden, kids iets eerder, lekker alles op zijn gemak, hoop dat de kids dat ook denken. Lekker ontbijten met croissants en pistoletjes. Lang tafelen en koffie drinken met manlief. Kindjes spelen heerlijk voor de tv. Hopen op geen verjaardag of andere verplichtingen. Lekker even niks…… en relaxxx…

 • Reageer Ilse 30 september 2017 at 08:24

  Mijn fijnste zondagmoment is het wakker worden en dan de kinderen nog heel even bij ons in bed. Ik heb een dochter van 4 en een zoontje van 1 jaar. Dan is het eerst even lekker kroelen en dan wat stoeien. Daarna naar beneden en ontbijten. Lekkere broodjes of pancakes. Heerlijk een relaxte zondagochtend!

 • Reageer Corine 30 september 2017 at 08:49

  Samen met mijn zoontje croissantjes rollen voor het ontbijt en daarna met zn alle ontbijten 🙂 alles op t gemakje!

 • Reageer Anja Vorstenbosch 30 september 2017 at 09:18

  Mijn perfecte zondag…. niet 1 moment maar 1 hele dag.

  Allereerst een poging tot uitslapen. Maar helaas denk mijn dochter daar meestal anders over.

  Samen ontbijten en elkaar voor de gek houden.

  Samen met mijn dochter bezig zijn met elkaar. De ene keer knutselen, dan tekenen, koekjes maken enz…

  Lekker buiten spelen. Op de trampoline, in het zand, haar rollenspel proberen te begrijpen. Ze is net 3 en vaak begrijp ik er geen snars van. Familie die op bezoek komt en blijft eten.

  Na al deze inspanning en een heerlijke avondmaal. Samen douchen en de kleine dame naar bed.

  Dan kan mama zelf even ontspannen en knutselen aan de eettafel.

  En als laatste moe en voldaan zelf naar bed….. welterusten!

 • Reageer Leslie van Marle 30 september 2017 at 10:05

  Sinds kort kent onze dochter van bijna 2,5 het fenomeen ‘ontbijt op bed’.
  Als papa ook in bed ligt ’s morgens (doordeweeks is hij al naar het werk als ze wakker wordt) dan is het tijd voor ontbijt op bed! Dochter en manlief maken dit klaar en we eten gezellig in bed.
  Daarna is het altijd doen waar we zin in hebben. Is het mooi weer dan gaan we lekker op pad. Bij minder weer lekker binnen spelen of wat bakken, koekjes en cake zijn favoriet!

  We genieten vooral van het niets moeten, dat moeten moeten we de overige dagen van de week al 🙂

 • Reageer Jolijn 30 september 2017 at 10:16

  Lekker samen met de kinderen in het ‘grote bed’ wakker worden, rustig aankleden (vooral niet hoeven haasten). En daarna gezellig met zijn allen lekker ontbijten. De rest van de dagen werkt mijn man, dus zondag is de enigste dag waarop we gezamenlijk kunnen ontbijten

 • Reageer Annet Vermeulen 30 september 2017 at 10:37

  De ultieme zondag is lekker uitslapen, tot 7u want dan komt de jongste van bijna 6 maanden voor zijn flesje. 1 van ons gaat er dan uit om het flesje te maken voor de kleine man en voor ons een kopje cappuccino, die drinken we lekker op in bed terwijl onze kleine man zijn flesje krijgt. Na zijn flesje valt hij vaak weer in slaap en dan gaan wij naar beneden voor Afbakbroodjes. De rest van de dag verloopt altijd heel relaxt, lekker op de bank hangen, en kijken altijd F1 als dat er is.
  De tripp Trapp zou hier zeker in gebruik worden genomen zodat ons zoontje ook gezellig erbij aan tafel kan zitten.

 • Reageer Jolanda 30 september 2017 at 11:20

  Zondagmorgen
  Rustig wakker worden
  Stil in huis
  Een kopje koffie
  Langzaam ontwaakt iedereen
  Ik krijg knuffels en kusjes

  We nemen een kopje koffie
  We eten samen een broodje

  Zalig
  Sloom
  Lekker lui

  Genieten van al die me lief zijn, geboren in mijn hart en in de buik van een ander.
  Op zo’n zondagmorgen voel ik me een bofkont.

  Fijne zondag, ook voor jullie x

 • Reageer Janneke Wester 30 september 2017 at 12:55

  Mijn ideale zondag is vooral relaxed. En met 3 kids( van 4 tot bijna 1) .. is een stokke stoel in die kleur ook nog is! wel heel ‘chill’ om aan onze drukke tafel te schuiven!

 • Reageer Martina 30 september 2017 at 13:08

  De papa van onze kids (4 en 2 jaar) woont door omstandigheden even niet meer samen met ons in 1 huis maar ik probeer alles nog wel zo ‘’normaal’’ mogelijk te laten verlopen.
  Iedere ochtend als we wakker worden en voordat ik de kinderen naar school breng gaan we videobellen met papa om hem goedemorgen en een fijne dag te wensen, én om hem natuurlijk te kunnen zien, eventjes maar want hij moet ook gewoon naar zijn werk maarrrr op ZONDAG is het altijd een feestje want dan kunnen wij heeeeel lang videobellen met papa, de kinderen (en papa en mama) genieten hier natuurlijk enorm van, op deze manier probeer ik er toch een ‘’perfecte’’ zondag van te maken. En natuurlijk komt er een tijd dat wij gewoon weer samen kunnen gaan ontbijten, relaxen, leuke dingen gaan doen op zondag, met zijn allen! De Tripp Trapp kinderstoel zou wel een feestje zijn om bij de eettafel te zetten, een kleurrijk item in huis is altijd goed!

 • Reageer Marieke Schonenberg 30 september 2017 at 14:44

  Heerlijk, zondag, iedereen is thuis. Tijd voor alles of juist voor helemaal niets, maar wel met z’n allen❤️.

 • Reageer Marieke 30 september 2017 at 14:57

  Onze ideale zondag is uitslapen (gebeurt helaas zelden ?), daarna met zn 4en (binnenkort 5en) ontbijten. Vanaf de eettafel verplaatsen we ons naar de bank om daar heerlijk chillend, relaxend en spelend de dag door te brengen. Offff na het eten op pad om erop uit te gaan, op visite te gaan of even een frisse neus te halen. Onze tweeling van bijna 4 hebben allebei een stokke trip trap en voor ons 3e wondertje dat ieder moment geboren kan worden willen we ook zeker weten nog een (white wash) trip trap stoel. Zodat we straks lekker met zn 5en kunnen ontbijten, lunchen en/of dineren

 • Reageer Evi Neijssen 30 september 2017 at 17:54

  Wat een leuke blog. Jammer dat de stokke stoel niet mee naar bed kan ?

  Ik heb met mijn man een weddenschap afgesloten. Mocht ik de stoel winnen dan maakt hij voortaan iedere zondag een heerlijk ontbijtje voor mij en de kids (2jr en 4mnd)! Ideaal zondagmomentje!
  En aangezien de babyset nu op de stokkestoel staat die we al hebben (ideaal voor eerste hapjes!), zou nog een stokke stoel erbij ideaal zijn!
  Wit of aqua blue = ?

 • Reageer Anneloes 30 september 2017 at 19:10

  Het lekkerste eten, de lekkerste dutjes, en stiekem met mijn kleintje fruit snoepen wanneer papa het niet ziet en anders gillend van plezier door het huis met hem rennen om onder onze dekens in bed te schuilen. Dan is mijm zondag al helemaal goed!

 • Reageer Aster Rieken 30 september 2017 at 19:24

  Wat tijd voor jezelf, wat tijd voor elkaar.. Lekker eten en wat beweging.. Klinkt mij wel allemaal perfect in de oren!

 • Reageer Leni 30 september 2017 at 21:59

  Relaxte zondag begint als die twee hummels lekker bij ons in bed kruipen en mooie verhalen vertellen, dan lekker ontbijten en later heerlijk koffie/diksap drinken met z’n allen. Zo’n heerlijk langzaam tempo waarop we van alles en nogwat doen met z’n allen.
  Ik zou heel graag ook zo’n mooie aqua blauwe willen hebben. Zo’n heerlijke vrolijke kleur 🙂

 • Reageer Wis 30 september 2017 at 22:00

  Ik hoor getrippel in de kamer boven ons: we krijgen dadelijk gezelschap. Het zal niet lang duren voor haar broertje ook wakker wordt. Jahoor, daar steekt een lachend kopje boven de rand van het bed uit. Papa moet eruit voor de hond en de fles voor de jongste. Wij staan rustig op voor een zondags ontbijt met een eitje om te doppen. Vaak zijn er nog wat huishoudelijke taken en iets van een verbouwingsklus. Maar daarna gaan we er samen op uit!

 • Reageer Annelies 30 september 2017 at 23:13

  Dat ene moment in de week dat je niet wakker wordt van de wekker, maar van een slaperig warm kindje dat tegen je aan kruipt.

 • Reageer Hèlen 1 oktober 2017 at 07:16

  Mijn perfecte zondagochtend is niets spannends. Niets ongewoons, niets uitzonderlijks. Eén paar oogjes in het halfdonker die samen naar beneden willen, één paar oogjes dat gedragen wil worden. Eenmaal beneden ontbijten zonder te haasten, de kans om wat langer aan tafel te zitten dan normaal. En te denken: dit is het, these are the days.

 • Laat je reactie achter