Lees

De magie van inclusief spelen

Stel je voor: een speeltuin vol lachende, gillende en spelende kinderen. Jouw slechthorende of dove kind doet gezellig mee, want de speeltoestellen zijn inclusief genoeg. Vanaf het bankje zie je een grote en brede lach op het gezicht van jouw kind. Een droom? Nee, tegenwoordig kan het. Speeltoestellenfabrikant IJslander maakt inclusieve speeltoestellen voor jong en oud.

Visuele elementen

Inclusieve speeltoestellen voor slechthorende en dove kinderen zijn voorzien van zichtbare details. Kinderen zijn vaak gevoelig voor visuele eigenschappen omdat ze die goed zien en het prikkelt hun fantasie. Het gebruik van kleur en andere visuele elementen is hierbij cruciaal. Met onze inclusief spelen speeltoestellen zijn er veel mogelijkheden. Met zijn opvallende kleuren en abstracte vormen, stimuleren we dove en slechthorende kinderen om hun fantasie volop te gebruiken. En er is toch niks mooier dan de fantasierijke wereld van een kind? 

Structuren

Ook het gebruik van verschillende structuren is belangrijk bij inclusief spelen. Door hout, touw en RVS te combineren in een speeltoestel, ervaren de kinderen het speeltoestel nog beter. Elk speeltoestel van IJslander bevat meerdere structuren, hierdoor zijn de kinderen in staat om intensiever te spelen. Daarnaast zijn de speeltoestellen gemaakt van duurzame materialen.

Speelpanelen

Door gebruik te maken van beeld zonder geluid, kunnen kinderen met een auditieve beperking allerlei spelletjes spelen in de speeltuin. Dit kan door middel van een speelpaneel. Deze speelpanelen stimuleren onder andere geur en smaak. Dit zorgt ervoor dat elk kind lekker kan meespelen.

Samen spelen

Het idee van inclusief spelen is dat horende kinderen en slechthorende/dove kinderen met elkaar kunnen spelen. De speeltoestellen verbinden en laten zien dat iedereen mee kan spelen. Door samen te spelen, versterken kinderen hun sociale vaardigheden. Geloof ons, daar worden ze echt leuke mensen van.

Door visuele elementen en diverse structuren te combineren, krijg je verrassende en fantasierijke speeltoestellen. Deze zijn voor kinderen met een auditieve beperking makkelijk in gebruik en leuk om mee te spelen. Hierdoor kunnen dove en slechthorende kinderen samen spelen in de speeltuin. Benieuwd naar de speeltoestellen voor in jouw straat of op het schoolplein? Bekijk dan de website van IJslander.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter