Lees, Zwanger

Jongen of meisje?

Babyshowers zijn stom. Met elkaar een beetje lopen gillen naast een tafel vol roze en blauwe cupcakes: wat een Amerikaanse onzin. Zo dacht ik er tenminste over voordat mijn zusje er één voor mij organiseerde en de kamer vol zat met alle dierbare vrouwen in mijn leven die er een sport van maakten om zo Amerikaans mogelijk O.MY.GOD! te gillen. Oké, als we maar vaak genoeg ironisch overdreven deden, was het toch wel leuk.

Maar nu stuitte ik op een nieuw fenomeen uit datzelfde land aan de andere kant van de oceaan. Ik ben het in Nederland nog niet tegengekomen, ik schat ons Hollanders wat nuchterder in, maar als zelfs ik in staat blijk te zijn tot het vieren van een babyshower inclusief geglazuurde cupcakes, dan kan het niet anders of er is ook een markt voor de gender reveal party.

Een gender reveal party gaat als volgt: je bent zwanger en je weet nog niet of het een jongen of meisje is. Je wilt dat wel heel graag weten, dus er wordt een echo gemaakt. Maarrrrrr nu komt het: in plaats van dat de echomevrouw enthousiast uitroept dat er wel/geen piemeltje te zien is, wordt de uitslag op een briefje geschreven en in een envelop gestopt. Met die envelop loop je direct naar de bakker en die maakt voor jou een gender reveal cake. Dat is een taart met een witte buitenkant of roze en blauwe snoepjes, net waar de voorkeur van jou of je tandarts naar uitgaat. Dan nodig je al je vrienden en familie uit om om die taart te gaan zitten en snijd jij er een stuk uit. En dát is het moment waarop iedereen heeft gewacht, want als de cake van binnen roze gekleurd is, krijg je een meisje en als de cake blauw gekleurd is, krijg je een jongetje. Dit hele gebeuren doe je allemaal terwijl jij en de toekomstige oma’s gillen op een toon die alleen honden nog kunnen horen.

In Amerika bestaat dit fenomeen overigens al zo lang, dat de taart alweer voor de losers is en jij dus al je creativiteit in de strijd moet gooien met gender reveal cupcakes, gender reveal truffels, gender reveal cookies, gender reveal ballonnenpakketten, gender reveal piñatas, gender reveal confettikannonnen of een met gekleurd poeder gevuld gender reveal honkbalballetje dat jij met je gender reveal honkbalknuppel kapot moet slaan. Op YouTube vind je lichtjaren aan beeldmateriaal van zulke party’s. Als je jezelf wat tijd wilt besparen: zoek het niet op, want ik bleef er tot diep in de nacht met open mond naar staren.

De volgende dag spreek ik mijn zwangere collega. “Is het een meisje of een jongen?” vraag ik haar. Ze haalt haar schouders op en zegt vrolijk: “Het is een baby!”
En om haar heen zie ik een regen van confetti verschijnen. In alle kleuren van de regenboog.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter