Relax

De leukste thema’s voor een kinderfeestje

Is één van jouw kinderen binnenkort jarig? Dan kan hij of zij vast niet wachten tot het partijtje. Om er een geslaagd feest van te maken, kan je een thema kiezen waarbij jullie je kunnen uitleven met versieringen en outfits. We nemen je mee langs de populairste thema’s. Wat past het beste past bij jouw kind?

Piraten

Een stoer thema is natuurlijk een piratenfeest. En het is ook nog eens niet lastig om door te voeren. Koop een paar accessoires, zoals ooglappen, piratenhoeden en zwaarden en klaar ben je.

Als activiteit ga je dan natuurlijk schatzoeken. Maak een schatkaart waarmee de kinderen met elkaar in huis of in de buurt op zoek moeten gaan naar de grote schat. Vul een kist met bijvoorbeeld snoep en verstop die op een goede plek. Doe je het in de buurt? Dan kan je er ook een soort piraten-vossenjacht van maken!

Disney

Disney is natuurlijk een klassieker onder de thema’s voor kinderfeestjes. Of je nu gaat voor de favoriete Disney-film van je kind, of er een Disney-prinsessen feest van maakt: het wordt gegarandeerd een succes.

Laat in de uitnodiging alvast weten dat iedereen verkleed kan gaan als zijn of haar favoriete Disney-karakter, zodat iedereen al helemaal in thema op het feest aankomt. Als activiteit kan je een Disney-film aanzetten of naar de nieuwste Disney-film in de bios gaan met z’n allen. Ook een leuke activiteit: prinsessen-cupcakes versieren. Dit is altijd een hit.

70’s

Misschien heeft jouw kind wel een flared broek of een grote ronde zonnebril. Maar weet je zoon of dochter ook wanneer die voor het eerst gedragen werden? Een 70’s feestje neemt ze mee naar de tijd van de hippies en flowerpower.

Met een verkleedkist vol jaren 70 kleding kom je de dag wel door! Misschien leuk om samen t-shirts te tie-dyen. Erg populair om te doen, en ook van oorsprong een échte 70’s trend! Of wat dacht je van een disco-feestje?

Jungle

Voor een jungle feestje kan je je huis van top tot teen versieren in het thema. Hang groene slingers op en zet alle plantjes in de woonkamer. En hoe gaaf zou het zijn als iemand langskomt met een bijzonder en spannend dier om te showen, zoals een grote hagedis of een ander reptiel?

Misschien heeft je kind een specifiek lievelingsdier of is het helemaal gek van dino’s? Dan kan je dit natuurlijk ook in het Jungle-thema verwerken. Of maak er een Jurassic Park thema van! Kortom: met het jungle thema kan je allerlei kanten op.

Hollywood

Glitter en glamour, daar gaat het om bij een Hollywood themafeestje. De kids worden voor een dag filmster. Speel met elkaar een scène na uit een bekende film, en neem het op. Alle vriendjes en vriendinnetjes hebben dan meteen wat leuks om thuis te laten zien!

In een 60’s glamour outfit ziet je kind er meteen uit als een beroemdheid. Rol de rode loper uit tot de voordeur en stel de paparazzi maar alvast op de hoogte!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter