relatie, Relax

5 huis-tuin-en-keuken-tips voor een leukere relatie

Valentijnsdag! Een door de commercie verzonnen dag voor de liefde. Waar je natuurlijk helemaal niet aan mee hoeft te doen. Waarschijnlijk heb je wel meer aan je hoofd. Of wacht even…. Misschien is het dan dus juist wel goed om er iets mee te doen. Dat hoeft helemaal niet groots en meeslepend te zijn. Met deze huis-tuin-en-keuken relatietips wordt het ook al een stuk romantischer in huis.

Een paar jaar terug schreef ik het boekje Love Mama! Vooral voor mezelf, omdat ik het best wel lastig vond: met twee kinderen aan mijn been ook nog tijd voor elkaar te vinden én mijn wellustige ik te blijven voelen. Voor dat boek ging ik op onderzoek naar tips en inzichten bij experts om het vlammetje brandend te houden. Speciaal voor Valentijn deel ik een paar van die tips en inzichten voor mogelijke relatievalkuilen.  Ik kan uit betrouwbare bron zeggen…. ze werken.


Puntje 1.
Even eerlijk…. wanneer let jij tegenwoordig beter op je kleding? Als je een afspraak hebt met een belangrijke klant, of als je een avond op de bank zit met je lief? Ja, ja ik weet het, die ouwe joggingbroek die zit ook lekker. Mijn nieuwe dikke sokken ook. Maar, zoals Gideon de Haan (coach en begeleider samengestelde gezinnen) in mijn boek Love Mama zegt: ‘Vind het lekkere ding in jezelf! Zorg dat je man niet alleen ‘de moeder’ ziet, maar ook zijn vriendin, vrouw, minnares: het lekkere ding waar hij ooit op viel.’

Puntje 2. ‘Haal jij de kinderen van de opvang vandaag?’ ‘Dat zou jij toch doen?’ ‘Vergeet je die ouderbijdrage niet over te maken?’ ‘Jij zou toch vuilniszakken halen?’ ‘Dit weekend hebben we trouwens met Mike en Laura afgesproken.’ Zoals Gideon tegen mij zei: ‘Pas op dat je niet alleen maar over praktische dingen met elkaar praat. Voor je het weet ben je slechts een ‘gesmeerd ouderstel’.’ Hmmmmm tja…. ik geloof dat ik snap wat hij bedoelt. De hemelschokkende tweede tip uit Love Mama! is daarom: ‘Praat samen over leuke dingen.’

Puntje 3. Betrap jij jezelf ook wel eens op een gedachte als: ‘Kan hij dat kind niet eens naar bed brengen?’ of ‘Waarom moet ik altijd… (vul maar in)?’ Niks menselijks is ook mij vreemd. Dit soort gedachtes zijn alleen niet echt bevorderlijk voor de romantiek. Vandaar tip 3 van onze coach Gideon de Haan: ‘Geef grenzen én wensen: Mannen kunnen geen gedachten lezen. Geef aan wat jij wil, wat jij prettig vindt. Een prima middel om het gedrag van de ander te sturen.’ Dus: wat zet jij voor vandaag op je verlanglijstje?

Puntje 4. In het verlengde van puntje 3, dat je dus vooral een ‘gesmeerd ouderstel’ bent, kan het ook zomaar gebeuren dat het zoenen er een beetje bij in is geschoten. Of vergeet je misschien per ongeluk allebei wat er nou zo leuk is aan jullie. Daarom deze tip van vadercoach Jeroen de Jong (oprichter van De Praktijkvader): ‘Geef aan wat er leuk is aan jullie. Laat hem en anderen weten hoe leuk je samen bent en wat je leuk vindt aan je vent. Laat je kinderen zien wat jullie samen hebben. Want voor hun zijn jullie hét voorbeeld.’

Puntje 5. Soms heb je zo’n dag. Of week. Dat er gewoon te veel gemopperd wordt. Door jou, door hem. Zo hadden wij onlangs nog ruzie over pannen. Of die wel of niet in de vaatwasser moeten. Maar gemopper kan natuurlijk overal over gaan: over rondslingerende sokken. Over kinderen die te laat naar bed gaan. Nou ja… verzin het maar, je hebt vast zelf ook nog wel voorbeelden. Maar bedenk… gemopper en gezeur is absoluut libidokiller nummer één. Daarom deze tip van Jeroen: ‘Accepteer geen negativiteit. Zitten jullie te mopperen op elkaar? Een beladen spanning drukt zijn stempel op ieders humeur. Stop het mopperen en leer de anderen ook minder te chagrijnen.’ Mijn aanvulling daarop: steek hand eerst in eigen boezem en bedenk hoe leuk jij eigenlijk was als vrouw of vriendin deze week. Wees daarom vandaag de leukste versie van jezelf. Grote kans dat je wederhelft als vanzelf met je meebeweegt.

Vond je dit leuk om te lezen? Een tijd geleden schreef ik een blog met vijf tips voor betere huis-tuin-en-keuken-tips seks. Je vindt dat blog hier.

Cover_LoveMama_profielfoto

Love Mama! is de opvolger van Relax Mama! Het geeft 101 tips om een leuke relatie te hebben of te houden. Want, als er één, twee of nog meer kinderen aan je been hangen, kan het best lastig zijn om je wellustige ik te blijven voelen. In Love Mama tips en inzichten om het vlammetje brandend te houden. Love Mama is hier verkrijgbaar voor €17,95.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Jolanda 14 februari 2018 at 08:37

    Wat een top artikel Elsbeth! Vnvnd blijft joggingbroek in de kast!
    Is je boek Love mama nog te bestellen? De link naar de uitgever werkt nl niet en bol.com heeft alleen nog een tweedehands exemplaar. Fijne Valentijnsdag! 😉

  • Laat je reactie achter