Sabine Koning is bekend van haar heerlijke site Oh my foodness en haar recepten zonder concessies. Ze heeft nu een nieuw kookboek met de gelijknamige naam: Oh my Foodness! Een boek vol gerechten waar je instant van gaat watertanden. Ik mag drie recepten uit dit boek met jullie delen, waaronder deze bijzondere pizza!
Sabine Koning: “In mijn allereerste Guilty Pleasures Kookboek staat een recept voor dé Big Mac van McDonald’s. Hetgeen de BigMac zo bijzonder maakt is natuurlijk het ‘geheime sausje’ maar als je die code eenmaal hebt gekraakt kom je erachter dat je eindeloos met de ingrediënten kunt variëren. Zo maakte ik al eens een BigMac ovenschotel en kon ik ook niet wachten om een BigMac pizza te maken. Zie hier het resultaat. Bij het nemen van de eerste hap ben je even in de war: eet je nou een burger of een pizza? Maar de smaakcombinatie is verrassend geslaagd.”
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Bereidingstijd: 2 uur 50 min
Di heb je nodig voor 2 pizza’s
Voor het pizzadeeg:
- 1 zakje instant gist (7 g)
- 250 ml water
- 350 g bloem
- 2 theel. zout
- 2 eetl. olijfolie
Toppings:
- 200 g rundergehakt
- 4 eetl. Heinz sandwichspread tuinkruiden
- 2 eetl. mayonaise
- 1 eetl. ketchup
- 1 theel. natuurazijn
- 150 g Cheddar, geraspt
- 1 ui, gesnipperd
- 6 augurken, in plakjes
- 2 handen ijsbergsla
Zo maak je het:
Doe de gist samen met het water in een kom en klop dit met een garde tot er luchtbelletjes ontstaan. Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed het geheel met de hand of keukenmachine met deeghaken tot een stevig en licht plakkerig deeg.
Vorm een bal van het pizzadeeg en leg in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het pizzadeeg 2 uur rijzen.
Snijd het gerezen pizzadeeg in tweeën en rol iedere helft uit tot een dunne pizzabodem. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het rundergehakt rul in een droge koekenpan en zet even opzij.
Roer de sandwichspread, mayonaise, ketchup en azijn door elkaar en smeer hier de pizzabodems mee in. Verdeel de geraspte Cheddar en het gehakt over de pizza’s en bak de pizza’s onder in de oven in 20 minuten gaar.
Verdeel de gesnipperde ui, augurken en ijsbergsla over de pizza en serveer direct.
Oh my Foofdness! Het boek
Dit tweede kookboek van Sabine Koning staat vol met onweerstaanbare guilty pleasure-recepten. Het boek bevat 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza… Niets is te gek. Met Oh My Foodness! heb je een kookboek in handen waar je instant trek van krijgt. Het boek kost €20,99 en is onder andere hier verkrijgbaar.
1 Reactie
[…] Vrijdagavond pizza-avond, dus perfect voor deze guilty pleasure: de Big Mac Pizza! Blijkbaar maakte Sabine al eerder een Big Mac Ovenschotel en kon ze nu niet wachten om deze pizza-variant te maken. Je vindt het recept hier. […]