Relax

Beter voor jezelf zorgen. Hoe dan? 7 tips!

‘Wat is jouw goede voornemen voor 2024?’ vroeg ik deze week op het insta-account van de Club. Daar kwamen allerlei voornemens uitgerold, zoals: mijn rust bewaren naar de kinderen en eindelijk een fotoalbum maken. Maar het voornemen dat net als vorig jaar veruit het meest werd genoemd was: lief zijn voor mezelf en beter voor mezelf zorgen.

Op de vraag: hoe ga je dat doen, kwamen beduidend minder reacties… en dat baart me toch wel wat zorgen. Want je iets voornemen is één ding, maar het gaat natuurijk pas echt werken, als je er ook acties aan verbindt. Daarom hier zeven tips voor en door jullie voor betere zelfzorg.

1. Eerder naar bed

Ik scrol door de tips die wel binnenkomen. De eerste komt om elf uur ’s avonds (!) binnen. Sanne zegt dat ze eerder naar bed zal gaan (en geen telefoon in bed!) voegt ze tussen haakjes toe. Ik heb het vermoeden dat hier nog wat werk aan de winkel is.

2. Een dagje vakantie na de vakantie

Dan volgt er een lekkere concrete tip van Mary: De dag na vakanties vrij nemen om bij te tanken.

3. Plan tijd voor jezelf ook écht in

Marcia gaat beter voor zichzelf zorgen door vaker iets voor zichzelf te doen en dan maar even de boel de boel te laten. Mirjam maakt dat al iets concreter door een (week)planning te maken waarin ze bewust tijd voor zichzelf inplant, en Monique zegt: ‘Gewoon elke dag tijd voor inplannen (ga ik echt doen!)’. Martine houd het klein: ‘Meer gewoon even zitten met koffie en een boek.’ Even zitten… dat kan er soms zo maar opeens bij inschieten en voor je het weet ben je de hele dag aan het rennen en vliegen. Herkenbaar? Kijk hoe je jezelf eraan kan herinneren (een reminder in je telefoon?) dat je af en toe gewoon even vijf (of drie) minuten stil zit.

4. Beweeg!

Dan is er nog een handjevol moeders die zegt dat ze beter voor zichzelf gaan zorgen door meer (of te blijven) sporten: van crossfit, tot powerwalk en een sportprogramma van newborn fit mama kwamen voorbij. Sanneke heeft het sporten alvast op vaste dagen ingepland in de familieagenda. Je kunt je dit jaar natuurlijk ook aansluiten bij ons eigen virtuele Club van relaxte Moeders hardloopteam, waar inmiddels al heel wat moeders elkaar motiveren af en toe naar buiten te gaan om een rondje te rennen.

En dan was er ook nog een behoorlijk groep die daar helemaal geen zin in heeft 😉

5. Vaker alleen of met vrienden op pad

Sigrid heeft besloten dat ze vaker alleen of met vrienden op pad gaat. Zoals je ook op deze tegelwijsheid uit de Relax Mama Scheurkalender 2024 (die is nog op voorraad!) kunt lezen, vinden wij van de club dat een top-idee. Want hoe fijn is het om even bij te tanken bij een goede vriendin? Pak nu je telefoon en maak een date!

6. Vaker nee zeggen

Miek en Nichelle geven aan dat ze wat vaker ‘nee’ moeten zeggen. Dat doet me denken aan deze quote uit mijn boek Mom you can: ‘Waar zeg je ja tegen als je tegen iets anders nee zegt?’ Als je ‘nee’ zegt tegen een afspraak die als ‘moetje’ voelde zeg je misschien ‘ja’ tegen een leuke middag met je kinderen. Als je ‘nee’ zegt tegen een extra klus op je werk of de zolder opruimen, zeg je wellicht ‘ja’ tegen wat extra rust in je hoofd en geduld naar je kinderen.

7. Luisteren naar je gevoel

Waar hierboven staat meer ‘nee’ zeggen, zegt Marrit juist meer ‘ja’ te willen zeggen op feestjes. Meer ‘ja’ tegen wandelen. Sanneke heeft sauna-dates in gepland, Marloes gaat meer naar de schoonheidspecialiste en Sanne heeft een Cinneville-pas aangeschaft. Allemaal vormen van selfcare. Maar waar het bottomline op neer komt is wat Chantal zegt: ‘luisteren naar mijn gevoel’. En zoals Eef vervolgens zegt: ‘dat niet ondergeschikt maken aan dat van mijn vrouw en kinderen.’ Daarom wil ik dit blog graag eindingen met een sheet uit onze online cursus Word de ouder die je graag wilt zijn. Want is dat niet uiteindelijk waar het allemaal om draait? Dat je echt goed voelt wat je nodig hebt. En dat je mild bent naar jezelf. Dat wens ik jullie in 2024 allemaal toe! ❤️

Benieuwd naar de online cursus Word de ouder die je graag wilt zijn?

Wil jij in 2024 ook:
* meer gezelligheid en minder gedoe in huis?
* kinderen die wat beter luisteren?
* beter je geduld bewaren bij de kinderen?
Doe mee met onze online cursus ‘Word de ouder die je graag wilt zijn’. We beginnen op 5 februari, met een fantastische groep ouders.  Kijk hier snel wat de cursus precies inhoudt en wat je kunt verwachten en meld je gelijk aan via de aanmeld-link. Tot 7 januari schrijf je je nog in voor €99,00 in plaats van voor het volle tarief van €129,00

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter