Baby, Lees

Alles blijkt anders

Vrijdagavond werd de winnaar van de eerste Relax Mama Columnwedstrijd bekend gemaakt. Amber Doets schreef de winnende column! 

Amber neemt ons binnen 400 woorden mee naar alle facetten van het (beginnend) ouderschap. Over niet willen veranderen door het moederschap, alles goed willen doen en middenin de nacht googelen naar vergeten borstvoedinghoudingen. En dat je moeder er altijd is. Want er zíjn, daar draait het hele moederschap toch eigenlijk om? Gefeliciteerd Amber!

‘Hoger, je moet hoger gaan staan!’ Het is midden in de nacht en terwijl mijn vriend op een wiebelig krukje in de hoek van de kamer op zoek is naar het Wifi-netwerk begint het kleine mensje waar wij sinds twee dagen verantwoordelijk voor zijn steeds harder te huilen.
Ik zit in het midden van het bed, gekoppeld aan een kolfapparaat waarvan ik eigenlijk maar half weet hoe het werkt. Als mijn vriend in zijn zoektocht naar Wifi over het bed loopt en achter mijn kolfapparaat blijft hangen waardoor niet alleen hij maar ook mijn met bloed, zweet en tranen gekolfde melk van het bed vallen is de chaos compleet.

Toen onze kraamhulp die middag afscheid nam leken we het nog wel zo goed onder controle te hebben. Vrienden waren langsgekomen en hadden de baby bewonderd: ‘net echt!’ Ik had tapas laten aanrukken en serveerde bier in mijn skinny jeans die ik met grof geweld had dicht gekregen. Iedereen was het er unaniem over eens: wij waren nog steeds ons leuke hippe zelf, maar dan met een baby.

Tot die nacht. Toen de borstvoeding opeens niet wilde lukken, ik in complete paniek alle aangeleerde voedingshoudingen vergat, de gekolfde melk van het bed donderde en Google absent bleek.

Ik weet niet meer hoe we die nacht zijn doorgekomen. Of de daarop volgende nachten. Ik weet alleen dat mijn dochter van inmiddels 16 maanden mijn beste vriend is.

Alles wat we van te voren hadden bedacht, blijkt anders. De jurkjes die ik in grote getale had ingeslagen doen de baby op een Russische gewichtheffer lijken. Het verantwoorde speelgoed ligt onaangeroerd te verstoffen in de hoek van ons kleine appartement terwijl de baby zich vermaakt met wijnkurken en een lege fles Glassex. En mijn neuspiercing die ik perse in wilde houden – in een laatste poging wat hipheid te bewaren- werd er op een dag genadeloos en onder luid gelach uitgetrokken door haar grijpgrage handjes.

Ik leer bijstellen. Deel mijn tijd beter in. Zeg vaker nee tegen collega’s en ja tegen dutjes. Drink soms een glas wijn voor vieren om vervolgens om half negen op bed te storten. Draag alleen nog broeken die lekker zitten. En gebruik in plaats van Google mijn moeder voor al mijn vragen rondom het ouderschap. Die niet alleen vaak gelijk heeft maar ook nog eens altijd bereikbaar is.

Dank iedereen die meedeed aan de columnwedstrijd. We kregen wel 181 columns binnen! Na heel veel leesuren kozen we er zes uit die op de shortlist kwamen. Wie dat waren lees je hier. Na veel wikken en wegen werd Amber de winnaar van die zes.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer De naadjes laten stilaan los - Club van relaxte moeders 4 juni 2018 at 15:15

    […] Relax Mama Columnwedstrijd bekend gemaakt. Amber Doets schreef de winnende column, die lees je hier. Hieronder vind je de column van Lies Cattersel. Die met deze column op de shortlist […]

  • Reageer Rekensom - Club van relaxte moeders 9 juni 2018 at 19:49

    […] Relax Mama Columnwedstrijd bekend gemaakt. Amber Doets schreef de winnende column, die lees je hier. Hieronder vind je de column van Esther Sastromedjo-Ruël Engelman, moeder van Joshua van 11 en […]

  • Reageer De shortlist van Relax Mama Columnwedstrijd - Club van relaxte moeders 9 juni 2018 at 19:52

    […] binnen! Na veel leeswerk en overleg hebben we deze zes columnisten op de shortlist gezet: – Amber Doets, – Esther Sastromedjo, – Lies Cattersel, – Marloes Kuipers, – Sarah Gelens […]

  • Laat je reactie achter