Relax

9 dingen die jou vandaag nog laten stralen!

‘Ik moest even kijken of jij het was, of een jongere versie van jou.’ Een lange vakantie doet blijkbaar wonderen voor je gezicht, want ik kreeg vlak na die vakantie nogal wat complimenten. Maar goed… de herfst is inmiddels begonnen. Het rennen en vliegen weer de normaalste zaak van de wereld en uitslapen zit er ook niet echt meer in. De vakantiegloed is er af en aan mijn Facebook-oproep te merken ben ik niet de enige die daar last van heeft.

Samen met Vichy verzamelde ik tips over hoe jij er voor zorgt dat je stralend door het leven gaat. Oftewel: hoe pak jij je shine? Ik mocht 25 flesjes Liftactiv Anti-Oxidanten Booster van Vichy verloten onder de inzenders. Onderaan dit blog vind je de stralende winnaars!
Advertisement
En hier de tips die je laten stralen. Die zorgen dat je weer lekker in je vel zit. Want wie van binnen straalt, shinet ook van buiten. Doe er je voordeel mee! Het kan vandaag nog.

1. Doe een dansje!

Dansen dansen dansen! Maak van je huis een minidisco met je kinderen, gebruik je huis als club. Dans met je vent, maak een club onveilig met een vriendin of doe zoals Lonneke de tsjoetsjoewa met je kind. Van dansen word je blij. Dat geven een heleboel van jullie aan en het is nog wetenschappelijk bewezen ook. Met dansen maak je endorfine aan en die stof zorgt voor een gevoel van geluk. En van geluk ga je stralen! Dus hup, zet een plaat op en gaan.

2. Count your blessings

Noem iedere dag minimaal drie dingen waar je dankbaar voor bent. Dat was de tip dit Erica. Een goeie! Zet die roze bril wat vaker op. Want wat blijkt? Als je vaker bewust stilstaat bij de fijne dingen in je leven heeft dat een bewezen positief effect op je gezondheid, je geluksgevoel en je relaties. Dus, denk aan die leuke kinderen van je. Wees trots op jezelf en je liefsten. Denk aan de leuke dingen van de dag en voor je het weet ben je gewoon een potje aan het stralen.

3. Doe een dutje!

‘Als je shine echt ver te zoeken is: doe een dutje!’ Aldus onder andere Anique. ‘Daar kan geen crème tegenop,’ voegt zij toe. Slaaptekort is een van de grootste boosdoeners bij het verliezen van je shine. Het maakt je humeurig, prikkelbaar en gestresst. Onderzoek toont aan dat een dutje van een half uur de hormonale impact van een slechte nacht al kan terugdraaien. Voel je dus niet schuldig als je slaapt tijdens het dutje van je kind of als je wegzakt terwijl je met je kind voor de 453e keer Frozen kijkt.

4. Ga terug in de tijd

Soms kan je zo druk zijn met boterhammen smeren, überhaupt brood in huis hebben, deadlines op je werk, halen en brengen van kinderen naar sporten, feestjes en opvang, dat je bijna zou vergeten wat je vroeger ook al weer allemaal met je tijd deed. Ik heb een periode gehad waarin ik niet eens meer wist wat ik leuk vond. Tot ik een cursus verhalen schrijven ging doen en herontdekte hoe blij ik word van schrijven. Dus: ga terug in de tijd! En bedenk ‘as we speak’ welke dingen jou vroeger lieten stralen.

5. Just do it! 

Zoals Marieke de Jonge schreef: ‘Shinen? Dat doe ik gewoon!’ Oftewel: Rug recht, schouders naar achteren en je haar kammen, zoals Mariekes moeder altijd zegt. Ik denk dat er wel wat inzit. Voel je je niet zo stralend vandaag? Gooi je schouders naar achteren, je kin omhoog en lach! Houd jezelf een beetje voor de gek en wie weet ga je het nog geloven ook. Met gebogen hoofd en hangende schouders gaat het zeker niet lukken.

6. Laat je besmetten met andermans shine

Ik hou van deze tip van Sylvia! “Omring je met mensen waar je energie van krijgt. Die zelf shinen. Want shine is besmettelijk!” Inderdaad! Hoe blij kan je van sommige mensen worden, terwijl anderen je juist energie kosten. Bedenk van wie jij energie krijg en app diegene nu voor een afspraak!

7. Zet jezelf boven aan je to-do lijst

Hoe vaak deed jij deze week iets voor jezelf? Puur en alleen voor jezelf? Moeders zijn meester in zorgen voor kinderen, partner, vrienden en familie, maar vergeten zichzelf wel eens. Nu kun je natuurlijk heel blij en gelukkig worden van zorgen voor anderen, maar ieder mens verdient het om ook dingen te doen die puur en alleen zichzelf zijn. Nee, nee, nee, het is niet egoïstisch om aan jezelf te denken: gelukkige moeders zijn leuke stralende moeders. Dus doe als Machteld of Sanne en plan af en toe een dagje (of uurtje) helemaal voor jezelf, boek een sauna of een dag met vriendinnen. Weet je wat? Pak je agenda nu en zet ergens een kruis!

8. Boost your skin

Tuurlijk, je ziet er beter uit als je je goed voelt. Maar andersom werkt het ook. Je voelt je beter als je er goed uitziet. Dus vergeet jezelf niet te verwennen met fijne crèmes, maskertjes of een huidbooster. Ik kreeg van Vichy hun Liftactiv Anti-Oxidanten Booster om uit te proberen voordat ik hem onder jullie zou verloten en werd er echt blij van. Het is een product met 15% pure Vitamine C die je huid er jonger en minder vermoeid uit laat zien. Met het pipetje in het flesje druppel je een paar druppels op je hand die je daarna met je vingertoppen in je huid masseert. En serieus, ik zag echt gelijk iets gebeuren. Ik werd er in ieder geval iedere ochtend heel blij en stralend van.

9. Relax! Morgen is er weer een dag!

En ach… soms zit het er gewoon even niet in. Daar kan je heel sip over doen, boos over zijn of tegen vechten, maar je kunt ook gewoon accepteren dat het jouw dag niet is. Off-dagen heeft iedereen wel eens. Ja echt, je bent niet de enige. Duik op tijd je bed in, en pak morgen deze tips er nog een keer bij. Dus relax! morgen is er weer een dag 😉

Pagina uit de Relax Mama Gezinsagenda 2018

Stralende winnaars!

Heel veel dank voor alle tips die binnenkwamen. Ik mocht 25 boosters weggeven. De stralende winnaars zijn de volgende dames en hun vriendinnen:

 1. Lonneke van der Vleut-Raaijmakers
 2. Elke Min-Aerts
 3. Erica Groenesteijn
 4. Anique van Ee
 5. Ria Feenstra
 6. Marieke de Jonge
 7. Sylvia Wink
 8. Astrid Franken
 9. José van der Velden
 10. Eveline Noe
 11. Nathalie Franken
 12. Machteld de Kreij
 13. Erika Bouter

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met Vichy.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter