Relax

2Doc: Roze wolk

Iedereen zegt dat je zweeft op een roze wolk als je kind net geboren is. Maar wat als deze wolk niet roze is, maar pikzwart? 2Doc: Roze wolk probeert dit persoonlijke, kwetsbare en pijnlijke proces bespreekbaar te maken.

De documentaire Roze wolk is maandag 26 september om 21.00 uur te zien op NPO 2.

Edit: je kunt de documentaire hier nog op uitzending gemist bekijken.

Bekijk hier alvast de trailer

Wat doet het met je als je na de geboorte van je kind geen liefde en connectie voelt en het gevoel hebt geen goede moeder te zijn? Documentairemaakster Anne-Marieke Graafmans maakte het zelf mee. Voor meer vrouwen moet dit herkenbaar zijn: 1 op de 10 vrouwen lijdt aan postpartum depressie (in de volksmond vaak postnatale depressie genoemd). Maar waarom is hier zo weinig over bekend? Het grote taboe dat om PPD hangt, weerhield haar ervan erover te praten. Om meer aandacht en begrip voor dit onderwerp te creëren, besloot ze er een film over te maken.

In 2Doc: Roze wolk vertellen vier moeders op een openhartige en intieme manier vanuit hun eigen perspectief wat ze met hun jonge gezin en partner hebben meegemaakt of waar ze nog middenin zitten. Eindelijk kunnen ze hun hart luchten. 2Doc: Roze wolk probeert dit persoonlijke, kwetsbare en pijnlijke proces bespreekbaar te maken.

Regie: Anne-Marieke Graafmans
Geproduceerd door: Baldr Film, in coproductie met VPRO
Met steun van Mediafonds.

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Er was eens een zwarte wolk – Club van relaxte moeders 17 oktober 2016 at 08:53

    […] paar weken zond de VPRO de documentaire ‘Roze Wolk’ uit. Kijk hier voor meer informatie daarover en een link naar uitzending […]

  • Laat je reactie achter