Relax

23 echt leuke schoencadeautjes voor maximaal 5 euro (alle leeftijden)

Ik heb het vermoeden dat er dit weekend weer heel wat schoenen gezet gaan worden. Net als andere jaren heb ik het voornemen om aan schoencadeaus niet al te veel uit te geven. Dat resulteert meestal in last minute aankopen van goedkope zooi waar het kind na één dag op is uitgekeken óf in last minute cadeaus die toch duurder uitpakken. Dit  jaar gaat me dat niet gebeuren: ik vroeg aan mijn vriendinnen of ze nog goeie vijf euro cadeautjes wisten, ik spiekte op bol.com naar hun 5 euro lijst én ik speurde bij mijn favoriete cadeauwinkeltje in Utrecht.

Zie hieronder het resultaat. Een lijst met schoencadeautjes van jong naar oud. En oud is dan de puberleeftijd. Want een kleine rondvraag leerde mij dat ook puberdochters en -zoons nog bereid zijn een sinterklaasliedje te zingen bij de schuifpui als dat betekent dat ze de volgende dag een verrassing in hun schoen vinden.

Onverwoestbaar en tijdloos: Duplo, Playmobil, Lego

Wat bleek uit mijn kleine onderzoek onder vriendinnen is dat we allemaal blij worden als we iets goedkoops kunnen vinden van Duplo, Lego of Playmobil. Voor de kleinste schoenzetters vond ik een Duplo racewagen voor €4,99. Van Playmobil heb je voor €3,99 heb je al een poppetje. De zeemeermin op dit plaatje kost €4,99. Lego is lastiger onder de €5,00. Maar in mijn zoektocht kwam ik op de site Click & Brick, waar je losse figuurtjes kunt kopen vanaf €3,49. En er zitten een paar hele leuke tussen. Kijk hier.

Houten zwaard & schild

Daniëlles jongens kun je blij maken met een houten zwaard en schild. Dit zwaard en het schild zijn allebei €4,99 Daniëlle. Iets voor jouw jongens?

Puzzelen!

Sanne schreef afgelopen week al een blog over haar nieuwe liefde: puzzelen! Ik vond deze kleine puzzels van 24 stukjes in mijn favoriete cadeauwinkeltje: Winkel vol winkeltjes. Deze puzzels voor 3+ kosten daar €4,95. Online kun je hem hier bij Kek Kadootje kopen. Of je volgt de tip van Sanne uit haar blog en koopt puzzels voor een prikkie bij de plaatselijke kringloop of op Marktplaats.

Glitteroogjes

Ik weet niet wat het is met deze knuffels, maar de ‘glitteroogjes’ die – ontdek ik nu – eigenlijk Ty knuffels heten, zijn bij Teun en zijn buurmeisjes een tijd lang ongekend populair geweest. Ze zijn er in alle prijzen en maten. Deze pinguïn (en andere van dit formaat) kost €3,99.

Klei!

Mijn kinderen hebben niet echt veel met klei gespeeld. Het kan ook dat ik het niet echt heb aangemoedigd… Maar Sanne gaf aan dat haar kinderen er wel blij van worden. Voor €4,99 kun je dit setje krijgen.

Pietenpak

Ik ontdekte bij Kruidvat gisteren dit Pietenpak voor €3,79. Mocht je er nog geen in huis hebben, op naar Kruidvat! Ik kon hem online niet vinden.

Bootje van Kurk of andere maak-dingen

In het Utrechtse cadeauwinkeltje kwam ik ook producten tegen van De Makerswinkel, waaronder dit bootje van kurk van €3,00. De Makerswinkel is de webshop van de Utrechtse Professor Loep. Zij organiseert activiteiten rondom Kunst, Techniek, Natuur en Talenten. In haar webshop vind je producten met  duurzame en bijzondere materialen. Om kinderen te inspireren, te laten ontdekken, te laten experimenteren, maar vooral om te laten MAKEN!

Jeugdsentiment in nieuw jasje: Vingertouw

Deze rage was nog even langs mij heen gegaan. Maar het vingertouw werd door een paar van mijn vriendinnen genoemd. Gaven onze moeders ons een stuk touw uit de keukenla, of een oude knot wol (those were the days), tegenwoordig is deze ZTRINGZ helemaal de bom. Hij kost €3,99. Ook leuk als je zelf wilt kijken of je de ‘kop en schotel’ nog kan maken.

 …. of een ouderwetse bol wol

Je kunt natuurlijk ook gewoon een bol wol bij de Action (vanaf €0,89) kopen, aldus een vriendin van mij, wiens kinderen tegenwoordig meters vingerhaken. Ze stuurde me er gelijk deze tutorial bij.

Vliegtuigjes vouwen

Ik denk dat ik Teun hier niet echt blij mee maak, maar grote kans dat Inges zoon Quin dit wel in zijn schoen wil vinden. Het zijn 16 voorbedrukte vliegtuigjes die je zelf moet vouwen. Het pakket kost €4,49.

Muziekdoosje

Hoe leuk is dit muziekdoosje! Als je draait aan het armpje speelt hij ‘Daar wordt aan de deur geklopt.’ Ik vond het voor €4,95 in Winkel vol winkeltjes en hier online! Er is er ook één met ‘Zie ginds komt de stoomboot.’

Detective-setje

Ik vond dit leuke detectivesetje in Utrecht voor €4,99. Er zit een Secret Agent badge, een ID card, een mini vergrootglas, een notitieblokje en potlood en een plaksnor in. Bij de leuke webshop Kek kadootje kun je hem online kopen voor deze prijs.

Jongleerballen

Leren jongleren is sowieso leuk. Voor jong en oud. Deze jongleerballen zijn een mooi beginsetje voor de prijs van €3,99. Als je kind (of jij!) het virus echt te pakken heeft, dan kun je misschien een keer overgaan op een wat duurder set. Tip: zoek op Google naar een jongleer-tutorial en kijk wie het als eerste onder de knie heeft.

Houten mindfuck puzzel

Van de vriendin met twee pubers kreeg ik deze puzzel als tip. Met de toevoeging: ‘dan zijn ze wel even zoet.’ Hij kost op deze site €2,72. (met de toevoeging ‘free shipping’. Maar geen flauw idee hoe snel die shipping is…).

Washi tape, stickers en buttons van Studio Inktvis

Washi tape met avocado’s, buttons en stickers met vrolijke illustraties. Allemaal perfect leuke schoencadeautjes. Ik vond dit ook bij Winkel vol winkeltjes in Utrecht, maar kijk vooral op de sit van Studio Inktvis in webshop. Eén rolletje kost €3,25, de buttons zijn €1,25 per stuk en een stickervel kost €2,45.


Notitieblokje

In de categorie een notitieblokjes vond ik deze van byBean. Ik kocht voor Keet de Fuck it list. De notitieblokjes zijn €2,95 per stuk.

Smartphone-dingen

Wat is het belangrijkste stuk speelgoed van je tiener? Yep, zijn of haar smartphone. Een nieuw hoesje of een power bank zijn vast wel welkom. Dit Glow in the Dark hoesje van €4,00 en de gestreepte powerbank van €3,00 vond ik bij de Hema.

 
Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Rianne 16 november 2018 at 13:10

    Het zwaard is sinds gisteren “spontaan” in prijs verhoogd, helaas.

  • Laat je reactie achter