Lees

Zielig

Sanne is moeder van Lieve en Pepijn. En ze is er maar druk mee.

Het is iets voor acht ’s ochtends. Ik sta in de klas van m’n dochter om de juf te helpen alle surprises in ontvangst te nemen. Er liggen doeken klaar in het klaslokaal waar ze onder gelegd moeten worden en aan mij de schone taak om de surprises zo vast te houden dat er geen schoorstenen omvallen, gedichten vanaf fladderen of er nog niet helemaal opgedroogde verf op m’n trui komt. Het een na het andere kunstwerk komt langs. Een voetbalveld met doeltjes en zorgvuldig uitgeknipte voetballertjes, een enorme mol van papier-maché, een taart van anderhalve meter hoog.  
 
Maar het zijn niet allemaal kunstwerken. De slordig beplakte schoenendoos die ik in m’n handen gedrukt krijg, frommel ik snel onder een laken. Ik vraag me af wie die straks krijgt. En of dat hetzelfde kind is dat de afgelopen drie weken die flamingo van roze crêpepapier heeft zitten knutselen.  

Het zal best leerzaam zijn, omgaan met teleurstellingen enzo, maar ik vind het zielig. Zoals ik het ook zielig vind dat kleuters de stoomboot zagen zinken en te horen kregen dat pakjesavond waarschijnlijk niet door kon gaan. Mijn nichtje ging op de website zoeken of haar cadeautjes ook ergens lagen en hoorde dat er voor haar geen cadeautjes waren gevonden. Ook zag ik alweer foto’s voorbijkomen van scholen waar de boel met rood lint afgezet was en het maar de vraag was of Sinterklaas wel zou komen. Sta je daar te zingen van je hartje klopt zo blij.    
 
Wat is er mis met het rode boek dat kwijt is? Bij mij zat er één kruidnoot in de lijmpot en daar had ik de hele dag lol om. Waarom moet het allemaal zo groot? En what’s next? Witte krijtstrepen op de stoeptegels, in de vorm van een mijter en staf omdat er met de Sint is afgerekend? En ondertussen maar klagen dat die kinderen in december zo druk zijn.  
 
Ik sluit de deur van het lokaal. De Sint wordt straks verwelkomd en dan ga ik boodschappen doen. Ik hoop dat er nog pepernoten te krijgen zijn, want ik kan helemaal niet omgaan met teleurstellingen. 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Iris 7 december 2022 at 20:08

    Wat als die flutsurprise door een kindje gemaakt is die niet de hulp van ouders kon krijgen en daar dus zelf enorm z’n best voor gedaan heeft 🤔

  • Laat je reactie achter