Relax

Win Marieke’s nieuwe boek: Mama is profvoetballer

Onze blogger Marieke Visser is al een tijdje stil op de club, maar achter de schermen is ze druk met van alles! Zo lanceerde ze gister haar nieuwste kinderboek Mama is profvoetballer, dat ze samen met Ody Neisingh schreef. En wij zijn mega trots op haar!

Met dit boek, de opvolger van Mama is minister president, laat Marieke alle kinderen (en ouders) zien dat voetbal allang geen jongenssport meer is en dat moeders óók profvoetballer kunnen zijn! Sterker nog, de voetbalvrouwen in het boek zijn wereldsterren, de bondscoach van de mannen Louis Garnaal loopt stage bij het vrouwenelftal én zit er een non-binair karakter in het verhaal. Het boek is voor kinderen tussen 7 en 11 jaar en leest als een spannend avontuur, voor ouders en kinderen die van voetbal houden!

Mama is profvoetballer is nu te koop in de boekwinkels of online hier, en kost €15,99. Maar… ze wil er hier op de club ook graag drie weggeven. Wil jij kans maken op één van die drie exemplaren? Laat dan hieronder weten waarom!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

30 Reacties

 • Reageer Natalie 1 juli 2022 at 11:34

  Jaaaa graag! Mijn dochter (bijna 8) leest veel en ik ben altijd op zoek naar stoere inclusieve boeken die bij moderne meiden passen.

 • Reageer Eefje Westenberg 1 juli 2022 at 11:52

  Vorige boek vonden de kids helemaal geweldig. En aangezien onze dochter Yfke heel graag voetbalt en een echte stoere meid is die van jongens dingen houdt, is dit boek helemaal iets voor haar…

 • Reageer Fleur 1 juli 2022 at 12:02

  Ik zou ook graag het boek willen winnen om voor te lezen aan mijn jongens – om ze (onbewust) te leren dat meisjes net zoveel kunnen als jongens. En dan kunnen we het daarna doorgeven aan onze 2 lieve stoere nichtjes!

 • Reageer Willemijn 1 juli 2022 at 12:35

  Vorige boek was geweldig! Kids (7 En 9) hebben ervan genoten. De oudste heeft die zelf gelezen en we hebben deze voorgelezen aan de jongste. Altijd genieten! Dus hopelijk winnen we het nieuwe boek en kunnen de kids er weer beide van genieten!

 • Reageer Bianca Schimmel 1 juli 2022 at 12:44

  Ik loot graag mee voor mijn dochter van (bijna) 10…wellicht dat ze dan wat meer gaat lezen…😍🤞🏻🥰

 • Reageer Mariska 1 juli 2022 at 12:58

  Wat een heerlijke winactie. Ik doe graag mee voor mijn dochters van bijna 7 en 8 jaar. Ze zitten op korfbal en hockey en ik wil ze graag meegeven dat er geen beperkingen zijn op wat je kan en wilt worden. Ook lezen ze allebei heel graag

  • Reageer Inge 24 juli 2022 at 05:40

   Kan ik nog meedoen? Heel graag voor mijn kids, aan wie ik vertel dat we alles kunnen worden!

 • Reageer Kelly Wagemaker 1 juli 2022 at 13:15

  Jaaa, doe graag mee voor mijn beide voetballende dochters (10) waarvan er 1 in iedergeval profvoetbalster wil worden! Maar leesplezier is natuurlijk ook meegenomen!

  • Reageer Karen peeters 5 juli 2022 at 08:57

   Oooh mijn 2 stoere meisjes lezen wel eens graag een boek. De jongste vertrekt binnenkort met een bang hartje op chirokamp…een boek over mama zal haar mss over haar heimwee over helpen.

 • Reageer Maartje 1 juli 2022 at 13:52

  Dit boek zou ik heel graag aan mijn zus willen geven, haar jongens van 7 en 4 zijn gék op voetbal en ik denk dat het heel goed is dat ze op deze leeftijd al leren om divers te denken. En als er een karakter in voorkomt die Louis Garnaal heet, dan kan het niet anders dan een leuk boek zijn. Ben zelf ook nieuwsgierig!

 • Reageer Gerie 1 juli 2022 at 13:55

  Ik wil deze heel graag voor mijn voetballende dochters winnen. Ze vragen wekelijks waarom er geen vrouwen meedoen in onze plaatselijke club (FC Volendam) en ik vertel ze iedere keer weer, dat als ze er maar genoeg in geloven, zij daar over een jaar of 10 ook spelen. Dit boek zou een geweldige motivatie zijn in hun manifestaties en het waarmaken van hun dromen.

 • Reageer Marijke 1 juli 2022 at 14:01

  Ja! Super leuk. Sinds een jaar hebben wij in onze buurt zo’n 20 moeders die zijn begonnen met voetballen. De meeste nog nooit eerder gevoetbald. En een jaar verder gaan we als team super goed! Dus dit boek is gewoon voor ons geschreven!

 • Reageer Laura 1 juli 2022 at 14:08

  Dat zou super leuk zijn. Ik waag een gokje! Beide kids (jongen en meisje) op voetbal. Hele dagen praten we over voetbal, kijken we voetbal en spelen we voetbal. Na Koen kampioen voetbal boeken zou dit een super leuk alternatief zijn. En al helemaal zo voor de vakantie 🤩

 • Reageer Linda 1 juli 2022 at 14:51

  Oh dit boek lijkt me geweldig voor mijn 3 zoontjes, die zelf als droom hebben om profvoetballer te worden. Maar stiekem wil ik het zelf ook heel graag lezen, als 40- jarige moeder die zelf 32 jaar geleden op voetbal ging en dit nog steeds met heel veel plezier doet. Helaas was het in “mijn” tijd als enige meisje tussen de jongens niet zo makkelijk om profvoetballer te worden. Top dat dat tegenwoordig wel anders is! 🤩 ⚽️

 • Reageer Maartje 1 juli 2022 at 15:24

  Oh dit zou supertof zijn voor deze voetballende mama en haar voetballende dochter (en zoon)! We houden ook allemaal heel veel van lezen dus dit is een perfect cadeautje voor ons hele gezin.

 • Reageer Marieke 1 juli 2022 at 15:44

  Het vorige boek vonden de meiden super leuk en wij ook. Leuk om voor de vakantie weer een leuk leesboek te hebben.

 • Reageer Francina Brouwer 1 juli 2022 at 15:51

  Voor mijn dochter van 6 die ook voetbalt en prof wil worden. Dan kan ze die straks in het ziekenhuis lekker lezen. ze is heel ziek en wordt deze zomer geopereerd aan haar nieren.

 • Reageer Esther 1 juli 2022 at 16:47

  Oh dat zou mijn dochter fantastisch vinden. Ze zit op BMX en wil ook wel op voetbal. Ze houdt totaal niet van meidendingen. Het liefst loopt ze de hele dag in de kleren van haar broer. Eigenlijk is ze een kopie van mij. Ik was vroeger net zo, alleen toen werd het niet zo geaccepteerd helaas. Ik wil mijn dochter wel zo opgroeien dat ze mag zijn en doen wat ze wil.

 • Reageer Centa 1 juli 2022 at 17:00

  Voor mijn dochter van bijna 8, omdat ik ook sinds kort op voetbal zit (30+) en dan wel geen prof, maar het wel heel leuk is!

 • Reageer Merel 1 juli 2022 at 17:05

  Ik speel geen voetbal en mijn man ook niet. Lijkt me een toffe blik op weer een heel ander leven dan dat van ons voor mijn twee kids :).

 • Reageer Desiree 1 juli 2022 at 18:17

  Jaaa, onze Keet heeft lezen helemaal uitgevonden in groep3, topboek voor in de vakantie!

 • Reageer Anouchka 1 juli 2022 at 18:36

  Ja! Leuk voor in mijn klassenbieb, dan kunnen lekker veel kinderen het boek lezen!

 • Reageer Sophie 1 juli 2022 at 19:31

  Ik vind het zo leuk dat mijn jongens net zo graag de Leeuwinnen aanmoedigen als de Leeuwen. Ze willen net zo graag Martens als Depay zijn. En in de klas van mijn oudste zitten meer meiden op voetbal dan jongens. Het lijkt mij een geweldig doorgeefexemplaar voor de klas 🙂

 • Reageer Suzanne 1 juli 2022 at 21:00

  Ja, leuk! Voor mijn zoon van 9 die gek is op voetbal. En heel soms ook op zijn moeder.
  Maar niet in de laatste plaats omdat het boek er ontzettend leuk uit ziet!

 • Reageer Lindsay 1 juli 2022 at 21:15

  Ja! ♡
  Ontzettend leuk om eerst mijn eigen kinderen te laten lezen en hem daarna mee te nemen mijn klas in, als semi-voetballende juf en groot voorstander van zoveel mogelijk verschillende rolmodellen en daardoor zoveel mogelijk verschillend “normaal” mee te geven!

  • Reageer Gina 2 juli 2022 at 12:25

   Wat een leuk boek. Ik zou het graag winnen voor mijn twee zoontjes. (6) en (2).
   Ik wil ze graag bewust maken dat mama’s ook “jongenssporten” kunnen ook al denkt mijn oudste van niet. Ze vinden voorgelezen worden erg leuk.

 • Reageer Marjan 1 juli 2022 at 21:27

  Zo graag om voor te lezen aan mijn groep 5/6! Mijn moeder is minister president was al.een groot succes als voorleesboek, dus deze zou ik graag aan mijn lijstje toevoegen.

 • Reageer Ellen 1 juli 2022 at 21:39

  Tof! Lijkt me heel leuk om voor te lezen in klas

 • Reageer Heidi 2 juli 2022 at 04:50

  Leuk! Om voor te lezen aan mijn 8-jarige stoere meisje die steeds beter kan voelen en zeggen dat zijn zoals ze is niet prima, maar fantastisch is.

 • Reageer Daniella 2 juli 2022 at 20:07

  Heel graag voor mijn zoontje die heel graag profvoetballer wil worden. En ik wil hem zo laten zien dat vrouwen hetzelfde kunnen bereiken als mannen.

 • Laat je reactie achter