Relax

We did it!

Het begon op 2 januari van dit jaar met een oproep voor loopmaatjes. In een blog riep ik andere moeders op om ook te gaan hardlopen, zodat we elkaar konden motiveren én zodat we op 22 mei samen de Marikenloop konden gaan lopen. En het lukte!

Een paar honderd vrouwen sloten zich aan bij ons team in de besloten Facebook-groep: het Club van Relaxte Moeders Optimel-team. Sommigen hadden nog helemaal geen ervaring met lopen, of hadden al jaren niet gelopen. Anderen waren juist behoorlijk ervaren. En gisteren was het zo ver. Ervaren en onervaren, we stonden met zijn allen bij de start van de Marikenloop.image

Wat ben ik enorm trots op ons. We gingen de afgelopen maanden door regen, sneeuw, door de bloedhitte. We hezen onszelf van de bank, ook al wilden we soms (vaak) liever blijven zitten. We riepen elkaar toe wat een fijne dag het was om te lopen als de zon ’s ochtends scheen. We pepten elkaar op als een training beroerd ging. We gaven elkaar tips over wat aan te doen bij welk weertype, over schoenen, over muziekkeuze, hardloop-apps, poepen tijdens het lopen, hoe tijd te nemen als je eigenlijk geen tijd hebt, over wat te doen bij steken in je zij. We posten foto’s van rode hoofden, die je normaalgesproken zo snel mogelijk van je telefoon zou verwijderen. En foto’s van schoenen onder #waarismijnschoen.

imageEn vorige week verschenen de foto’s van onze startnummers. Want het was bijna zo ver: de Marikenloop. In het shirt dat we van onze sponsor Optimel kregen en de bandana van de Club van Relax Moeders liepen we de 5 óf 10 km en namen aan de finish allemaal onze medaille in ontvangst.

Euforie alom, want zoals de zoon van Irene acheraf zei toen hij na afloop alle medailles zag: ‘Er hebben wel héél veel mensen gewonnen vandaag, zélfs jíj mamma!’

Wil jij ook zo’n shirt?

Er waren na afloop van de Marikenloop nog een aantal goodiebags over met daarin het leuke Optimel-imagehardloopshirt en de bandana van onze club. Vind je het leuk om zo’n shirt te hebben? Laat hieronder weten waarom en welke maat (ik heb M, L of XL in de aanbieding). Ik mag er tien weggeven!

Ons team blijft bestaan

Dat de Marikenloop is afgelopen wil niet zeggen dat we stoppen met het team. De besloten Facebook-groep blijft gewoon bestaan. En het kan zomaar dat we in de toekomst vaker loopjes samen gaan doen. Dus heb je motivatie nodig, steun of gezelligheid bij het hardlopen? Je mag je gewoon aansluiten. Alle hardlopende moeders zijn nog altijd welkom. Meld je gerust hier aan.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

51 Reacties

 • Reageer Kinga Rietveld 23 mei 2016 at 11:09

  Ik wil het graag (maatje M)! Helaas mag ik van de dokter nog niet hardlopen, maar even rustig lopen. Maar als ik zover kom, moet het wel in stijl! Ik word nu al geïnspireerd door alle moeders, kan niet wachten. En misschien volgen jaar kan ik wel meedoen!

 • Reageer Liesbeth 23 mei 2016 at 11:10

  Wat super dat er zo veel relaxte moeders mee hebben gedaan! Ik had graag mee willen rennen maar moest even in standje relaxt aangezien ik 12 mei bevallen ben van een prachtige dochter. Evie (je zou bijna denken vernoemd naar de Belgische Evi met haar hardloopapp ?)
  Om straks weer te starten met trainen zou een shirt in maat L geweldig zijn. (Xl is nu niet meer nodig ?)

 • Reageer Marlies 23 mei 2016 at 11:14

  Ja, super leuk! Ik ben vorige week bevallen van ons tweede zoontje, dus als ik (over een tijdje ;)) weer ga sporten kan ik m goed gebruiken! Maat M.

 • Reageer Inge Niemeijer 23 mei 2016 at 11:16

  Ik zou ook graag zo’n goodiebag willen! Ik heb vanaf het begin met de groep meegedaan en vond het supermotiverend. Na herstel ziekte gestart met hardlopen vorig jaar met veel hulp en steun van moeders die je helemaal niet kent heb ik 17 april mn medaille al behaald op een andere run. En wat een goed gevoel was dat! Voelde heel erg mee met alle berichten op FB gister. Met een grote glimlach heb ik alles gelezen. Het shirt (XL) zou mijn avontuur dit jaar ook wel compleet maken!

 • Reageer Marieke Westerlaken 23 mei 2016 at 11:18

  Wat een superleuke blog weer! Wat een toppers allemaal en wat hebben we een leuke dag gehad gister! Voor mijn vriendin Marscha was het allemaal wat minder rooskleurig, zij heeft na maanden trainen wegens een zweepslag op het laatste moment af moeten zeggen. Heel jammer en helemaal omdat juist voor haar hardlopen zon fijne uitlaatklep is! Het shirt heeft ze daarom ook niet kunnen ophalen, daarom zou ik haar graag blij willen maken met een XL.

 • Reageer Danielle 23 mei 2016 at 11:20

  Ik zou graag een goodiebag willen hebben. Was een vroege inschrijver van de Marikenloop en zag pas later dat het ook via het Optimel team kon. Het T-shirt is echt te gek. Maat L graag!

 • Reageer Esther Voet 23 mei 2016 at 11:21

  (hier dan nogmaals)
  Wat jammer dat ik er niet bij kon zijn maar door lid te zijn geworden van deze groep heb ik enorm veel plezier gekregen in het hardlopen. Doordat ik telkens berichten op mijn tijdlijn zie van andere moeders word ik ontzettend gemotiveerd om ook weer te gaan lopen. Ik heb me inmiddels ingeschreven voor een clinic (vanavond 2e training) en mijn eerste run staat op 2 juni.
  Ik loot graag mee voor een shirt in maat xl.

 • Reageer Nynke 23 mei 2016 at 11:25

  Supergave set!! Lijkt me leuk om te winnen in maat M.

 • Reageer Katja 23 mei 2016 at 11:26

  Helaas niet mee kunnen lopen, maar wel ontzettend veel motivatie en inspiratie gekregen door de Facebookgroep, heel fijn dat deze blijft bestaan. Voor extra motivatie, rare vragen die we elkaar kunnen stellen. Top! Ik zou graag zo’n goodiebag willen winnen, was ik er toch nog een beetje bij 😉 (maat L).

 • Reageer Liselotte 23 mei 2016 at 11:30

  Ook ik zou met jullie meelopen. Helaas 2 weken voor het evenement geopereerd aan mijn schouder. Waardoor het helaas thuis op de bank zitten werd ipv hardlopen in dit gave shirt! Ik baalde al dat het shirt niet toegezonden kon worden! Mocht ik hem winnen dan graag in maatje L!

 • Reageer Delia 23 mei 2016 at 11:41

  Leuke winactie! Lijkt mij leuk om maat m of l te winnen!

 • Reageer Sanne Rijkeboer 23 mei 2016 at 11:42

  Wat heb ik genoten gisteren van alle berichtjea die voorbij kwamen in de facebook groep. Ik heb jullie allemaal onderweg “gezien”, het foto moment, de ontmoetingen en natuurlijk de start en finish. En bij elke foto en berichtje ging er steek van trots en jaloezie door me heen, wat was ik er graag bij geweest. Hopelijk gaan we voor nog een loop, want ik kan niet wachten om mee te doen en jullie te ontmoeten 🙂 Ik zou heel graag de XL winnen…

 • Reageer Xaviera Dekker-Lenis 23 mei 2016 at 11:46

  Wat een leuke blog! Ik zou heel graag het mooie shirt in maat M willen winnen, omdat ik graag andere mee had willen doen. ‘Helaas’ viel het samen met het vrijgezellenfeest van mijn beste vriendin. De bandana geef ik dan aan haar, omdat zij naast beste vriendin van mij, ook een hele relaxte moeder is van 3 kids met een hele lieve verloofde.

 • Reageer Sonja Graansma 23 mei 2016 at 11:59

  Heel leuk om jullie te volgen de afgelopen maanden. Mijn stok achter de deur om te lopen. Helaas kon ik er niet bij zijn. Ik lig in de zon aan het zwembad ver weg op dit moment. Graag trek ik het shirt in maat L aan naar de parkloop in Arnhem op 5 juni om alle ijsjes en frietjes van de all inclusieve er weer af te lopen de komende maand.

 • Reageer Inge Jansen Schoonhoven 23 mei 2016 at 12:01

  Ik heb vanwege een enkelblessure gisteren helaas niet kunnen meelopen. Tuurlijk zou ik graag die goodiebag willen winnen; maar ik zag ook dat er mama’s waren die wel hebben meegelopen en die, vanwege omstandigheden, de goodiebag hebben gemist. Dit gun ik het natuurlijk als eerste! Mochten er dan toch nog over zijn, dan hou ik me aanbevolen voor een maatje M… 😉

 • Reageer Sanne van Leeuwen 23 mei 2016 at 12:12

  Wat leuk dat er zoveel mama’s hebben meegedaan! Ik ben nu nog vooral met yoga bezig om mijn rug weer sterk te maken, zodat ik na een zwangerschap met veel rugpijn vorig jaar, binnenkort weer kan gaan hardlopen. In zo’n leuk shirt maatje M moet dat helemaal lukken!

 • Reageer Saskia Mooijekind 23 mei 2016 at 12:23

  Tja mijn t shirt maat L zit er ook nog tussen…helaas kon ik niet meelopen met de 10 km wegens een heupblessure. Hopelijk gaat het snel weer beter want ik mis het lopen zo! ?

 • Reageer Sharon Steghuis 23 mei 2016 at 12:24

  Wat goed gedaan dames! Petje af!
  Ik heb zelf voorheen veel hardgelopen. Elke keer probeer ik het weer langzaam aan op te pikken maar toch moet je er als je kinderen hebt ook nog ergens de puf voor vinden. Ja ik weet het: Van hardlopen krijg je nieuwe energie!! Maar toch is het voor mij geen goede stok achter de deur. Voor het eind van de zomer heb ik mijn zinnen gezet op een 5 kilometerloop hier in de buurt. Mijn voornemen is om in de vakantie toch meer te gaan trainen. Zo’n leuk shirt (maat M) zou wellicht een mooie extra stimulans wezen. Ik heb natuurlijk wel iets nodig om de aandacht van mijn rode hoofd af te leiden als ik over de finish kom!

 • Reageer Marscha Ammerlaan 23 mei 2016 at 12:27

  Wat een fijne blog weer en dan over een onderwerp waar ik zelf onderdeel van ben, dat leest extra leuk, en echt super dat de club blijft bestaan daar hoopte ik al op. Helaas was ik gisteren rijkelijk laat en heb daarom weinigen van ons ontmoet en ook de mooie bandana gemist want blijkbaar zat die in de tasjes aan de andere kant van de kraam. T-shirt heb ik dus al maar ik hou me aanbevolen voor alsnog een bandana ?

 • Reageer Sanne 23 mei 2016 at 12:31

  Oooh het zag er echt super uit gisteren, iedereen in zo’n mooi roze shirt!! Helaas heb ik niet zo’n mooi t-shirt kunnen bemachtigen, omdat ik het sparen met Optimel een beetje was vergeten 🙁 Wat zou ik het leuk vinden om er nog eentje in maatje M te kunnen krijgen!

  Wel heb ik gisteren een persoonlijk PR gelopen en de sfeer was geweldig!! Dus voor mezelf heb ik ook gewonnen!!

  Groetjes Sanne

 • Reageer Judith Dietz-Tiecken 23 mei 2016 at 12:32

  Vandaag is dochterlief 1 geworden, dat hebben we gisteren gevierd. En net besloten om me in te schrijven voor de singelloop op 2 oktober, 5 km. Dus komende maanden trainen, want hardlopen lukte het afgelopen jaar niet. Leuke winactie, ik pas hopelijk in maat xl.

 • Reageer Lisette Dodemont 23 mei 2016 at 12:33

  Dames, heel veel respect voor deze prestatie! Ik zou er zowaar ook nog van aan het joggen, lopen en rennen slaan, en dan lijkt het me wel vet om zo’n t-shirt aan te kunnen trekken. Is altijd leuk, zelfs al kraak, puf en steun ik bij de eerste rondjes. En mocht het dan gebeuren dat er iemand langs komt suizen en dan zou opmerken Daar Had Je Dan Maar Eens Eerder Mee Moeten Beginnen (dat overkomt sommigen van ons werkelijk!) dan kan ik met een knalrooie kop maar met een kamerbrede grijns hem of haar mijn voorfront laten zien waar danZie Je Bij De Finish op staat. En die tas vind ik ook mega-leuk! <3

 • Reageer Demelza van den Heuvel 23 mei 2016 at 12:35

  Ja, heel graag maatje M! Omdat ik 6 mei bevallen ben (van een prachtige zoon!) gaat dit jaar helaas het hardloopseizoen grotendeels aan mij voorbij. Over 4 weken mag ik weer voorzichtig gaan opbouwen en hoop eind augustus toch nog de royal run mee te kunnen doen. (3,5 km)
  Hoe leuk om dat met zo’n prachtig optimel t-shirt te doen? (En anders mijn trainingsrondjes wel!)

 • Reageer Wieteke 23 mei 2016 at 12:38

  Top dames! Hier inmiddels ook begonnen met hardlopen na nummer vier. Te laat om mee te doen met jullie maar in gedachten al wel met jullie mee bezig geweest! Nu door om m’n oude sportkleren weer aan te kunnen ?

 • Reageer Joyce 23 mei 2016 at 12:56

  Wat leuk om te lezen. Zelf doe ik ook iets aan hardlopen, lukt alleen niet vaak genoeg. Alleenstaande moeder van twee heerlijke zoons (6 & 2). Het zou toch gaaf zijn om de goodie bag te ontvangen, gaaf shirt waar je lekker in opvalt. Bandana en fijne tas zijn sowieso nooit weg. Lijkt mij echt super tof om te winnen.

 • Reageer Agnes 23 mei 2016 at 13:02

  Zou dit dan mijn ‘call’ zijn?? Roep al 4 jaar dat ik weer ga beginnen (mijn jongste is inmiddels al bijna 4,5 jaar) ? Ik kom maar niet van die bank af dus kan wel wat stimulans gebruiken ? Maat M zou leuk zijn. Ik beloof dat ik dan ook foto post als bewijs dat ik gestart ben ?

 • Reageer Marjolein 23 mei 2016 at 13:32

  Het is echt een inspirerende groep!! Het was wederom een fantastische dag gisteren. Zelfs ondanks het weer. Mijn voorbereiding was niet top maar op de momenten waarop ik echt geen motivatie had kon ik in deze groep terecht. Mijn stok achter de deur ? leuk om een aantal in het echt te zien en nog eentje die ook uit Hengelo kwam! Toevallig! En gezellig. Helaas heb ik geen shirt omdat ik me al eerder op had gegeven via de Marikenloop. Volgend jaar hopelijk wel ? dus als je toch aan het “weggeven” bent… ik heb er wel belang bij (XL) ik blijf bij de ‘club’ die stok kan ik wel vaker gebruiken ☺☺☺☺

 • Reageer Harma 23 mei 2016 at 14:03

  Als extra motivatie om straks weer te starten loot ik graag mee voor maat xl 🙂
  Met de start straks ( hopelijk heel snel) ga ik deze zeker dragen!
  Dat word nieuwe roze hardloopschoenen scoren 🙂
  #missiemarikenloop2017

 • Reageer Anne-Roos 23 mei 2016 at 14:35

  Super mama’s! Heel heel graag win ik!
  We hebben toen begin januari contact gehad omdat ik me op 1-1-2016 al had ingeschreven en daardoor moeilijk via optimel kon inschrijven. Door een blessure heb ik niet mee kunnen doen en ik baal zo! Door het gave roze (!, heel welkom met een mannenhuishouden) shirt hoop ik mezelf weer op de 5km rit te krijgen en volgende loop met jullie mee te doen. Ik win graag shirt maat Large.

 • Reageer Manda 23 mei 2016 at 15:41

  Ik zou supergraag zon leuke goodiebag willen krijgen, want ik baal als een stekker dat ik nu niet zon mooi shirt heb en zon mooie bandana! Ben vanaf het begin aan lid van de groep en vind het heel motiverend en gezellig, helaas kon ik niet meedoen omdat ik niet in jullie tempo kon opbouwen om de vijf K mee te lopen. Maar misschien telt het dat ik bedenker ben van #waarismijnschoen ?. Waar je tijdens een slapeloze nacht al niet mee bezig kunt zijn he: juist: onze groep!

 • Reageer Manda 23 mei 2016 at 15:41

  O ja, maat XL mocht ik de gelukkige zijn!

 • Reageer Marjolein de Jong 23 mei 2016 at 18:11

  Hoi Elsbeth,

  Ik ben er zondag niet bij geweest. Maar wel actief in de hardloopclub. Ik zou heel graag hetzelfde gave shirtje als jullie willen hebben in maat M. Dus ik duim enorm hard dat ik er 1 win. Zodat ik als we ergens anders in het shirt gaan lopen gezellig met jullie mee kan.

  Groeten,
  Marjolein

 • Reageer Judith van den Heuvel 23 mei 2016 at 18:21

  Wat geweldig om jullie gisteren in dat mooie shirtje te zien lopen tijdens de Marikenloop! Een geweldige tekst die ik graag ook op mijn shirt zou willen. P.s. ik heb maatje M.

 • Reageer Marike vd Heijden 23 mei 2016 at 18:43

  Wat zou ik graag een XL shirt krijgen. Ik wilde zo graag meelopen maar ging een paar dagen voor de start door mijn heup. Startnummer in huis, alles klaar, en dan…. loop je op krukken! Zaterdagochtend tegen beter weten in toch geprobeerd te lopen maar ging helaas echt niet lukken. Volgende keer wil ik heel graag in tenue met jullie allemaal mee kunnen lopen want volgende keer ben ik erbij!!! (met of zonder krukken)

 • Reageer paula 23 mei 2016 at 20:21

  Voor mijn vriendin Simone is deze goodiebag helemaal top. Een moeilijke tijd gehad en nu weer aan het hardlopen. Het roze t-shirt fleurt haar weer helemaal op. Graag een maatje m voor haar.

 • Reageer Sarah 23 mei 2016 at 20:24

  Heel graag maatje M omdat mijn zus en ik in augustus een paar km gaan hardlopen…. M’n zus heeft ook aan de marikenloop meegedaan en heeft dus een grote voorsprong want ik moet nog beginnen met trainen 😉 de schoenen en de broek heb ik al, hoef alleen nog een shirt. En hoe leuk zou het zijn als we dan allebei hetzelfde shirt hebben!!

 • Reageer Irma 23 mei 2016 at 21:39

  Wat n super initiatief! Ik loop pas sinds kort hard, kan zo’n mooi shirt goed gebruiken. De stimulans van andere moeders helpt echt om de kilometers vol te houden. Top dames! Ik zou graag een maat L willen winnen. Groetjes!

 • Reageer Marijke 23 mei 2016 at 21:46

  Graag voor M.
  Sinds paar weken zelf ook gestart. Planning is om in oktober met een run mee te doen. En hoe leuk zal het zijn als ik het in dit shirt kan doen.
  Meld me zeker aan voor de groep want heb soms even die schop onder me achterste nodig om vd bank te komen nu ik weer werk

 • Reageer Marianne 23 mei 2016 at 22:30

  De loopgroep voor mama’s, wat een super leuk initiatief zeg! Ik wil wel zo’n goodybag 🙂 (M) En dan, geen excuus meer en aan de slag!

 • Reageer Marieke 23 mei 2016 at 22:33

  Ja leuk! dat maakt de drempel voor mij een stuk lager om te sporten en de volgende keer wel mee te doen. En voel ik mij part of the team 🙂

  • Reageer Marieke 23 mei 2016 at 22:34

   ik vergat de maat nog. M of L

 • Reageer Karin Leeflang 23 mei 2016 at 23:34

  Wat een leuke, lieve en motiverende groep is dit toch! Mede door jullie maak ik steeds weer tijd om, naast een groot gezin met 4 kids en een eigen bedrijf , te gaan lopen 🙂 Helaas heb ik niet mee kunnen lopen afgelopen weekend, het was voor mij “een beetje” te ver uit de buurt en durfde het nog niet. Ik zou graag een shirt willen winnen in maat M, hij is zo gaaf en motiverend 🙂

 • Reageer Ingeborg Wijzenbroek 24 mei 2016 at 03:00

  Wat waren jullie met veel bij de Marikenloop. Ik heb ‘m ook gelopen, maar ik had de inschrijving niet via Optimel gedaan, las ik pas later dat dat had gekund. Doel was de 10 km binnen het uur te lopen. Helaas lukte dat net niet: 1:00:09. De volgende keer moet het dus minstens 10 seconden sneller. Zo’n mooi shirt gaat daar zeker bij helpen! (Maat M)

 • Reageer Marion Boeykens 24 mei 2016 at 04:25

  Ik wil graag een t-shirt in M.
  Leve de club van relaxte moeders! 😉
  Aan alles wat erop komt, heb ik zoveel plezier het te lezen 🙂
  Groetjes, Marion

 • Reageer Rianne 24 mei 2016 at 04:51

  Gave blog allereerst! Vond dit ook echt een geweldig initiatief! En kijk hoeveel mensen je aan t lopen hebt gezet! Geweldig!

  Ik kon helaas niet meelopen, maar zo’n gaaf shirt zou ik wel willen hebben… maatje M dan… hoor ik nog een beetje bij dit geweldige team!

 • Reageer Marjolein Blokpoel 24 mei 2016 at 06:07

  Ik ben ook al sinds begin lid Vd facebook groep. Dankzij mijn vriendin Nicole eigenlijk erop gekomen. Idd wat hebben we gelachen samen en af en toe naast ons rode hoofd de foto’s Vd wc rol gedeeld. Dit omdat nol eruit moest. De boost Vd groep tilt je naar een niveau hoger.
  Mijn hardloopmaatje is een man en vandaar was ik jullie afgevaardigde op de leiden marathon voor de 10K op 22 mei. Die helaas op dezelfde dag was.

  Ik heb jullie op 22 mei gemist, maar afspraken al gekoppeld voor andere runs.
  Door toch nog de goodiebag en maatje L te bemachtigen kan ik mij toch weer zichtbaar aansluiten om anderen weer te motiveren.

  Voor nu thanks voor alle support, huilen, lachen en vele km’s.

 • Reageer Rita Hooijmans 24 mei 2016 at 06:32

  Ook ik loot graag mee voor Marscha uit onze CRM. Deze superstoere moeder van 1 + 2 moest helaas last minute afhaken en heeft enorm zitten balen de 22e. Laten we haar opvrolijken met een kek shirt!! (XL)

 • Reageer Karlijn 24 mei 2016 at 07:53

  Lieve winnaars!!

  Wat ben ik enorm trots op jullie!! Heb jullie vanaf de zijlijn gevolgd en mijn eigen route gelopen, deze brengt mij as zondag bij de Ladiesrun in Rotterdam! Ik hoop met heel mijn hart dat ik dan in zo’n mooi shirt (maat M) mag lopen !! Zou super mooi staan tussen alle andere roze geklede dames!!!

  Nogmaals alle lof voor jullie!

  Liefs Karlijn

 • Reageer Laurie Wolff 24 mei 2016 at 08:09

  Ik loot graag mee voor Marscha. We hebben al meerdere wedstrijden met haar gelopen en zij heeft hard getraint om mee te kunnen doen. Maar helaas moest ze op het laatste moment afzeggen wegens een blessure. Zij verdient er zeker 1. (xl)

 • Reageer Antje ten Broek 24 mei 2016 at 17:22

  Nou een maatje M zou ik wel leuk vinden! Zondag heb ik de 10 km gelopen en overal om me heen zag ik deze super leuke shirts ‘lopen’. Graag loop ik er volgende keer ook in ☺️

 • Reageer Leontine 28 mei 2016 at 06:58

  Oh wat zou ik ook graag zo’n roze shirt (L of XL) dragen! Ik vind al die berichten op de groep zo leuk om te lezen. Daar hoor ik graag bij.

 • Laat je reactie achter