Baby, Lees

Wat een bullshit

“Wat leuk San, je bent er weer!” begroet de yoga-juf me enthousiast als ik na anderhalf jaar schitteren door afwezigheid weer in de downfacing dog op mijn matje sta. Ik draai mijn hoofd ietwat beschaamd omhoog, om vijf kwartier later mezelf te horen zeggen ‘dat het de slechtste beslissing ooit was om na de bevalling met yoga te stoppen’. Terwijl we allebei beamen dat het logisch is vanwege de baby die dan al je tijd en aandacht opeist, realiseer ik me dat het de grootst mogelijke bullshit is. Tuurlijk staat je leven als er een kind bijkomt op z’n kop, maar dat is toch geen excuus om jezelf te vergeten?

Een paar dagen na de geboorte van Benja kreeg ik van Elsbeth ‘Relax Mama’ als kraamcadeau. Tijdens mijn zwangerschap had ze me verboden erin te kijken, dus nieuwsgierig als ik was las ik het boek nog dezelfde avond tussen de mislukte borstvoedingen en spuitluiers door uit. Om het daarna in de kast te zetten en er nooit meer naar om te kijken. Nu weet ik dat dat samen met het skippen van de yogales de slechtste beslissing van de afgelopen achttien maanden was.

Want wat had het me geholpen als iemand me er nog even aan had herinnerd dat…

…de roze wolk ook weleens verlof heeft.

…je kunt voorkomen dat iedereen constant aan je vraagt of het wel goed met je gaat.

…meer moeders dingen doen waar ze niet trots op zijn (en een kind daar echt niet direct een trauma aan overhoudt).…een liefdesbaby en een relatie tegelijkertijd onderhouden mission impossible is.

…haasten een werkwoord uit een vorig leven is.

Begin 2019 bevalt mijn zusje van haar eerste kindje. Ze krijgt Relax Mama op de dag van de bevalling. Ik verplicht haar er elke week in te lezen én wat voor zichzelf te doen, al is het maar tien minuten. Niet om haar agenda nog voller te proppen. Maar omdat ik inmiddels weet dat ze er echt leuker van wordt. Voor haar baby, haar man, haar familie en haar vriendinnen. Maar vooral voor zichzelf.

Relax Mama in nieuw jasje!

Het boek Relax Mama! was zes jaar geleden het begin van de Club van Relaxte Moeders. Inmiddels zijn er meer dan 25.000 exemplaren van verkocht en daarmee is het een van de meest populaire kraamcadeautjes van de afgelopen zes jaar. Deze week is de hernieuwde uitgave van het boek verschenen. Hoe vinden jullie hem?

Het boek is hier online te koop en kost €14,99. (als je op de link klikt kom je eerst bij de ‘oude’ editie uit. Klik dan even door naar ‘nieuwe editie’.

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Everett 20 januari 2023 at 01:20

    Piercing straight via town is a cold, black pistol held by an invisible hand that bleeds into the unfavorable space.

  • Reageer Neurotonix 17 maart 2023 at 08:57

    It has been demonstrated to enhance

  • Laat je reactie achter