Lees, Tiener

Vintage


Natanja
 blogt over haar leven als moeder van een zoon van tien en een dochter van twaalf. En over zichzelf natuurlijk 
😉 

‘Mam, ik wil een flared jeans van Miss Sixty, wil je online met mij zoeken of we die kunnen vinden?’ Mijn puberdochter ploft naast me op de bank met haar laptop op schoot. Ha, een zoekopdracht! Vereerd ga ik rechtop zitten. Kleding zoeken makes me tick. En een kind hebben dat al lekker met haar eigen stijl bezig is maakt me dubbel gelukkig. 

‘Miss Sixty?’ zeg ik verwonderd. ‘Dat was een van dé merken uit mijn puberteit. Wat grappig, is dat weer in?’ In mijn hoofd verzamelen zich herinneringen aan kleding kopen voor het uitgaan, waarbij mijn vriendinnen zwarte Miss Sixty-broeken konden betalen en ik niet. Snakkend keek ik naar de kleding met dat merkje erop. Nog voordat ik mijn gedachten met haar wil delen, werpt mijn dochter mij haar ‘begint ze nu weer een verhaal uit de oertijd?’-blik toe. Ik slik mijn woorden in. Mijn tieners hebben over het algemeen weinig boodschap aan mijn jeugdsentiment. ‘Hartstikke leuk mam, maar kun je nu even meehelpen?’ We googelen ons suf, speuren op Markplaats en Vinted, maar vinden niets in haar maat.    

Een week later komt het volgende verzoek.

Een week later komt het volgende verzoek. Een trui van Stüssy is de wens. Whut? Is dat ook hip? ‘Dat was echt een cool merk,’ vertel ik mijn dochter. ‘Al weet ik niet meer zo goed of het nou de surfers of de skaters in mijn omgeving waren die het droegen.’ Verbouwereerd kijk ik naar de prijzen in de webshops. De eigenaren wrijven vast lachend in de handjes van deze fashion-opleving, want voor een simpele hoody mogen we tussen de 120 en 180 euro aftikken. Dat past niet helemaal in het kleedgeldbudget. ‘Misschien kan een t-shirt ook wel,’ zegt mijn dochter hoopvol.

We zijn nog niet klaar met deze jaren negentig-revival; de volgende wens dient zich aan. Eentje waar ik heel graag voor wil gaan liggen. ‘Zo’n pak van Juicy Couture mam, dat hebben m’n vriendinnen ook.’ Direct verschijnt Jenny from the block voor mijn geestesoog, met pronte billen in een badstof broek. Het woord Juicy siert haar kont. Of was het Christina Aguilera met minder pronte billen? Roze, badstof, glitterletters, het zal vast lekker zitten maar dit kan ik niet aan. Gelukkig blijkt de zoektocht een lastige, veel van de pakken lijken fake. Langzaam ebt de wens voor een badstof huispak weg. 

Mijn oog valt op een rek gevuld met Australian-broeken.

Een paar weken later wandelen we door Utrecht, om samen te shoppen in vintage winkels. Dochter heeft een winkel ontdekt waar je per kilo afrekent, en hoopt daar een pareltje uit de oertijd op te duikelen. Zowaar, na veel speuren en zoeken trekt ze een flared Miss Sixty spijkerbroek in haar maat uit het rek. Hoopvol verdwijnt ze in het pashokje, glunderend komt ze eruit. Bingo! Terwijl ze zich omkleedt maak ik nog een rondje door de winkel. Mijn oog valt op een rek gevuld met Australian-broeken. Even verschijnt een kaalgeschoren, gabberende dochter voor mijn geestesoog. Ik haast me naar haar toe. ‘Zullen we afrekenen?’

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter