Lees

Vakantiesores

Vakantie betekent voor mij…

…samen zijn.
…lekker niets hoeven.
…de sleur doorbreken. Opladen. Bijpraten.
…tijd voor elkaar. Luisteren.
…misschien weer verliefd worden.
…genieten. Slapen. Zwemmen! Zon!
…geen kind aan je kinderen hebben.
…wijntjes proeven. Kaasje erbij.
…boeken lezen. Dromen!
In ieder geval: geen werk. Geen deadlines. Geen school. Geen crèche. Geen geregel. Geen zorgen. Geen stress.

Op papier lijkt het zo mooi.

Alleen is het me in het echt niet helemaal gelukt dit jaar.

Ik had dan ook écht niet kunnen bedenken dat…

… we twee keer bij de dokterspost zouden zitten omdat Zora de mazelen kreeg na de BRM-vaccinatie en als gevolg daarvan weer een longontsteking zou krijgen.
… dat het meer dan 38 graden zou worden en dat het dankzij een soort Sahara-wind voelde alsof ik in de sauna een opgietritueel onderging.
…Quin en ik zo door de warmte bevangen waren dat onze darmen en maag een protestmars hielden en vierentwintig uur alle luiken open zetten.
…de tanden van Zora besloten hadden gewoon allemaal tegelijk door te komen.
… door mijn korte lontje de onhebbelijkheden van manlief onder een vergrootglas kwamen te liggen en we meer kibbelden dan ons lief was.
… Zora ineens weer elke nacht huilend wakker zou worden en dus gewoon weer twee slaapjes overdag deed en wij geen kant op konden.
… we van de weeromstuit al om 16.00 uur aan de wijn begonnen en ik om 21.00 uur uitgeput mijn bed inrolde.
… er weinig terecht zou komen van de van te voren zo leuk bedachte relatie-apk-gesprekken.
… dat Quin zich zo stierlijk zou vervelen omdat het hem niet lukte vriendjes te maken met de Franse jongetjes op het plein.
…het favoriete spelletje van Quin en Zora een wedstrijdje wie het hardst kan gillen zou zijn.
… Quin  de hele tijd verwachtingsvol op de bank zou hangen met de vraag: ‘Hoe lang duurt het nog voordat we iets leuks gaan doen, mama?’
… Zora en Quin het liefst keihard rondjes zouden rennen en al stagedivend op een matras eindigen als ik net even een momentje voor mezelf wil.

Er gebeurde zó veel dat het me maar moeilijk lukte om te ontspannen. Het was gewoon allemaal een beetje anders dan ik me had voorgesteld. Waren misschien mijn verwachtingen te hoog? Moet ik leren soms gewoon genoegen te nemen met wat minder en mijn zegeningen te tellen? Of mag je ook gewoon een keer een niet zo heel erg geslaagde vakantie hebben?

Ik hoop vooral dat laatste.

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

10 Reacties

 • Reageer Pauline 21 augustus 2017 at 16:49

  Eerlijk. Heel eerlijk.
  Same same. Hoewel geen doktersposten, darminfecties en Saharawinden, heel herkenbaar. Wij (5 jaar en bijna 3) op pad met onze VWBus. Hartstikke tof, trekken van camping naar camping met de bus… op papier dan, dus. In de praktijk was het gewoon ouder zijn zoals altijd en dan met de kampeerelementen erbij, best hard werken. Of mag ik dat niet hardop zeggen? Inclusief ook wat van die hittegolf gemixt met wat onverwerkte werkstress van het afgelopen half jaar en je krijgt: een vrouw die, nadat de kinderen Eindelijk zijn gaan slapen (het is ook veel te leuk om naast elkaar en over elkaar heen te rollen), huilend tegen haar man zegt: ‘maar het enige wat ik wilde is een boek lezen. Alleen maar lezen’. Gelukkig zat er nog een bonusweek aan onze vakantie, zo een waar je schoonouders vlakbij staan, de kinderen meteen vriendjes hebben, de bakker dichtbij is, het zwembad heel aangenaam en je ineens de ontspanning voelt binnen stromen. Nou ja, even dan. Maar genoeg, voor nu.
  Dus ja soms, soms zijn vakanties wat minder. Dat mag.

 • Reageer Pauline 22 augustus 2017 at 19:37

  Ik moet altijd heel er denken aan deze opmerking:
  “We gaan op vakantie om uit te rusten. Maar we vergeten dat diegene waar we zo moe van zijn, met ons mee op vakantie is”

 • Reageer Maartje Lijdsman 22 augustus 2017 at 19:39

  Ow Inge! Wat heftig , mazelen na vaccinatie en dan ook nog longontsteking. Dat is al zwaar als je alleen vrij zou zijn, nu ook nog op vakantie, alles vreemd voor de kids en jezelf .
  Je kunt t beter treffen , maar ouder zijn blijft en de rust voor dat boek zoals hierboven lukt ook mij niet op vakantie.
  Mijn jongste is even oud als Zora , afgelopen maart heeeel erg ziek geweest tot en met spoed ambu s van t ene naar t andere ziekenhuis en daarover zit de schrik er nog in en daarbij komt dat mijn eigen lijf ook besloot langer over t ontzwachtelen ge doen, dus dat korte lontje herken ik ook. Beterschap voor jullie allemaal! En rust goed uit in t ritme van school wellicht?!
  Groetjes Maartje

 • Reageer Petra 22 augustus 2017 at 19:42

  Ik schreef van de week een blog over mijn vakantie dit jaar, met daarin een link naar die van vorig jaar (eenzelfde soort vakantie als die jij hierboven beschrijft): http://www.petravandendolder.nl/blog.

 • Reageer Heidi 22 augustus 2017 at 19:59

  Ook wij hadden dit jaar niet de vakantie waar we op hoopten, 24/7 op elkaars lip was gewoon teveel op dit moment. Wat waren we blij toen we weer thuis waren en alledrie onze eigen gang konden gaan. Nu hebben we het weer gezellig en leuk samen!

 • Reageer Net 22 augustus 2017 at 20:26

  Dit jaar kwam mijn wederhelft niet los van zijn werk(stress), wat tot gevolg had dat ik toch weer de meeste ballen hoog hield… ik heb het maar los gelaten, wat doe je er tegen… Dit jaar wel één lichtpuntje; eens een keertje géén heimwee! Dit overvalt mij sinds een paar jaar op vakantie en dan ben ik echt 2-3 dagen ‘van het padje af’. Dit jaar deden we een week België, één nacht thuis en 2 weken Friesland. En geen heimwee…

 • Reageer Michelle 23 augustus 2017 at 08:34

  Heel herkenbaar…gelukkig! 😉 Wij hadden dit jaar besloten om last minute een vakantie te boeken. Waarheen? Waar de zon schijnt!
  Uiteindelijk besloten eens een camper te huren, weliswaar in Nederland op een camping. I know, die zonvakantie was dus al verloren. Maar goed eigen keuze, want we wilden eerst wennen aan de camper.
  Achteraf blij dat we gee camping hadden geboekt in Frankrijk…. Onze dochter Noi van 6 kreeg namelijk de dag voor vertrek in ene hoge koorts. Dus hup zondagavond naar de HAP want ja we wilden morgen wel op vakantie als het even kon. Een keelvirus als we de beste man mochten geloven, dus uitzieken. Met een ziek kind op pas gaan vonden we wel een dingetje, dus we besloten de vakantie een dag uit te stellen. Wellicht gaat het morgen weer wat beter. Helaas…koorts bleef. Aangezien we naar Zeeland gingen waren we niet heel ver van huis, dus we besloten dinsdag toch te gaan. Ze zal vast met 2 dagen wel opknappen…toch?
  Niets was minder waar. Dinsdag begon Noi te klagen over pijn in haar mond en BAM woensdag en donderdag een mondje vol met aften en rood tandvlees. Wat had ze een pijn!! Zo zielig! Van binnen jankte ik de hele dag, zo naar om je kind pijn te zien hebben. Maar goed we zijn op vakantie dus laten we proberen er nog wat van te maken. De jongste telg, Lev van 3, had gelukkig wel de tijd van zijn leven. Pokemon check! Vriendje check! Topvakantie check! Dus dat was een zorg minder.

  Koorts heeft 5 dagen aangehouden. Je krijgt niets tegen een virus natuurlijk, dus gewoon maar afwachten vrouwtje zei de vriendelijke huisarts is het oh zo fijne Zeeland.
  Lang leven de natuurdrogistten!! Nano Silver bood verlichting. Paar keer per dag in de mond sprayen en de koorts knalt eruit. Na een nachtje baden in het zweet en bloedend tandvlees van doorgebroken zweertjes (sorry niet smakelijk) ging het eindelijk beter met Noi. Dat was inmiddels een week verder… Ok we hadden nog een week te gaan dus we gaan de komende week de schade inhalen en optimaal genieten.
  Dacht je dat???… Zondagavond BAM Lev 40 graden koorts. Ok ik ga NU naar huis. Nog een week met een ziek kind op vakantie ga ik niet overleven. Dan in ieder geval in mijn eigen bed, eigen douche, poepen op mijn eigen wc en koken op een 4-pits.

  Ondanks alles hebben we wel genoten van de camper. Je zou het niet zeggen, maar echt!! Wat een leuke beleving! Volgend jaar gaan we zeker weer met de camper en dan zoeken we wel echt de zon op. De hele drogisterij gaat mee uit voorzorg mee op het dak, dan moet het goed komen!!

 • Reageer Joos 23 augustus 2017 at 12:27

  HEEEEL herkenbaar lieve Inge! Dokterspost(en) in het buitenland, te warm of juist te veel regen, te dicht op elkaar, moe, moe, ruzie en te veel alcohol om het leed te verachten. Vakantie is een gek iets, waarom gaan we eigenlijk. Toen S en M (ongeveer) zo oud waren als Q en Z was het gewoon precies zo. Het wordt beter. En ook weer niet 🙂 In the end herinner je je juist die paar dingen die wel goed gingen, merk ik. Liefs, Joos

 • Reageer Anne 23 augustus 2017 at 15:10

  Wat heftig inderdaad! En herkenbaar. Ik heb een keer op vakantie met Kids gezeten die enorme diarree hadden, de jongste nog met luiers. Alle kleren binnen twee dagen onder en iedere keer onder de douche.
  Heb je trouwens wel gemeld bij het RIVM of Lareb dat Zora die reactie kreeg op de BMR? Eerst mazelen en dan longontsteking? Echt heftig!

 • Reageer Tessa 23 augustus 2017 at 20:53

  Voor ons was de vakantie ook niet geweldig dit jaar. Kamperen in Nederland dus veel regen. Dochter van 1 kreeg haar tandjes ook allemaal tegelijk en de hele camping heeft daar goed van kunnen meegenieten. Je schaamt je kapot terwijl de buur kindjes wel lief gaan slapen. De hond in zijn kont gestoken door een insekt. Waardoor er door het velen bijten van de jeuk een ontsteking onstond. Dochter gebeten door een teek (Gelukkig zag mijn man dít op tijd en had hij zich nog niet ingenesteld) Tot slot ben ik nog gestoken door een wesp waar ik een allergische reactie van kreeg waardoor mijn gehele bovenarm rood en opgezwollen was. Wat geeft dat een jeuk zeg. Wij zijn maar een halve week eerder naar huis gegaan. Volgend jaar een nieuwe poging!!

 • Laat je reactie achter